Kies data
Belevingen in

Vevey

Vevey: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Vevey: 2-uur durende vaart naar de Riviera

1. Vanuit Vevey: 2-uur durende vaart naar de Riviera

Vertrek vanaf de pier in Vevey op een historische raderstoomboot. Vaar langs het meer van Genève naar de stad Montreux en bekijk het beroemde kasteel van Chillon. Het kasteel is het meest bezochte historische monument van Zwitserland. Bewonder de schilderachtige schoonheid van de Zwitserse en Franse Alpen terwijl je over het meer vaart. Vaar langs de steden Villeneuve, Le Bouveret en St Gingolph. Op de terugweg naar Vevey bewonder je het uitzicht op de beroemde Lavaux-wijngaarden aan de kust.

Lausanne: 3 uur durende rondvaart door de Riviera en de regio Lavaux

2. Lausanne: 3 uur durende rondvaart door de Riviera en de regio Lavaux

Vertrek vanuit Lausanne Ouchy op een historische raderstoomboot voor een rondvaart van 3 uur. Bekijk tijdens uw reis het mooiste deel van het Meer van Genève aan uw linkerhand, dat compleet is met een prachtig uitzicht over de door UNESCO beschermde Lavaux-wijngaarden. Tijdens uw reis kunt u zowel de Zwitserse als de Franse Alpen bewonderen, en uw benadering per boot naar het kasteel van Chillon biedt u een uniek uitzicht over deze bezienswaardigheid van de regio. De boot maakt ook korte stops in Montreux en Vevey, zodat u de regio Riviera kunt ontdekken. Tijdens de lunch bent u welkom om aan boord te dineren (gelieve uw tafel van tevoren te reserveren), voordat u terugkeert naar Lausanne aan het einde van uw ontspannende boottocht.

Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot

3. Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot

De Swiss Travel Pass is een must-have voor elke reiziger naar Zwitserland. U kunt genieten van onbeperkte toegang met de openbare trein, bus en boot tot meer dan 90 steden en dorpen en profiteren van gratis toegang tot 500+ musea, stadsrondleidingen met korting en toegang tot privé- en schilderachtige treinen met een vereiste zitplaatsreservering. Er zijn twee brede typen Swiss Travel Pass: Continuous en Flexi, met een optie om te kiezen uit 3, 4, 8 en 15 dagen. Behalve dat het een 'alles-in-één'-pas is waarmee een reiziger toegang heeft tot alle vormen van openbaar vervoer in het land, biedt het ook tal van andere voordelen tijdens bergexcursies. Dus of het nu gaat om de avontuurlijke, enthousiaste of vrijetijdsreiziger, u krijgt de kans om het meeste uit uw Switzerland Travel Pass te halen.

Van Lausanne: Tour naar de Zwitserse Rivièra

4. Van Lausanne: Tour naar de Zwitserse Rivièra

Begin uw rondreis door de Zwitserse Rivièra bij het Meer van Genève en vertrek vanuit Lausanne in een comfortabele touringcar. Geniet van een rit door het platteland van Vaud naar het UNESCO-werelderfgoed Lavaux dat bekend staat om zijn voortreffelijke wijnproductie, ook wel The Wine Road genoemd. In het voorjaar en de zomer stopt de tour om een wijngaard te bezoeken en wat lokale wijn te proeven. Als u Lavaux verlaat, rijdt u verder naar Vevey. Hier krijg je de kans om Chaplin's World te ontdekken, een site gewijd aan Charlie Chaplin, de acteur, filmmaker en componist. Ga op een buitengewoon avontuur door de tijd en door de magische wereld van de cinema. Daarna, als je de optie voor de meercruise hebt gekozen, ga je aan boord van een oude stoomboot genaamd de Belle Epoque. De cruise gaat door het prachtige landschap van het Meer van Genève op weg naar het kasteel van Chillon, gebouwd in de 11e eeuw. Als je de cruise-optie niet hebt geselecteerd, wordt je met de bus naar het kasteel gebracht, waar je een rondleiding door het kasteel krijgt. De laatste stop van de tour is in Montreux, een glamoureus toeristenoord. Voel de sfeer van alle grote artiesten die deze plek hebben bezocht, zoals Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, BB King en Ray Charles. Dwaal door de straten vol chique winkels en bezienswaardigheden van het beroemde jazzfestival.

