Versailles

Eindeloze weelde en uitgestrekte tuinen maken Versailles tot een van de meest majestueuze plekken ter wereld.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Versailles: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

1. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Versailles incl tuinen: ticket volledige toegang & audiogids

2. Versailles incl tuinen: ticket volledige toegang & audiogids

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse adel met de gratis audiogids. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven in het Franse hof. Wandel op je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en perfect bijgehouden gazonnen. Profiteer van toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontvang en waar hij even uit het leven aan het hof ontsnapte. Ga daarna naar het landgoed van Marie-Antoinette en zie waar zij zich terugtrok.

Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen, incl. vervoer

3. Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen, incl. vervoer

Wandel door de uitgestrekte koninklijke tuinen, bekijk jezelf in de 357 spiegels van de glinsterende Spiegelzaal, en leer meer over de monarchale geschiedenis van Frankrijk tijdens dit bezoek aan het Paleis van Versailles. Laat het gedoe om vanuit Parijs naar het paleis te komen achter je met vooraf gereserveerd vervoer en toegang. Waan je een lid van het Franse hof terwijl je door de sierlijke staatsievertrekken loopt die van 1682 tot 1789 onderdak boden aan de Franse monarchie. Hoor alle details over paleisroddels en de revolutionaire geschiedenis van Frankrijk met een inbegrepen audiogids. Breng uren door met het verkennen van de legendarische tuinen. Bewonder de ongerepte fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig verzorgde gazons. Ontdek het privédomein van Marie Antoinette en het omstreden gehucht door te kiezen voor de dagoptie.

Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

4. Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

Reis vanuit Parijs naar Versailles op deze halve dagtrip. Bespaar tijd met voorrangstickets, een handige retourtransfer en een boeiende rondleiding door het Kasteel van Versailles en zijn historische kamers en zalen. Verzamel op een centraal punt in Parijs en reis met de bus naar Versailles. Bij aankomst betreed je het kasteel via een aparte ingang. Ontdek daarna de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het kasteel tijdens een interactieve rondleiding. Tijdens de rondleiding van 90 minuten kun je de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de karakteristieke Spiegelzaal bezichtigen. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar de vele fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de vertrekken van het kasteel. Na je bezoek aan het paleis kun je in alle rust een wandeling maken door de prachtige Franse tuinen. Nadat je tijd hebt om de tuinen zelf te verkennen, stap je weer op de bus voor de terugreis naar centraal Parijs.

Kasteel van Versailles: entreeticket met audiogids

5. Kasteel van Versailles: entreeticket met audiogids

Bewonder de rijk versierde Staatsapartementen en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789 – het Kasteel van Versailles. Leer over Louis XIV en andere Franse adel met de gratis audiogids. Versailles was een slaperig dorpje op slechts 30 minuten van het centrum van Parijs, totdat Lodewijk XIII in 1623 een jachthuis begon te bouwen. Tegen het einde van de eeuw zagen de stad en het kasteel het voortdurende uitbreidingsproces van het symbolische centrum van de absolute monarchie van het Ancien Régime. Lodewijk XIV verhuisde de koninklijke familie naar het paleis in 1682, en 2 enorme nieuwe vleugels werden toegevoegd tijdens een 2e fase van het bouwen (1678-1715). Dit ticket geeft toegang tot de sierlijke Staatsappartementen, gebouwd door Le Vau. Hier voel je hoe het leven aan het Franse hof was en loop je door de schitterende Spiegelzaal. Leer over de belangrijkste figuren van de Franse monarchie, tot aan de Franse Revolutie, toen de koninklijke familie werd gedwongen om terug te keren naar Parijs in oktober 1789. Maak een wandeling door de legendarische tuinen in je eigen tempo en bewonder de fonteinen, sculpturen en prachtig gemanicuurde gazons. Hou er rekening mee dat de wachttijden voor het Kasteel van Versailles in het hoogseizoen kunnen oplopen tot meer dan 2 uur, zelfs met een vooraf geboekt ticket. Arriveer vroeg in de ochtend of midden op de dag om lange rijen te ontwijken.

