Kies data

Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

1. Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

Je chauffeur haalt je op in het centrum van Kaapstad met een gedeelde bus en brengt je naar het V&A Waterfront, niet ver van het Robben Island Museum, waar de veerboot naar het eiland vertrekt. Pas nadat je je ticket hebt ontvangen van de lokale operator, ga je naar de Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland.  De overtocht duurt ongeveer 45 minuten: bij aankomst rij je eerst met de bus over het eiland en dan krijg je de gelegenheid om de gevangenis en de cel waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 gevangenisjaren heeft doorgebracht, te bezoeken. Je komt meer te weten over de dramatische geschiedenis van Zuid-Afrika door de stem van een voormalige gevangene. Na de rondleiding vaar je met een retourboot naar Kaapstad en wordt je afgezet bij het V&A Waterfront. Je bent hier vrij om zelfstandig naar je accommodatie terug te keren of door te gaan met het verkennen van de prachtige stad.

Kaapstad: 1,5 uur luxe cruise bij zonsondergang met Prosecco

2. Kaapstad: 1,5 uur luxe cruise bij zonsondergang met Prosecco

Ervaar de Zuid-Afrikaanse zonsondergang aan boord van een luxe catamarancruise en bewonder de kustgezichten van de Kaap terwijl je naar de horizon vaart. Vertrek vanaf het levendige V&A Waterfront en vaar richting Tafelbaai. Geniet van een adembenemend uitzicht op het Tafelberggebergte met uitzicht op de uitgestrekte Atlantische Oceaan en baan je een weg naar de horizon. Geniet tijdens het varen van 2 gratis glazen mousserende wijn en geniet van het adembenemende uitzicht op de zon die aan de horizon smelt. Houd het onderwaterleven in de gaten, met dolfijnen, walvissen en pinguïns die regelmatig worden waargenomen. Zodra de zon achter de horizon verdwijnt, kunt u genieten van een soepele cruise terug naar het V&A Waterfront met zijn levendige bars en restaurants.

Kaapstad: helikopter-tocht van 12 minuten, mooie uitzichten

3. Kaapstad: helikopter-tocht van 12 minuten, mooie uitzichten

Stijg op vanaf het iconische V&A Waterfront voor een helikoptervlucht langs de Atlantische kust met mooie uitzichten. Vlieg over het Cape Town Stadium en Lion's Head, een berg die deel uitmaakt van de imposante achtergrond van de stad. Vlieg over de buurten Clifton en Camps Bay, en bewonder de prachtige huizen, kliffen, en stranden. Eindig je vlucht met een panoramisch uitzicht over de Tafelberg, de meest iconische bezienswaardigheid van Zuid-Afrika.   Je piloot is tevens een opgeleide gids, die via hoge-kwaliteit Bose koptelefoons met je communiceert; dit maakt je vlucht leuk en informatief. Vlieg in een R44, Airbus H120 of Airbus H130, allen milieuvriendelijke helikopters, gebouwd om het beste uitzicht te bieden.

Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

4. Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

Geniet tijdens deze boottocht bij zonsondergang van een uniek uitzicht op de kust van Kaapstad vanaf zee, terwijl je heerlijk kunt ontspannen met een glas lokale mousserende wijn in de hand. Bewonder de zonsondergang over de Atlantische Oceaan die zich uitstrekt van de majestueuze Tafelberg. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit. Vervolgens vaar je over de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te zien. Ten slotte vaar je op de motor weer terug naar Waterfront. In de wintermaanden, wanneer de noordwestenwind overheerst, vaart de boot waarschijnlijk in de richting van de kust van Clifton of Robbeneiland. Deze boottocht keert ook terug naar Grangerbaai en Waterfront. In sommige gevallen kan het vanwege het weer nodig zijn om de motor te gebruiken. In dat geval vaart de boot langzaam langs de Atlantische kust in de richting van Clifton en dan weer terug. Bij alle boottochten doen de kapitein en de bemanning hun best om, afhankelijk van het weer, jouw het optimale uitzicht op de zonsondergang boven de zee te bieden - je gelooft niet hoe mooi dit is, totdat je het zelf beleeft. Wanneer de zee te ruig is en de wind te sterk vaart de boot alternatief door de Tafelbaai met als eindbestemming de haven van Kaapstad; een perfect alternatief aanbod met een magisch uitzicht op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad in het donker. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Kaapstad: boottocht met catamaran langs de kust

