Vesturland
Wateractiviteiten

Wateractiviteiten
42 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Vesturland Wateractiviteiten: onze aanbevelingen

Reykjavík: Walvistour en zeelevencruise

Reykjavík: Walvistour en zeelevencruise

Maak een boottocht vanuit de haven van Reykjavik en ontdek het rijke onderwaterleven van IJsland, één van de hoogtepunten van het eiland. Het hele jaar door kun je rond Reykjavik een verscheidenheid aan walvissen en andere zeedieren spotten, inclusief dwergvinvissen, bultruggen, bruinvissen en dolfijnen met walvissnuit. Deze boottocht biedt je de unieke gelegenheid om een aantal van de mooiste zeedieren van IJsland te zien, samen met het prachtige landschap van de IJslandse kust. Het hoogseizoen voor walvisspotten loopt van april tot oktober, maar de oceaan zit natuurlijk altijd vol met magische wezens en je weet nooit wat je tegenkomt. Je profiteert van de diensten van speciaal opgeleide gidsen die experts zijn in het spotten van de dieren. Luister naar de verhalen als zij je meer vertellen over het gedrag van de walvissen, en ook eventuele vragen beantwoorden. Geniet van het prachtige landschap van de IJslandse kust terwijl je lokale dieren in het wild ziet. Neem een pauze en warm jezelf op in de verwarmde binnenruimte. Ontspan aan boord van de boot en geniet van de zitplaatsen binnen en buiten, en koop onderweg drankjes en snacks bij de bar en cafetaria aan boord. Het is een aangename en comfortabele rit, ook bij hogere snelheden. En dankzij de wifi aan boord kun je dit avontuur meteen delen op sociale media.

Reykjavík: cruise om walvissen te spotten op het Amelia Rose Yacht

Reykjavík: cruise om walvissen te spotten op het Amelia Rose Yacht

Kom aan boord van een jacht en bekijk de ongelooflijke rijkdom aan zeedieren die leven in de wateren vlak voor de kust van de stad Reykjavík. Bekijk enkele van de majestueuze walvissen, dolfijnen en bruinvissen van IJsland tijdens deze walvistocht. Uw schip vertrekt vanuit de oude haven van Reykjavík en vaart tussen de kleine eilanden in de Faxaflói-baai, evenals langs de kust van Reykjavík, en biedt u een fantastisch uitzicht over de stad terwijl u op zoek gaat naar de wilde dieren in het water. Spot dwergvinvissen en bultruggen, dolfijnen en bruinvissen. Als u geluk heeft, ziet u misschien zelfs een paar orka's (ook wel orka's genoemd) en een schat aan andere soorten. Haal het meeste uit drie panoramische dekgebieden aan boord van het jacht, beweeg over de dekken om het beste uitzicht te krijgen en profiteer van geweldige fotomomenten. De buitendekken zijn ook deels overdekt, waardoor er enige beschutting is tegen wind en regen. De professionele bemanning aan boord van de Amelia Rose is zeer ervaren in het spotten van walvissen en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u met een glimlach vertrekt. Combineer ontspanning met educatie terwijl u geniet van een persoonlijke en onvergetelijke ervaring. Amelia Rose is ontworpen als een offshore-schip, waardoor het beter is aangepast om de turbulente golven van de IJslandse wateren op te vangen, wat resulteert in een soepeler zeil met minder kans op misselijkheid of zeeziekte van passagiers. Er is echter geen garantie dat u niet zeeziek wordt.

Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus en ervaar de natuurlijke schoonheid van IJsland. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Maak een fotostop bij de beroemde Zwarte Kerk in Budir en zie zeehonden in de zee liggen op het strand van Ytri Tunga. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. Je bezoekt een verscheidenheid aan landschappen in een compact gebied dat Jules Verne vereeuwigde in zijn boek 'Naar het middelpunt der aarde'.

