Versailles

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lo más destacado del Palacio de Versalles

Dat het Kasteel van Versailles - ook wel het Paleis van Versailles genoemd - jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers trekt is niet verrassend: het heeft een rijke geschiedenis. Eigenlijk is elk hoekje van dit kasteel - met haar prachtige franse barokke kunst en architectuur - het waard om te verkennen, dit zijn de hoogtepunten.

 • Spiegelzaal

  1. Spiegelzaal

  De spiegelzaal is het toppunt van visueel genot in het kasteel. Elk van de 17 boogvensters is versierd met 21 spiegels, wat resulteert in een duizelingwekkend schouwspel van reflecterend licht in 357 spiegels!

 • De Koninklijke Kapel

  2. De Koninklijke Kapel

  Het is er één van in totaal vijf kapellen in het kasteel, maar deze weelderige kapel is verreweg het meest indrukwekkend. Marie-Antionette is hier getrouwd.

 • De Grote Appartementen

  3. De Grote Appartementen

  De rijkelijk versierde appartementen van de koning zijn, nou ja, zo koninklijk als ze maar kunnen zijn.

 • De Klokkenkamer

  4. De Klokkenkamer

  De 250 jaar oude klok in deze kamer is een knap staaltje techniek. Niet alleen toont hij de tijd, datum en maanfase; hij heeft ook een werkend model van het zonnestelsel!

 • De tuinen

  5. De tuinen

  Met perfect onderhouden gazonnen, geometrische bloemenvelden, rijen van beelden en prachtige meren en grachten doet de pracht van de Franse tuin niet onder voor die van het kasteel zelf.

Plan je bezoek

 • Vermijd maandag

  Denk er bij het plannen van je bezoek aan Versailles aan dat het paleis op maandag gesloten is. Op elke andere dag zijn de openingstijden van 9:00 tot 17:30, en van april tot oktober verlengd tot 18:30.

 • Ga vroeg

  Het Paleis van Versailles is gigantisch. Zelfs als je alleen de bovenstaande hoogtepunten bezoekt, is het aan te raden ruim de tijd te nemen. Als je voornemens bent echt alles te zien, is het ook een idee om meerdere keren te gaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag gesloten. Openingstijden verschillen in het hoog- (1 april tot 31 oktober) en laagseizoen (1 november tot 31 maart).
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor tours met gids vanaf €32. De entreeprijzen zijn verder afhankelijk van het type tour dat je wil.
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, je kan geen rondleiding van een gids krijgen, maar er zijn wel audiogidsen beschikbaar.
 • Hoe kom ik er?
  Versailles ligt een uur buiten Parijs. Neem, als je het Kasteel van Versailles wil bezoeken, de Versailles Express, die twee keer per dag vertrekt bij de Eiffeltoren, of pak een SNCF train vanaf station Montmartre of Saint-Lazare.
 • Extra tips

  • Zorg dat je de treintijden en de geldigheid van je kaartjes checkt voordat je vertrekt.

  • Fotograferen met flits is niet toegestaan in het kasteel.

Sitemap Versailles

Wil je alle activiteiten in Versailles ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Versailles

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 14.366 beoordelingen

Mooi chateau en landgoed, een dag is te weinig om alles goed te kunnen zien. Zoek als het kan een dag uit met werkende fonteinen, dat maakt zoveel meer indruk. Ook de Trianons zijn het bezoeken meer dan waard.

Adembenemend Kasteel, mooie kamers en gaanderijen. Een echt Waw gevoel. Op een zonnige dag uw wandelen in de tuinen fantastisch. Dit je minstens eenmaal in je leven gezien hebben.

Oogverblindendend mooi kasteel. Ook heerlijk gewandeld in de uitgestrekte tuinen.Een topervaring waar je eigenlijk 2 dagen voor nodig hebt!

Mooie activiteit! De moeite waard! Best op voorhand je route in de tuinen bepalen om optimaal van de fonteinen te kunnen genieten.

Zeer goede gids om toelichting te geven in een prachtig kader. Het weer zat mee, dus konden we ook genieten van de tuinen.