5. Kaapstad: boottocht met catamaran langs de kust

Geniet van een 1-uur durende boottocht per luxe power-catamaran langs de kust, met prachtige uitzichten. Het schip neemt je van het historische W&A Waterfront-gebied mee op avontuur op zee. Tijdens de boottocht reis je langs de Atlantische kustlijn naar het Green Point Lighthouse, en dan weer terug naar de haven. Deze boottocht biedt spectaculaire uitzichten op bergen, stad, en oceaan; je ziet veel van de hoogtepunten van Kaapstad. Je 1-uur durende boottocht vertrekt elke dag, op regelmatige tijden, vanaf Kade 5. Er is een bar aan boord waar je contant kunt betalen voor drankjes, en de service is geweldig; dit is een tocht die je niet wilt missen.

Robbeneiland ferryticket & townships combitour

6. Robbeneiland ferryticket & townships combitour

Op deze tour bezoek je District Six, waar tijdens de apartheid in de jaren '70 rond de 60.000 mensen gedwongen hun huis moesten verlaten. Vervolgens rijd je naar Langa, de oudste township. Leer over de historie van het gebied bij plaatsen als het Old Pass Office en het monument voor Robert Sobukwe. Op een wandeling tussen hostels en hutjes leer je over het leven tijdens apartheid. Bezoek een shebeen (bar) en proef wat zelfgebrouwen bier. Zie een traditionele heler en rijd door Bonteheuvel, een township die tijdens apartheid gereserveerd was voor de 'gekleurde' gemeenschap. Leer hoe de toenmalige categorisering van mensen op ras nog altijd doorwerkt in de gemeenschappen van vandaag. Het Gugulethu 7 monument herdenkt een anti-apartheidgroep die in 1986 werd gedood door de Zuid-Afrikaanse politie. Ook de Amerikaanse studente Amy Biehl, die in 1993 door PAC-aanhangers werd vermoord, heeft een monument in haar eer. Na afloop word je afgezet op de V&A Waterfront en pak je de ferry naar Robbeneiland.

Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en aquariumtour

7. Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en aquariumtour

Neem deel aan een rondleiding en bezoek de topattracties van Kaapstad, waaronder de Tafelberg, Robbeneiland, het V&A Waterfront en het Two Oceans Aquarium. Geniet van het gemak van het ophalen van een hotel en reis in het comfort van een voertuig met airconditioning. Begin uw dag met het verkennen van Kaapstad met een vroege pick-up direct vanaf uw accommodatie en ga op weg naar de meest iconische attractie van de stad, de Tafelberg. Koop uw kaartjes en stap in een van de kabelbanen om naar de top van de berg te gaan. Breng wat tijd door met genieten van het adembenemende uitzicht op de stad Kaapstad, Signal Hill en Lion's Head. Sluit je dan aan bij je gids terwijl je naar een ander uitkijkpunt loopt en wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan, Camps Bay en de Twelve Apostles Mountains. Ga met de kabelbaan terug de berg af en ga naar het V&A Waterfront waar je aan boord gaat van een veerboot naar Robbeneiland. Stap uit bij Murray's Bay Harbor aan de oostkust van het eiland en stap aan boord van een bus die u naar alle historische bezienswaardigheden brengt. Krijg een rondleiding door de gevangenis terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de strijd tegen onderdrukking en de duizenden vrijheidsstrijders die gevangen zaten op Robbeneiland, waaronder voormalig president Nelson Mandela. p> Terug per veerboot naar het V&A Waterfront en geniet van wat vrije tijd om wat te winkelen of een hapje te eten in een van de vele restaurants (kosten niet inbegrepen). Sluit uw dag af met een bezoek aan het Two Oceans Aquarium. Ontdek de wonderen van de oceaan van dichtbij tijdens een bezoek aan de pinguïntentoonstelling, de haaiententoonstelling, de oceaantentoonstelling en nog veel meer. Ten slotte stap je weer in je voertuig met airconditioning en geniet je van een comfortabele rit terug naar je accommodatie.

Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

8. Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

Geniet van een helikoptervlucht vanaf het V&A Waterfront van Kaapstad met informatief commentaar.Vlieg rond de Tafelberg om de Atlantische Oceaan aan de ene kant van het Kaapse Schiereiland te zien en ga verder tot je aan de andere kant bij de Indische Oceaan komt. Krijg een ticket voor de Table Bay Boat Safari bij deze tour. Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform en check 15-20 minuten van tevoren in voor je geplande gedeelde helikoptervlucht over de stad en de kust. Krijg bij aankomst eerst veiligheidsinstructies en ga dan door naar het mooie vluchtdek om het gebeuren van dichtbij te bekijken terwijl je wacht tot je zelf aan boord kunt gaan. Klim aan boord van de helikopter en begin je avontuur met een volledige rondvlucht om de Tafelberg. Daarna vlieg je over de stad om het stadion van Kaapstad te bekijken, een van de locaties van het WK van 2010. Reis verder langs de kust van de Atlantische Oceaan, langs Seinheuwel, Kampsbaai en het strand van Clifton. Op weg naar de Karbonkelberg kun je je in vogelvlucht vergapen aan riante villa's en de bergen van de Twaalf Apostelen. Je zweeft over de historische Houtbaai en steekt daarna het Kaapse Schiereiland over om van de ene oceaan naar de andere te gaan. Kijk of je kunt zien waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan bij elkaar komen in de buurt van de Valsbaai. Het terrein onder je verandert langzaam van zandstranden naar glooiende heuvels, die op hun beurt weer overlopen in ruige kliffen. Vlieg door over het strand van Muizenberg. Houd je ogen open voor schaduwen in het water – dat zouden wel eens witte haaien kunnen zijn. Je keert terug naar Kaapstad langs de andere kant van de Tafelberg en krijgt de kans om dit beroemde baken van de stad en het omliggende landschap vanuit een andere hoek te bekijken. Op weg terug naar het V&A Waterfront-helikopterplatform zweef je nog over de mooie wijngaarden van de Constantiavallei: een schilderachtige afsluiting van je tocht.

Kaapstad: sightseeing met de hop on, hop off-bus

9. Kaapstad: sightseeing met de hop on, hop off-bus

Kaapstad is een van mooiste steden ter wereld en een topbestemming in Zuid-Afrika. Zie bezienswaardigheden zoals de Tafelberg, Camps Bay en Kirstenbosch National Botanical Garden tijdens een hop on, hop off-tocht.Reis op de 4 routes en geniet van meertalig commentaar. Er zijn 2 ticketopties beschikbaar. Met een ticket voor 1 dag kun je alle 4 de routes ervaren: rood, geel, blauw en paars. Met een ticket voor 2 dagen kun je 2 dagen lang alle 4 de routes ervaren: rood, geel, blauw en paars.Het ticket voor 2 dagen omvat ook 2 wandeltochten, een boottocht door de haven en een bustour bij zonsondergang in het zomerseizoen. Red City Tour 1 V&A Waterfont 2 The Clock Tower 3 Kaapstad Convention Centre 5 81 Long Street 6 Jewel Africa 7 Lower Cableway Station 8 Camps Bay Beachfront 9 President Hotel 10 St John's Road 11 Winchester Mansions Hotel 12 Green Lighthouse Point Blue City Tour 1 V&A Waterfont 4 Foreshore 5 81 Long Street 15 Mount Nelson Hotel 20 Botanische tuinen van Kirstenbosch 21 Constantia Nek (wijn bustocht OVERSTAPPUNT) 22 World of Birds Park in Hout Baai 23 Imizamo Yethu Township (wandeltocht) 24 Mariner’s Wharf at Hout Bay Harbor 8 Camps Bay Beachfront 9 President Hotel 10 St John's Road 11 Winchester Mansions Hotel 12 Green Lighthouse Point Yellow Downtown Tour 5 81 Long Street 13 St George's Cathedral 14 South African Museum & Planetarium 15 Mount Nelson Hotel (toegang tot de Government Gardens) 16 SA Jewish Museum & Holocaust Center 17 District Six Museum 18 Castle of Good Hope Purple Wine Tour Bezoek Constantia Valley - het oudste wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Groot Constantia Estate (oudste commerciële wijnlandgoed) Eagles' Nest (boutique wijnhuis) Beau Constantia (geweldige wijn en een prachtig uitzicht)

