Kies data

Vesuvius

Vesuvius: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

1. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

2. Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

Ontdek de wereldberoemde ruïnes van Pompeï en de Vesuvius tijdens een dagtocht met gids vanuit Napels of Sorrento. Ga Pompeï binnen zonder in de wachtrij te hoeven staan en bewonder de baai van Napels vanaf de top van de Vesuvius. Begin de tour in Pompeï, waar je de wachtrij kunt overslaan voordat je het UNESCO-Werelderfgoed te voet gaat verkennen. Bezoek samen met een gids de goed bewaarde ruïnes, kunstwerken, mozaïeken en fresco's, waaronder het Forum Romanum en de tempel van Apollo. Werp ook een blik op gipsafgietsels van mensen in de stad ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 na Christus. Verlaat het archeologische terrein met je gids en bezoek de omliggende winkels en cafés.Als je kiest voor de lunchoptie, is de tour inclusief een driegangenmenu bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht en een drankje. Daarna ga je door naar de Vesuvius. Sla het grootste deel van de zware klim over, want je voertuig brengt je 1.000 meter omhoog de vulkaan op. Daar stap je uit en wandel je via een klim van ongeveer 30 minuten naar de rand van de krater. Onderweg kun je een officiële alpiene gids tegenkomen die je meer kan vertellen over de turbulente geschiedenis van de vulkaan. Bij aankomst op de top kun je genieten van een onvergetelijk uitzicht over de hele Golf van Napels en een paar mooie foto's maken. De dagtocht eindigt met een rit terug naar Napels of Sorrento.

Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

3. Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

Laat je vervoer en toegangsbewijs voor je regelen voor een zorgeloze reis naar de Vesuvius. Geniet van ongelooflijke uitzichten en bezienswaardigheden vanaf deze nog steeds actieve vulkaan. Begin de tour met ophalen bij je hotel, het treinstation of in de cruisehaven van Napels. Ontmoet je chauffeur en klim in een comfortabele minibus met airconditioning om je avontuur te beginnen. Volg de snelweg rechtstreeks naar het dorp Torre del Greco en bewonder het prachtige uitzicht door het raam. Begin de klim door het Vesuvius National Park tot een hoogte van 1.000 meter. Wanneer je aankomt, ga je op pad om het park te voet te verkennen, de thuisbasis van de enige nog actieve vulkaan in continentaal Europa, de iconische Vesuvius. Loop rond de krater op 1200 meter hoogte en bewonder het adembenemende uitzicht op de charmante baai van Napels met in de verte Sorrento, Pompeii, Herculaneum en Capri. Kom terug op de parkeerplaats op het tijdstip dat door uw chauffeur is bepaald en keer terug naar het centrum van Napels, waar u wordt afgezet bij uw hotel, het station of de cruisehaven.

Napels: Pompeii en de Vesuvius met pizza- of wijnproeverij

4. Napels: Pompeii en de Vesuvius met pizza- of wijnproeverij

Ervaar hoe de oude Romeinen vroeger leefden en geniet van het immense en prachtige Italiaanse landschap tijdens deze combi-tour per minibus of auto waarbij je de ruïnes van Pompeii en de Vesuvius bezoekt. Zie het Forum, de Stabiaanse Thermen, een bordeel, het Huis van de Faun, het Huis van de Tragische Dichter en meer. Rijd vervolgens met een vulkanologische gids de Vesuvius op. Na het bezoek aan Pompeii, heb je een half uur pauze voordat je aan het tweede deel van de excursie begint. Rijd naar de top van de Vesuvius door de natuurlijke schoonheid van dennenbossen en weelderige bossen, en felgele bloemen. Bewonder het prachtige uitzicht op de baai van Napels. Geniet van een wandeling met een vulkanische gids die je zal vertellen over de geologische geschiedenis van de vulkaan en zijn uitbarstingen.

Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

5. Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

Vanuit Napels bezoek je Pompeï, de stad die na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 v.C. bedolven werd onder as en puin.  Bij aankomst maak je een 2-uur durende rondleiding langs de ruïnes. Op een van de populairste bestemmingen ter wereld hoor je verhalen over het Forum, de Thermen, Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van de lichamen van mensen uit Pompeï. Na een typische Napoletiaanse lunch met pizza, rijd je richting de top van de Vesuvius. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen voor je de top van de vulkaan hebt bereikt. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan in Europa en hoewel hij vaak is uitgebarsten, heeft hij zijn roem vooral te danken aan het in as leggen van Pompeï. Klim naar de top, loop rond de krater en neem de omgeving van de rokende vulkaan in je op. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Je keert om ongeveer 17:15 uur terug naar Sorrento, waar je wordt afgezet bij jouw hotel, cruiseschip of het treinstation.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en Vesuvius

6. Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en Vesuvius

De uitbarsting in 79 na Christus betekende een vurig einde voor Pompeii, maar de catastrofe bewaarde de havenstad ook bijna volledig onder lagen vulkanische as. Duizenden jaren later kun je nog steeds de macabere straten verkennen en huizen, badhuizen en snackbars binnentreden. Je reist van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, onder begeleiding van je deskundige reisleider. Profiteer van voorrangstoegang en laat je rondleiden door Pompeii's eigen officiële gidsen die een levendig beeld schetsen van de dagen die aan de uitbarsting voorafgingen. Overal in de ruïnes kom je afgietsels van doden tegen: gipsen replica's van de ongelukkige burgers die niet konden ontkomen en door de oververhitte vulkaanas werden vereeuwigd. Reis daarna van Pompeii naar Napels, waarbij de reisleider je onderweg meer historische weetjes vertelt.

Sorrento: excursie Pompeii & Herculaneum met voorrang

7. Sorrento: excursie Pompeii & Herculaneum met voorrang

Tijdens deze excursie van een dag vanuit Sorrento bezoek je 2 steden die door de desastreuze uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus werden verwoest. Je vertrekt om 09:00 uur vanuit Sorrento en rijdt over de snelweg naar Napels, vanwaar het een korte rit naar Herculaneum is. In de tijd van de Romeinen was Herculaneum een residentiële kustplaats, die in 79 na Christus volledig werd bedolven door een verwoestende uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius. De vulkanische modder heeft het door de eeuwen heen perfect behouden. De ontdekking door archeologen in de 18e eeuw was een verrassing voor de hele wereld. Tegenwoordig behoren de ruïnes tot de belangrijkste plaatsen van Italië en misschien wel de hele wereld. Omdat de gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven, kun je vrijwel precies door de straten lopen zoals de Romeinen dat 2.000 jaar geleden deden. Bij aankomst krijg je een rondleiding van 1 uur langs de bijzondere overblijfselen en zie je originele houtwerken in de gebouwen, evenals kleipotten die zijn opgeslagen zoals op het moment van de uitbarsting. Tijdens de rondleiding kom je langs de binnenplaats van het grote huis van de Argus, dat nu overschaduwd wordt door het hotel dat aan de overkant van de straat staat. Je ziet ook de openbare baden, met de goed bewaard gebleven fresco's en mozaïeken en het huis met verkoolde meubels, waaronder een bed dat nog steeds intact is. Na de rondleiding krijg je wat tijd voor jezelf om een kopje koffie te drinken, voordat je naar het nabijgelegen Pompeï vertrekt. De voormalige Romeinse stad is nog steeds één van de bijzonderste archeologische vindplaatsen op het Italiaanse schiereiland en één van de meest bezochte ruïnes ter wereld. Ervaar het zoals het er meer dan 2.000 jaar geleden bij stond, terwijl je met je gids door de perfecte geplaveide straten, met huizen, tempels, het Forum en theaters wandelt. Ontspan aan het eind van deze dag vol geschiedenis en wandelingen in de voetsporen van Romeinse burgers, terwijl je terug naar Sorrento wordt gebracht.

Napels: dagtrip naar de Vesuvius

8. Napels: dagtrip naar de Vesuvius

Je excursie begint in het historische centrum van Napels. Van hieruit vertrek je richting de Vesuvius. Tijdens deze excursie krijg je de unieke mogelijkheid om de meest karakteristieke plekken van deze historische regio te ontdekken. Na een rit van 1 uur door de stad doorkruis je een nationaal park met prachtige vergezichten over de baai van Napels. De bus vervoert je 1000 meter omhoog naar een wandelpad dat naar de krater leidt. Aan het einde van het pad kun je genieten van een adembenemend uitzicht en krijg je ook nog eens meer informatie over de lokale geologie. De professionele berggids vertelt je over de vele transformaties die de berg onderging als gevolg van vulkanische processen. Ook zal hij uit de doeken doen hoe en waarom zo veel natuurgeweld Pompeii en Herculaneum kon verwoesten. Je hebt ook tijd om zelf rond te wandelen en foto's te maken voordat de bus weer teruggaat naar Napels.

