Belevingen in
Verona

Laat je charmeren door de mooie pleinen, het Romeinse amfitheater en de talloze kerken van deze oude stad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Verona: De beste dingen die je niet wil missen

Gardaland Park: toegangsbewijs met open datum

1. Gardaland Park: toegangsbewijs met open datum

Ga naar Gardaland Park, het populairste attractiepark van Italië, voor een dag vol avontuur. Gardaland  ligt aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer, is  het oudste pretpark van Italië en één van de belangrijkste van Europa. De grote verscheidenheid aan attracties en voorstellingen biedt passend vermaak voor allerlei bezoekers, van jonge kinderen tot de jeugd en volwassenen, en is geschikt voor zowel groepen vrienden als verschillende generaties van dezelfde familie. Gedurende de dag ontdek je de verschillende ritten, zoals de achtbaan de Oblivion - The Black Hole en de mysterieuze attractie Jungle Rapids. Je reist terug in de tijd in de 4D Ice Age Adventure en drijft in een boomstam in de Colorado Boat. Profiteer van een gloednieuw fantastisch Peppa Pig-onderdeel met 3 nieuwe attracties! Vaar in een spannend piratenschip, vlieg de lucht in in kleurrijke ballonnen en laat Grandpa Pig je meenemen op een onvergetelijke reis met zijn schattige treintje. Je zal waarschijnlijk ook versteld staan van de nieuwe vormgeving van de beroemde attractie 'I Corsari'. Door het hele park is eten en drinken te koop bij allerlei restaurants, kiosken en fastfoodtentjes, en je kunt de unieke cadeautjes zoals speelgoedzwaarden, T-shirts en spelletjes kopen bij de vele souvenirwinkels in het park.

Verona: Verona Card met snelle toegang tot Arena

2. Verona: Verona Card met snelle toegang tot Arena

Treed in de voetsporen van Romeo en Julia en de Romeinse keizers en ontdek de stad Verona op je eigen tempo met een Veronakaart. Deze kaart is 24  of 48 uur geldig (afhankelijk van de gekozen optie) en geeft je gratis toegang of korting op de toegangsprijs voor verschillende musea en monumenten, plus onbeperkt gebruik van het ATV-vervoer. Bespaar tijd en geld terwijl je door de stad reist, alles ziet en lange rijen overslaat. De Veronakaart is een all-inclusiveticket: jouw persoonlijke paspoort tot deze historische stad. Bekijk de Arena van Verona, waar nog steeds opera's plaatsvinden tijdens speciale avonden. Bewonder Julia's balkon en lees de liefdesbrieven die aan de muur bevestigd zijn in Casa di Guilietta. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van Torre dei Lamberti (de Lambertitoren). Dit zijn slechts een aantal attracties die je kunt bezichtigen. Pas jouw reis aan aan jouw interesses en rijd van de ene plek naar de andere met de bussen van ATB. Gratis toegang tot musea en monumenten: • Arena van Verona (voorrangsticket) • Museo Lapidario Maffeiano • Casa di Giulietta and Juliet's Balcony • Torre dei Lamberti • Museo di Castelvecchio • Basilica di San Zeno Maggiore • Complesso del Duomo • Chiesa di Santa Anastasia • Arche Scaligere • Galleria d'arte moderna Achille Forti - GAM Palazzo della Ragione • Chiesa di San Fermo Maggiore • Museo Civico di Storia Naturale • Museo degli Affreschi and Tomba di Giulietta • Museo Archeologico al Teatro Romano (MATR) • Museo della Radio Guglielmo Marconi Korting op toegang tot: • Fondazione Museo Miniscalchi Erizzo • Museo Africano • Giardino Giusti • MusALab - Franca Rame Dario Fo