Vanuit Reykjavik: Nieuw Vulkanisch Gebied Helikoptervlucht

Vanuit Reykjavik: Nieuw Vulkanisch Gebied Helikoptervlucht

In een onbewoond gebied op het IJslandse schiereiland Reykjanes is een nieuwe vulkaan uitgebarsten, maar hij is nu niet actief. Op ongeveer 30 km van de IJslandse stad Reykjavik is een vulkaan uitgebarsten. Dit is de derde keer in de afgelopen twee jaar dat er in dit gebied een uitbarsting is geweest. Deze uitbarsting brengt zowel verbazingwekkende natuurgebeurtenissen als zorgen met zich mee voor de mensen die in de buurt wonen. Laten we eens kijken wat er aan de hand is met deze vulkaan. Er zijn slechts vijf of zes plaatsen per vaartuig beschikbaar, waardoor je verzekerd bent van een spectaculair perspectief en een intieme interactie met de vulkaan. Denk eraan dat uitbarstingen een natuurlijk verschijnsel zijn dat wel of niet actief kan zijn tijdens je bezoek. Vóór deze uitbarsting waren er op het schiereiland Reykjanes al uitbarstingen in de 14e eeuw na Christus. Interessanter is dat er na deze uitbarsting zo'n 50000 aardbevingen hebben plaatsgevonden. Het is een catastrofaal scenario in het gebied. Experts op het gebied van seismologie beweren dat deze vulkaanuitbarsting niet minder dan een verrassing is. Een groot voordeel van een vliegreis zoals deze is dat je het beste uitzicht krijgt, weg van de massa die hier te voet naartoe is gekomen, waardoor je een veel intiemere ervaring krijgt terwijl je geniet van het beste uitzicht. Vergeet niet dat onze helikoptertour je geen landing op de site biedt, alleen om de veiligheid van onze passagiers te garanderen. Je krijgt een aantal prachtige uitzichten op de omgeving van de hoofdstad van IJsland als je een lus maakt naar het schiereiland Reykjanes, waaronder de groene berg Esja en de oogverblindende Faxafloi baai. De totale duur van de tour is ongeveer 35-50 minuten. We laten je de pruttelende krater, de stromende lavastroom en het uitgestrekte lavaveld zien. We zijn ervan overtuigd dat onze passagiers de beste ervaring krijgen in onze helikopter. Wees er zeker van dat ons bedrijf je de lavascènes laat zien tijdens deze IJslandse helikoptervlucht. Als het natuurlijke optreden van lava niet plaatsvindt tijdens onze vlucht, zijn wij niet verantwoordelijk voor het uitvoeren van een andere vlucht of het aannemen van een nieuw schema. Al onze vluchten zijn weersafhankelijk en we moeten de regels en voorschriften van het Department of Civil Protection and Emergency Management volgen om onze IJslandse helikoptervlucht voor vulkanen veilig te laten verlopen.

Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

Bezoek het schiereiland Snaefellsnes tijdens deze begeleide dagtrip vanuit Reykjavik. Bekijk wat IJsland te bieden heeft tijdens één reis, inclusief de lavavelden van Berserkjahraun, de Snaefellsjokull-vulkaan en de Kirkjufell mberg. Kom meer te weten over lokale legendes en bekijk een zeehondenkolonie. Begin uw reis in de lokale stad Borgarnes. Pak wat snacks voordat je naar het schiereiland gaat en probeer een piek van de met ijs bedekte Snaefellsjokull-stratovulkaan te vangen. Kom aan bij het lavaveld Berserkjahraun en leer de oorsprong van de naam kennen. Ga vervolgens naar Kirkjufell, beroemd vanwege zijn rol in de televisieshow "Game of Thrones", en omdat het de meest gefotografeerde berg van het hele land is. Bezoek de naburige waterval en laat je meeslepen door de magie. Beklim dan de trap naar de top van Saxholl (alleen te bezoeken van maart – november), een 100 meter hoge vulkanische krater. Bereik de top en word beloond met het adembenemende uitzicht op dit 3000 jaar oude natuurfenomeen. Leer lokale legendes en de geschiedenis van sterke IJslandse afkomst. Waag je in de onbewoonde nederzetting Djupalonssandur en test je kracht zoals lokale mannen dat vroeger deden op het strand. Ga naar het vissersdorpje Arnarstapi en bekijk de prachtig geërodeerde kliffen en het beeldhouwwerk van Barour Snaefellsas. Tot slot, ontdek een meer diepgaand begrip van de IJslandse geschiedenis in Budakirkja, of de "Zwarte Kerk". Bekijk historische artefacten uit de 19e eeuw. Ga verder naar het betoverende goudkleurige strand van Ytri-Tunga (alleen van maart - november). Wees getuige van een enorme zeehondenkolonie, liggend op de rotsen en genietend van de zon.

