Kies data
Belevingen in

Verenigde Staten

Verenigde Staten: De beste dingen die je niet wil missen

Seattle: ondergrondse wandeltocht

1. Seattle: ondergrondse wandeltocht

Maak deze reis van 1 uur terug in de tijd en laat je gids je meenemen onder de straten van Seattle. Verken meer dan vier stadsblokken van het historische Pioneer Square en dwaal door drie ondergrondse gangen die oorspronkelijk in de jaren 1890 werden gebouwd. Leer de historische details die hebben geleid tot de geboorte van Seattle zoals het nu is, en de beslissing om de straten van de stad uit het moerassige terrein te halen. Kijk waar steunmuren langs de straten zijn toegevoegd en gevuld om nieuwe wegen enkele meters boven waar ze oorspronkelijk stonden te maken.

Lower Antelope Canyon: toegangsticket en rondleiding

2. Lower Antelope Canyon: toegangsticket en rondleiding

Begeef je in de droom van iedere fotograaf met een toegangsbewijs voor de Lower Antelope Canyon en een wandeltocht met een Navajo-gids. Bekijk de met water uitgehouwen zandstenen muren van een van de meest bezochte canyons van dichtbij. In de loop der jaren is Lower Antelope Canyon een favoriete ontmoetingsplaats geworden voor fotografen, toeristen en bezoekers van over de hele wereld. De Navajo naam voor Lower Antelope Canyon is Hasdeztwazi of "Spiraalvormige Rotsbogen" Deze schilderachtige canyon is gedurende vele duizenden jaren gecreëerd door de meedogenloze krachten van water en wind, die het zandsteen langzaam hebben uitgeslepen en gebeeldhouwd tot vormen, texturen en gedaantes, die je allemaal zult zien tijdens je bezoek. De uitzichten in Lower Antelope Canyon veranderen voortdurend als de zon langs de hemel beweegt en het licht zachtjes over de stenen muren filtert. Deze steeds veranderende zonnehoeken kaatsen het licht heen en weer over de smalle wanden van de canyon, waardoor een duizelingwekkend schouwspel van kleur, licht en schaduw ontstaat. Haal met de juiste belichting het beste in je eigen creativiteit naar boven. Zowel voor fotografen in spe als voor niet-fotografen is er een magische nieuwe wereld om te beleven.

Atlanta: voorrangstickets Georgia Aquarium

3. Atlanta: voorrangstickets Georgia Aquarium

Sla de rij voor de entreekaartjes over bij het grootste aquarium op het westelijk halfrond en breng een dag door met het verkennen van de 7 verschillende aquariumdelen en het interactieve 4D-theater. In het aquarium zijn er verschillende plekken waar je iets kunt eten en drinken. Parkeren wordt bovendien makkelijk gemaakt dankzij de aangelegen parkeergarage. Dankzij een groot venster en de doorzichtige onderwatertunnel maak je van dichtbij kennis met walvishaaien, adelaarsroggen, donkere reuzentandbaarzen en pijlstaartroggen. Laat je vermaken door de vrolijke dolfijnen en leer meer over hun gedrag via ervaren trainers. Maak kennis met het leven in de koudste oceanen ter wereld en zie wilde dieren zoals de wiervis, de witte dolfijn, de reuzenkraak en de Japanse reuzenkrab. Bezoek de charismatische zeeleeuwen van Californië en bekijk één van de grootste, in een aquarium levende riffen ter wereld.

Everglades National Park: tocht met hovercraft en dierenshow

4. Everglades National Park: tocht met hovercraft en dierenshow

Ontdek het Everglades National Park, de grootste subtropische wildernis in de Verenigde Staten. Het heeft een gevarieerd landschap met cruciale leefgebieden voor tal van zeldzame en bedreigde soorten. Het is de locatie bij uitstek om verschillende reptielen, waaronder de Amerikaanse alligator, vogels, schildpadden, herten, wilde zwijnen en zelfs de schuwe floridapanter te zien.  Het moeras wordt vaak met 'de Rivier van Gras' aangeduid, omdat het uitgestrekte vlaktes heeft die vol staan met cladium, dat 1 tot 3 meter boven het wateroppervlak uitsteekt. Het cladium is vaak zo dichtbegroeid dat het alleen mogelijk is om je via natuurlijke waterwegen een weg te banen. De weelderige vegetatie van de Everglades omvat ook mangroven, cipressen, palmen, dennen en een bladerdek van hardhout (kleine eilanden).  Vaar met een hovercraft, die speciaal ontworpen is om in ondiep water en moerasland te kunnen manoeuvreren. Deze hovercraft wordt voortgestuwd door een vliegtuigpropeller, die wordt aangedreven door een vliegtuig- of automotor, voor een snelle en leuke tocht. Het water is op de meeste plekken ondiep genoeg om in te kunnen staan, dus verbaas je niet als je gids tijdens je tocht even snel het water instapt. 