Gardaland Park en SEA LIFE Aquarium: ticket met open datum

3. Gardaland Park en SEA LIFE Aquarium: ticket met open datum

Verken Gardaland, het oudste park in Italië, met deze exclusieve pas. Gardaland is het populairste pretpark in Italië en één van de belangrijkste in Europa. Het park ligt aan de zuidoostoever van het Gardameer en is tot in detail ingericht om je allerlei werelden te laten beleven. Je vindt er spannende attracties en vermakelijke shows. Het heeft voor ieder wat wils - van de allerkleinsten tot opa's en oma's! Gedurende de dag ontdek je verschillende ritten, zoals de achtbaan de Oblivion - The Black Hole en de mysterieuze attractie Jungle Rapids. Je reist terug in de tijd in de 4D Ice Age Adventure en drijft in een boomstam in de Colorado Boat. Met je ticket heb je ook toegang tot Gardaland SEA LIFE Acquarium. Hier ontdek je de prachtigste waterwezens van de planeet - er zijn wel 5000 dieren in de 37 aquaria. Je bezoekt de interactieve rotsbaden, waar je een echt haaienei kunt aanraken en zeesterren van dichtbij kunt bekijken. Mis ook vooral de haaienvoedertijd niet. Kijk naar interessante films over de onderwaterwereld in de aquariumbioscoop. Steun SEA LIFE's campagnes voor het behoud van de oceanen tijdens je bezoek.

Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

4. Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

Stap aan boord van een dubbeldekker met open dak en verken de bezienswaardigheden van Verona, terwijl je meer te weten komt over de historische stad met behulp van het meertalige audiocommentaar aan boord. Maak gebruik van 2 routes die speciaal zijn ontworpen om je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te laten zien. Beide routes beginnen op Piazza Brà, het plein van de Arena. Je kunt op je gemak de stad verkennen, en zo vaak als je wilt in- en uitstappen met je 24- of 48-uurs ticket. Het historische Verona is bekend als de locatie voor het verhaal van Romeo en Julia, en biedt een rijke mix tussen geschiedenis en moderne industrie. Dit was een van de machtigste steden aan het begin van het Romeinse Rijk, en tegenwoordig een van de best bewaarde steden in Italië. Bussen rijden elke 60 minuten. Haltes langs de rode route: • Piazza Bra • Corso Porta Nuova Giardini Pradaval • Stazione FS Porta Nuova • Piazza Pozza • Basilica S. Zeno Castelvecchio • Via Diaz Porta Borsari • Teatro Romano • Porta Leoni • Piazza Leoni (Huis van Julia) Haltes op de blauwe route: • Piazza Bra • Via Pallone Tomba Giulietta • Via G. Giusti • S. Stefano Teatro Romano • Castel S Pietro • Duomo • Piazza delle Erbe Casa Giulietta • Porta Leoni • Piazza Leoni (Huis van Julia)

Verona van boven: toegang tot de Torre dei Lamberti

5. Verona van boven: toegang tot de Torre dei Lamberti

Kijk op 84 meter boven straatniveau uit over de bezienswaardigheden van Verona met een entreeticket voor de middeleeuwse toren Torre dei Lamberti, die nog steeds gebruikt wordt als klokkentoren van de stad. De toren staat in het hart van de stad, op Piazza delle Erbe, op  een paar minuten lopen van de belangrijkste attracties, Balcone di Giulietta en Arena. Als je zin hebt in een sportieve klim kun je je verheugen op 289 treden! Als je liever gewoon zo snel en makkelijk mogelijk naar de top wil gaan kun je ook de lift naar de terrassen nemen om de kenmerkende torentjes vanuit een nieuw perspectief te bezichtigen. Na je bezoek aan de toren krijg je ook toegang tot het naast de toren gelegen museum Galleria d’Arte Moderna Achille Forti in het Palazzo della Ragione, een  historisch paleis uit de 12e eeuw.

Van Verona: Amarone Wine Trail Tour

6. Van Verona: Amarone Wine Trail Tour

Ontmoet de gids / chauffeur in het stadscentrum, neem plaats in een comfortabel busje met airconditioning en begin te genieten van deze ontspannen tour van een halve dag in de wijnstreek Valpolicella. Tijdens de reis zal je gids je vertellen over de lokale wijnen en de Valpolicella-vallei. Kom dan aan bij een prachtige wijnmakerij, gelegen in het hart van Valpolicella. Hier zal een deskundige sommelier u de wijnkelder laten zien en de geheimen van de productie uitleggen en u laten zien hoe de wijn wordt bewaard. Ga daarna rond de tafel zitten om een aantal geselecteerde wijnen te proeven, waaronder de geweldige Amarone. Nadat je een aantal prachtige foto's hebt gemaakt in de tuinen en wijngaarden, ga je terug aan boord van het busje en ga je naar de tweede wijnmakerij voor nog een proeverij. Na de proeverij ga je terug naar Verona.

