Kies data

Versailles

Eindeloze weelde en uitgestrekte tuinen maken Versailles tot een van de meest majestueuze plekken ter wereld.

Versailles: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

1. Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in wat van 1682 tot 1789 de officiële residentie van de Franse monarchie was. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse vorsten. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven aan het Franse hof. Wandel in je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en de perfect bijgehouden gazonnen. Krijg toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontving, en waar hij even uit het leven aan het hof kon ontsnappen. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie-Antoinette om te zien waar zij zich kon terugtrekken. Kies in de lente en zomer voor de optie met fonteinenshow en rond je bezoek af met een spectaculaire show of met de iconische muzikale tuinen.

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

2. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding met gids. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen, en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin samen met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen, incl. vervoer

3. Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen, incl. vervoer

Wandel door de uitgestrekte koninklijke tuinen, bekijk jezelf in de 357 spiegels van de glinsterende Spiegelzaal, en leer meer over de monarchale geschiedenis van Frankrijk tijdens dit bezoek aan het Paleis van Versailles. Laat het gedoe om vanuit Parijs naar het paleis te komen achter je met vooraf gereserveerd vervoer en toegang. Waan je een lid van het Franse hof terwijl je door de sierlijke staatsievertrekken loopt die van 1682 tot 1789 onderdak boden aan de Franse monarchie. Hoor alle details over paleisroddels en de revolutionaire geschiedenis van Frankrijk met een inbegrepen audiogids. Breng uren door met het verkennen van de legendarische tuinen. Bewonder de ongerepte fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig verzorgde gazons. Ontdek het privédomein van Marie Antoinette en het omstreden gehucht door te kiezen voor de dagoptie.

Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

4. Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg voorrangstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, een van de belangrijkste monumenten ter wereld. Ontmoet je gids voor het Pullman Hotel in Parijs. Stap aan boord van een luxe touringcar met airconditioning, leun achterover en ontspan tijdens de korte rit naar Versailles. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning. Je proeft de glorie van de Parijse koninklijke familie. Neem alles in je op terwijl de gids je door de prachtigste kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kun je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, bustes en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Voorrangstoegangsticket Paleis Versailles met audiogids

5. Voorrangstoegangsticket Paleis Versailles met audiogids

Sla met je ticket voor het paleis van Versailles de rijen over en ga snel naar het paleis. Tijdens uw bezoek krijgt u de gelegenheid om de King's Apartments te bewonderen, evenals de beroemde Spiegelzaal, een kamer waarvan de muren bedekt zijn met spiegels. Gebouwd tijdens het bewind van Lodewijk XIV, is het Paleis van Versailles een van de grootste symbolen van de absolute monarchie en de belangrijke rol van Frankrijk in de 18e eeuw. Dankzij je audiogids die direct op je smartphone beschikbaar is, kom je meer te weten over de verschillende kamers van het kasteel, de kunstwerken die het bevat en zijn rijke geschiedenis.

Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

6. Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

Reis vanuit Parijs naar Versailles op deze halve dagtrip. Bespaar tijd met voorrangstickets, een handige retourtransfer en een boeiende rondleiding door het Kasteel van Versailles en zijn historische kamers en zalen. Verzamel op een centraal punt in Parijs en reis met de bus naar Versailles. Bij aankomst betreed je het kasteel via een aparte ingang. Ontdek daarna de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het kasteel tijdens een interactieve rondleiding. Tijdens de rondleiding van 90 minuten kun je de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de karakteristieke Spiegelzaal bezichtigen. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar de vele fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de vertrekken van het kasteel. Na je bezoek aan het paleis kun je in alle rust een wandeling maken door de prachtige Franse tuinen. Nadat je tijd hebt om de tuinen zelf te verkennen, stap je weer op de bus voor de terugreis naar centraal Parijs.

Versailles: Skip-the-Line begeleide paleistour met tuinen

7. Versailles: Skip-the-Line begeleide paleistour met tuinen

Leer meer over het paleis van Versailles tijdens een rondleiding door de binnenkant en breng wat vrije tijd door in de tuinen. Vermijd het gedoe van wachten in lange rijen met skip-the-line tickets. Ontmoet je gids in Versailles aan de voet van het ruiterstandbeeld van de Zonnekoning, Lodewijk de 14e. Begin je tour met een bezoek aan de Royal Apartments. Loop door het interieur van het paleis en verken de vele kamers. Leer fascinerende informatie over de geschiedenis van je gids. Breng daarna wat vrije tijd door in de tuinen. Verken dit 2000 hectare grote park vol met prachtige fonteinen, standbeelden en aangelegde tuinen. Als je Versailles op een dinsdag of een vrijdag bezoekt, bekijk dan de show Musical Gardens. Bezoek op zaterdag of zondag de Musical Fountains Show (van maart tot oktober).

