Versailles
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers
ultiem versailles rondleiding zonder wachtrij

Ultiem Versailles: rondleiding zonder wachtrij

Duur: 1,5 uur
Kleine groep
902 Beoordelingen
GetYourGuide Original
902

Profiteer van een exclusieve rondleiding door één van de grootste paleizen ter wereld. Bekijk de staatsappartementen, de slaapkamer van de koning, de…

Versailles: tours & tickets

Versailles: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Parijs

Bekijk alle 750 tickets en tours

Lo más destacado del Palacio de Versalles

Dat het Kasteel van Versailles - ook wel het Paleis van Versailles genoemd - jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers trekt is niet verrassend: het heeft een rijke geschiedenis. Eigenlijk is elk hoekje van dit kasteel - met haar prachtige franse barokke kunst en architectuur - het waard om te verkennen, dit zijn de hoogtepunten.

Spiegelzaal

Spiegelzaal

De spiegelzaal is het toppunt van visueel genot in het kasteel. Elk van de 17 boogvensters is versierd met 21 spiegels, wat resulteert in een duizelingwekkend schouwspel van reflecterend licht in 357 spiegels!

De Koninklijke Kapel

De Koninklijke Kapel

Het is er één van in totaal vijf kapellen in het kasteel, maar deze weelderige kapel is verreweg het meest indrukwekkend. Marie-Antionette is hier getrouwd.

De Grote Appartementen

De Grote Appartementen

De rijkelijk versierde appartementen van de koning zijn, nou ja, zo koninklijk als ze maar kunnen zijn.

De Klokkenkamer
Foto: Trizek@ wikimedia commons (CC BY-SA 3.0)

De Klokkenkamer

De 250 jaar oude klok in deze kamer is een knap staaltje techniek. Niet alleen toont hij de tijd, datum en maanfase; hij heeft ook een werkend model van het zonnestelsel!

De tuinen

De tuinen

Met perfect onderhouden gazonnen, geometrische bloemenvelden, rijen van beelden en prachtige meren en grachten doet de pracht van de Franse tuin niet onder voor die van het kasteel zelf.

Onze insidertips

Vermijd maandag

Denk er bij het plannen van je bezoek aan Versailles aan dat het paleis op maandag gesloten is. Op elke andere dag zijn de openingstijden van 9:00 tot 17:30, en van april tot oktober verlengd tot 18:30.

Ga vroeg

Het Paleis van Versailles is gigantisch. Zelfs als je alleen de bovenstaande hoogtepunten bezoekt, is het aan te raden ruim de tijd te nemen. Als je voornemens bent echt alles te zien, is het ook een idee om meerdere keren te gaan.

Fonteinshow

De muzikale fonteinshows bij het Kasteel van Versailles zijn zeer indrukwekkend. Op elke feestdag en in elk weekend tussen april en oktober vindt er een plaats van 11:00 tot 12:00 en een van 15:30 tot 17:00. Het is het zeker waard om de sierlijke fonteinen in werking te zien tijdens je bezoek aan een fonteinshow.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag gesloten. Openingstijden verschillen in het hoog- (1 april tot 31 oktober) en laagseizoen (1 november tot 31 maart).
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor tours met gids vanaf €32. De entreeprijzen zijn verder afhankelijk van het type tour dat je wil.
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, je kan geen rondleiding van een gids krijgen, maar er zijn wel audiogidsen beschikbaar.
 • Hoe kom ik er?
  Versailles ligt een uur buiten Parijs. Neem, als je het Kasteel van Versailles wil bezoeken, de Versailles Express, die twee keer per dag vertrekt bij de Eiffeltoren, of pak een SNCF train vanaf station Montmartre of Saint-Lazare.
 • Extra tips

  • Zorg dat je de treintijden en de geldigheid van je kaartjes checkt voordat je vertrekt.

  • Fotograferen met flits is niet toegestaan in het kasteel.

Wat anderen zeggen over Versailles

Gemiddelde beoordeling
4.3 / 5
gebaseerd op 22.751 beoordelingen

Met dit ticket hoef je je niet te haasten om alles te zien. Je kan echt 2 dagen gebruiken om dit immense domein te verkennen. Die extra dag kost trouwens maar € 3 extra. Ik bezocht het paleis op vrijdag en wandelde via het park naar het Trianon terrein. Op zaterdag bezocht ik de tuin met de dan pas geopende bosquets en werkende fonteinen.

Wij waren er vroeg bij omdat we gelezen hadden dat de wachtrij behoorlijk kon oplopen. Toen wij rond 10 uur aan kwamen hebben we ongeveer 10 min in de rij moeten staan om naar binnen te kunnen. Toen wij naar huis gingen rond 14 uur stond er echter een rij , die mensen hebben zeker meer dan een uur moeten wachten.

Super genoten, op locatie is het alsnog gelukt om kaartjes voor binnen te kopen. Tuinen en paleizen hele mooie ervaring. Kaartjes voor binnen via deze site was niet beschikbaar, maar via officiële site was het wel beschikbaar, hoorde ik bij kassa.

Paleis van Versailles: de muzikale fonteinshow Beoordeeld door

Je moet rekening houden met het feit dat de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden (kasteel, buitenverblijf Marie-Antoinette, kleine en grote trianon) vrij groot zijn, trek dus voldoende tijd uit!

Super mooi om te zien, zowel de tuinen als het paleis. Echt een aanrader om een keer gezien te hebben, super indrukwekkend.