Amarone Platteland E-Bike Tour

7. Amarone Platteland E-Bike Tour

Ontdek het prachtige landschap waar de Amarone-wijnen van Italië worden geproduceerd tijdens een e-bike-tour van een halve dag vanuit Verona. Verlaat de stad om 8.55 uur na een ontmoeting bij het informatiepunt van de lokale touroperator. Hier zorgt een fietsleider voor je fiets en helm. Ga vervolgens naar de nabijgelegen heuvels van de wijnbouwzone Valpantena. Fiets langs de onmiskenbare geur van wijngaarden en stop dan voor een bezoek aan een prachtige en traditionele wijnmakerij in het hart van het wijngebied waar je ook een proeverij zult houden. Uw reisleider zal onvergetelijke verhalen vertellen over de regio, waar het maken van wijn sinds de tijd van de Romeinen is verfijnd. Bewonder het prachtige gebied tussen Verona en het Gardameer, waar de heuvels en wijngaarden de beroemde Amarone-wijn produceren, gemaakt van gedroogde druiven.

Arena van Verona: rondleiding met voorrangstoegang

8. Arena van Verona: rondleiding met voorrangstoegang

Bespaar kostbare tijd, sla de lange wachtrij over en bezoek het grote amfitheater bekend als de Arena van Verona, een van de populairste attracties in de stad en een van de best bewaarde monumenten van het Romeinse Rijk. Zie meer dan alleen de markante, roze marmeren façade van dit monument aan de Piazza Bra en luister naar verhalen over de gladiatoren van de Romeinse Republiek. Leer meer over de beroemde opera's die hier al sinds jaren worden uitgevoerd. Het grootse theater, gebouwd in de 1e eeuw n. Chr. uit roze marmer, overleefde een aardbeving in de 12e eeuw en is nog steeds de favoriet operalocatie van de stad. Je gids vertelt nieuwe verhalen en onthult feiten die normaal verborgen blijven.

Verona: begeleide stadswandeling van 2,5 uur

9. Verona: begeleide stadswandeling van 2,5 uur

Begin aan een begeleide wandeling van 2,5 uur door de oude straten van Verona. Bezoek historische bezienswaardigheden uit de Romeinse, middeleeuwse en renaissancetijd en leer de geschiedenis achter elke bocht van je deskundige gids. Begin je begeleide wandelavontuur op de Piazza Bra, omringd door de eerste middeleeuwse stadsmuur, en bekijk het Renaissance Palazzo Della Gran Guardia en het Romeinse amfitheater. Geniet van een korte wandeling langs via Mazzini en arriveer bij de overblijfselen van de Romeinse stadsmuur en poort, genaamd "Porta Borsari". Bewonder vanaf de rivier de Adige het enorme middeleeuwse Castelvecchio en de brug, een herinnering aan dit eens zo machtige militaire bolwerk. Stop bij het oude Forum Romanum, in de middeleeuwen omgevormd tot een marktplein. Zie hier de oude "Corte Sgarzerie", waar wol werd gekaard, gestempeld en verkocht. Ga verder naar het Piazza delle Erbe, omringd door het prachtige barokke Maffei-paleis en de beschilderde gevels van de huizen van Mazzanti. Ga vervolgens langs Julia's huis en bewonder het vanaf de straat. Kom aan op Piazza dei Signori en bewonder het standbeeld van Dante in het centrum. Achter de Della Scala-paleizen zie je de goed bewaarde grafstenen van de oude heren van Verona en blijf je Romeo's huis zien. Bij via Sottoriva passeert u oude portieken en bruisende lokale restaurants en gaat u richting Bra Molinari. Bezoek hier de enige overgebleven Romeinse brug en geniet van het uitzicht op het platteland van Verona. Vanaf de oever van de rivier zie je de berg Saint Peter, een Oostenrijks fort, en de overblijfselen van het Romeinse theater bovenop.

