Datums kiezen

Versailles

Eindeloze weelde en uitgestrekte tuinen maken Versailles tot een van de meest majestueuze plekken ter wereld.

Versailles: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

1. Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in wat van 1682 tot 1789 de officiële residentie van de Franse monarchie was. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse vorsten. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven aan het Franse hof. Wandel in je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en de perfect bijgehouden gazonnen. Krijg toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontving, en waar hij even uit het leven aan het hof kon ontsnappen. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie-Antoinette om te zien waar zij zich kon terugtrekken. Kies in de lente en zomer voor de optie met fonteinenshow en rond je bezoek af met een spectaculaire show of met de iconische muzikale tuinen.

Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & tuinen, inclusief vervoer

2. Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & tuinen, inclusief vervoer

Wandel door de uitgestrekte koninklijke tuinen, bekijk jezelf in de 357 spiegels van de glinsterende Spiegelzaal en kom meer te weten over de monarchale geschiedenis van Frankrijk tijdens dit bezoek aan het Paleis van Versailles. Laat het gedoe om vanuit Parijs naar het paleis te komen achter je met vooraf gereserveerd vervoer en toegang. Waan je een lid van het Franse hof terwijl je door de sierlijke staatsievertrekken loopt die van 1682 tot 1789 onderdak boden aan de Franse monarchie. Hoor alle details over paleisroddels en de revolutionaire geschiedenis van Frankrijk met een inbegrepen audiogids. Breng uren door met het verkennen van de legendarische tuinen. Bewonder de ongerepte fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig verzorgde gazons. Ontdek het privédomein van Marie Antoinette en het omstreden gehucht door te kiezen voor de dagoptie.

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

3. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding met gids. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen, en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin samen met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Versailles: Skip-the-Line begeleide paleistour met tuinen

4. Versailles: Skip-the-Line begeleide paleistour met tuinen

Leer meer over het paleis van Versailles tijdens een rondleiding door de binnenkant en breng wat vrije tijd door in de tuinen. Vermijd het gedoe van wachten in lange rijen met skip-the-line tickets. Ontmoet je gids in Versailles aan de voet van het ruiterstandbeeld van de Zonnekoning, Lodewijk de 14e. Begin je tour met een bezoek aan de Royal Apartments. Loop door het interieur van het paleis en verken de vele kamers. Leer fascinerende informatie over de geschiedenis van je gids. Breng daarna wat vrije tijd door in de tuinen. Verken dit 2000 hectare grote park vol prachtige fonteinen, standbeelden en aangelegde tuinen. Als u Versailles van dinsdag tot en met vrijdag bezoekt, bezoek dan de Musical Gardens-show. Bezoek op zaterdag of zondag de Musical Fountains Show (van maart tot oktober).

Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

5. Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

Reis tijdens een tour van een halve dag vanuit Parijs naar Versailles. Bespaar tijd met voorrangstickets, een handige retourtransfer en een boeiende rondleiding door het Kasteel van Versailles en zijn historische kamers en zalen. Verzamel op een centraal punt in Parijs en reis met de bus naar Versailles. Bij aankomst betreed je het kasteel via een aparte ingang. Ontdek daarna tijdens een interactieve rondleiding de weelde, schoonheid en geschiedenis van het kasteel. Tijdens de tour van 90 minuten kun je de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de karakteristieke Spiegelzaal bezichtigen. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar de vele fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de vertrekken van het kasteel. Na je bezoek aan het paleis kun je in alle rust een wandeling maken door de prachtige Franse tuinen. Geniet van een rondleiding met gids door de tuinen, of een rondleiding door de tuinen en het landgoed van Marie Antoinette als je voor deze optie hebt gekozen. Stap ten slotte weer in de bus voor de terugreis naar het centrum van Parijs.

Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

6. Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg voorrangstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, een van de belangrijkste monumenten ter wereld. Ontmoet je gids voor het Pullman Hotel in Parijs. Stap aan boord van een luxe touringcar met airconditioning, leun achterover en ontspan tijdens de korte rit naar Versailles. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning. Je proeft de glorie van de Parijse koninklijke familie. Neem alles in je op terwijl de gids je door de prachtigste kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kun je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, bustes en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Giverny en het paleis van Versailles

7. Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Giverny en het paleis van Versailles

Volg een rondleiding door het landgoed Giverny van Monet en het paleis van Versailles tijdens deze dagtour vanuit Parijs met een bus met airconditioning. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot het Château de Versailles en zijn elegante tuin. Je wordt opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Parijs en stapt aan boord van een ruime touringcar. Stop bij de Monet Foundation voor een korte kennismaking met het landgoed. Maak een wandeling rond de waterlelievijver en bezoek het met klimop begroeide huis van de kunstenaar. Pauzeer even in de stad waar je een heerlijke lunch kunt kopen. Leun achterover en geniet van het uitzicht tijdens de korte rit naar Versailles, een perfect bewaard gebleven voorbeeld van Franse koninklijke extravagantie. Vlieg langs de lange rijen bij Versailles met je versnelde ingang. Verken dit beroemde paleis en volg je gids tijdens een rondleiding door de kamers waar Lodewijk XVI en Marie Antoinette uitbundige soirées gaven. Bezoek de privé koninklijke vertrekken. Geniet van een korte rondleiding door de tuinen en heb daarna de vrijheid om ze op uw gemak verder te waarderen. Afhankelijk van de dag kunt u de Fonteinshow of de Muzikale Tuinen meemaken. Spring terug in de bus en ontspan tijdens de transfer terug naar je ontmoetingspunt in Parijs.