Kaapstad: combinatie boottocht kust & 2-gangen lunch

10. Kaapstad: combinatie boottocht kust & 2-gangen lunch

Begeef je op een  ontspannen schilderachtige kustvaart van 1 uur of een zeiltocht door de baai gevolgd door een heerlijke 2-gangenmaaltijd aan wal - de ideale manier om je lunch door te brengen in Kaapstad. Ga aan boord van een stevig maar luxueus schip met twee dekken of een iconisch zeilschip dat je van het historische V&A Waterfront-gebied naar zee brengt om langs de Atlantische kust te varen of afhankelijk van de windrichting naar Tafelbaai voor een spectaculair uitzicht op de Tafelberg vanaf een Mariners perspectief. Voor alle schepen, wanneer de zeeën te hoog zijn of de wind onaangenaam sterk is, in plaats van naar Tafelbaai te gaan, is de bestemming de haven van Kaapstad voor een haven dagvaart. Krijg na de boottocht de vrijheid om te kiezen tussen 3 restaurants: het Meloncino Restaurant voor Italiaans, de City Grill voor lokale smaak en de Greek Fisherman.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Citycards
  • Avonturen
38 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Victoria & Alfred Waterfront

Wil je alle activiteiten in Victoria & Alfred Waterfront ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Victoria & Alfred Waterfront

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.160 beoordelingen

Stipt voor de voordeur opgehaald met een moderne bus -> geen terugreis. Prettige transfer van Kaapstad naar Robbenisland met luisterboek over de geschiedenis van Robbenisland. Tourbus op het eiland was aangenaam en schoon. Onze gids bij de Bud was erg vriendelijk en vertelde ons interessante feiten over het eiland. We hebben veel dieren gezien tijdens de tour en we hebben op mooie plekken kunnen stoppen. Na de bustour mochten we een rondleiding door de gevangenis maken met een voormalige gevangene - geweldige rondleiding, maar de gids sprak veel te veel. Over het geheel genomen een aanrader!

Zeer goede oceaansafari, die ik absoluut kan aanbevelen. De bootbemanning was aardig en moest alles vertellen over de natuur. Voor de start werden redelijke veiligheidsinstructies gegeven. Helaas geen walvissen, maar wel goed zicht op maanvissen, dolfijnen en zeehonden. Het uitzicht op de oceaan op Kaapstad vanaf de boot was geweldig!

Ik heb dit geboekt voor de verjaardag van mijn man omdat hij gewoon iets ontspannends wilde doen. Het weer was perfect! Gastheren waren perfect! De lunch in Sevruga daarna was geweldig omdat ze een extra stap deden om mijn man te verrassen met een verjaardagsdessert?

Samen met mijn moeder gedaan. Goed geregeld, super vriendelijk personeel, en kregen bij aanvang meteen royaal champagne ingeschonken. Echt een dikke vette aanrader voor in Kaapstad! Had het niet willen missen.

De city pas is geweldig. Vindt alleen niet duidelijk waar de activiteiten te vinden waren die je met de pas kunt doen adres gegevens en zo en welk deel je ze kon vinden