Parijs: kasteel en tuinen van Versailles-ticket en audiogids

6. Parijs: kasteel en tuinen van Versailles-ticket en audiogids

Bezoek de grote zalen en staatskamers van het kasteel van Versailles tijdens een dagvullende excursie vanuit Parijs. Kies voor je vervoer per comfortabele bus uit één van de 3 vertrekpunten in de Franse hoofdstad. Wanneer je aankomt bij het monument, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zal een drietalige gastheer je begeleiden naar het kasteel, waar een informatieve audiogids, die in 11 talen beschikbaar is, het hart van het hofleven aan je zal openbaren. Kom te weten hoe een jachthuis voor Lodewijk XIII door zijn zoon Lodewijk XIV werd veranderd en omgebouwd en daarmee uitgroeide tot het kasteel van Versailles, waarvoor het hof en de regering van Frankrijk in 1682 naar Versailles verhuisde. Verken de oogverblindende Spiegelzaal en de luxe staatskamers. Treed in de voetsporen van Lodewijk XIV ('De Zonnekoning') en wandel in je eigen tempo door tuinen die zijn ontworpen door André Le Nôtre. Op dinsdagen en in het weekend biedt je ticket tevens toegang tot de legendarische muzikale fonteinenshow. Kijk naar de waterpartijen die in een oogverblindend spektakel oplichten en daarmee je geweldige dag in Versailles helemaal compleet maken. Ga daarna terug naar Parijs.

Van Parijs: rondleiding van een hele dag door Versailles met lunch

7. Van Parijs: rondleiding van een hele dag door Versailles met lunch

Ontdek het paleis van Versailles en Trianons in zijn geheel tijdens deze dagtour door de formele koninklijke residenties net buiten Parijs. Ga terug in de tijd terwijl je gids verhalen deelt over liefdesaffaires en een moordaanslag in het paleis verbinding. Begin uw rondleiding door Versailles in de sierlijke staatsappartementen. Geniet van bezoeken aan de Spiegelzaal, de slaapkamer van de koningin en de receptiezalen. Luister naar ongelooflijke verhalen over de Zonnekoning en het leven aan het hof terwijl je het paleisterrein en de bijgebouwen verkent. Geniet van een lunch in de middag en ga dan naar het Grand Trianon. Hier leert u waarom Lodewijk XIV deze privéwoning voor zichzelf en zijn minnares Madame de Montespan bouwde. De tour gaat verder naar het pittoreske toevluchtsoord van Marie-Antoinette en eindigt in majestueuze tuinen, die u op uw gemak kunt verkennen.

Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

8. Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een geleide tour met voorrangstickets. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl je gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen. Houd er rekening mee dat er op bepaalde dagen tussen april en oktober een toeslag kan gelden voor toegang tot de tuinen.

Versailles Bike Tour met Palace & Queen Farm Entrance

9. Versailles Bike Tour met Palace & Queen Farm Entrance

Verken het 2.000 hectare grote terrein van het Paleis van Versailles tijdens een fietstocht van een hele dag vanuit Parijs met een skip-the-line ticket en ontdek de ongeëvenaarde weelde van de koninklijke residentie van de Zonnekoning. Volg na uw transfer vanuit Parijs de dag op de boerenmarkt in Versailles. Selecteer de producten die u wilt voor een picknicklunch later op de dag, kies uit de bergen kazen, vers fruit, charcuterie en meer. Dan is het tijd om de aangelegde tuinen van het paleis te fietsen en moeiteloos van de ene pittoreske plek naar de andere te rijden op lichtgewicht aluminium fietsen. Je gids neemt je mee naar de bijgebouwen van de Petit en Grand Trianon en laat je het privédorp en de boerderij van Marie-Antoinette zien. Fiets door weelderige landschappen en eindig met een kijkje in het kasteel van Versailles zelf. Hier krijgt u voldoende tijd om te focussen op wat u het meest interesseert, met behulp van de audiogidsen om op uw gemak te verkennen. Voel je vrij om een snelle rondleiding te nemen in 30 minuten, of 3 uur te blijven rondhangen om je te vergapen aan de Spiegelzaal, de slaapkamer van Marie-Antoinette, de Koningskamers en nog veel meer. Lees meer over het leven, de legenden en schandalen van de decadente Zonnekoning (Lodewijk XIV) en Marie Antoinette, en de resulterende Franse revolutie die de onthoofding van het Franse ras teweegbracht.

