Verona
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Verona

Bekijk alle tours en activiteiten in Verona

7 Hoogtepunten in Verona

Of je je nou eerder een Romeo of een Julia voelt, Verona is dé stad vol historische plekken om je romantische kant te ontdekken. Het was niet voor niets het toneel van drie van Shakespeare's meesterwerken! Bekijk onze lijst met bezienswaardigheden in Verona.

Piazza delle Erbe

Trakteer jezelf op groente en fruit in overvloed en ga daarna alle middeleeuwse architectuur bekijken op Verona's oudste plein (een must-see) de fontein Madonna Veronna staat er al sinds 1386.

Basiliek van San Zeno

De Basiliek van San Zeno is niet alleen voor geliefden, maar het inspireert je misschien wel om af te dalen naar de tombe waar Romeo en Juliet hun liefde bekroonden.

Arena di Verona

De magie van de toneelkunst komt goed tot zijn recht in de bakstenen en het met rode marmer aangeklede Verona Arena, wáár je ook kiest te staan.

Castelvecchio Brug

Ook wel bekend als Ponte di Castel Vecchio of Scaliger Brug, de Castelvecchio Brug was in de 14e eeuw de grootste constructie van zijn soort.

Torre dei Lamberti

Met 84 meter hoogte is de Torre dei Lamberti de grootste middeleeuwse toren van de stad, met 400 stappen ben je op het uitkijkpunt. Gelukkig is er een lift!

Scaliger Tombes

Vergeet niet om ook een bezoekje aan de Scaliger tombes te brengen. Kunsthistorici zullen direct de gotische architectuur herkennen van zowel de tombe als de Santa Maria Antica kapel.

Castelvecchio

Geniet van dit middeleeuwse kasteel in de huidige, gerestaureerde staat en wandel door het gelijknamige museum om een blik te werpen op de collectie van Veronese artifacten.

Verona: Plan uw bezoek

Hoe vervoer ik me?

Verona is een stad van de liefde, én een stad voor diegene met een liefde voor wandelen. Laat je auto lekker staan en vergeet het openbaar vervoer, de stad is klein genoeg om alles te zien zonder mechanische hulp. Mocht je het Gardameer willen bezoeken, dan zijn er bussen en pondjes die je naar je bestemming brengen.

Waar is het goed eten in Verona?

Voor minder dan twintig euro kun je als een koning dineren in Verona. Ga naar de wat meer verborgen straten en vind hier jou favoriete Trattoria, Caffè of Osteria. Verbaas je niet als je met vreemden aan een tafel belandt; Verona kent vele eetgebruiken.

Waar zal ik verblijven?

Je kunt uren door de straten van Verona wandelen en wat betreft de accomodaties komt Verona zeker niets tekort! Piazza delle Erbe is het kloppende hart van deze Italiaanse stad, kies deze omgeving als bestemming als je midden in de stad wil zitten.

Tips & informatie

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Je kan het best vroeg in de lente en vroeg in de herfst gaan, dan zijn de temperaturen mild en zijn er minder toeristen.

Activiteiten in Verona

De must-see bezienswaardigheden in Verona

Sitemap Verona

Wil je alle activiteiten in Verona ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Verona

Hele leuke, ontspannen en interessante tour.

Hele leuke gids die je op een ontspannen manier meeneemt in de historie van Verona.

De Classic en het onbekende: Original Verona Bike Tour Beoordeeld door Maarten, 30-05-2016

Verona
4.7
Gebaseerd op 37 beoordelingen van GetYourGuide-klanten