Datums kiezen

Vesturland
Watervaltours

Watervaltours

Vesturland Watervaltours: onze aanbevelingen

Reykjavík: boottocht walvissen spotten en zeeleven

1. Reykjavík: boottocht walvissen spotten en zeeleven

Maak een boottocht vanuit de haven van Reykjavik en ontdek het rijke onderwaterleven van IJsland, één van de hoogtepunten van het eiland. Het hele jaar door kun je rond Reykjavik een verscheidenheid aan walvissen en andere zeedieren spotten, inclusief dwergvinvissen, bultruggen, bruinvissen en dolfijnen met walvissnuit. Deze boottocht biedt je de unieke gelegenheid om een aantal van de mooiste zeedieren van IJsland te zien, samen met het prachtige landschap van de IJslandse kust. Het hoogseizoen voor walvisspotten loopt van april tot oktober, maar de oceaan zit natuurlijk altijd vol met magische wezens en je weet nooit wat je tegenkomt. Je profiteert van de diensten van speciaal opgeleide gidsen die experts zijn in het spotten van de dieren. Luister naar de verhalen als zij je meer vertellen over het gedrag van de walvissen, en ook eventuele vragen beantwoorden. Geniet van het prachtige landschap van de IJslandse kust terwijl je lokale dieren in het wild ziet. Neem een pauze en warm jezelf op in de verwarmde binnenruimte. Ontspan aan boord van de boot en geniet van de zitplaatsen binnen en buiten, en koop onderweg drankjes en snacks bij de bar en cafetaria aan boord. Het is een aangename en comfortabele rit, ook bij hogere snelheden. En dankzij de wifi aan boord kun je dit avontuur meteen delen op sociale media.

Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

2. Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

Bezoek het schiereiland Snaefellsnes tijdens deze begeleide dagtrip vanuit Reykjavik. Bekijk wat IJsland te bieden heeft tijdens één reis, inclusief de lavavelden van Berserkjahraun, de Snaefellsjokull-vulkaan en de Kirkjufell mberg. Kom meer te weten over lokale legendes en bekijk een zeehondenkolonie. Begin uw reis in de lokale stad Borgarnes. Pak wat snacks voordat je naar het schiereiland gaat en probeer een piek van de met ijs bedekte Snaefellsjokull-stratovulkaan te vangen. Kom aan bij het lavaveld Berserkjahraun en leer de oorsprong van de naam kennen. Ga vervolgens naar Kirkjufell, beroemd vanwege zijn rol in de televisieshow "Game of Thrones", en omdat het de meest gefotografeerde berg van het hele land is. Bezoek de naburige waterval en laat je meeslepen door de magie. Beklim dan de trap naar de top van Saxholl (alleen te bezoeken van maart – november), een 100 meter hoge vulkanische krater. Bereik de top en word beloond met het adembenemende uitzicht op dit 3000 jaar oude natuurfenomeen. Leer lokale legendes en de geschiedenis van sterke IJslandse afkomst. Waag je in de onbewoonde nederzetting Djupalonssandur en test je kracht zoals lokale mannen dat vroeger deden op het strand. Ga naar het vissersdorpje Arnarstapi en bekijk de prachtig geërodeerde kliffen en het beeldhouwwerk van Barour Snaefellsas. Tot slot, ontdek een meer diepgaand begrip van de IJslandse geschiedenis in Budakirkja, of de "Zwarte Kerk". Bekijk historische artefacten uit de 19e eeuw. Ga verder naar het betoverende goudkleurige strand van Ytri-Tunga (alleen van maart - november). Wees getuige van een enorme zeehondenkolonie, liggend op de rotsen en genietend van de zon.

Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

3. Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus en ervaar de natuurlijke schoonheid van IJsland. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Maak een fotostop bij de beroemde Zwarte Kerk in Budir en zie zeehonden in de zee liggen op het strand van Ytri Tunga. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. Je bezoekt een verscheidenheid aan landschappen in een compact gebied dat Jules Verne vereeuwigde in zijn boek 'Naar het middelpunt der aarde'.

