Kies data

Vesuvius

Vesuvius: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

1. Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

Ontdek de wereldberoemde ruïnes van Pompeï en de Vesuvius op een dagtocht met gids vanuit Napels of Sorrento. Ga Pompeï binnen zonder in de rij te staan xen bewonder de baai van Napels vanaf de top van de Vesuvius. Begin in Pompeï, waar je de wachtrij kunt overslaan voordat je het UNESCO-Werelderfgoed te voet gaat verkennen. Bezoek met je gids goed bewaarde ruïnes, kunstwerken, mozaïeken en fresco's, waaronder het Forum Romanum en de tempel van Apollo. Werp ook een blik op gipsafgietsels van mensen in de stad ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr. Verlaat het archeologische terrein met jouw gids en bezoek de omliggende winkels en cafés.Kies voor de lunchoptie voor een driegangenmenu bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht en een drankje. Daarna ga je naar de Vesuvius. Sla het grootste deel van de zware klim over, want je voertuig brengt je 1.000 meter de vulkaan op. Daar stap je uit en baan je je een weg naar de rand van de krater via een klim van 30 minuten. Onderweg kun je een officiële alpiene gids tegenkomen die je kan vertellen over de turbulente geschiedenis van de vulkaan. Bij aankomst op de top kun je genieten van het onvergetelijke uitzicht over de hele baai van Napels en foto's maken. De dagtocht eindigt met een rit terug naar Napels of Sorrento.

Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

2. Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

Vanuit Napels bezoek je Pompeï, de stad die na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 v.C. bedolven werd onder as en puin.  Bij aankomst maak je een 2-uur durende rondleiding langs de ruïnes. Op een van de populairste bestemmingen ter wereld hoor je verhalen over het Forum, de Thermen, Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van de lichamen van mensen uit Pompeï. Na een typische Napoletiaanse lunch met pizza, rijd je richting de top van de Vesuvius. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen voor je de top van de vulkaan hebt bereikt. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan in Europa en hoewel hij vaak is uitgebarsten, heeft hij zijn roem vooral te danken aan het in as leggen van Pompeï. Klim naar de top, loop rond de krater en neem de omgeving van de rokende vulkaan in je op. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Je keert om ongeveer 17:15 uur terug naar Sorrento, waar je wordt afgezet bij jouw hotel, cruiseschip of het treinstation.

Sorrento: excursie Pompeii & Herculaneum met voorrang

3. Sorrento: excursie Pompeii & Herculaneum met voorrang

Tijdens deze excursie van een dag vanuit Sorrento bezoek je 2 steden die door de desastreuze uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus werden verwoest. Je vertrekt om 09:00 uur vanuit Sorrento en rijdt over de snelweg naar Napels, vanwaar het een korte rit naar Herculaneum is. In de tijd van de Romeinen was Herculaneum een residentiële kustplaats, die in 79 na Christus volledig werd bedolven door een verwoestende uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius. De vulkanische modder heeft het door de eeuwen heen perfect behouden. De ontdekking door archeologen in de 18e eeuw was een verrassing voor de hele wereld. Tegenwoordig behoren de ruïnes tot de belangrijkste plaatsen van Italië en misschien wel de hele wereld. Omdat de gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven, kun je vrijwel precies door de straten lopen zoals de Romeinen dat 2.000 jaar geleden deden. Bij aankomst krijg je een rondleiding van 1 uur langs de bijzondere overblijfselen en zie je originele houtwerken in de gebouwen, evenals kleipotten die zijn opgeslagen zoals op het moment van de uitbarsting. Tijdens de rondleiding kom je langs de binnenplaats van het grote huis van de Argus, dat nu overschaduwd wordt door het hotel dat aan de overkant van de straat staat. Je ziet ook de openbare baden, met de goed bewaard gebleven fresco's en mozaïeken en het huis met verkoolde meubels, waaronder een bed dat nog steeds intact is. Na de rondleiding krijg je wat tijd voor jezelf om een kopje koffie te drinken, voordat je naar het nabijgelegen Pompeï vertrekt. De voormalige Romeinse stad is nog steeds één van de bijzonderste archeologische vindplaatsen op het Italiaanse schiereiland en één van de meest bezochte ruïnes ter wereld. Ervaar het zoals het er meer dan 2.000 jaar geleden bij stond, terwijl je met je gids door de perfecte geplaveide straten, met huizen, tempels, het Forum en theaters wandelt. Ontspan aan het eind van deze dag vol geschiedenis en wandelingen in de voetsporen van Romeinse burgers, terwijl je terug naar Sorrento wordt gebracht.