San Diego: toegangsticket USS Midway Museum

5. San Diego: toegangsticket USS Midway Museum

Neem een audiotour aan boord van het vliegdekschip dat het langst gediend heeft ter wereld, de historische USS Midway. Bekijk de 25 gerestaureerde vliegtuigen van de dagen van Operation Desert Storm uit de Tweede Wereldoorlog. Bezoek plekken door het hele schip, van de slaapvertrekken van de bemanning tot de kamers waar de piloten op wacht staan. Op het schip zijn instructeurs beschikbaar die hun verhalen, anekdotes en statistieken te vertellen om zo een beeld te schetsen van hoe belangrijk de USS Midway was voor de marine van de VS. De meeste gasten brengen 3 tot 4 uur door op dit historische toestel om te ontdekken en haar geschiedenis te leren. De inbegrepen audiogids, die in 6 talen beschikbaar is, helpt je met het verkennen van talloze geselecteerde ruimtes in het enorme schip.  Door het hele museum heen zijn familie-activiteiten te vinden. In het museum vind je vluchtsimulators, muziekvideo's, korte films en vliegtuigen en cockpits waar je in kunt klimmen. Het museum ligt aan de Navy Pier in de binnenstad van San Diego.

Mall of America: toegang tot SEA LIFE Minnesota Aquarium

6. Mall of America: toegang tot SEA LIFE Minnesota Aquarium

Verken de magische onderwaterwereld bij SEA LIFE Minnesota. Reis door de wereldberoemde 300 meter lange oceaantunnel en kom oog in oog te staan met duizenden wezens als nooit tevoren. Ontmoet de grootste haaien in Minnesota, de zandtijgerhaai. Zandtijgerhaaien, die tot wel 2 meter lang kunnen worden, zien er misschien eng uit, maar zijn in werkelijkheid een volgzame haaiensoort. Ontmoet ook hun schattige bedreigde Guitarshark-baby's. SEA LIFE in Mall of America is het eerste SEA LIFE ter wereld, en pas het tweede aquarium in Noord-Amerika, dat succes heeft gehad bij het kweken van deze ernstig bedreigde wezens. Trotseer het regenwoud en kom dicht bij kaaimankrokodillen, pijlgifkikkers, piranha's en meer. Maak kennis met Seemore, een geredde groene zeeschildpad, en leer meer over haar levensverhaal. Seemore werd gevonden voor de kust van Florida nadat hij werd geraakt door een scheepsschroef. Als gevolg van haar blessure heeft een team van dierenexperts een 3D-geprinte schaal bedacht en gemaakt om haar te helpen gemakkelijker te zwemmen. Met hulp van ingenieurs van de Universiteit van Minnesota werd de plastic schaal - of "rugzak" - met groot succes op haar gebouwd, gemonteerd en getest. Ga op een interactieve en leuke reis voor alle leeftijden naar de diversiteit van het zeeleven terwijl je een actieve rol speelt in educatieve en natuurbeschermingsinspanningen en anderen inspireert om hun steun te verlenen.

Pigeon Forge: Titanic Museum Advance-aankoopticket

7. Pigeon Forge: Titanic Museum Advance-aankoopticket

Bespaar tijd met skip-the-line tickets voor het populaire Titanic Museum in Pigeon Forge. Ervaar de grootste tentoonstelling van Titanic-artefacten waar ook ter wereld en interactie met exposities die aantrekkelijk zijn voor alle leeftijden. Luister naar een audiotour die het verhaal van de Titanic tot leven brengt. Betreed het museum via een halfschaalmodel van de buitenkant van de Titanic, samen met een kunstmatige ijsberg. Hier ontvangt u een passagiersinstapkaart met de naam van een echte Titanic-passagier of bemanningslid. Als je ze door het hele schip hebt gevolgd, ga je de Memorial Room binnen en ontdek je het lot van je toegewezen persoon. Sta versteld van de grote trap, ter waarde van een miljoen dollar. Raak een authentieke ijsberg aan, schep "kolen" in de Boiler Room van de Titanic en leer hoe je een SOS-noodsignaal verzendt. Het museum is leuk voor het hele gezin. Het is een levend klaslokaal vol praktische mogelijkheden die motiveren, onderwijzen en inspireren. Elk kind krijgt een speciale instapkaart waarop een jongere wordt geprofileerd die daadwerkelijk op de Titanic heeft gevaren. Er is zelfs een speciale audiotour speciaal voor kinderen die het Titanic-verhaal tot leven brengt, evenals een speurtocht aan boord die voor nog meer spanning zorgt.

