Datums kiezen

Ontdek het beste van
Vesturland

Onze aanbevelingen voor Vesturland

Reykjavík: Walvistour en zeedierencruise

1. Reykjavík: Walvistour en zeedierencruise

Maak een boottocht vanuit de haven van Reykjavik en ontdek het rijke onderwaterleven van IJsland, één van de hoogtepunten van het eiland. Het hele jaar door kun je rond Reykjavik een verscheidenheid aan walvissen en andere zeedieren spotten, inclusief dwergvinvissen, bultruggen, bruinvissen en dolfijnen met walvissnuit. Deze boottocht biedt je de unieke gelegenheid om een aantal van de mooiste zeedieren van IJsland te zien, samen met het prachtige landschap van de IJslandse kust. Het hoogseizoen voor walvisspotten loopt van april tot oktober, maar de oceaan zit natuurlijk altijd vol met magische wezens en je weet nooit wat je tegenkomt. Je profiteert van de diensten van speciaal opgeleide gidsen die experts zijn in het spotten van de dieren. Luister naar de verhalen als zij je meer vertellen over het gedrag van de walvissen, en ook eventuele vragen beantwoorden. Geniet van het prachtige landschap van de IJslandse kust terwijl je lokale dieren in het wild ziet. Neem een pauze en warm jezelf op in de verwarmde binnenruimte. Ontspan aan boord van de boot en geniet van de zitplaatsen binnen en buiten, en koop onderweg drankjes en snacks bij de bar en cafetaria aan boord. Het is een aangename en comfortabele rit, ook bij hogere snelheden. En dankzij de wifi aan boord kun je dit avontuur meteen delen op sociale media.

Reykjavík: cruise om walvissen te spotten op het Amelia Rose Yacht

2. Reykjavík: cruise om walvissen te spotten op het Amelia Rose Yacht

Kom aan boord van een jacht en bekijk de ongelooflijke rijkdom aan zeedieren die leven in de wateren vlak voor de kust van de stad Reykjavík. Bekijk enkele van de majestueuze walvissen, dolfijnen en bruinvissen van IJsland tijdens deze walvistocht. Uw schip vertrekt vanuit de oude haven van Reykjavík en vaart tussen de kleine eilanden in de Faxaflói-baai, evenals langs de kust van Reykjavík, en biedt u een fantastisch uitzicht over de stad terwijl u op zoek gaat naar de wilde dieren in het water. Spot dwergvinvissen en bultruggen, dolfijnen en bruinvissen. Als u geluk heeft, ziet u misschien zelfs een paar orka's (ook wel orka's genoemd) en een schat aan andere soorten. Haal het meeste uit drie panoramische dekgebieden aan boord van het jacht, beweeg over de dekken om het beste uitzicht te krijgen en profiteer van geweldige fotomomenten. De buitendekken zijn ook deels overdekt, waardoor er enige beschutting is tegen wind en regen. De professionele bemanning aan boord van de Amelia Rose is zeer ervaren in het spotten van walvissen en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u met een glimlach vertrekt. Combineer ontspanning met educatie terwijl u geniet van een persoonlijke en onvergetelijke ervaring. Amelia Rose is ontworpen als een offshore-schip, waardoor het beter is aangepast om de turbulente golven van de IJslandse wateren op te vangen, wat resulteert in een soepeler zeil met minder kans op misselijkheid of zeeziekte van passagiers. Er is echter geen garantie dat u niet zeeziek wordt.

Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

3. Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus en ervaar de natuurlijke schoonheid van IJsland. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Maak een fotostop bij de beroemde Zwarte Kerk in Budir en zie zeehonden in de zee liggen op het strand van Ytri Tunga. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. Je bezoekt een verscheidenheid aan landschappen in een compact gebied dat Jules Verne vereeuwigde in zijn boek 'Naar het middelpunt der aarde'.

Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

4. Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

Bezoek het schiereiland Snaefellsnes tijdens deze begeleide dagtrip vanuit Reykjavik. Bekijk wat IJsland te bieden heeft tijdens één reis, inclusief de lavavelden van Berserkjahraun, de Snaefellsjokull-vulkaan en de Kirkjufell mberg. Kom meer te weten over lokale legendes en bekijk een zeehondenkolonie. Begin uw reis in de lokale stad Borgarnes. Pak wat snacks voordat je naar het schiereiland gaat en probeer een piek van de met ijs bedekte Snaefellsjokull-stratovulkaan te vangen. Kom aan bij het lavaveld Berserkjahraun en leer de oorsprong van de naam kennen. Ga vervolgens naar Kirkjufell, beroemd vanwege zijn rol in de televisieshow "Game of Thrones", en omdat het de meest gefotografeerde berg van het hele land is. Bezoek de naburige waterval en laat je meeslepen door de magie. Beklim dan de trap naar de top van Saxholl (alleen te bezoeken van maart – november), een 100 meter hoge vulkanische krater. Bereik de top en word beloond met het adembenemende uitzicht op dit 3000 jaar oude natuurfenomeen. Leer lokale legendes en de geschiedenis van sterke IJslandse afkomst. Waag je in de onbewoonde nederzetting Djupalonssandur en test je kracht zoals lokale mannen dat vroeger deden op het strand. Ga naar het vissersdorpje Arnarstapi en bekijk de prachtig geërodeerde kliffen en het beeldhouwwerk van Barour Snaefellsas. Tot slot, ontdek een meer diepgaand begrip van de IJslandse geschiedenis in Budakirkja, of de "Zwarte Kerk". Bekijk historische artefacten uit de 19e eeuw. Ga verder naar het betoverende goudkleurige strand van Ytri-Tunga (alleen van maart - november). Wees getuige van een enorme zeehondenkolonie, liggend op de rotsen en genietend van de zon.

Reykjavík: Noorderlicht-tour op een jacht

5. Reykjavík: Noorderlicht-tour op een jacht

Tijdens deze tour met gids zie je het ongelofelijke Noorderlicht vanaf de panoramische dekken van een jacht. Heb jij zin in een ontzagwekkende ervaring bij het zien van het hemelse schouwspel van de aurora borealis? Dan is deze tour echt iets voor jou. Maak kennis met de kapitein en de bemanning in de oude haven van Reykjavík, waar je aan boord gaat van het jacht. Je vaart tussen de kleine eilanden in de baai van Faxafloi en langs de kust van Reykjavík voordat het jacht wegvaart van de lichten van de stad. Zo kun je de schoonheid van het Noorderlicht optimaal bewonderen. Op het panoramische driedubbele dek kun je volop genieten van de adembenemende kleuren van het Noorderlicht, en maak je mooiste foto's van het groene, roze en witte licht. Als je tijdens de tocht binnen wilt blijven, vind je binnen een mooie bar en loungeruimte waar je kunt ontspannen. 

Reykjavik: papegaaiduikers spotten

6. Reykjavik: papegaaiduikers spotten

Stap aan boord van de Puffin Express voor een charmant vogelspotavontuur in Reykjavik. Geniet van 100% garantie op waarnemingen van papegaaiduikers en leer over deze en andere lokale vogels van een deskundige gids. Vertrek vanuit de oude haven van Reykjavik naar de omliggende Faxaflói-baai en naar twee nabijgelegen eilanden, Lundey en Akurey, bedekt met kleine heuvels en hellingen en bekend om hun kleurrijke vogels. Eenmaal aangekomen op de eilanden, observeer je de inheemse vogels en de schilderachtige omgeving met de motor van de boot uitgeschakeld. Geniet van het zien van papegaaiduikers en andere vogels, zoals noordse stormvogels, meeuwen, noordse sterns en zwarte zeekoeten. Dit alles vindt plaats op een oude houten boot, Skúlaskeið, die liefkozend 'Old Skuli' wordt genoemd. Het is ruim genoeg voor 33 passagiers, maar niet te groot, om ervoor te zorgen dat uw tour persoonlijk en comfortabel is.

Reykjavik: jachtcruise om walvissen en dolfijnen te spotten

7. Reykjavik: jachtcruise om walvissen en dolfijnen te spotten

Ga walvissen kijken in IJsland aan boord van een comfortabele jacht Ga met ons mee voor een onvergetelijk wateravontuur als we uitvaren vanuit de Oude Haven van Reykjavik op de prachtige MY Harpa of MY Amelia Rose. Ons familiebedrijf, Harpa Yachts, brengt tientallen jaren aan expertise mee om ervoor te zorgen dat je de ontzagwekkende schoonheid van Faxafloi Bay ervaart. Hoogtepunten: Extravaganza van wilde dieren: Houd je ogen open voor majestueuze walvissen, speelse dolfijnen en, tijdens de zomermaanden, de charmante papegaaiduikers die de IJslandse wateren sieren. Landschappelijke wonderen: Vaar langs Faxafloi Bay en laat je betoveren door de schilderachtige kustlijn met bergen, iconische monumenten in Reykjavik en schilderachtige eilandjes. De perfecte achtergrond voor je avontuur! Inzichten met gids: Leer fascinerende feiten over de lokale fauna van onze deskundige gidsen aan boord en versterk je band met het ongelooflijke onderwaterleven van IJsland. Panoramisch uitzicht: Geniet van ononderbroken vergezichten vanaf het observatiedek en leg verbluffende momenten vast om voor altijd te koesteren. Gezellig comfort: Kruip lekker onder de warme dekens van onze attente bemanning, zodat je comfortabel zit terwijl je de wonderen van de zee bewondert. Blijf verbonden: Deel direct live foto's van je gedenkwaardige momenten met onze Wi-Fi aan boord, zodat je de hele reis verbonden blijft.

