Datums kiezen

Versailles

Versailles

Versailles: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: Volledig toegangsticket voor het paleis en de tuinen van Versailles

1. Parijs: Volledig toegangsticket voor het paleis en de tuinen van Versailles

Bezoek het Paleis en de Tuinen van Versailles met een vooraf geboekte 1-daagse pas met volledige toegang. Verken de sierlijke Staatsappartementen en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789. Leer meer over Louis XIV en andere Franse royals. Krijg een idee van het leven aan het Franse hof tijdens een wandeling door de schitterende Spiegelzaal. Wandel in je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig onderhouden gazons. Geniet van toegang tot het Grand en Petit Trianon op hun eigen terrein. Zie waar de "Zonnekoning" zich privé vermaakte en waar hij naartoe ging om te ontsnappen aan de ontberingen van het hofleven. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie Antoinette en ontdek waar zij privé haar toevlucht zocht. Kies in de lente en zomer voor de optie fontein en muzikale tuin om te genieten van een spectaculaire fonteinenshow of de iconische muzikale tuinen om je bezoek af te maken. Horace Vernet: Tentoonstelling in het Paleis van Versailles van 14 november 2023 tot 17 maart 2024.

Versailles: Voorrangstoegang tot het paleis met toegang tot de tuinen

2. Versailles: Voorrangstoegang tot het paleis met toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding. Je komt het paleis binnen via een aparte ingang om je rondleiding te beginnen en daarna ga je met een gids of op eigen gelegenheid naar de beroemde tuinen. Tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis zie je de Staatsappartementen, de slaapkamer van de koning en de emblematische Spiegelzaal. Leer meer over de belangrijkste figuren van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Hoor over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in veel van de kamers van het paleis, voordat je naar buiten gaat om het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen met je gids of op eigen houtje. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins met rijen grote bomen. Als je de tuin met een gids bezoekt, krijg je fascinerende inzichten over de tuin tijdens een optionele rondleiding van 45 minuten. Ontdek het privédomein van Marie-Antoinette en het omstreden gehucht door te kiezen voor de optie met toegang tot haar landgoed.

Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen met vervoer

3. Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen met vervoer

Wandel door de uitgestrekte koninklijke tuinen, bekijk jezelf in de 357 spiegels van de glinsterende Spiegelzaal en kom meer te weten over de monarchale geschiedenis van Frankrijk tijdens dit bezoek aan het Paleis van Versailles. Laat het gedoe om vanuit Parijs naar het paleis te komen achter je met vooraf gereserveerd vervoer en toegang. Waan je een lid van het Franse hof terwijl je door de sierlijke staatsievertrekken loopt die van 1682 tot 1789 onderdak boden aan de Franse monarchie. Hoor alle details over paleisroddels en de revolutionaire geschiedenis van Frankrijk met een inbegrepen audiogids. Breng uren door met het verkennen van de legendarische tuinen. Bewonder de ongerepte fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig verzorgde gazons. Ontdek het privédomein van Marie Antoinette en het omstreden gehucht door te kiezen voor de dagoptie.

Parijs Museumpas: 2, 4 of 6 dagen

4. Parijs Museumpas: 2, 4 of 6 dagen

Geniet van voorrangstoegang tot meer dan 60 musea en monumenten in en rond Parijs, waaronder het Louvre, Musée d'Orsay en Centre Pompidou, met de Parijs Museumpas. Je kunt kiezen voor een pas voor 2, 4 of 6 dagen, en het ophaalpunt bevindt zich op slechts 10 minuten lopen van het Louvre. Met deze pas profiteer je van gratis toegang tot vele bezienswaardigheden, attracties en musea. In Parijs: Arc de Triomphe Musée de l'Armée Tombeau de Napoléon 1er Centre Pompidou Musée national d'Art moderne Musée national des Arts asiatiques Guimet Les Arts décoratifs Musée des Arts et Métiers Musée de l'Assistance Publique, Hôpitaux de Paris Musée du quai Branly Picassomuseum Parijs Chapelle Expiatoire La Cinémathèque française Musée du Cinéma Cité des Sciences et de l'Industrie Conciergerie Musée national Eugène Delacroix Musée des Égouts de Paris Musée du Louvre - Musée national de la Marine Musée de la Monnaie Cité de l’Architecture et du Patrimoine Musée national des Monuments français Musée Gustave Moreau Musée national du Moyen Âge, Thermes et hôtel de Cluny Cité de la Musique, Musée de la Musique Crypte Archeologique de Notre-Dame Tours de Notre-Dame Musée national de l'Orangerie Musée de l'Ordre de la Libération Musée d'Orsay Panthéon Musée des Plans-reliefs Musée de la Poste Musée Rodin Sainte-Chapelle Buiten Parijs: Musée de l'Air et de l'Espace Musée d'Archéologie nationale de Saint-Germain-en-Laye Musée national de Céramique de Sèvres Abbaye Royale de Chaalis Musée et domaine nationaux du Château de Compiègne Musée Condé, Château de Chantilly Musée départemental Maurice Denis Château de Fontainebleau Château de Maisons-Laffitte Musée national des Châteaux de Malmaison et Bois-Préau Château de Pierrefonds Musée national de Port-Royal des Champs Château de Rambouillet Musée national de la Renaissance Château d'Ecouen Maison d’Auguste Rodin à Meudon Basilique cathédrale de Saint-Denis Villa Savoye Musée national des Châteaux de Versailles et de Trianon Château de Vincennes