Reykjavik: papegaaiduikers spotten

Reykjavik: papegaaiduikers spotten

Stap aan boord van de Puffin Express voor een charmant vogelspotavontuur in Reykjavik. Geniet van 100% garantie op waarnemingen van papegaaiduikers en leer over deze en andere lokale vogels van een deskundige gids. Vertrek vanuit de oude haven van Reykjavik naar de omliggende Faxaflói-baai en naar twee nabijgelegen eilanden, Lundey en Akurey, bedekt met kleine heuvels en hellingen en bekend om hun kleurrijke vogels. Eenmaal aangekomen op de eilanden, observeer je de inheemse vogels en de schilderachtige omgeving met de motor van de boot uitgeschakeld. Geniet van het zien van papegaaiduikers en andere vogels, zoals noordse stormvogels, meeuwen, noordse sterns en zwarte zeekoeten. Dit alles vindt plaats op een oude houten boot, Skúlaskeið, die liefkozend 'Old Skuli' wordt genoemd. Het is ruim genoeg voor 33 passagiers, maar niet te groot, om ervoor te zorgen dat uw tour persoonlijk en comfortabel is.

Reykjavik: Minibus Tour met gids door Snaefellsnes & Kirkjufell

Reykjavik: Minibus Tour met gids door Snaefellsnes & Kirkjufell

Ontdek een oase van rust in het westen van IJsland en reis terug naar het land van ontelbare geheimen en eeuwenoude landschappen tijdens deze groepsreis vanuit Reykjavik. Reis naar de hoogtepunten van het schiereiland Snæfellsnes aan boord van een minibus met airconditioning. Baan je een weg naar het dramatische schiereiland Snæfellsnes, waar verminkte lavavelden de stress en verwoesting onthullen die het land ooit heeft doorstaan. Bewonder vulkanische rotsen met onvoorstelbare vormen terwijl ze in gedraaide vormen uit de aarde opvlammen. Maak een wandeling langs de grillige kliffen van Arnarstapi en bekijk de prachtige bogen van Hellnar, waar pilaren van basalt langzaam oprijzen uit de meedogenloze zee. Geniet van de prachtige achtergrond van de top van de Snæfellsjökull-gletsjer. Reis langs minder bereisde wegen om stranden van lava en glad vulkanisch gesteente te vinden bij Djupalónssandur. Verken de noordkant van het schiereiland en de beroemde berg Kirkjufell. Ontdek het droomonderwerp van de fotograaf, de zwarte kerk in Budir, die in verlaten afzondering staat. Pas op voor speelse zeehonden op het gouden strand van Ytri Tunga, je laatste stop. Reis vervolgens terug naar uw ontmoetingspunt in Reykjavik. Profiteer van de uitgebreide kennis en ervaring van uw gidsen. Ze delen niet alleen de must-see sites, maar ook lokale kennis, geweldige verhalen en persoonlijke aanbevelingen om het meeste uit je tijd in IJsland te halen.

Reykjavik: 3-uur durende walvistour

Reykjavik: 3-uur durende walvistour

Klim aan boord van een walvissafariboot van het enige ecologisch gecertificeerde walvissafaribedrijf in IJsland. Bekijk bultruggen, dwergvinvissen, maar ook overvloedige zeevogels, witsnuitdolfijnen en bruinvissen van heel dichtbij. Verken na het zeilen het zuidelijke deel van de Faxaflói baai voor de oude haven van Reykjavik en maak een uitstekende kans om mysterieuze en fascinerende walvissen tegen te komen voor de kust van IJsland, waar de oceaanstromingen enkele van de beste omstandigheden voor walvisspotten ter wereld creëren. Geniet van een tocht met een hoog slagingspercentage: Op meer dan 95% van de zomertochten en 80% van de wintertochten worden walvissen gezien, die vaak binnen een paar meter van de boot opduiken. Om ervoor te zorgen dat de dieren niet gestoord worden, varen de boten met een constante snelheid in de richting van het leefgebied van de walvissen, een duurzaam beleid dat ook het gebruik van olie en vervuiling minimaliseert. Leer meer over de wilde dieren en het landschap van gidsen die een uitgebreid trainingsprogramma hebben doorlopen, gebaseerd op exclusief ontwikkelde richtlijnen. En omdat een succesvolle walvistocht een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers om walvissen te spotten, zodat je je een belangrijk onderdeel van de ervaring voelt.