Reykjavik: Minibus Tour met gids door Snaefellsnes & Kirkjufell

8. Reykjavik: Minibus Tour met gids door Snaefellsnes & Kirkjufell

Ontdek een oase van rust in het westen van IJsland en reis terug naar het land van ontelbare geheimen en eeuwenoude landschappen tijdens deze groepsreis vanuit Reykjavik. Reis naar de hoogtepunten van het schiereiland Snæfellsnes aan boord van een minibus met airconditioning. Baan je een weg naar het dramatische schiereiland Snæfellsnes, waar verminkte lavavelden de stress en verwoesting onthullen die het land ooit heeft doorstaan. Bewonder vulkanische rotsen met onvoorstelbare vormen terwijl ze in gedraaide vormen uit de aarde opvlammen. Maak een wandeling langs de grillige kliffen van Arnarstapi en bekijk de prachtige bogen van Hellnar, waar pilaren van basalt langzaam oprijzen uit de meedogenloze zee. Geniet van de prachtige achtergrond van de top van de Snæfellsjökull-gletsjer. Reis langs minder bereisde wegen om stranden van lava en glad vulkanisch gesteente te vinden bij Djupalónssandur. Verken de noordkant van het schiereiland en de beroemde berg Kirkjufell. Ontdek het droomonderwerp van de fotograaf, de zwarte kerk in Budir, die in verlaten afzondering staat. Pas op voor speelse zeehonden op het gouden strand van Ytri Tunga, je laatste stop. Reis vervolgens terug naar uw ontmoetingspunt in Reykjavik. Profiteer van de uitgebreide kennis en ervaring van uw gidsen. Ze delen niet alleen de must-see sites, maar ook lokale kennis, geweldige verhalen en persoonlijke aanbevelingen om het meeste uit je tijd in IJsland te halen.

Reykjavik: 3-uur durende walvistour

9. Reykjavik: 3-uur durende walvistour

Stap aan boord van een boot die wordt beheerd door het enige milieu-gecertificeerde bedrijf voor walvisspotten in IJsland, en ga walvissen spotten. Zie bultruggen, dwergvinvissen en orka's van dichtbij, evenals talloze zeevogels, witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Na het uitvaren verken je het zuidelijke deel van de Faxafloi-baai voor de oude haven van Reykjavik, en heb je een uitstekende kans om de mysterieuze en fascinerende walvissen tegen te komen voor de kust van IJsland, waar de oceaanstromingen ideaal zijn om walvissen te bekijken. Geniet van een tour met een hoog slagingspercentage: op meer dan 95% van de zomertours en 80% van de wintertours worden walvissen gezien, vaak duiken ze op binnen een paar meter van de boot. Om ervoor te zorgen dat de dieren niet worden gestoord, varen de boten met een constante snelheid naar het leefgebied van de walvissen, een duurzaam beleid dat ook het olieverbruik en de vervuiling tot een minimum beperkt. Kom meer te weten over het wild en het landschap dankzij de informatie van de gidsen die een uitgebreid trainingsprogramma hebben doorlopen, gebaseerd op exclusief ontwikkelde gidsprincipes. Aangezien het succesvol spotten van walvissen een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers, zodat je zelf actief onderdeel wordt van de ervaring.

Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

10. Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

Neem deel aan een unieke bakervaring in het hart van de Gouden Cirkel, de meest populaire route in IJsland. Maak een wandeling door het geothermische gebied en leer over de geschiedenis van deze baktechniek. Wees getuige van hoe het donkere roggedeeg wordt bereid en vervolgens wordt begraven in de warme grond met een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe de slowcooking van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood, die de dag ervoor in de grond is geplaatst. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar kaartjes voor het baden moeten apart worden geboekt.

Alle activiteiten

131 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Vesturland

Wat zijn de topattracties van Vesturland?

Andere activiteiten in Vesturland

Wil je alle activiteiten in Vesturland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vesturland

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.893 beoordelingen

ondanks de soms erg harde wind ging de boottocht door, gelukkig maar, want we hebben zoveel walvissen gezien en ook nog een paar zeehonden. Goede uitleg van de crew waar te kijken op het water. Al met al een ontzettend leuke tocht!

Het walvisspotten was geweldig. De gids was zeer deskundig. Het hielp dat we walvissen zagen en vrij dicht bij de boot

De boot gaat pas 15 minuten van tevoren open, dus het is gemakkelijk om het koud te krijgen vóór de activiteit

Activiteit was super alleen suf dat je een app nodig hebt om je ticket te tonen

We hadden het geluk walvissen te zien, de reis was zeer aangenaam