Charleston: toegangsticket voor Fort Sumter en veerboot

8. Charleston: toegangsticket voor Fort Sumter en veerboot

Geniet van 2 handige vertrekpunten voor de veerboot: Liberty Square in het centrum van Charleston of Patriot's Point in Mount Pleasant. Bekijk de Arthur Ravenel Jr.-brug terwijl je met de veerboot vaart en bewonder de statige Rainbow Row- en Battery-huizen van Charleston. Als je Fort Sumter nadert, dragen sierlijke zeilboten en speelse dolfijnen bij aan het fotogenieke tafereel. Als u vertrekt vanaf Mount Pleasant, kunt u van dichtbij genieten van het uitzicht op de USS Yorktown Aircraft Carrier, terwijl tours die vanuit het centrum vertrekken, Aquarium Wharf zien vertrekken en terugkeren. Kom aan bij The Fort Sumter en Fort Moultrie National Historical Park, dat prominent aan de monding van de haven van Charleston ligt, een strategische locatie die cruciaal was voor de verdediging ervan. Terwijl u hier bent, kunt u het terrein van Fort Sumter verkennen. Sta op het terrein waar de dodelijkste oorlog van Amerika begon in Fort Sumter en Fort Moultrie National Historical Park. Hier werden de eerste schoten gelost, waardoor een conflict ontstond waarbij meer dan 700.000 slachtoffers vielen. Ervaar de openingsslag van de Amerikaanse Burgeroorlog en verken de oorsprong ervan met een National Park Ranger. Uw bezoek van ongeveer 1 uur aan Fort Sumter biedt voldoende tijd om goed bewaarde fortruïnes te verkennen en souvenirs uit de museumwinkel te bekijken. Een bezoek aan Fort Sumter en Fort Moultrie National Historical Park biedt een kijkje in het leven en de beproevingen van Amerika's helden, van de burgeroorlog tot de hedendaagse moderne conflicten. Kom meer te weten over de gebeurtenissen die tot de oorlog hebben geleid door deskundige National Park Rangers die verhalen vertellen over moedige helden in actie uit de eerste slag van de burgeroorlog. Loop in de voetsporen van degenen die deze natie hebben gevormd samen met een National Park Ranger. Geniet vervolgens van het prachtige uitzicht over de stad terwijl u met de veerboot terug naar Charleston rijdt.

Royal Gorge Bridge en toegangsticket voor het park

9. Royal Gorge Bridge en toegangsticket voor het park

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Colorado met toegangskaarten voor de Royal Gorge Bridge and Park. Loop over de hoogste hangbrug van Amerika en geniet van het uitzicht op de rivier de Arkansas terwijl je met een gondel boven de kloof vaart. Bezoek deze historische attractie en beleef een leuk dagje uit voor het hele gezin. Naast de Aerial Gondola is je toegangsticket inclusief toegang tot de Children's Playland, het Plaza Theatre en live-entertainment tijdens het zomerseizoen. Geniet van onbeperkte ritten op de Aerial Gondola. Zet je camera klaar en bewonder het landschap terwijl je over de kloof glijdt. Ga naar de speelruimte voor kinderen, vol touwen, glijbanen, netten, tunnels en torens. Reis terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van de brug in het Plaza Theater. Bekijk een korte documentaire en bekijk de historische tentoonstelling om alles over het park te weten te komen. Met live optredens en shows gedurende het zomerseizoen, is er voor elk wat wils.

Pagina: Wandeltocht Upper Antelope Canyon & Entreeticket

10. Pagina: Wandeltocht Upper Antelope Canyon & Entreeticket

Ontdek de Upper Antelope Canyon met een combiticket en een begeleide wandeling. Geniet van een mooie rit naar de kloof voordat je je waagt aan een begeleide wandeling met een lokale Navajo. Nadat je naar het incheckpunt bij het Upper Antelope Canyon-kantoor bent gereden, zal een Navajo-gids je (ongeveer 5 mijl) naar de ingang van de kloof brengen. Volg je gids door de kloof terwijl je luistert naar verhalen over cultuur en kennis van de Navajo-bevolking en de geologie van het land. Haal meer uit uw foto's met unieke camerahoeken die door uw gids worden gedeeld. Leer meer over het vormingsproces van het omringende landschap terwijl je door de kloof dwaalt. Ga ten slotte terug naar het incheckpunt/de parkeerplaats.

Sitemap Verenigde Staten

Wil je alle activiteiten in Verenigde Staten ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Verenigde Staten

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 247.256 beoordelingen

Ontzettend leuke parken. Universal studios en Islands of adventure bezocht. Tip om een refil beker te kopen! Hele dag onbeperkt bij te vullen, en er zijn veel verschillende punten. Wij hebben vooral de actracties gedaan met een wachttijd onder de 60 minuten, en hebben echt veel kinderen doen. De actracties zijn ontzettend gaaf, bij sommige is er een fotomoment, alleen is dat niet overal even duidelijk aan gegeven. Het eten is een de prijzige kant vonden wij, Wel handig via de universel app, kan je bij sommige restaurants van ten voren je eten bestellen, en ophalen op de tijd wat je wilt. Ook als je bij het restaurant bent, en dat is kort wachten. Wij hebben er met plezier gebruik van gemaakt.

De tour was gemakkelijk online te plannen. Uitstekende en gedetailleerde informatie om je voor te bereiden en naar de tour te gaan. De rondleiding was zo leuk! Het personeel was goed geïnformeerd, vriendelijk en leuk. We zagen verschillende walvissen en zeeleeuwen. Zou het zeker aanraden!!!

Tocht van 1 uur . Ruim voldoende tijd om foto’s van de skyline en het vrijheidsbeeld te nemen. Ideale start van onze citytrip.

Great collection of impressionists and surrealists.

Fantastische tour en gids. Het geld meer dan waard.