Kies data

vesting Akershus

vesting Akershus: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per elektrische boot

1. Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per elektrische boot

Vertrek op een schilderachtige rondvaart vanuit Oslo op een elektrische veerboot. Bewonder de schoonheid van de regio terwijl je je een weg baant door Oslo Fjord en bekijk natuurlijke en door de mens gemaakte kenmerken, waaronder het eiland Hoveøya, het fort Akershus en het Munch Museum. Vertrek vanuit het centrum van Oslo en bewonder het uitzicht op de kustlijn en bezienswaardigheden zoals het fort Akershus, het operagebouw en het Munchmuseum. Vaar langs het eiland Hovedøya met kanonnen die over de fjord wijzen, het schiereiland Bygdøy en het iconische Fram Museum, en de pittoreske Dyna-vuurtoren. Luister naar commentaar van de gids aan boord en leer over de geschiedenis van Oslo en de geografie van het omliggende platteland. Maak een wandeling over de ruime dekken en bewonder het uitzicht of ontspan in de geklimatiseerde binnenruimte. Je kunt ook genieten van wat snacks en warme en koude dranken aan de bar aan boord (niet inbegrepen in de tourprijs). Kies tussen terugkeren naar het ontmoetingspunt of uitstappen op het schiereiland Bygdøy in de buurt van het Fram Museum, het Noorse Maritiem Museum en het Kon-Tiki Museum.

Oslo: 24-uurs hop on, hop off-sightseeingbusticket

2. Oslo: 24-uurs hop on, hop off-sightseeingbusticket

Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden van Oslo met een handig Hop-on Hop-off sightseeingbustourticket. Haal de stress weg bij het vinden van je weg in een nieuwe stad en voel het gemak van het nemen van de tijd bij elke bezienswaardigheid of attractie. Kies voor een 24- of 48-uursticket en haal het maximale uit je bezoek met museumkortingen, een informatieve audiogids en een gratis koptelefoon. Bekijk de gedetailleerde dienstregeling van het museum in de brochure en weet altijd wanneer de volgende ophaalbus is gepland. Ervaar de grootste hoogtepunten van Oslo, zoals het Vigeland-beeldenpark, het Noorse museum voor culturele geschiedenis, het Vikingschipmuseum, het Fram Polar Shipmuseum, het fort en kasteel van Akershus en het nationale operagebouw van Oslo.

Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

3. Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

De Oslo Pass is je ticket naar de stad Oslo. Deze kortingskaart is de beste manier om Oslo te ervaren en geeft je toegang tot meer dan 30 musea en attracties, gratis openbaar vervoer, rondleidingen  en speciale aanbiedingen bij restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. De pas is beschikbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur. De Oslo Pass is een echte aanwinst en betaalt zichzelf al snel uit. Je ontvangt een boekje met alle voordelen van een Oslo Pass, samen met de kaart zelf. De kaart is geldig voor alle attracties die in het Oslo Pass-boekje staan en ze geeft je onbeperkt toegang tot de metro, bussen, trams, lokale treinen en veerboten naar de eilanden in de binnenfjord van Oslo. Je kunt met je kortingskaart de volgende tours maken:  Oslo Walks, OURWAY Tours: Oslo City Walk. Daarnaast heb je toegang tot het openbare buitenbad  Frognerbadet. Bezoek de volgende musea met je Oslo Pass:  Akershus kasteel, Armed Forces Museum, Astrup Fearnley Museum, Ekebergparken Beeldenpark, Fram Museum - Polar Ship Fram, Henie Onstad Kunstsenter, Historisch Museum, Holmenkollen Ski Museum & Tower, Holocaust Center, Intercultureel Museum, International Museum of Children's Art, Kunsternes Hus,   Labour Museum, Munch Museum, Museum van Oslo, Museum voor Wetenschap en Technologie,  Nationaal Museum - Architectuur, Natuurhistorisch Museum, Nobel Piece Center, Nordic Bijbelmuseum,  Noors Folkemuseum - Norwegian Museum of Cultural History, Noors Verzetsmuseum, Noors Maritime Museum, Stadhuis van Oslo, Reptielenpark van Oslo, Transportmuseum van Oslo, Popcentrum,  het Kon-Tiki Museum, The Salmon - Wetenschapscentrum en het Vigeland Museum.