Parijs: kasteel en tuinen van Versailles-ticket en audiogids

8. Parijs: kasteel en tuinen van Versailles-ticket en audiogids

Bezoek de grote zalen en staatskamers van het kasteel van Versailles tijdens een dagvullende excursie vanuit Parijs. Kies voor je vervoer per comfortabele bus uit één van de 3 vertrekpunten in de Franse hoofdstad. Wanneer je aankomt bij het monument, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zal een drietalige gastheer je begeleiden naar het kasteel, waar een informatieve audiogids, die in 11 talen beschikbaar is, het hart van het hofleven aan je zal openbaren. Kom te weten hoe een jachthuis voor Lodewijk XIII door zijn zoon Lodewijk XIV werd veranderd en omgebouwd en daarmee uitgroeide tot het kasteel van Versailles, waarvoor het hof en de regering van Frankrijk in 1682 naar Versailles verhuisde. Verken de oogverblindende Spiegelzaal en de luxe staatskamers. Treed in de voetsporen van Lodewijk XIV ('De Zonnekoning') en wandel in je eigen tempo door tuinen die zijn ontworpen door André Le Nôtre. Op dinsdagen en in het weekend biedt je ticket tevens toegang tot de legendarische muzikale fonteinenshow. Kijk naar de waterpartijen die in een oogverblindend spektakel oplichten en daarmee je geweldige dag in Versailles helemaal compleet maken. Ga daarna terug naar Parijs.

Van Parijs: Privé-dagtrip Giverny en Versailles

9. Van Parijs: Privé-dagtrip Giverny en Versailles

Je tour begint in Parijs, waar je wordt opgehaald bij je accommodatie en aan boord van een minibus stapt voor een rit van een uur naar het paleis van Versailles. Hier verken je het weelderige paleis, ooit de thuisbasis van koning Lodewijk XIV, koning Lodewijk XVI en Marie Antoinette. Tijdens je rondleiding zie je de beroemde Spiegelzaal, de Grand Apartments en de Queen's Apartments, terwijl je gids helpt de geschiedenis tot leven te brengen. Geniet van wat vrije tijd om door de uitgestrekte tuinen achter het paleis te dwalen. Na een rondleiding door Versailles, neem je een middagpauze voor de lunch en vervolg je je reis naar Giverny, het oude huis van Claude Monet. Wanneer u aankomt bij Monet's House and Gardens, neem dan even de tijd om door de rijen levendige bloemen te dwalen en loop naar de waterlelievijver en de Japanse brug. Je kunt zijn werkplaats en huis bekijken, waar je Monet's verzameling Japanse prenten aan de muren kunt bewonderen voordat je terugkeert naar Parijs.

Versailles: rondleiding en voorrang Paleis van Versailles

10. Versailles: rondleiding en voorrang Paleis van Versailles

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een rondleiding met gids en tickets met voorrangstoegang. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl de gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen.

75 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Overzicht activiteiten in Versailles

Wil je alle activiteiten in Versailles ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Versailles

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 25.548 beoordelingen

Zeer mooie stad, met veel bezienswaardigheden. Bezoek zeker het paleis van Versailles en het Louvre. Als je van kunstmeesterwerken houdt, bezoek dan ook het D'Orsey-museum en het Centre Pompidou. U kunt ook een bezoek brengen aan het Rodinmuseum, het Picassomuseum en het Orangeriemuseum. De metro van Parijs is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om je door de stad te verplaatsen, dus koop je metrokaart voor een week vanaf de eerste dag en vergeet niet je foto toe te voegen en je naam op de paskaart te schrijven, want je kunt betalen als je doe dat niet. WEES VOORZICHTIG voor dieven. Zoals Parijzenaars me vertelden, zijn ze overal in de stad, dus zoek naar je telefoons, portemonnees en ander personeel. Over het algemeen was het een onvergetelijke reis naar de kunststad, parfumboetieks, romantische nachtwandelingen en betoverende gebouwen. En natuurlijk vergeet u de Eifeltoren niet. Geniet van je reis!

Als je tijd hebt, bezoek dan het Château de Versailles. Het is een echt kasteel in de stad Versailles, een landelijk dorp ten tijde van de bouw, maar momenteel een buitenwijk van Parijs. Vanaf 1682, toen Lodewijk XIV Parijs verliet, totdat de koninklijke familie gedwongen werd terug te keren naar de hoofdstad in 1789, was het hof van Versailles het centrum van de macht van het Ancien Régime in Frankrijk. Als je met de trein gaat, maak dan van de gelegenheid gebruik om van het uitzicht te genieten vanaf de zeer mooie plek.

We hebben een groot aantal plaatsen bezocht, zoals onder andere het Louvre, het paleis van Versailles, het Muse d'Orsay, het Muse de Cluny. Het was absoluut de moeite waard, aangezien u een aanzienlijk bedrag bespaart, naast het feit dat u een kleine gids met bezienswaardigheden in Parijs bij u heeft. Herinner er altijd aan om voor uw bezoek te controleren of alle attracties geopend zijn, om geen tijd en moeite te verspillen om daarheen te gaan.

prachtige ervaring om absoluut te doen als je naar Parijs gaat, zoals in mijn geval, ik nam de shuttle inbegrepen in het ticket en het was een goede keuze die ik aanbeveel voor het gemak! en audiogids die ik aanbeveel als je net als ik niet de mogelijkheid hebt om een gids te nemen. Ik raad af om er in de winter heen te gaan zoals in mijn geval omdat de tuinen gewone tuinen zijn die je overal aantreft, zonder buiten en heel simpel.

Zeer interessante rondleiding, prachtig kasteel en domein om te bezoeken. Wij hadden een uitmundende gids, Ann-Sophie.