Vanuit Napels: Golf van Napels & Capri sightseeing-boottocht

4. Vanuit Napels: Golf van Napels & Capri sightseeing-boottocht

Ga aan boord van een boot met gids naar het eiland Capri vanuit Napels. Verken Capri en geniet van het uitzicht op de Golf van Napels en de Vesuvius. Zwem in het kristalheldere water bij de Faraglioni-rotsen. Begin de tour met een ophaalservice vanaf het ontmoetingspunt. Terwijl je de Golf van Napels oversteekt, geniet je van het indrukwekkende uitzicht op de berg Vesuvius. Start van de boottocht rond het eiland is vanaf de haven van Marina Grande. Ga binnen in verschillende prachtige zeegrotten, waaronder de Witte en Groene Grot. Onderweg bewonder je de Natuurlijke Boog, alsook de Villa van Curzio Malaparte, de Vuurtoren van Punta Carena, de Faraglioni en je gaat door de beroemde Boog der Liefde. Krijg alle informatie die je nodig hebt om meer te weten over het eiland Capri van je kapitein. Als je kiest voor de optie met zwemmen, ga je voor anker bij Marina Piccola in de buurt van de Faraglioni-rotsen. Spring in het water en ga zwemmen en geniet van het uitzicht op de torenhoge rotsformaties. Je hebt 3-4 uur vrije tijd om het eiland te voet te verkennen.Vertrek in de late namiddag vanuit Capri. Eenmaal in de haven aangekomen, geniet je van een retourtransfer naar het vertrekpunt.

Van Sorrento: Tour naar de Vesuvius met lunch en wijnproeverij

5. Van Sorrento: Tour naar de Vesuvius met lunch en wijnproeverij

Geniet van een tour van een halve dag van Sorrento naar de Vesuvius. Loop langs de rand van de vulkanische krater terwijl je uitkijkt over de baai van Napels. Ontdek de geheimen van het wijnbereidingsproces en wandel door wijngaarden met een stop bij een wijnmakerij voor lunch en wijnproeverijen. Word opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Sorrento en geniet tijdens de rit van het uitzicht op het Italiaanse platteland. Passeer unieke vulkanische landschappen terwijl je je een weg baant naar de Vesuvius. Stap uit de bus en loop naar de top waar je in de krater kunt kijken die Pomepii ooit vernietigde. Maak foto's van de omliggende valleien en de zee voordat je terugkeert naar de bus en naar een lokale wijnmakerij aan de voet van de berg reist. Maak een wandeling door wijngaarden waar zware druiven in de zon rijpen en leer over het wijnbereidingsproces. Ga zitten voor een ontspannen lunch van bruschetta met cherrytomaatjes, lokale kaas, salami, tomatenspaghetti en Napolitaanse taart geserveerd met grappa-likeur. Complimenteer uw lokale maaltijd met een proeverij van 3 wijnen uit de eigen kelders van de boerderij. Nip aan een witte, rode en rosé en proef de unieke smaken die worden geproduceerd door de mineraalrijke vulkanische bodem. Keer na uw maaltijd terug naar uw ontmoetingspunt in Sorrento.

Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

6. Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

Laat je vervoer en toegangsbewijs voor je regelen voor een zorgeloze reis naar de Vesuvius. Geniet van ongelooflijke uitzichten en bezienswaardigheden vanaf deze nog steeds actieve vulkaan. Begin de tour met ophalen bij je hotel, het treinstation of in de cruisehaven van Napels. Ontmoet je chauffeur en klim in een comfortabele minibus met airconditioning om je avontuur te beginnen. Volg de snelweg rechtstreeks naar het dorp Torre del Greco en bewonder het prachtige uitzicht door het raam. Begin de klim door het Vesuvius National Park tot een hoogte van 1.000 meter. Wanneer je aankomt, ga je op pad om het park te voet te verkennen, de thuisbasis van de enige nog actieve vulkaan in continentaal Europa, de iconische Vesuvius. Loop rond de krater op 1200 meter hoogte en bewonder het adembenemende uitzicht op de charmante baai van Napels met in de verte Sorrento, Pompeii, Herculaneum en Capri. Kom terug op de parkeerplaats op het tijdstip dat door uw chauffeur is bepaald en keer terug naar het centrum van Napels, waar u wordt afgezet bij uw hotel, het station of de cruisehaven.

Napels: dagtrip naar de Vesuvius

7. Napels: dagtrip naar de Vesuvius

Je excursie begint in het historische centrum van Napels. Van hieruit vertrek je richting de Vesuvius. Tijdens deze excursie krijg je de unieke mogelijkheid om de meest karakteristieke plekken van deze historische regio te ontdekken. Na een rit van 1 uur door de stad doorkruis je een nationaal park met prachtige vergezichten over de baai van Napels. De bus vervoert je 1000 meter omhoog naar een wandelpad dat naar de krater leidt. Aan het einde van het pad kun je genieten van een adembenemend uitzicht en krijg je ook nog eens meer informatie over de lokale geologie. De professionele berggids vertelt je over de vele transformaties die de berg onderging als gevolg van vulkanische processen. Ook zal hij uit de doeken doen hoe en waarom zo veel natuurgeweld Pompeii en Herculaneum kon verwoesten. Je hebt ook tijd om zelf rond te wandelen en foto's te maken voordat de bus weer teruggaat naar Napels.

Sorrento: boottocht van een hele dag naar Positano, Amalfi en Ravello

8. Sorrento: boottocht van een hele dag naar Positano, Amalfi en Ravello

Bekijk de iconische kustlijnen van Amalfi en Sorrento vanuit het comfort van een boot tijdens een dagexcursie. Laat je ophalen van Sorrento voordat je vertrekt vanuit Piano di Sorrento langs de kust van Amalfi. Leun achterover en bewonder de betoverende schoonheid van de kust van Sorrento met de iconische Vesuvius op de achtergrond terwijl je over de Middellandse Zee glijdt. Bekijk tijdens uw reis terrassen die uitkijken over de zee, de Thermen van Koningin Giovanna, de baai van Jeranto en het beschermde zeegebied van Punta Campanella. Omhels de kustlijn om vervolgens de iconische kust van Amalfi te bewonderen, langs het eiland Li Galli, de charmante steden Nerano en Praiano en de fjord van Furore voordat je aanmeert in Amalfi. Bezoek het UNESCO-werelderfgoed in je eigen tempo, genietend van de schilderachtige uitzichten, romantische landschappen en de kathedraal van Amalfi. Kies ervoor om op een minibus te springen om het dorp Ravello te bezoeken, waar u de prachtige Villa Rufolo en zijn groene tuinen kunt zien, of kies ervoor om uw tijd te besteden aan het leren kennen van Amalfi. Vaar vervolgens weer uit om naar Positano te gaan, ook wel bekend als de parel van de kust van Amalfi. Ontdek de beroemde smalle straatjes, traditionele winkels en kleurrijk aardewerk van de stad in je eigen tijd voordat je weer op de boot springt voor een ontspannen zeiltocht terug naar Piano di Sorrento, vanwaar je wordt afgezet bij het startpunt.