Oslo: fietstocht van 3 uur langs hoogtepunten

4. Oslo: fietstocht van 3 uur langs hoogtepunten

Verken Oslo als een local tijdens deze fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ontdek de parken, kasteelterreinen en paden van Oslo Fjord, en hoor van een deskundige gids waar je de beste bars en restaurants van de stad kunt vinden.  Vertrek vanaf de centraal gelegen winkel van Viking Biking in het centrum van Oslo, en fiets op een comfortabele hybride fiets naar het autovrije Stadhuisplein, waar de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede plaatsvindt.  Geniet van een gemakkelijke rit over de autovrije paden van de Oslo Fjord, met een prachtig uitzicht over de haven van de stad, de eilanden en de omringende heuvels. Ga verder naar het middeleeuwse en renaissancistische kasteel van Akershus Festning, en stap even van je fiets voor een korte wandeling langs de wallen. Daarna rijd je verder over de Karl Johans Gate, de beroemdste boulevard van Noorwegen, en bezoek je het Parlement, het Nationale Theater, de universiteit en het Koninklijk Paleis. Na een charmante afdaling door de tuinen van het Koninklijk Paleis fiets je door de prachtige neoklassieke wijk Frogner, op weg naar het wereldberoemde Frogner Beeldenpark. Eindig met een lange afdaling naar Oslo Fjord voor een bezoek aan een verborgen juweel van een gebouw dat boven de fjord is gebouwd. Een laatste rit door de autovrije winkelwijk Aker Brygge brengt je weer terug naar de winkel van Viking Biking waar de tocht eindigt.

Oslo: wandeltocht langs het beste van Oslo

5. Oslo: wandeltocht langs het beste van Oslo

Ontdek de hoogtepunten van de hoofdstad van Noorwegen tijdens een begeleide wandeling en krijg een ongeëvenaard inzicht in wat deze Scandinavische stad zo bijzonder maakt. Dwaal door Sentrum, het gevarieerde stadscentrum van Oslo aan de Straat van het Skagerrak, om de beste bezienswaardigheden, musea, restaurants en bars te ontdekken. Bekijk tijdens de rondleiding het Noorse parlement, het Grand Hotel en de hoofdstraat Karl Johan. Ontdek hoe Oslo zijn bijnaam "Tijgerstad" kreeg en wandel langs het symbolische Noorse operagebouw dat opvalt als een parel in de oceaan. Vervolgens bezoek je Christiania, het historische centrum van Oslo, en ontdek je waarom de Noorse hoofdstad de afgelopen 300 jaar verschillende keren van naam is veranderd. Download na de tour de app van de activiteitenaanbieder (inbegrepen bij je tour) om meer van Oslo en zijn ongelooflijke geschiedenis te ontdekken met samengestelde audiogeleide routes door de belangrijkste wijken. Het beste van Oslo omvat: • Stadhuis van Oslo • Nationaal Theater • Universiteit van Oslo • Noors parlement • Stortorvet Gjestgiveri • Glasmagazine • Kvadraturen • Kathedraal van Oslo • Karl Johanstraat • Brandtoren • Tijgersculptuur • Tweede stadhuis van Oslo • Gamle rådhus • Ceremoniepier De belangrijkste bezienswaardigheden van de zelfgeleide route: • Frogner-stadion • Noors operagebouw • Drievuldigheidskerk • Het monument van Karl Johan • Vestkanttorvet • Grensen • Verlost • 7 juni-plein • Monument van koningin Maud • Sorenga-brug • Damstredet ... en nog veel meer