Laugarvatn Fontana: Geothermisch brood bakken

Laugarvatn Fontana: Geothermisch brood bakken

Doe mee aan een unieke bakervaring in het hart van de Golden Circle, de populairste route in IJsland. Wandel door het geothermische gebied en leer meer over de geschiedenis van deze baktechniek. Ervaar uit eerste hand hoe het donkere roggedeseg wordt bereid en vervolgens in de warme grond wordt begraven tijdens een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe het langzame koken van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood die de dag ervoor in de grond is gestopt. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar tickets voor het baden moeten apart worden geboekt.

Reykjavík: Noorderlicht-tour op een jacht

Reykjavík: Noorderlicht-tour op een jacht

Tijdens deze tour met gids zie je het ongelofelijke Noorderlicht vanaf de panoramische dekken van een jacht. Heb jij zin in een ontzagwekkende ervaring bij het zien van het hemelse schouwspel van de aurora borealis? Dan is deze tour echt iets voor jou. Maak kennis met de kapitein en de bemanning in de oude haven van Reykjavík, waar je aan boord gaat van het jacht. Je vaart tussen de kleine eilanden in de baai van Faxafloi en langs de kust van Reykjavík voordat het jacht wegvaart van de lichten van de stad. Zo kun je de schoonheid van het Noorderlicht optimaal bewonderen. Op het panoramische driedubbele dek kun je volop genieten van de adembenemende kleuren van het Noorderlicht, en maak je mooiste foto's van het groene, roze en witte licht. Als je tijdens de tocht binnen wilt blijven, vind je binnen een mooie bar en loungeruimte waar je kunt ontspannen. 

Vesturland

Vesturland

Vesturland Wateractiviteiten: onze aanbevelingen

Reykjavík: Walvistour en zeelevencruise

Reykjavík: Walvistour en zeelevencruise

Maak een boottocht vanuit de haven van Reykjavik en ontdek het rijke onderwaterleven van IJsland, één van de hoogtepunten van het eiland. Het hele jaar door kun je rond Reykjavik een verscheidenheid aan walvissen en andere zeedieren spotten, inclusief dwergvinvissen, bultruggen, bruinvissen en dolfijnen met walvissnuit. Deze boottocht biedt je de unieke gelegenheid om een aantal van de mooiste zeedieren van IJsland te zien, samen met het prachtige landschap van de IJslandse kust. Het hoogseizoen voor walvisspotten loopt van april tot oktober, maar de oceaan zit natuurlijk altijd vol met magische wezens en je weet nooit wat je tegenkomt. Je profiteert van de diensten van speciaal opgeleide gidsen die experts zijn in het spotten van de dieren. Luister naar de verhalen als zij je meer vertellen over het gedrag van de walvissen, en ook eventuele vragen beantwoorden. Geniet van het prachtige landschap van de IJslandse kust terwijl je lokale dieren in het wild ziet. Neem een pauze en warm jezelf op in de verwarmde binnenruimte. Ontspan aan boord van de boot en geniet van de zitplaatsen binnen en buiten, en koop onderweg drankjes en snacks bij de bar en cafetaria aan boord. Het is een aangename en comfortabele rit, ook bij hogere snelheden. En dankzij de wifi aan boord kun je dit avontuur meteen delen op sociale media.