Versailles: ticket Paleis van Versailles, toegang op een vast tijdstip

5. Versailles: ticket Paleis van Versailles, toegang op een vast tijdstip

Bewonder de rijk versierde Staatsappartementen en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789 – het Kasteel van Versailles. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse royals. Versailles, gelegen op slechts 30 minuten van het centrum van Parijs, was een slaperig dorpje totdat Louis XIII er in 1623 begon met de bouw van een jachthuis. Tegen het einde van de eeuw zorgde de voortdurende expansie ervoor dat de stad en het kasteel het symbolische centrum van de absolute monarchie van het Ancien Régime werden. Lodewijk XIV verhuisde de koninklijke familie in 1682 naar het paleis, en twee enorme nieuwe vleugels werden toegevoegd tijdens een tweede bouwfase (1678-1715). Met dit ticket heb je toegang tot de sierlijke Staatsappartementen, gebouwd door Le Vau. Hier voel je hoe het leven aan het Franse hof was en loop je door de schitterende Spiegelzaal. Kom meer te weten over de belangrijkste figuren van de Franse monarchie tot aan de Franse Revolutie, toen de koninklijke familie werd gedwongen om terug te keren naar Parijs in oktober 1789. Maak in je eigen tempo een wandeling door de beroemde tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en de prachtig bijgehouden gazons. Houd er rekening mee dat de wachttijden voor het Kasteel van Versailles in het hoogseizoen kunnen oplopen tot meer dan twee uur, zelfs met een vooraf geboekt ticket. Kom vroeg in de ochtend of midden op de dag om de lange wachtrijen te omzeilen. Als je de tuinen wilt bezoeken tijdens de Fonteinshow en Muzikale tuinen, moet je ofwel een ticket voor volledige toegang kopen of een speciaal ticket voor de Fonteinshow en Muzikale tuinen.

Versailles: Skip-the-Line begeleide paleistour met tuinen

6. Versailles: Skip-the-Line begeleide paleistour met tuinen

Leer meer over het paleis van Versailles tijdens een rondleiding door de binnenkant en breng wat vrije tijd door in de tuinen. Vermijd het gedoe van wachten in lange rijen met skip-the-line tickets. Ontmoet je gids in Versailles aan de voet van het ruiterstandbeeld van de Zonnekoning, Lodewijk de 14e. Begin je tour met een bezoek aan de Royal Apartments. Loop door het interieur van het paleis en verken de vele kamers. Leer fascinerende informatie over de geschiedenis van je gids. Breng daarna wat vrije tijd door in de tuinen. Verken dit 2000 hectare grote park vol prachtige fonteinen, standbeelden en aangelegde tuinen. Als u Versailles van dinsdag tot en met vrijdag bezoekt, bezoek dan de Musical Gardens-show. Bezoek op zaterdag of zondag de Musical Fountains Show (van maart tot oktober).