Reykjavik: papegaaiduikers spotten

4. Reykjavik: papegaaiduikers spotten

Stap aan boord van de Puffin Express voor een charmant vogelspotavontuur in Reykjavik. Geniet van 100% garantie op waarnemingen van papegaaiduikers en leer over deze en andere lokale vogels van een deskundige gids. Vertrek vanuit de oude haven van Reykjavik naar de omliggende Faxaflói-baai en naar twee nabijgelegen eilanden, Lundey en Akurey, bedekt met kleine heuvels en hellingen en bekend om hun kleurrijke vogels. Eenmaal aangekomen op de eilanden, observeer je de inheemse vogels en de schilderachtige omgeving met de motor van de boot uitgeschakeld. Geniet van het zien van papegaaiduikers en andere vogels, zoals noordse stormvogels, meeuwen, noordse sterns en zwarte zeekoeten. Dit alles vindt plaats op een oude houten boot, Skúlaskeið, die liefkozend 'Old Skuli' wordt genoemd. Het is ruim genoeg voor 33 passagiers, maar niet te groot, om ervoor te zorgen dat uw tour persoonlijk en comfortabel is.

Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

5. Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

Neem deel aan een unieke bakervaring in het hart van de Gouden Cirkel, de meest populaire route in IJsland. Maak een wandeling door het geothermische gebied en leer over de geschiedenis van deze baktechniek. Wees getuige van hoe het donkere roggedeeg wordt bereid en vervolgens wordt begraven in de warme grond met een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe de slowcooking van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood, die de dag ervoor in de grond is geplaatst. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar kaartjes voor het baden moeten apart worden geboekt.

Vanuit Reykjavik: walvissen spotten

6. Vanuit Reykjavik: walvissen spotten

Start de reis vanuit een prachtige haven in het stadscentrum en vaar uit naar Kollafjöður, waar je het eiland in de baai kunt zien liggen. Videy Island staat bekend om de Lennon/One Peace-toren, Richard Scerra's 'Milestones' en andere attracties, samen met het geweldige vogelleven. Ga verder naar Faxaflói Bay, populair om walvissen en vogels te spotten, zeevissen en ook geweldige visgronden. De bergring gezien vanaf de baai, waartussen de Snaefellsjökull-gletsjer op heldere dagen kan worden gezien, is bijzonder mooi.

Húsafell: Into the Glacier Ice Cave Tour

7. Húsafell: Into the Glacier Ice Cave Tour

Ervaar de op een na grootste gletsjer van IJsland van binnenuit en geniet van de zeldzame aanblik van blauw ijs in het hart van een ijskapgletsjer tijdens deze tour van een halve dag. Vang een shuttle naar het Glacier Base Camp, Klaki vanuit Húsafell. Ontmoet je professionele gids en trek indien nodig een warme overall aan voordat je aan boord gaat van een speciaal aangepaste gletsjertruck voor de rit naar de ingang van de grot. Aangekomen bij de ingang van de grot, ga je met je gids de gletsjer binnen. De kunstmatige Langjökull-gletsjertunnel is een wonder om te aanschouwen. Het ijs wordt van achteren verlicht door gloeiende tinten, waardoor je de lagen kunt zien die zich in de loop van vele jaren hebben gevormd. Luister terwijl je gids met je door de gangen van de gletsjer loopt, waar je de kans krijgt om meer te weten te komen over de geologie, de geschiedenis van gletsjers, hoe ze zijn gevormd en hoe ze bewegen.

Reykjavik: walvissen spotten per RIB-speedboot

8. Reykjavik: walvissen spotten per RIB-speedboot

Stap aan boord van een RIB-speedboot en ga op een spannend avontuur vlak voor de kust van Reykjavik. Bewonder de overvloed aan zeeleven dat IJsland te bieden heeft, zoals majestueuze walvissen, dolfijnen en bruinvissen. Begin je tour vanuit de oude haven van Reykjavík en vaar tussen de kleine eilanden in de Faxaflói-baai en langs de kust van Reykjavík. Bewonder een fantastisch uitzicht over de stad en haar bezienswaardigheden, zoals de concertzaal Harpa, terwijl je op zoek gaat naar dieren in het wild in het water. Tijdens je tour passeer je Engey, het op een na grootste eiland van de Kollafjörður (Faxa Bay) fjord in het westen van IJsland. Vaar ook langs Lundey, letterlijk "Papegaaiduikereiland" in het IJslands, een klein onbewoond eiland voor de westkust van Reykjavík. Geniet van de kans om ongelooflijke dieren in hun natuurlijke habitat te zien zonder overvol te zijn aan boord van de boot. En als je op de dag dat je vertrekt geen geluk hebt met het spotten van dieren in het wild, ontvang je een gratis kaartje om het een andere dag opnieuw te proberen.

