Vesuvius
Tickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vesuvius Tickets: Onze meest aanbevolen

Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

1. Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

Laat je vervoer en toegangsbewijs voor je regelen voor een zorgeloze reis naar de Vesuvius. Geniet van ongelooflijke uitzichten en bezienswaardigheden vanaf deze nog steeds actieve vulkaan. Begin de tour met ophalen bij je hotel, het treinstation of in de cruisehaven van Napels. Ontmoet je chauffeur en klim in een comfortabele minibus met airconditioning om je avontuur te beginnen. Volg de snelweg rechtstreeks naar het dorp Torre del Greco en bewonder het prachtige uitzicht door het raam. Begin de klim door het Vesuvius National Park tot een hoogte van 1.000 meter. Wanneer je aankomt, ga je op pad om het park te voet te verkennen, de thuisbasis van de enige nog actieve vulkaan in continentaal Europa, de iconische Vesuvius. Loop rond de krater op 1200 meter hoogte en bewonder het adembenemende uitzicht op de charmante baai van Napels met in de verte Sorrento, Pompeii, Herculaneum en Capri. Kom terug op de parkeerplaats op het tijdstip dat door uw chauffeur is bepaald en keer terug naar het centrum van Napels, waar u wordt afgezet bij uw hotel, het station of de cruisehaven.

...
Sorrento: dagtocht naar de ruïnes van Pompeii en de Vesuvius

2. Sorrento: dagtocht naar de ruïnes van Pompeii en de Vesuvius

Reis terug in de tijd naar de verwoestende dag in 79 na Christus, de broeierige vulkaan van de Vesuvius barstte uit en begroef de Romeinse stad Pompeii onder gesmolten as. Bij aankomst neemt uw deskundige gids u mee op een 2 uur durende tour door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar opmerkelijk bevroren is in de tijd. Een van de meest populaire bestemmingen ter wereld, je hoort verhalen over het Forum, de thermale baden, Lupanare, het Griekse theater en gipsen afgietsels van de lichamen van de mensen uit Pompeii. Na een typische Napels-pizza-lunch in een van de cafés van Pompeii, wordt u vervolgens dicht bij de top van de berg gereden die deze heeft vernietigd. Vanaf daar is het gewoon een wandeling naar de rand van de krater. De enige actieve vulkaan in continentaal Europa, de Vesuvius, is vele malen uitgebarsten, maar het was de vernietiging van Pompeii en de omliggende steden die hem het meest beroemd maakte. Klim naar de top en loop rond de krater, terwijl je de atmosfeer van de rokende berg in je opneemt. Geniet van het adembenemende uitzicht over de baai van Napels. Je keert om ongeveer 17:15 uur terug naar Sorrento, waar je wordt afgezet bij je hotel, het cruiseschip of het treinstation.

...
Napels: ruïnes van Pompeii en de berg Vesuvius

3. Napels: ruïnes van Pompeii en de berg Vesuvius

Je begint je excursie met de ophaalservice in het stadscentrum van Napels. Neem de shuttlebus naar de ingang van de ruïnes van Pompeii. Je slaat de rij over met je voorrangsvoucher. Je bezoekt de historische site van Pompeii en verkent de winkels, tempels, theaters en luxe villa's die er nog zijn.  Je ontspant terwijl je door een prachtig natuurpark rijdt en het prachtige uitzicht op de baai van Napels bewondert. Wandel op weg naar de top van de Vesuvius in je eigen tempo over het pad omhoog naar de krater van de vulkaan.

...
Pompeii, Vesuvius en Sorrento-dagtour vanuit Napels

4. Pompeii, Vesuvius en Sorrento-dagtour vanuit Napels

Geniet van een prachtige 8-uur durende tour die verschillende ervaringen combineert, rijden langs de kust van het schiereiland Sorrento naar de relaxte stad Sorrento, een elegante badplaats aan de Tyrreense Zee. Een favoriet onder artiesten, dichters en muzikanten, waaronder Goethe, de unieke sfeer gaf inspiratie aan beroemde personages zoals Casanova. Wandel door elegante pleinen en ervaar de Italiaanse levensstijl, dwalend door smalle straatjes met kleine winkeltjes, boetieks, openluchtcafés en restaurants. Ga verder naar Pompeii om langs wegen te wandelen die ooit door Romeinse burgers in de bruisende stad werden bewandeld voordat het werd verwoest door de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Tempels, huizen, villa's, winkels en theaters waren allemaal op tijd bevroren door het evenement, en de ruïnes zijn als een tijdmachine uit de tijd van het Romeinse rijk. Rijd ten slotte naar de top van de vulkaan die Pompeii bijna 2000 jaar geleden verwoestte en krijg een adembenemend uitzicht op de eilanden Capri en Ischia, de baai van Napels en meer.