Verona: wijn- en wijnmakerijtour met wijnproeverij

10. Verona: wijn- en wijnmakerijtour met wijnproeverij

Bezoek het platteland van Verona in een landelijke, door een familie gerunde wijnmakerij met 5 generaties. Bij het wijngoed kunt u genieten van een rustige wandeling rond de wijngaard en luisteren naar de familiegeschiedenis van de wijnmakerij en zijn landgoederen. Ga vervolgens naar de traditionele droogruimte en leer hoe u Amarone-druiven kunt drogen met een proces genaamd Appassimento. Luister naar de wijnmaker uitleg over het proces van het maken van wijn, en hoe verschillende druiven verschillende smaken produceren. Bezoek het landelijke huis en de kelder naast, die al sinds de 17e eeuw worden gebruikt voor het maken van wijn. Eindelijk, na uw rondleiding door de wijnmakerij, kunt u genieten van een proeverij van een selectie van heerlijke wijnen, waaronder Valpolicella, Ripasso en de grote Amarone. Leer hoe u ze kunt evalueren aan de hand van uw zintuigen van zien, ruiken en proeven. De wijn is gecombineerd met een selectie antipasti, waaronder lokale kazen, salami en extra vergine olijfolie. Terwijl u eet, kunt u vanaf het terras genieten van het adembenemende uitzicht over het Italiaanse platteland en de Valpolicella-heuvels.

Veelgestelde vragen over Verona

Welke topattracties zijn een must-see in Verona?

Plan je bezoek

 • Hoe vervoer ik me?

  Verona is een stad van de liefde, én een stad voor diegene met een liefde voor wandelen. Laat je auto lekker staan en vergeet het openbaar vervoer, de stad is klein genoeg om alles te zien zonder mechanische hulp. Mocht je het Gardameer willen bezoeken, dan zijn er bussen en pondjes die je naar je bestemming brengen.

 • Waar is het goed eten in Verona?

  Voor minder dan twintig euro kun je als een koning dineren in Verona. Ga naar de wat meer verborgen straten en vind hier jou favoriete Trattoria, Caffè of Osteria. Verbaas je niet als je met vreemden aan een tafel belandt; Verona kent vele eetgebruiken.

 • Waar zal ik verblijven?

  Je kunt uren door de straten van Verona wandelen en wat betreft de accomodaties komt Verona zeker niets tekort! Piazza delle Erbe is het kloppende hart van deze Italiaanse stad, kies deze omgeving als bestemming als je midden in de stad wil zitten.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Je kan het best vroeg in de lente en vroeg in de herfst gaan, dan zijn de temperaturen mild en zijn er minder toeristen.

Sitemap Verona

Wil je alle activiteiten in Verona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Verona

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.611 beoordelingen

Leuke ontmoeting met de gids Isabella. De tour duurt 4 uur, maar vliegt voorbij. De eerste stop is met koffie en lokale specialiteit Risini. 2e stop is via de winkelstraten naar een Osteria achteraf. Je komt er zelf als toerist zeker niet, maar daardoor nog veel leuker! We kregen hier 2 soortige gehaktballen, ene vegetarisch andere met vlees met een heerlijke Soave. Isabella neemt ruim de tijd voor je vragen en heeft leuke verhalen. 3e stop is ergens waar ze zelf verse pasta maken. Je krijgt een aantal verschillende te proeven; met asperge , truffel, champions, spinazie bijvoorbeeld. De 4e stop is een Gelateria. Echt een complete wandeling!! Heel erg leuk! Zeker een aanrader.

Learned a lot about making gelato the right way. In this beautiful cooking school you get to learn how to make gelato and how to pair it with some interesting ingredients. If you have a few Hours to spare in Verona, I highly recommend you take This amazing course!

Was een geweldige dag, het park is erg mooi gedaan. Een combiticket met sealife is goedkoper, maar niet makkelijk in één dag te doen. Eten en drinken in het park is erg duur. Maar zeker een bezoek waard.

Een hele leuke manier om Verona te ontdekken door een leuke en enthousiaste gids.

Heel leuk attractie park, afwisselend, leuke sfeer, veel achtbanen.