Oslo: wandeltocht duistere verhalen, geesten, folklore en geschiedenis

6. Oslo: wandeltocht duistere verhalen, geesten, folklore en geschiedenis

We zullen een glimp opvangen van een unieke, minder bekende geschiedenis die de geest van de lokale bevolking en bezoekers eeuwenlang heeft geboeid. We beginnen onze tour bij de ingang van het stadhuis van Oslo, een monumentaal gebouw waar we meer te weten kunnen komen over de overtuigingen van de legendarische Vikingen. Vanaf hier dalen we af in de schaduw om verhalen te ontdekken over een mysterieus ondergronds koninkrijk waarvan wordt aangenomen dat het door trollen is bewoond. We stoppen bij Christiania Torv om opwindende verhalen te horen over heksen en spookverschijningen waarvan gezegd wordt dat ze in bepaalde gebieden in Oslo rondspoken. Terwijl we kort ingaan op dit onderwerp van onverklaarbare verschijnselen, zal onze gids verhalen vertellen die geschiedenisboeken kunnen ondersteunen. Vervolgens bezoeken we het Akershus-fort, een middeleeuws kasteel gebouwd om de stad en haar inwoners te beschermen. Hier leren we over de rijke geschiedenis van het kasteel en de gebeurtenissen binnen de muren, inclusief verhalen over gevangenen en executies. Terwijl onze tour verdergaat op Bankplassen, duiken we diep in de minder dan mooie geschiedenis van de stad en leren we over beroemde overvallen en overvallen in Oslo. Misdaad gaat hand in hand met straf, en onze gids zal bespreken hoe lokale gevangenissen in de middeleeuwen werkten en welke strafsystemen er toen bestonden. Aan het einde van onze tour gaan we naar de kathedraal van Oslo om de laatste bezienswaardigheden en geluiden van onze tour in je op te nemen. Naast het leren over deze unieke Noorse folklore en verhalen, zal onze deskundige gids ook wijzen op historische locaties rond Oslo, die allemaal kleur en intriges toevoegen aan het langdurige culturele erfgoed van deze opmerkelijke stad.

Oslo Nature Walks: eilandhoppen

7. Oslo Nature Walks: eilandhoppen

Ga aan boord van een lokale veerboot die je naar je eerste bestemming brengt aan het begin van dit leuke eilandhopavontuur. Vaar naar Hovedøya ('hoofdeiland'), waar een van de beste historische kustgebieden van Oslo te zien is. Kom te weten hoe Engels monnikken het Oslo van na de Vikingen christelijk kwamen maken door 1.000 jaar geleden een machtige abdij op het eiland te stichten. Bewonder de goed bewaarde ruïnes als je loopt tussen de kamers en de kamers. Hoor verhalen over hoe het Noorwegen van de Vikingen onderdeel werd van het christelijke Europa. Ga verder door weides met schapen en berkenbossen, en kom uit bij oude vestingmuren en kanonnen uit de Napoleontische Oorlogen in de 19e eeuw. Verken de ruige kustlijn en pauzeer bij enkele stranden en uitkijkpunten. Keer daarna terug naar de pier om een andere veerboot te nemen naar het eiland Lindøya. Beleef bij aankomst op Lindøya de charme van een zomerbestemming. Zie traditionele houten huisjes en tuinen vol bloemen die een schitterend contrast vormen met de omliggende fjord. Krijg geweldig uitzicht vanaf de top van het eiland en krijg zo langzaamaan trek in een lunchpicknick. Pauzeer als je dat wil bij een lokale voedselwinkel om iets te eten te kopen. Geniet van je picknick op een strand met groots uitzicht op het zuidwesten over het water en de heuvels. Stap vervolgens op een derde veerboot en vaar langs het eiland Gressholmen, waar een natuurreservaat een dicht bos, zeekliffen en verscholen stranden bevat. Neem de veerboot terug naar het stadscentrum en geniet van een geweldige binnenkomst in de haven. Bewonder een paar van de mooiste plekken van Oslo, waaronder de oude vesting Akershus, het stadhuis en de vernieuwde haven Aker Brygge.