Reykjavik: tour met 3 uur walvissen spotten

9. Reykjavik: tour met 3 uur walvissen spotten

Stap aan boord van een boot die wordt beheerd door het enige milieu-gecertificeerde bedrijf voor walvisspotten in IJsland, en ga walvissen spotten. Zie bultruggen, dwergvinvissen en orka's van dichtbij, evenals talloze zeevogels, witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Na het uitvaren verken je het zuidelijke deel van de Faxafloi-baai voor de oude haven van Reykjavik, en heb je een uitstekende kans om de mysterieuze en fascinerende walvissen tegen te komen voor de kust van IJsland, waar de oceaanstromingen ideaal zijn om walvissen te bekijken. Geniet van een tour met een hoog slagingspercentage: op meer dan 95% van de zomertours en 80% van de wintertours worden walvissen gezien, vaak duiken ze op binnen een paar meter van de boot. Om ervoor te zorgen dat de dieren niet worden gestoord, varen de boten met een constante snelheid naar het leefgebied van de walvissen, een duurzaam beleid dat ook het olieverbruik en de vervuiling tot een minimum beperkt. Kom meer te weten over het wild en het landschap dankzij de informatie van de gidsen die een uitgebreid trainingsprogramma hebben doorlopen, gebaseerd op exclusief ontwikkelde gidsprincipes. Aangezien het succesvol spotten van walvissen een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers, zodat je zelf actief onderdeel wordt van de ervaring.

Reykjavik: halve dag walvissen en papegaaiduikers kijken

10. Reykjavik: halve dag walvissen en papegaaiduikers kijken

Ontdek schattige papegaaiduikers tijdens een cruise vanuit de oude haven in Reykjavík. Zoek naar lokale walvissen tijdens een tweede cruise van Reykjavík naar de baai van Faxaflói. Blijf warm met binnenstoelen en overalls. Zie de lokale fauna duidelijk met het gebruik van een verrekijker tijdens de papegaaiduiker-tour. Reis met een kleine boot genaamd Skúlaskeið (Oude Skúli), perfect om papegaaiduikers te spotten, omdat het een geringe diepgang heeft en daarom heel dicht bij de kleine eilanden kan komen waar de papegaaiduikers leven. De gidsen zijn zeer goed geïnformeerd over de bloeiende vogels in de omgeving van Reykjavík. Profiteer van de klassieke walvisexcursie van deze combo-tour, uitgevoerd op de Andrea-boot, die 3 tot 3,5 uur duurt. De Andrea is de grootste boot om walvissen te spotten in IJsland en heeft een educatieve en interactieve focus. Het is ook gezinsvriendelijk en ruim met een cafetaria aan boord. Als je ervoor kiest, kun je overstappen op de express-tour die 1 uur later vertrekt op een snellere boot die je sneller naar het walvisspotgebied brengt dan de andere walvisspotboten, maar je toch voldoende tijd geeft. De meest voorkomende walvissen in de baai van Faxaflói zijn dwergvinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Houd er rekening mee dat dit twee afzonderlijke tours zijn en dat u ze niet op dezelfde dag hoeft te doen.

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Vesturland

Vesturland

Andere activiteiten in Vesturland

Wil je alle activiteiten in Vesturland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vesturland

Van alle tours die ik heb genomen in Ijsland was dit mijn favoriet! Veel stopjes op verschillende plekken waar je ruim de tijd krijgt om te verkennen en foto’s te maken (30 tot 40 min hooguit meer heb je ook niet nodig) veel informatie en feitjes over de regio en over Ijsland verteld door de gids. Hoogtepunt vond ik de vulkaan krater en de kliffen. Ik raad deze tour aan iedereen aan!

De tour is erg interessant, ik was in de zomer op deze plaatsen, maar in de winter stelde het helemaal niet teleur, de groep was niet groot, we hadden overal tijd, we kwamen niet alleen in Kirkha in Budir, maar het was niet de schuld van de chauffeur, ze hebben daar de sneeuw geruimd en het had geen zin om te wachten, de daglichturen waren erg kort

Wonderful trip from start to finish. Tour guide Adonis made it extra special with a lot of interesting information, personal stories and Icelandic music.

de chauffeur tevens gids , Thomas, is een aardige en bekwaam persoon. weet veel over de tour te vertellen en heeft veel humor.

Echte aanrader wat een mooie tocht met genoeg stopt voor wc