Vanuit Parijs: Versailles voorrangstoegang tot de Tour & Tuinen

7. Vanuit Parijs: Versailles voorrangstoegang tot de Tour & Tuinen

Reis tijdens een tour van een halve dag vanuit Parijs naar Versailles. Bespaar tijd met voorrangstickets, een handige retourtransfer en een boeiende rondleiding door het Kasteel van Versailles en zijn historische kamers en zalen. Verzamel op een centraal punt in Parijs en reis met de bus naar Versailles. Bij aankomst betreed je het kasteel via een aparte ingang. Ontdek daarna tijdens een interactieve rondleiding de weelde, schoonheid en geschiedenis van het kasteel. Tijdens de tour van 90 minuten kun je de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de karakteristieke Spiegelzaal bezichtigen. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar de vele fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de vertrekken van het kasteel. Na je bezoek aan het paleis kun je in alle rust een wandeling maken door de prachtige Franse tuinen. Geniet van een rondleiding met gids door de tuinen, of een rondleiding door de tuinen en het landgoed van Marie Antoinette als je voor deze optie hebt gekozen. Stap ten slotte weer in de bus voor de terugreis naar het centrum van Parijs.

Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

8. Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg voorrangstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, een van de belangrijkste monumenten ter wereld. Ontmoet je gids voor het Pullman Hotel in Parijs. Stap aan boord van een luxe touringcar met airconditioning, leun achterover en ontspan tijdens de korte rit naar Versailles. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning. Je proeft de glorie van de Parijse koninklijke familie. Neem alles in je op terwijl de gids je door de prachtigste kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kun je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, bustes en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Versailles: Paleis van Versailles voorrangstoegang met gids

9. Versailles: Paleis van Versailles voorrangstoegang met gids

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een rondleiding met gids en tickets met voorrangstoegang. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl de gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen.

Vanuit Parijs: Rondleiding door het paleis en de tuinen van Versailles

10. Vanuit Parijs: Rondleiding door het paleis en de tuinen van Versailles

Ontdek het Paleis van Versailles en zijn prachtige tuinen op een dagtrip vanuit Parijs. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van deze plek terwijl je prachtige bezienswaardigheden tegenkomt, zoals de Spiegelzaal en het standbeeld van de ontvoering van Persephone. Vertrek 's ochtends vanuit Parijs met uw gids en koop een treinkaartje naar Versailles. Kom meer te weten over de stad die in de 17e, 18e en 19e eeuw de hoofdstad van Frankrijk was. Kom aan bij een van de grootste symbolen van het Franse koningshuis: Versailles. Geniet van het uitzicht op dit paleis, dat opvalt door zijn gebouwen en kamers, evenals zijn verbazingwekkende tuinen die 1.800 hectare beslaan. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot de populaire tuinen. Luister naar de verhalen van koning Sun en de schandalen die leidden tot de Franse revolutie. Duik in de legende en curiosa terwijl je de kamer van de koning verkent, met zijn prachtige fonteinen en het beeld van The Abduction of Persephone. Duik in het mysterie van de diamanten halsketting. Na het begeleide gedeelte van de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid genieten van het terrein en de binnenkant van het paleis bekijken.

149 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Versailles: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Versailles

Wil je alle activiteiten in Versailles bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Versailles

Gemiddelde beoordeling

4.4
(25.548 beoordelingen)

De ov verbindingen zijn super goed. je koopt een ticket voor toegang tot het paleis daarvoor kun je de tuinen bekijken dus je kunt ookal eerder gaan dan het tijdslot. restaurants zijn aanwezig. zorg ervoor dat je een platte grond ergens haalt, die hadden we niet en vonden het daarom erg moeilijk de waterval te vinden. het paleis is prachtig zeker een aanrader(:

BUITENGEWOON. Een bezoek aan het kasteel met het keizerrijkgedeelte van Napoleon, het kleine en grote Trianon met de ongelooflijke zijdetentoonstelling. Lunch bij Angélina, heerlijk dessertgerecht. Kruidenier met de aankoop van een infusie, karamel en zeer delicaat muntsnoepje. Wij komen graag terug.

Fantastische tour met een enthousiaste gids. Laura vertelde erg geanimeerd over van alles en nog wat en was erg goed om de hoogte. We hebben ons ontzettend goed vermaakt en zouden zeker aanraden om een tour te boeken.

Het is heel leuk, maar je moet voorzichtig zijn, want ze hebben ons een boete gegeven toen we in Versailles aankwamen omdat we het metrokaartje niet goed hadden gekocht, ze geven je er geen informatie over.

Zeer leuke activiteit, zeer goed georganiseerd, het duurt minstens 4 uur om rond te lopen zonder te haasten terwijl je geniet van de tuinen en het landschap