Oslo: zelfgeleide mysterietour bij fort Akershus

8. Oslo: zelfgeleide mysterietour bij fort Akershus

Los een moordmysterie op en verken de adembenemende omgeving van het Akershus-fort tijdens deze interactieve, zelfgeleide, waargebeurde misdaadmysterie-tour. Ontvang je envelop met aanwijzingen en speel de rol van hoofdonderzoekers terwijl je met je team op pad gaat om deze sinistere misdaad te ontrafelen. Dompel je onder in het jaar 1965 en word lid van een zeer gerespecteerde familie van onderzoekers, en je wilt voldoen aan hun normen. Tijdens een feest van de politie van Oslo vindt een niet aanwezige agent het lichaam van een dode vrouw op een heuvel bij het fort van Akershus. Als junior rechercheur is het jouw taak om uit te zoeken wat er is gebeurd. Verken het fort van Akershus en zijn historische omgeving en grijp de kans om eindelijk te bewijzen wat je waard bent, want er staat veel op het spel. Niet alleen de eer van jou en je familie, maar ook de veiligheid van de straten van Oslo! Los het mysterie op als een vertrouwde onderzoeker en leer over het verhaal dat is geïnspireerd door ware gebeurtenissen. Race tegen de klok om voldoende bewijsmateriaal te verzamelen en de juiste verdachte te vinden om de vrede van de inwoners van Oslo te waarborgen. Ga de uitdaging aan om de moordenaar te vinden. Voor degenen die in een grotere groep zitten, kun je je opsplitsen in verschillende teams en het tegen elkaar opnemen.

Oslo: privérondleiding door het stadscentrum met hoogtepunten

9. Oslo: privérondleiding door het stadscentrum met hoogtepunten

Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van Oslo tijdens een fascinerende 3 uur durende wandeltocht. Vertrek vanaf het stadhuis, de thuisbasis van de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Verken bezienswaardigheden zoals het parlement, het koninklijk paleis en de universiteit van Oslo. Bewonder het Akershus-fort en dwaal door Aker Brugge, een gerevitaliseerd gebied aan het water waar nu een hele reeks winkels, bars en restaurants te vinden is. Bezoek de wijk Tjuvholmen, een toevluchtsoord voor fijnproevers met ook talloze kunstgalerijen. Ontvang deskundige tips over de beste plekken om te drinken, eten en winkelen in de omgeving.

Oslo: begeleide wandeling met hoogtepunten

10. Oslo: begeleide wandeling met hoogtepunten

Er zijn maar weinig steden in de wereld waar je zowel verleden, heden als de toekomst kunt zien in slechts één wandeling. Oslo is een van die steden. Bijna duizend jaar geleden gesticht, Oslo is eigenlijk een heel nieuwe en moderne stad, gemakkelijk te leven, aangenaam om te wandelen en te bezoeken. De straten zijn vredig en veilig, de voetgangersstroken talrijk, de geschiedenis is interessant en de toekomst is een vruchtbare ruimte. Dus, laten we lopen! Laten we de paden bewandelen die een majestueuze Noorse koning deed, laten we door de straten wandelen die Henrik Ibsen en Edvard Munch deden, laten we samen lopen! We ontmoeten elkaar bij het Tiger-beeldhouwwerk en bezoeken enkele van de belangrijkste schilderachtige punten zoals het operagebouw van Oslo, het fort Akershus en het Koninklijk Paleis. We stoppen bij het gemeentelijk gebouw en bespreken waarom Oslo zoveel openbare kunst heeft. We lopen langs het koninklijk paleis en zwaaien naar de koning en we paraderen langs de belangrijkste voetgangersstraat, zoals de Noren op 17 mei vaak doen. We bezoeken de oude kathedraal en praten onderweg over nieuwe stadsprojecten. We zullen je laten zien en met je delen waarom we van Oslo houden!

Beschikbare activiteiten

21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in vesting Akershus

Wil je alle activiteiten in vesting Akershus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over vesting Akershus

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.322 beoordelingen

De enige manier waarop u deze pas geen besparing vindt, is als u alles leest als u eenmaal in een museum bent. We kochten een pas voor 48 uur en hadden de eerste dag bijna al ons geld teruggekregen.

Met de kaart kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer, inclusief veerboten in zone één en toegang tot elk museum. Zeker een aanrader voor een verblijf in Oslo

Ohne den Oslo-Pass ist es schwierig durch die Stadt zu kommen. Habe ihn gut nutzen können. Auch für die Museen. Ist auf jedenfalls zu empfehlen.

De ideale manier om Oslo te ontdekken en de vele leuke plekken te zien. Oslo (Centrum) heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoer netwerk.

Uitstekende waarde, we hebben veel gezien in de 2 dagen dat we in Oslo waren, de pas heeft ons $$$ bespaard!