Reykjavík: cruise om walvissen te spotten op het Amelia Rose Yacht

Reykjavík: cruise om walvissen te spotten op het Amelia Rose Yacht

Kom aan boord van een jacht en bekijk de ongelooflijke rijkdom aan zeedieren die leven in de wateren vlak voor de kust van de stad Reykjavík. Bekijk enkele van de majestueuze walvissen, dolfijnen en bruinvissen van IJsland tijdens deze walvistocht. Uw schip vertrekt vanuit de oude haven van Reykjavík en vaart tussen de kleine eilanden in de Faxaflói-baai, evenals langs de kust van Reykjavík, en biedt u een fantastisch uitzicht over de stad terwijl u op zoek gaat naar de wilde dieren in het water. Spot dwergvinvissen en bultruggen, dolfijnen en bruinvissen. Als u geluk heeft, ziet u misschien zelfs een paar orka's (ook wel orka's genoemd) en een schat aan andere soorten. Haal het meeste uit drie panoramische dekgebieden aan boord van het jacht, beweeg over de dekken om het beste uitzicht te krijgen en profiteer van geweldige fotomomenten. De buitendekken zijn ook deels overdekt, waardoor er enige beschutting is tegen wind en regen. De professionele bemanning aan boord van de Amelia Rose is zeer ervaren in het spotten van walvissen en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u met een glimlach vertrekt. Combineer ontspanning met educatie terwijl u geniet van een persoonlijke en onvergetelijke ervaring. Amelia Rose is ontworpen als een offshore-schip, waardoor het beter is aangepast om de turbulente golven van de IJslandse wateren op te vangen, wat resulteert in een soepeler zeil met minder kans op misselijkheid of zeeziekte van passagiers. Er is echter geen garantie dat u niet zeeziek wordt.

Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus en ervaar de natuurlijke schoonheid van IJsland. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Maak een fotostop bij de beroemde Zwarte Kerk in Budir en zie zeehonden in de zee liggen op het strand van Ytri Tunga. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. Je bezoekt een verscheidenheid aan landschappen in een compact gebied dat Jules Verne vereeuwigde in zijn boek 'Naar het middelpunt der aarde'.

Vanuit Reykjavik: Nieuw Vulkanisch Gebied Helikoptervlucht

Vanuit Reykjavik: Nieuw Vulkanisch Gebied Helikoptervlucht

In een onbewoond gebied op het IJslandse schiereiland Reykjanes is een nieuwe vulkaan uitgebarsten, maar hij is nu niet actief. Op ongeveer 30 km van de IJslandse stad Reykjavik is een vulkaan uitgebarsten. Dit is de derde keer in de afgelopen twee jaar dat er in dit gebied een uitbarsting is geweest. Deze uitbarsting brengt zowel verbazingwekkende natuurgebeurtenissen als zorgen met zich mee voor de mensen die in de buurt wonen. Laten we eens kijken wat er aan de hand is met deze vulkaan. Er zijn slechts vijf of zes plaatsen per vaartuig beschikbaar, waardoor je verzekerd bent van een spectaculair perspectief en een intieme interactie met de vulkaan. Denk eraan dat uitbarstingen een natuurlijk verschijnsel zijn dat wel of niet actief kan zijn tijdens je bezoek. Vóór deze uitbarsting waren er op het schiereiland Reykjanes al uitbarstingen in de 14e eeuw na Christus. Interessanter is dat er na deze uitbarsting zo'n 50000 aardbevingen hebben plaatsgevonden. Het is een catastrofaal scenario in het gebied. Experts op het gebied van seismologie beweren dat deze vulkaanuitbarsting niet minder dan een verrassing is. Een groot voordeel van een vliegreis zoals deze is dat je het beste uitzicht krijgt, weg van de massa die hier te voet naartoe is gekomen, waardoor je een veel intiemere ervaring krijgt terwijl je geniet van het beste uitzicht. Vergeet niet dat onze helikoptertour je geen landing op de site biedt, alleen om de veiligheid van onze passagiers te garanderen. Je krijgt een aantal prachtige uitzichten op de omgeving van de hoofdstad van IJsland als je een lus maakt naar het schiereiland Reykjanes, waaronder de groene berg Esja en de oogverblindende Faxafloi baai. De totale duur van de tour is ongeveer 35-50 minuten. We laten je de pruttelende krater, de stromende lavastroom en het uitgestrekte lavaveld zien. We zijn ervan overtuigd dat onze passagiers de beste ervaring krijgen in onze helikopter. Wees er zeker van dat ons bedrijf je de lavascènes laat zien tijdens deze IJslandse helikoptervlucht. Als het natuurlijke optreden van lava niet plaatsvindt tijdens onze vlucht, zijn wij niet verantwoordelijk voor het uitvoeren van een andere vlucht of het aannemen van een nieuw schema. Al onze vluchten zijn weersafhankelijk en we moeten de regels en voorschriften van het Department of Civil Protection and Emergency Management volgen om onze IJslandse helikoptervlucht voor vulkanen veilig te laten verlopen.

Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

Bezoek het schiereiland Snaefellsnes tijdens deze begeleide dagtrip vanuit Reykjavik. Bekijk wat IJsland te bieden heeft tijdens één reis, inclusief de lavavelden van Berserkjahraun, de Snaefellsjokull-vulkaan en de Kirkjufell mberg. Kom meer te weten over lokale legendes en bekijk een zeehondenkolonie. Begin uw reis in de lokale stad Borgarnes. Pak wat snacks voordat je naar het schiereiland gaat en probeer een piek van de met ijs bedekte Snaefellsjokull-stratovulkaan te vangen. Kom aan bij het lavaveld Berserkjahraun en leer de oorsprong van de naam kennen. Ga vervolgens naar Kirkjufell, beroemd vanwege zijn rol in de televisieshow "Game of Thrones", en omdat het de meest gefotografeerde berg van het hele land is. Bezoek de naburige waterval en laat je meeslepen door de magie. Beklim dan de trap naar de top van Saxholl (alleen te bezoeken van maart – november), een 100 meter hoge vulkanische krater. Bereik de top en word beloond met het adembenemende uitzicht op dit 3000 jaar oude natuurfenomeen. Leer lokale legendes en de geschiedenis van sterke IJslandse afkomst. Waag je in de onbewoonde nederzetting Djupalonssandur en test je kracht zoals lokale mannen dat vroeger deden op het strand. Ga naar het vissersdorpje Arnarstapi en bekijk de prachtig geërodeerde kliffen en het beeldhouwwerk van Barour Snaefellsas. Tot slot, ontdek een meer diepgaand begrip van de IJslandse geschiedenis in Budakirkja, of de "Zwarte Kerk". Bekijk historische artefacten uit de 19e eeuw. Ga verder naar het betoverende goudkleurige strand van Ytri-Tunga (alleen van maart - november). Wees getuige van een enorme zeehondenkolonie, liggend op de rotsen en genietend van de zon.

Reykjavik: papegaaiduikers spotten

Reykjavik: papegaaiduikers spotten

Stap aan boord van de Puffin Express voor een charmant vogelspotavontuur in Reykjavik. Geniet van 100% garantie op waarnemingen van papegaaiduikers en leer over deze en andere lokale vogels van een deskundige gids. Vertrek vanuit de oude haven van Reykjavik naar de omliggende Faxaflói-baai en naar twee nabijgelegen eilanden, Lundey en Akurey, bedekt met kleine heuvels en hellingen en bekend om hun kleurrijke vogels. Eenmaal aangekomen op de eilanden, observeer je de inheemse vogels en de schilderachtige omgeving met de motor van de boot uitgeschakeld. Geniet van het zien van papegaaiduikers en andere vogels, zoals noordse stormvogels, meeuwen, noordse sterns en zwarte zeekoeten. Dit alles vindt plaats op een oude houten boot, Skúlaskeið, die liefkozend 'Old Skuli' wordt genoemd. Het is ruim genoeg voor 33 passagiers, maar niet te groot, om ervoor te zorgen dat uw tour persoonlijk en comfortabel is.

Reykjavik: Minibus Tour met gids door Snaefellsnes & Kirkjufell

Reykjavik: Minibus Tour met gids door Snaefellsnes & Kirkjufell

Ontdek een oase van rust in het westen van IJsland en reis terug naar het land van ontelbare geheimen en eeuwenoude landschappen tijdens deze groepsreis vanuit Reykjavik. Reis naar de hoogtepunten van het schiereiland Snæfellsnes aan boord van een minibus met airconditioning. Baan je een weg naar het dramatische schiereiland Snæfellsnes, waar verminkte lavavelden de stress en verwoesting onthullen die het land ooit heeft doorstaan. Bewonder vulkanische rotsen met onvoorstelbare vormen terwijl ze in gedraaide vormen uit de aarde opvlammen. Maak een wandeling langs de grillige kliffen van Arnarstapi en bekijk de prachtige bogen van Hellnar, waar pilaren van basalt langzaam oprijzen uit de meedogenloze zee. Geniet van de prachtige achtergrond van de top van de Snæfellsjökull-gletsjer. Reis langs minder bereisde wegen om stranden van lava en glad vulkanisch gesteente te vinden bij Djupalónssandur. Verken de noordkant van het schiereiland en de beroemde berg Kirkjufell. Ontdek het droomonderwerp van de fotograaf, de zwarte kerk in Budir, die in verlaten afzondering staat. Pas op voor speelse zeehonden op het gouden strand van Ytri Tunga, je laatste stop. Reis vervolgens terug naar uw ontmoetingspunt in Reykjavik. Profiteer van de uitgebreide kennis en ervaring van uw gidsen. Ze delen niet alleen de must-see sites, maar ook lokale kennis, geweldige verhalen en persoonlijke aanbevelingen om het meeste uit je tijd in IJsland te halen.