...
Napels: dagtocht naar Herculaneum en de Vesuvius

5. Napels: dagtocht naar Herculaneum en de Vesuvius

Begin je dagtour vanuit het historische centrum van Napels, vanwaar je naar de ruïnes van Herculaneum gaat. Na ongeveer 40 minuten rijden, brengt de bus u naar de hoofdingang van de ruïnes. Je kunt genieten van skip-the-line toegang met je voucher, voordat je Herculaneum zelf kunt ontdekken. Herculaneum was de eerste archeologische vindplaats die in de 18e eeuw werd ontdekt en werd een van de beroemdste plekken ter wereld. Tegenwoordig heeft Herculaneum verschillende bezienswaardigheden, zoals het huis met het mozaïekatrium, het huis van de herten, de thermale spa's van het forum, het huis van het mozaïek van Neptunus en Amphitrite, dat absoluut een bezoek waard is. Daarna gaat u verder naar de Vesuvius, genietend van een rit door een nationaal park met een prachtig uitzicht op de baai van Napels. De bus klimt naar een hoogte van 1000 meter, van waar je een wandelpad omhoog naar de krater neemt waar je uitzicht op de omgeving kunt bewonderen en meer kunt leren over de lokale geologie van de vulkanologische gidsen. Je Mt. volgen Bezoek aan de Vesuvius, je gaat terug naar Napels.

...
Napels: Pompeii, Herculaneum en Vesuvius Tour in luxe bus

6. Napels: Pompeii, Herculaneum en Vesuvius Tour in luxe bus

Ontspan in comfort en stijl aan boord van een luxe bus en begin aan een fascinerende eendaagse tour door de hoogtepunten van de regio Campanië. De eerste stop van de tour is de oude ruïnes van de wereldberoemde Pompeii, een plaats van uitstekende bewaring na de tragische verwoesting van de stad door vulkanische lava bijna 2000 jaar geleden. Na ongeveer 2 uur op de site van Pompeii is het tijd om verder te gaan naar de volgende bestemming. Bezoek vervolgens de fascinerende Romeinse stad Herculaneum, een andere oude plaats die in 79 na Christus werd verwoest door vulkanische stromen. Ga de trappen van de geschiedenis na en verwonder je over de ruïnes die na al die jaren min of meer intact blijven. Na 1,5 uur op Herculaneum reis je naar de ongelooflijke berg Vesuvius om je te vergapen aan deze ongelooflijke maar angstaanjagende vulkaan. Tijdens de reis van en naar elke site kunt u genieten van live commentaar van uw chauffeur en meer te weten komen over de verhalen en anekdotes van deze drie meest bezochte plaatsen in de regio. Deze tour is de perfecte optie voor diegenen die de populairste locaties van Campania in één dag willen zien, aan boord van een luxe voertuig met een maximum van 8 gasten.

...
Ontdek Mt. Vesuvius: privérondleiding van 3 uur vanuit Pompeii

7. Ontdek Mt. Vesuvius: privérondleiding van 3 uur vanuit Pompeii

Ontmoet buiten het treinstation in Pompeii en ga naar de prachtige Pompeii Villa dei Misteri om je chauffeur en auto te ontmoeten, en geniet vervolgens van een schilderachtige rit van 40 minuten naar de prachtige berg Vesuvius. Rijd meer dan 1 kilometer hoog naar de beroemde krater van de Vesuvius en stap dan uit de auto om te genieten van je rondleiding. Leer meer over de beroemde vulkaan van je deskundige gids, de eerste in zijn soort die systematisch wordt bestudeerd. Krijg een overzicht van de prachtige Golf van Napels en zijn verzameling eilanden, en geniet van wat vrije tijd in de spectaculaire omgeving, dwalend rond de krater en genietend van het spectaculaire uitzicht op de baai in de verte. Geniet aan het einde van de tour van een rit met chauffeur terug naar Pompeii.   

...
Vanuit Napels: dagexcursie Herculaneum en Vesuvius

8. Vanuit Napels: dagexcursie Herculaneum en Vesuvius

Je begint je dagexcursie met een keuze uit ontmoetingsplekken op de busroute van Napels naar de ruïnes van Herculaneum. Profiteer van voorrgangstoegang en ontdekt zelf Herculaneum. Daarna ga je verder naar de Vesuvius. Je geniet van een rit door een nationaal park met een prachtig uitzicht op de baai van Napels. Wandel tot aan de krater, waar je de omgeving bewondert en meer te weten komt over de lokale geologie van de parkgidsen. Na je bezoek aan de berg Vesuvius, ga je weer terug naar Napels. Kies de vertrektijd die voor jouw het handigst is en de bushalte die het dichtst bij je bestemming ligt.