Versailles: rondleiding en voorrang Paleis van Versailles

8. Versailles: rondleiding en voorrang Paleis van Versailles

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een rondleiding met gids en tickets met voorrangstoegang. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl de gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen.

Parijs: ticket Paleis van Versailles met audiogids & vervoer

9. Parijs: ticket Paleis van Versailles met audiogids & vervoer

Verken het paleis van Versailles met dit ticket en een audiogids. Geniet van een comfortabele rit van Parijs naar het paleis en terug, bezoek de schitterende Spiegelzaal en kom tot rust in de Paleistuinen. Geniet van mei tot oktober van de spectaculaire muzikale fonteinen en tuinshows. Ontmoet je chauffeur bij een van de 2 vertrekpunten in Parijs en rijd in een comfortabele bus naar Versailles. Bij aankomst bij het monument dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zal een drietalige gastheer je eerst naar het kasteel begeleiden. Vervolgens kom je via de informatieve audiogids (beschikbaar in 11 talen) meer te weten over de beroemde locatie. Verdiep je in het hofleven en kom te weten hoe het paleis van Versailles van een jachthuis voor Lodewijk XIII door zijn zoon Lodewijk XIV werd uitgebreid tot een paleis, wat ervoor zorgde dat het hof en de regering van Frankrijk in 1682 naar Versailles verhuisden. Verken de oogverblindende Spiegelzaal en de weelderige staatsappartementen. Treed in de voetsporen van Lodewijk XIV (De Zonnekoning) en wandel in je eigen tempo door de tuinen die zijn ontworpen door André Le Nôtre. Van mei tot oktober heb je de mogelijkheid om een ticket inclusief de legendarische muzikale fonteinen en de tuinshows te boeken. Zie in een oogverblindend schouwspel hoe de waterpartijen oplichten en maak op deze manier je dag in Versailles compleet, voordat je met de bus weer terugkeert naar Parijs.

Parijs Museumpas: 2, 4, of 6 dagen

10. Parijs Museumpas: 2, 4, of 6 dagen

Geniet van voorrangstoegang tot meer dan 60 musea en monumenten in en rond Parijs, waaronder het Louvre, Musée d'Orsay en Centre Pompidou, met de Parijs Museumpas. Je kunt kiezen voor een pas voor 2, 4 of 6 dagen, en het ophaalpunt bevindt zich op slechts 10 minuten lopen van het Louvre. Met deze pas profiteer je van gratis toegang tot vele bezienswaardigheden, attracties en musea. In Parijs: Arc de Triomphe Musée de l'Armée Tombeau de Napoléon 1er Centre Pompidou Musée national d'Art moderne Musée national des Arts asiatiques Guimet Les Arts décoratifs Musée des Arts et Métiers Musée de l'Assistance Publique, Hôpitaux de Paris Musée du quai Branly Picassomuseum Parijs Chapelle Expiatoire La Cinémathèque française Musée du Cinéma Cité des Sciences et de l'Industrie Conciergerie Musée national Eugène Delacroix Musée des Égouts de Paris Musée du Louvre - Musée national de la Marine Musée de la Monnaie Cité de l’Architecture et du Patrimoine Musée national des Monuments français Musée Gustave Moreau Musée national du Moyen Âge, Thermes et hôtel de Cluny Cité de la Musique, Musée de la Musique Crypte Archeologique de Notre-Dame Tours de Notre-Dame Musée national de l'Orangerie Musée de l'Ordre de la Libération Musée d'Orsay Panthéon Musée des Plans-reliefs Musée de la Poste Musée Rodin Sainte-Chapelle Buiten Parijs: Musée de l'Air et de l'Espace Musée d'Archéologie nationale de Saint-Germain-en-Laye Musée national de Céramique de Sèvres Abbaye Royale de Chaalis Musée et domaine nationaux du Château de Compiègne Musée Condé, Château de Chantilly Musée départemental Maurice Denis Château de Fontainebleau Château de Maisons-Laffitte Musée national des Châteaux de Malmaison et Bois-Préau Château de Pierrefonds Musée national de Port-Royal des Champs Château de Rambouillet Musée national de la Renaissance Château d'Ecouen Maison d’Auguste Rodin à Meudon Basilique cathédrale de Saint-Denis Villa Savoye Musée national des Châteaux de Versailles et de Trianon Château de Vincennes

Beschikbare activiteiten

82 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 6

Andere activiteiten in Versailles

Wil je alle activiteiten in Versailles bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Versailles

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 25.548 beoordelingen

The tour was well organized. It is a must to see if u are in Paris. We went with kids and it was such a time saver to enter easy and fast with the tour guide. I do not recommend a stroller, in December it was too busy and many stains/old stone ground. The office was close by and very helpful. Thank you

Er stond een behoorlijke rij te wachten bij het paleis van Versailles. Prima geregeld omdat er per aanvangstijd een rij staat waardoor je niet lang hoeft te wachten. Was wel heel druk in het kasteel.

I really really loved it! It is a true treasure and it’s so well kept, many things original.

Goede rondleiding, leuke uitleg. Valerie was onze gids. Super enthousiast.

Bijzonder indrukwekkend. Moet je gewoon een keer gezien hebben.