Vanuit Napels: wijnproeverij met mediterrane lunch

9. Vanuit Napels: wijnproeverij met mediterrane lunch

Ontsnap aan de drukte van Napels tijdens een rondleiding door de wijngaarden op de Vesuvius en ervaar de passie van een karakteristiek wijnbedrijf in Sorrentino: de Campania Ars Vinearia, een familiebedrijf met wijn in hun DNA. De oorsprong van de wijnen is legendarisch, je proeft de zon en de droge aarde die periodiek gevoed wordt door de lavastromen van de Vesuvius. In wijnen zoals Sorrentino's 'Lacryma Christi' proef je de natuur in haar meest meedogenloze vorm. De eeuwenoude traditie is bewaard gebleven dankzij een toegewijde familie, die weet hoe je het beste uit de vruchtbare grond haalt. Na het verkennen van de wijngaarden op de 'meedogenloze' hellingen, ontspan je met een heerlijke mediterrane lunch, geserveerd met wijnen uit de regio. Denk hierbij aan Falanghina, Lacryma Christi, Aglianico en vele andere bekende soorten.

Napels: dagtocht naar Herculaneum en de Vesuvius

10. Napels: dagtocht naar Herculaneum en de Vesuvius

Begin je dagtour vanuit het historische centrum van Napels, vanwaar je naar de ruïnes van Herculaneum gaat. Na ongeveer 40 minuten rijden, brengt de bus u naar de hoofdingang van de ruïnes. Je kunt genieten van skip-the-line toegang met je voucher, voordat je Herculaneum zelf kunt ontdekken. Herculaneum was de eerste archeologische vindplaats die in de 18e eeuw werd ontdekt en werd een van de beroemdste plekken ter wereld. Tegenwoordig heeft Herculaneum verschillende bezienswaardigheden, zoals het huis met het mozaïekatrium, het huis van de herten, de thermale spa's van het forum, het huis van het mozaïek van Neptunus en Amphitrite, dat absoluut een bezoek waard is. Daarna gaat u verder naar de Vesuvius, genietend van een rit door een nationaal park met een prachtig uitzicht op de baai van Napels. De bus klimt naar een hoogte van 1000 meter, van waar je een wandelpad omhoog naar de krater neemt waar je uitzicht op de omgeving kunt bewonderen en meer kunt leren over de lokale geologie van de vulkanologische gidsen. Je Mt. volgen Bezoek aan de Vesuvius, je gaat terug naar Napels.

Sitemap Vesuvius

Wil je alle activiteiten in Vesuvius ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vesuvius

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 10.096 beoordelingen

Boeking vesuvius was in nederland lastig te plannen ivm vervoer en parkeren naar vesuvius toe. Deze organisatie haalde in 1x alle obstakels weg. Je betaald er wat meer voor maar geen rompslomp ter plekke. Je wordt opgehaald in napels en afgezet bij de vesuvius waar je de laatste km zelf naar boven moet klimmen. Al daar krijg je een guid tour. Goede wandelschoenen zijn nodig. We zagen ook oude mensen en kleine kinderen deze klim maken, dit is niet aan te raden.

Uitstekende transfer, ze haalden ons op bij de deur van het gekozen hotel en lieten ons achter bij de ingang van het park, ze gaven ons 2 uur om naar de krater te gaan en weer naar beneden te gaan, ze wachten op je op de parkeerplaats, de zeer vriendelijke chauffeur legde interessante dingen uit over het gebied en de vulkaan, ik raad deze activiteit ten zeerste aan, we vonden het geweldig.

Fantastische excursie, leuke gids en een heerlijke lunch (hadden we erbij geboekt) Super dag gehad!

Mooie tour, vriendelijke en grappige gids, goeie chauffeur. Zeker de moeite waard!

Enthousiaste gids, met gevoel voor humor en een schat aan informatie.