...
Vanuit Rome: daguitstap naar Pompeii en de ruïnes

9. Vanuit Rome: daguitstap naar Pompeii en de ruïnes

Ga mee op deze wonderbaarlijke reis door ruimte en tijd in Pompeii en krijg een uniek kijkje in het Grieks-Romeinse leven.  Begin je tocht over de 'Weg van de Zon', die door het beroemde Romeinse platteland, Castelli Romani, gaat. Geniet van de fantastische uitzichten op de Middellandse Zee, de Vesuvius en talloze historische plekken. Je zult ook even kort de stad, de kust en de golf van Napels bezichtigen. Na een pauze voor een traditionele Italiaanse lunch, ga je verder naar de UNESCO-erkende archeologische plek Pompeii met tickets waarmee je de wachtrijen kunt overslaan. Breng de middag door met het verkennen van deze eens bloeiende stad die werd vastgelegd in lagen vulkanische as. Pompeii bleef 6 tot 7 meter diep begraven onder een laag van puimsteen en as. De plotselinge bedelving beschermde de stad gedurende 17 daaropvolgende eeuwen tegen vandalisme, plundering en de vernietigende gevolgen van zwaar weer en het klimaat.  Hervat, na de rondleiding door Pompeii, je reis door het Romeinse platteland en bewonder het landschap op je ontspannen terugweg naar Rome. Wees op tijd terug om de rest van de avond in Rome naar eigen wens in te vullen. 

...
Pompeii: rondleiding van 2,5 uur

10. Pompeii: rondleiding van 2,5 uur

Pompeii in je eentje verkennen kan best moeilijk en verwarrend zijn. De enorme archeologische vindplaats is een van de best bewaarde herinneringen van het Romeinse rijk, en tijdens deze speciale tour naar de hoogtepunten kom je dichter bij de fascinerende geschiedenis en het tragische einde van de "begraven stad". Verken de volledig bewaard gebleven straten van Pompeii met een officiële gids, van wie de meesten opgeleide archeologen zijn, en bezoek interessante en ontroerende bezienswaardigheden van de stad, die werd begraven tijdens de enorme uitbarsting van de Vesuvius in 79. Sla de lange wachtrijen bij de ruïnes over en wandel langs de overblijfselen van de winkels, tempels, openbare baden en huizen die ooit de bloeiende stad vormden. Luister naar boeiende verhalen over het leven in de Romeinse Republiek en zie hoe gewone mensen bijna 2000 jaar geleden leefden. Bekijk de overblijfselen van een Romeinse bakkerij waar het eten bijna intact is. Bezoek de Tempel van Apollo en het Forum, evenals een oude markthal en een oude begraafplaats. Bewonder de griezelige en hartverscheurende gipsen afgietsels van mensen die door de vulkaanuitbarsting zijn omgekomen. Als het geschikt is voor je groep, kun je ook een van de oude bordelen bezoeken en een wandeling maken langs de oude stadsmuren voor een panoramisch uitzicht over Napels. In een kleine groep van maximaal 15 personen kun je je gids altijd goed verstaan en heb je voldoende tijd om vragen te stellen. De deskundige gidsen zijn volledig toegewijd aan het bestuderen van de stad en niemand is beter gekwalificeerd om je kennis te laten maken met dit werelderfgoed.

...

Sitemap Vesuvius

Wil je alle activiteiten in Vesuvius ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vesuvius

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.442 beoordelingen

Aangekomen in Pompei, hebben we een geleid bezoek geboekt (bij het toeristeninformatiekantoor), in het Frans ... dat maakt ons bezoek een geweldige ervaring. De Vesuve-tour is geannuleerd vanwege slecht weer en we zijn zeer snel vergoed. We raden die touroperator ten zeerste aan

Pompei kwam tot leven dankzij onze fantastische gids!

Geweldige ervaring met goed engels sprekende gids. Ze was van beroep archeologe en heeft door haar ervaring een toevoeging gegeven aan onze rondleiding door Pompei. Zonder gids blijft het een hoop stenen maar door haar verhalen kwam de stad tot leven! Een echte aanrader!

Alles was geweldig. Je zou echter meerdere dagen in Pompeii nodig hebben en je moet je ervan bewust zijn dat het erg, erg druk is. De Vesuvius is vanaf de parkeerplaats in ongeveer 30-40 minuten te bereiken. Het uitzicht is geweldig, zowel in de krater als op Napels.

Candidly was ik vreselijk teleurgesteld dat Mt. Vesuvius was gesloten, maar dat is niet de schuld van iemand. Gids gaf ons de optie om Herculaneum te zien als een vervanging die we genoten.

Zeer goed Enige nadeel in Pompei we wachtten 20min mensen die niet kwamen maar we hadden geen 20min meer voor de Vesuvius. We moesten opschieten ... Jammer