Paleis en tuinen van Versailles: rondleiding van 2 uur

10. Paleis en tuinen van Versailles: rondleiding van 2 uur

Dit majestueuze Europese paleis aan de rand van Parijs, verborgen voor de moderne wereld, is een perfect bewaard gebleven voorbeeld van de extravagantie van de Franse monarchie. Duik in het meest luxueuze Parijse leven met goudgeborstelde meubels, gewatteerde hemelbedden en weelderige glooiende gazons. Ontmoet je Engelssprekende gids in Versailles waar je je tour begint. Met een maximum van 20 personen per groep zal uw rondreis door Versailles intiem, ongehaast en plezierig zijn. Skip-the-line met een vooraf geboekte toegang tot Versailles, waar je gids je van de ene prachtige kamer naar de andere zal leiden, erop wijzend waar Lodewijk XIV zijn vrienden en familie kwelde met lange, saaie ceremonies en waar Marie Antoinette haar cake at. Bewonder de enorme omvang van het paleis van Versailles, een van de grootste en mooiste landgoederen ter wereld met 700 kamers. Bekijk de ongelooflijke reeks beeldende kunst en het ingewikkelde ontwerp van de 1250 open haarden terwijl je je een weg baant door de hoogtepunten van het paleis. Sta versteld van de appartementen van de koning en de koningin, de kapel, de kroningskamer, de spiegelzaal en de salon van overvloed. Na de rondleiding door het binnenland, barst je in het zonlicht uit om de oogverblindende en verzorgde tuinen van de grond te zien met meer dan 1.800 hectare. Op donderdag heb je een rondleiding door de tuinen en wat vrije tijd om rond te dwalen of, bij het boeken, kies je een tourdatum wanneer de beroemde fonteinshows van Versailles of de muzikale tuinen plaatsvinden. Kijk hoe de fonteinen exploderen op de klanken van een cello voor de Fountain Shows of laat je betoveren door de eenvoudige schoonheid van klassieke muziek tijdens het evenement Musical Gardens. Het ticket voor deze shows is inbegrepen in je tourprijs. Als je klaar bent om te vertrekken, spring je op de volgende trein terug naar de stad. Terwijl de trein voortstuwt, denk je terug aan de dag van pure verwennerij en breng je jezelf langzaam terug door de eeuwen heen naar het hedendaagse Parijs.

Plan je bezoek

 • Vermijd maandag

  Denk er bij het plannen van je bezoek aan Versailles aan dat het paleis op maandag gesloten is. Op elke andere dag zijn de openingstijden van 9:00 tot 17:30, en van april tot oktober verlengd tot 18:30.

 • Ga vroeg

  Het Paleis van Versailles is gigantisch. Zelfs als je alleen de bovenstaande hoogtepunten bezoekt, is het aan te raden ruim de tijd te nemen. Als je voornemens bent echt alles te zien, is het ook een idee om meerdere keren te gaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag gesloten. Openingstijden verschillen in het hoog- (1 april tot 31 oktober) en laagseizoen (1 november tot 31 maart).
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor tours met gids vanaf €32. De entreeprijzen zijn verder afhankelijk van het type tour dat je wil.
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, je kan geen rondleiding van een gids krijgen, maar er zijn wel audiogidsen beschikbaar.
 • Hoe kom ik er?
  Versailles ligt een uur buiten Parijs. Neem, als je het Kasteel van Versailles wil bezoeken, de Versailles Express, die twee keer per dag vertrekt bij de Eiffeltoren, of pak een SNCF train vanaf station Montmartre of Saint-Lazare.
 • Extra tips

  • Zorg dat je de treintijden en de geldigheid van je kaartjes checkt voordat je vertrekt.

  • Fotograferen met flits is niet toegestaan in het kasteel.

Sitemap Versailles

Wil je alle activiteiten in Versailles ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Versailles

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 18.638 beoordelingen

Ik raad aan om deze tour te nemen. Het bedrijf is serieus en levert nauwkeurig de gecontracteerde diensten.

Het was een korte reis en de perfecte duur, want met 5 uur is er tijd om de meest relevante punten te zien

We namen de tour van een halve dag en het was meer dan genoeg. Vriendelijk en behulpzaam personeel.

Bezoek aan het paleis en de tuinen, een wonder! Een must-see toeristische bestemming?

Supermooi om het kasteel Versailles te zien! Prachtige tuin. Echt een mooie ervaring!