Vergina

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vergina: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Vanuit Thessaloniki: dagtrip Griekse koninkrijk Macedonië

  1. Vanuit Thessaloniki: dagtrip Griekse koninkrijk Macedonië

  Op deze mooie dag in Pella hoor je verhalen over het eeuwenoude verleden van deze regio. Om 08:00 's ochtend rij je in een moderne bus van Thessaloniki naar Pella, op 50 kilometer afstand. Het is ongeveer 45 minuten rijden. In Pella breng je een bezoek aan het nieuwe, moderne museum en aan de archeologische vindplaats met haar unieke mozaïeken. Je volgende bestemming is Vergina waar je het museum met de koninklijke graftombes van Aigai bezoekt, aan de rand van het dorp. Een lokale erkende gids leidt je rond door de musea en de archeologische sites. Na afloop stap je de bus in en ga je op weg naar een fantastisch restaurant om te lunchen. Doe je te goed aan de Griekse huisgemaakte gerechten. Om 15:30 uur brengt de bus je weer naar Thessaloniki. 

  The Pella and Vergina both are cultural monuments. The tour guide is friendly and good English. He explain good history about ancient Macedonia. The museum of Pella and the Tomb there are wonderful collections. I will suggest other my friends to visit and make same day tour.

 • Dagtocht naar Pella en Vergina vanuit Thessaloniki

  2. Dagtocht naar Pella en Vergina vanuit Thessaloniki

  Bezoek Pella en Vergina, de twee belangrijkste archeologische vindplaatsen van het Macedonische rijk. Hier op deze twee locaties ontvouwt zich de grote geschiedenis van twee grote mannen en van een groot oud koninkrijk. Begin uw dagtour vanuit Thessaloniki. Na 60 minuten rijden komt u aan bij Vergina. Vergina was de eerste hoofdstad en heette in de oudheid Aiges. Hier bezoekt u de koninklijke graven van koning Filips II, de vader van Alexander de Grote. In het museum / grafcomplex zijn begrafenisartefacten te zien, zoals gouden sieraden, wapens, religieuze artefacten en de Gouden Larnax die bij het graf wordt gevonden met de overblijfselen van koning Philip.   Ontdek het museum van Pella bij de volgende stop van uw reis. Hier is de geboorteplaats van Alexander de Grote en de hoofdstad van het grote Macedonische koninkrijk. Bewonder in het nieuw gebouwde museum duizenden gouden en zilve...

 • Thessaloniki: Pella & Vergina halve dagtour

  3. Thessaloniki: Pella & Vergina halve dagtour

  Begin uw dag met een prachtig landschap van Macedonië. Je eerste stop is Pella, de oude hoofdstad van Macedonië en de geboorteplaats van Alexander de Grote. Hierna bezoekt u Vergina , de plaats van de koninklijke graven, om het mausoleum van de koning te zien en het beroemde museum met overblijfselen van de graven van koning Philippos II, de vader van Alexander de Grote. Bezoek de belangrijkste overblijfselen van het monumentale paleis van het Koninkrijk Macedonië, rijkelijk versierd met mozaïeken en beschilderd stucwerk, en de begraafplaats met meer dan 300 grafheuvels, waarvan sommige dateren uit de 11e eeuw voor Christus. die van Filips II, die alle Griekse steden veroverde, de weg vrijmaakte voor zijn zoon Alexander en de uitbreiding van de Hellenistische wereld.

 • Pella & Vergina Tour vanuit Thessaloniki

  4. Pella & Vergina Tour vanuit Thessaloniki

  U rijdt door het prachtige landschap van Macedonië, dat ook wel de "Tuin van Europa" wordt genoemd. Eerst bezoekt u Vergina, de plaats van de Koninklijke Tombes, waar u het mausoleum van de koning ziet en het beroemde museum met vondsten van de graven van koning Philippos II, de vader van Alexander de Grote. Je bezoekt de belangrijkste overblijfselen van het monumentale paleis van het Koninkrijk Macedonië, rijkelijk versierd met mozaïeken en beschilderd stucwerk, en de begraafplaats met meer dan 300 grafheuvels, waarvan sommige dateren uit de 11e eeuw voor Christus. geïdentificeerd als die van Filips II, die alle Griekse steden veroverde en de weg vrijmaakte voor zijn zoon Alexander en de uitbreiding van de Hellenistische wereld. Je gaat verder naar Pella, de oude hoofdstad van Macedonië en de geboorteplaats van Alexander de Grote. Het kleine museum geeft je de kans om vondsten uit de ...

Sitemap Vergina

Wil je alle activiteiten in Vergina ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vergina

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 99 beoordelingen

Ongelofelijke dag van ongelooflijke vondsten

We waren erg opgewonden en werden wakker vanaf 3 uur. We hebben onze bestemmingen vooraf gelezen en onderzocht. Niets bereidde ons voor op het ondergrondse museum in Vergine en in godsnaam het werkelijke graf van royalty, niet minder dan de man die Hellas, Phillip II van Macedon verenigde. Voeg de graven van de zoon van Alexander uit Roxanne en Phillip's 7th Wife (drukke jongen) toe. Omdat de graven niet vooraf waren geplunderd, waren er ongelooflijke schatten om het leven van royalty's te zien en samen te stellen. We hadden enorm veel geluk met onze gids Eleni, zowel een historicus als een archeoloog die details wist die niet beschikbaar waren op Wiki. Als je je hele leven op een tour gaat, laat het dan deze zijn.

Uitstekend museum zowel in Pella als Vergina. Beide waren goed gepresenteerd en interessant geëtiketteerd, hoewel Vergina donkerder was en als gevolg daarvan de tekens niet zo gemakkelijk te lezen waren. De archeologische vindplaats in Pella was interessant en omdat we eerst naar het museum waren gegaan, waren de ruïnes logischer. We hadden het geluk om als een kleine groep met de auto te reizen en hadden daardoor een grote flexibiliteit. Onze chauffeur / tourmanager was vol met informatie wanneer dat nodig was, maar gaf ons ook voldoende vrijheid om zelf te verkennen. Een hele goede dag.