Vanaf Amalfikust: volle dagtocht Pompeii en Vesuvius

9. Vanaf Amalfikust: volle dagtocht Pompeii en Vesuvius

Ontdek de schoonheid van de Amalfikust, beklim de berg Vesuvius en bekijk de opgravingssite in Pompeii, allemaal in één activiteit! Rijd langs de kustweg en passeer de pittoreske stadjes die de Italiaanse regio Campanië onvergetelijk maken en verken daarna de oude stad Pompeii. In Pompeii heb je de kans om één van Europa's meest fascinerende opgravingssites te verkennen. Deze Romeinse stad is 1700 jaar lang verdwenen geweest, gedeeltelijk verwoest en begraven onder as en lava na de eruptie van de Vesuvius in 79 na Chr. Nu een UNESCO Werelderfgoedlocatie, heb je een uniek inzicht in het oude stadsleven. Na de lunch vertrek je naar Vesuvius. De minibus neemt je 1000 meter de vulkaan op, waarna je wordt begeleid door een gids naar de top. Vanaf hier bewonder je het uitzicht op het zuidelijke deel van de vulkaan en, tijdens dagen met een goede zichtbaarheid, de hele golf van Napels. Tijdens de terugreis bezoek je één van de meest prestigieuze cameo- en koraalfabrieken in de regio om de productie van typisch Italiaans houtsnijwerk te zien.

Van Napels: Pompeii en wijnproeverij

10. Van Napels: Pompeii en wijnproeverij

Bezoek de ruïnes van Pompeii en ontdek de winkels, bordelen, baden en villa's van een alledaags stadje in de Romeinse Republiek, bedolven onder lava en as toen de Vesuvius in 79 na Christus uitbarstte. Krijg uniek inzicht in de levensstijl van de inwoners van de oude stad. Volg vervolgens een rondleiding door de wijngaarden op de hellingen van de Vesuvius en ervaar de passie van Sorrentino-wijnen, met wijnbouw in hun DNA. Leer meer over de oorsprong van de wijnen. Hoor over hun unieke kenmerken van de zonverbrande grond en bevrucht met periodieke lavastromen. Ontdek het verhaal van wijnen zoals "Lacryma Christi", geschreven door de hand van de natuur op haar meest gewelddadige wijze. Het is een verhaal dat al tientallen jaren aan de gang is, dankzij een vasthoudende familie die wist hoe ze een gebied dat rijk was aan kostbaar fruit moest onderhouden. Na het verkennen van de wijngaarden op de "gewelddadige" hellingen, kunt u ontspannen tijdens een heerlijke mediterrane lunch, geserveerd met wijnen uit de regio, zoals "Falanghina", "Lacryma Christi", "Aglianico" en vele andere bekende variëteiten.

Beschikbare activiteiten

153 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 10

Andere activiteiten in Vesuvius

Wil je alle activiteiten in Vesuvius ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vesuvius

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 12.705 beoordelingen

Hele fijne tour! Goed geregeld en duidelijke uitleg. Pompei was fantastisch! Heel fijn om een gids te hebben die je alles kan vertellen over deze prachtige stad. De lunch was heerlijk met prachtig uitzicht. De weg naar boven is erg spannend maar is het zeker waard. Prachtige foto’s kunnen maken. Ik vond het alleen jammer dat er niks verteld werd tijdens de tour naar de vulkaan. Prachtig maar ik had niet het idee dat ik op een vulkaan was, het had ook een hoge berg kunnen zijn.

Vanaf het hotel per luxe touringcar opgehaald en eerst een mooie rondleiding in Pompeii gehad. Na een heerlijke lunch de Vesuvius beklommen. Op de weg terug naar huis nog een stop gemaakt bij een locale shop die zelfgemaakte spullen verkocht zoals diverse soorten limoncello en ook chocolade. Al met al een mooi dagvullend programma met goede begeleiding van reisleiders Serena en Chris en chauffeur Pasquale.

Transfer naar haven perfect geregeld. Bij hotel in Ercolano opgehaald en thuisgebracht. Na een prachtige boottocht rond het eiland, kregen we advies over de mogelijkheden van transport en bezienswaardigheden op Capri. Alles was duidelijk. Heel plezierige reisleiding.

Prachtige dag gehad in Pompei en op de Vesuvius. Echt een aanrader! Goed geregeld qua vervoer en gidsen. De lunch in restaurant Vesuvio was prima, maar geen sfeervolle locatie.

Goed georganiseerde tour naar pompeï en vesuvius. Zeer de moeite waard.