Reykjavik: 3-uur durende walvistour

Reykjavik: 3-uur durende walvistour

Klim aan boord van een walvissafariboot van het enige ecologisch gecertificeerde walvissafaribedrijf in IJsland. Bekijk bultruggen, dwergvinvissen, maar ook overvloedige zeevogels, witsnuitdolfijnen en bruinvissen van heel dichtbij. Verken na het zeilen het zuidelijke deel van de Faxaflói baai voor de oude haven van Reykjavik en maak een uitstekende kans om mysterieuze en fascinerende walvissen tegen te komen voor de kust van IJsland, waar de oceaanstromingen enkele van de beste omstandigheden voor walvisspotten ter wereld creëren. Geniet van een tocht met een hoog slagingspercentage: Op meer dan 95% van de zomertochten en 80% van de wintertochten worden walvissen gezien, die vaak binnen een paar meter van de boot opduiken. Om ervoor te zorgen dat de dieren niet gestoord worden, varen de boten met een constante snelheid in de richting van het leefgebied van de walvissen, een duurzaam beleid dat ook het gebruik van olie en vervuiling minimaliseert. Leer meer over de wilde dieren en het landschap van gidsen die een uitgebreid trainingsprogramma hebben doorlopen, gebaseerd op exclusief ontwikkelde richtlijnen. En omdat een succesvolle walvistocht een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers om walvissen te spotten, zodat je je een belangrijk onderdeel van de ervaring voelt.

Laugarvatn Fontana: Geothermisch brood bakken

Laugarvatn Fontana: Geothermisch brood bakken

Doe mee aan een unieke bakervaring in het hart van de Golden Circle, de populairste route in IJsland. Wandel door het geothermische gebied en leer meer over de geschiedenis van deze baktechniek. Ervaar uit eerste hand hoe het donkere roggedeseg wordt bereid en vervolgens in de warme grond wordt begraven tijdens een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe het langzame koken van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood die de dag ervoor in de grond is gestopt. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar tickets voor het baden moeten apart worden geboekt.

Reykjavík: Noorderlicht-tour op een jacht

Reykjavík: Noorderlicht-tour op een jacht

Tijdens deze tour met gids zie je het ongelofelijke Noorderlicht vanaf de panoramische dekken van een jacht. Heb jij zin in een ontzagwekkende ervaring bij het zien van het hemelse schouwspel van de aurora borealis? Dan is deze tour echt iets voor jou. Maak kennis met de kapitein en de bemanning in de oude haven van Reykjavík, waar je aan boord gaat van het jacht. Je vaart tussen de kleine eilanden in de baai van Faxafloi en langs de kust van Reykjavík voordat het jacht wegvaart van de lichten van de stad. Zo kun je de schoonheid van het Noorderlicht optimaal bewonderen. Op het panoramische driedubbele dek kun je volop genieten van de adembenemende kleuren van het Noorderlicht, en maak je mooiste foto's van het groene, roze en witte licht. Als je tijdens de tocht binnen wilt blijven, vind je binnen een mooie bar en loungeruimte waar je kunt ontspannen. 

Veelgestelde vragen over Wateractiviteiten in Vesturland

Welke andere activiteiten dan Wateractiviteiten zijn de moeite waard in Vesturland?

Andere onmisbare dingen om te doen in Vesturland:

De topbezienswaardigheden in Vesturland

Activiteiten in Vesturland

Rondleidingen in IJsland

Wat te doen in IJsland

Andere activiteiten in Vesturland

Wil je alle activiteiten in Vesturland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.