Dingen om te doen Vianden

Topbezienswaardigheden in Vianden

Sitemap Vianden

Wil je alle activiteiten in Vianden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 98 beoordelingen

Een van de beste Castle-Tours die ik ooit heb gezien! Het is de moeite waard om ook de audiogids mee te nemen! (ter plaatse kost het 2 euro, één is genoeg voor 2 personen). Nu is er een ontmoetingspunt als je het kaartje van GetYourGuide koopt, maar niemand kwam ter plaatse (ongeveer 200 meter van de ingang van het kasteel) en we wachtten 10 minuten als dwazen... toen gingen we naar de ingang van het kasteel en de kassier hadden onze tickets / informatie afgedrukt. Negatief punt voor GetYourGuide, maar daar wil ik de overall rating niet voor verlagen. Het duurt ongeveer een uur om het hele kasteel te bezoeken. Een ander belangrijk detail in de nabije omgeving is het kasteel Stolzembourg (ca. 14-15 km). Je kunt het NIET bezoeken! Het is een privé-eigendom. Misschien kun je een soort van privétour boeken, maar ik weet niet waar of hoe.

With a history of nearly 1700 years Vianden castle is a gem in the small compact country of Luxembourg. From the late Roman empire to what it is today this is a beautifully restored castle. The temporary exhibition from the Lady of Schengen(a grave site from the bronze age) was a wonderful bonus. So when in Luxembourg, make sure to visit Vianden castle. We had a great time walking through it's history.

Heel goed, ondanks dat het in reconstructie is, kun je een goed idee krijgen van hoe het leven van de graven destijds in het kasteel was.

Mooi kasteel met Nederlandse invloeden is goed te volgen met de audioguide (kost €2,=)

Prachtig uitzicht, picknickplek voor een dagje met familie..