Van Genève: Tour van de Zwitserse Rivièra

5. Van Genève: Tour van de Zwitserse Rivièra

Deze tour geeft je de kans om te genieten van de schoonheid van de Zwitserse Rivièra bij het Meer van Genève (of Leman, zoals het ook wordt genoemd), terwijl je de mogelijkheid hebt om de reis aan te passen aan je behoeften en interesses. Vertrekkend vanuit Genève, gaat u aan boord van een comfortabele bus en rijdt u door het platteland van Vaud, passeert Lausanne en stopt bij Lavaux, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn voortreffelijke wijnproductie. Tijdens de lente- en zomermaanden kunt u ook een wijngaard bezoeken, waar lokale wijn wordt geserveerd. Bij het verlaten van Lavaux is de volgende stop Vevey. Volg een algemene rondleiding door de stad, het hoofdkwartier van Nestlé, de overdekte markt en neem wat vrije tijd voor de lunch. Dit is ook waar je de mogelijkheid hebt om Chapin's World te ontdekken - een site gewijd aan Charlie Chaplin, de kunstenaar en de man. Ga op een buitengewoon avontuur in de tijd en door de magische wereld van de cinema. Bereid je voor om te worden ontroerd door een van de meest verrassende kunstenaars van de 20e eeuw door middel van de sets van zijn beste films in een studio in Hollywood-stijl. Als u na uw verblijf in Vevey besluit om een cruise op het meer toe te voegen, gaat u aan boord van een oude stoomboot en begint aan een reis die u rechtstreeks naar het kasteel van Chillon leidt. Het kasteel ligt aan de oever van het meer van Genève en is een van de meest bezochte historische plaatsen in Zwitserland daterend uit de 11e eeuw. Als je hebt gekozen voor de optie die het kasteel omvat, heb je een rondleiding door het gebouw en als je niet voor de cruise-optie hebt gekozen, wordt je rechtstreeks naar het kasteel gebracht met de bus. Nadien is uw laatste stop in Montreux, een glamoureus toeristenoord. Voel de sfeer van alle grote artiesten die deze plaats hebben bezocht, zoals Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, BB King en Ray Charles. Dwaal door de straten vol met luxe winkels en bezienswaardigheden van het beroemde jazzfestival.

Van Genève: privétour door de Zwitserse Rivièra

6. Van Genève: privétour door de Zwitserse Rivièra

Begin aan een rondleiding langs het Meer van Genève, met stops op verschillende prachtige locaties. Begin met ophalen vanuit Genève en reis langs de oevers van het meer door het landschap van Vaud. Geniet van een fotostop bij het Olympisch museum van Lausanne, het symbool van de stad. Vervolg uw weg naar de stad Corsier sur-Vevey. Geniet van wat vrije tijd om dit charmante dorp te verkennen waar Charlie Chaplin meerdere jaren heeft gewoond. Je hebt de mogelijkheid om Chaplin's World Museum te bezoeken om meer over zijn leven te leren en een verzameling memorabilia te bekijken. Geniet vervolgens van een rit door het UNESCO-werelderfgoed Lavaux, bekend om zijn prachtige terrasvormige wijngaarden. Bezoek 's middags de stad Montreaux, een glamoureus resort dat populair is bij internationale reizigers. U kunt ook een bezoek brengen aan het kasteel van Chillon, een middeleeuws fort op een prachtig klein eiland vlakbij de stad. Na het verkennen van Montreaux, wordt u 's avonds teruggebracht naar Genève.

Swiss Travel Pass Flex: alles-in-één reispas-trein, bus, boot

7. Swiss Travel Pass Flex: alles-in-één reispas-trein, bus, boot

Ervaar Zwitserland volledig en reis flexibel met een Swiss Travel Pass Flex, geldig op het treinnetwerk, bussen en openbare boten in het hele land. Kies tussen een 3, 4, 6, 8 of 15 flexibele dagpas. Reis met de beroemde Glacier Express, Golden Pass Line en Bernina Express om de epische bergen van Zwitserland en de uitgestrekte uitzichten van dichtbij te zien. Reis op uw gemak en bezoek meer dan 500 musea in het hele land als onderdeel van de pas om meer over Zwitserland te leren. Activeer en deactiveer uw pas eenvoudig online volgens uw individuele reisbehoeften binnen de geldigheid van een maand. Geniet van onbeperkt en probleemloos verkeer door het hele land binnen de geldige reismaand.

Genève: Riviera Cruise, Chaplin's World, Montreux & Lavaux

8. Genève: Riviera Cruise, Chaplin's World, Montreux & Lavaux

Stap in de bus van Genève of Lausanne naar Vevey. Bij uw aankomst begint u aan een panoramische tour door Lavaux, een beschermd UNESCO-werelderfgoed. Het uitzicht vanaf de wijngaarden op het terras maken deze camping tot een van de mooiste van Zwitserland. Haal frisse ideeën uit dit droomlandschap. Vanuit Vevey kunt u met de rode locomotief de mooiste locaties ontdekken. Duik in een Charlie Chaplin-avontuur en bezoek de reconstructie van een filmset, een echte Hollywoodstudio. Spring eens binnen in de tijd en ontdek de unieke sfeer van de 7e kunst van de filmster, gelachen. Veel meer dan een museum, het zal in de eerste plaats een uitzonderlijk moment zijn voor het hele gezin. Neem de trolley opnieuw om Montreux te bereiken en voel de goede sfeer van de stad. Geniet 's middags van je vrije tijd om deze plek te ontdekken. Wandel door de artistieke en beroemde stad Montreux en voel de goede sfeer van dit bekende toeristenoord voordat je terugkeert naar Genève. Vanwege het uitzonderlijk milde klimaat worden Montreux-planten geassocieerd met de Middellandse Zee, zoals dennen, cipressen en palmbomen. Charlie Chaplin, Freddie Mercury en verschillende andere beroemde mensen van wereldfaam woonden en wonen nog steeds aan de Vaud Riviera. Om 15:45 uur, als de optie is geselecteerd, geniet u van een cruise van een half uur op het meer van Genève en ontdekt u een nieuw gezichtspunt van deze rijke en mooie regio. Aan het einde van de middag stapt u in de bus om terug te keren naar Lausanne of Genève.

Genève: uitstap naar Lausanne, Montreux & Chateau Chillon

9. Genève: uitstap naar Lausanne, Montreux & Chateau Chillon

Het Olympisch Museum (Musée Olympique)  Het Olympisch Museum in Lausanne-Ouchy is een eerbetoon aan de Olympische traditie. Hier kom je meer te weten over  de geschiedenis en organisatie van de spelen, en natuurlijk ook over de atleten. In dit moderne museum worden de vele tentoongestelde objecten die te maken hebben met de spelen, organisatoren en atleten op interactieve displays toegelicht.  Montreux  Montreux ligt verscholen in een baai van het Meer van Genève, omringd door wijngaarden en tegen de indrukwekkende, met sneeuw bedekte Alpen. Veel mensen kennen de stad als muziekstad waar elk jaar het beroemde internationale Jazz Festival wordt gehouden. Het is al met al een stad die een bezoek meer dan waard is. De boulevard vol geurende bloemen is de perfecte plek om een foto te nemen.  Château de Chillon  Het kasteel van Chillon ligt aan de oever van het Meer van Genève op een piepklein eiland. Dit kasteel aan het water is het meest bezochte historische gebouw van Zwitserland. Bijna vier eeuwen lang woonden hier de graven van Savoye, die met tolheffingen de gunstige ligging van het kasteel goed wisten te benutten. Tijdens je bezoek aan het kasteel kun je je vergapen aan spectaculaire muurschilderingen uit de 14e eeuw, aan ondergrondse gewelven en paradezalen die dateren uit de tijd van de Berner overheersers.  Boottocht (alleen bij het all-inclusive arrangement) Maak een bijzondere boottocht over het meer, van Veytaux naar Lausanne. Zo mooi zag je het meer nog nooit. Kom meer te weten over de geschiedenis van het landschap met schitterend uitzicht op de Mont Blanc op de weg terug naar de oever. De wijngaardterrassen van Lavaux  Lavaux is over de hele wereld bekend als de terrasvormige wijnstreek aan de oevers van het Meer van Genève (Lac Léman) in het westen van Zwitserland. Deze regio strekt zich uit van Lausanne tot Montreux, met heuvels die tot zo'n 500 meter boven het meer uitrijzen. Je vindt er de stad Vevey en zes dorpen die direct aan het meer liggen. Een deel van de Lavaux (bas-Lavaux) is sinds 2007 een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. 

Vevey: magische kerstwandeltocht

10. Vevey: magische kerstwandeltocht

Kom in de vakantiestemming tijdens deze begeleide kerstwandeling in Vevey. Bezoek samen met een professionele lokale gids de meest feestelijk versierde plekken en luister naar lokale kerstverhalen en legendes. Deze speciale tijd van het jaar brengt magie naar Vevey. Winkel op de ouderwetse kerstmarkt van de stad, ontdek lokale kerstproducten die je echt moet proberen en meer. Bereid je voor om betoverd te worden door de charmante kerstsfeer rondom, iets wat je alleen in Vevey kunt ervaren in deze tijd van het jaar.

Sitemap Vevey

Wil je alle activiteiten in Vevey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.