Dingen om te doen Victoria, Brits-Columbia

Bewonder historische gebouwen, relax in groene omgevingen of spot zelfs walvissen in de hoofdstad van Brits-Columbia.

Victoria, Brits-Columbia: De beste dingen die je niet wil missen

Victoria, BC: 3 uur ultieme walvis- & mariene natuurervaring

1. Victoria, BC: 3 uur ultieme walvis- & mariene natuurervaring

De wateren voor Victoria, British Columbia staan bekend als de Salish Sea. Je ontdekt de wonderen en het rijke marieneleven met deze ultieme walvis- en zeedieren-ervaring! Stap aan boord van een gloednieuwe kustvisserboot met hoge snelheid en vaar uit op zoek naar orka's (ook bekend als orka's), bultruggen, zeehonden, Californische zeeleeuwen en meer dan 127 soorten zeevogels!  Volg een rondleiding langs de westkust aan boord van een luxe kustverkenner, met twee uitkijkpunten en een volledig verwarmde hut. Geniet van gratis koffie en warme chocolademelk terwijl je op avontuur gaat om alles te weten te komen over de plaatselijke zeedieren en belangrijke bezienswaardigheden. Van speelse orka's tot gigantische bultruggen, je ervaring zal zeker onvergetelijk zijn. Ontdek de zeedieren in de wateren van Victoria met behulp van mariene biologen en kom meer te weten over de inspanningen om Victoria op te richten als een wereldberoemde bestemming voor om walvissen te spotten. 

Victoria: 3 uur walvisspotten in een Zodiac-boot

2. Victoria: 3 uur walvisspotten in een Zodiac-boot

Een comfortabele shuttlebus haalt je op bij je accommodatie in de binnenstad en brengt je naar de haven waar je boot op je wacht. Je maakt hier kennis met je gidsen die je vandaag zullen bijstaan en laat dan Victoria 3 uur achter je om walvissen te spotten. Tussen april en oktober heb je 95% meer kans om een walvis te zien: walvissen die hier wonen of alleen de doorsteek maken, bultrugwalvissen, dwergvinvissen en grijze walvissen. Maar je kunt ook ander wilde zeedieren zien, zoals bruinvissen, zeehonden en zeeolifanten, otters, en zeevogels als aalscholvers en zeearenden. De Zodiac-vaartuigen worden zeker aangeraden voor avontuurlijk ingestelde reizigers. In deze open boot voor 12 passagiers kun je de wind door je haren laten waaien en je blootstellen aan de natuurelementen van de westkust. Aan het eind van je opwindende boottocht word je teruggebracht naar de haven. Hier brengt de bus je terug naar je accommodatie in de binnenstad van Victoria.

Victoria: 3 uur walvissen spotten op een Zodiac-boot

3. Victoria: 3 uur walvissen spotten op een Zodiac-boot

Op deze 3 uur durende observatietocht ga je meer zien dan walvissen alleen, zoals groepen jagende orka's op doorreis en springende jonge bultruggen. Laatst nog vroeg een reiziger zijn vriendin ten huwelijk terwijl achter hem een groep zwaardwalvissen in het water dartelde. Hijs jezelf in een warm pak en blijf zo de hele reis comfortabel en veilig. De boot vertrekt vanuit de mooie binnenhaven van Victoria. Je tocht op een van de snelle Zodiac-stijl boten is al bijna net zo spannend als de walvissen die je gaat spotten. Elke boot heeft plek voor 12 personen. Waar je ook zit, het uitzicht is fantastisch. Je vaart langs de historische oever van Victoria de haven uit. Eenmaal op open zee kun je verschillende zeedieren waarnemen, waaronder orka's, bultruggen, grijze walvissen, dwergvinvissen, bruinvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, zeeolifanten, otters en zeearenden. Elke boottocht wordt geleid door een door Transport Canada erkende schipper, die je veel kan vertellen over de dieren die je in het wild tegenkomt.

Vancouver: Victoria, Gulf Islands Cruise en Butchart Gardens

4. Vancouver: Victoria, Gulf Islands Cruise en Butchart Gardens

Ervaar de Pacifische kust en Vancouver Island over land en per schip tijdens een begeleide dagtrip vanuit Vancouver inclusief hoteltransfers. Bekijk de kustlijn van British Columbia vanaf een rondvaart, gevolgd door een stop bij Butchart Gardens op weg naar de Brits geïnspireerde stad Victoria. Stap aan boord van een BC Ferries-schip in de Tsawwassen-terminal voor een vaartocht van 90 minuten door de serene schoonheid van de Gulf Islands. Kijk onderweg uit naar zeedieren vanaf de scheepsdekken, met name adelaars, zeeleeuwen en walvissen. Kom aan bij de Swartz Bay-terminal op Vancouver Island en ga verder naar het betoverende botanische paradijs Butchart Gardens. Dwaal door een reeks thematuinen, gemarkeerd door de enorme Sunken Garden, compleet met een dansende fontein. Bewonder de architectonische wonderen van de stad Victoria, waaronder de iconische parlementsgebouwen en het Fairmont Empress Hotel aan het water. Bezoek de winkels en cafés van Government Street en Chinatown. Wandel langs de Inner Harbor voor een eersteklas uitzicht op de oceaan en geniet van wat vrije tijd om deze cultureel belangrijke stad in je op te nemen. Keer terug met de bus naar Vancouver met de veerboot om deze gevarieerde tour af te sluiten.

Telegraph Cove: walvisspottour van een halve dag

5. Telegraph Cove: walvisspottour van een halve dag

Het trefpunt is bij het Telegraph Cove Resort. Daarna ga je op een 3 uur durend avontuur met gids om walvissen te spotten en wild te zien. Je wordt comfortabel door de bemanning naar de Johnstone Strait gebracht, waar je op zoek gaat naar de geweldige wilde dieren die de lokale wateren hier in de zomermaanden overspoelen. Je krijgt de mogelijkheid om orka's, bultruggen, diverse zeevogels en andere zeedieren in het wild te zien. De Ocean Magic II is een speciaal ontworpen zeewonder dat de praktische voordelen van een halfoverdekt vaartuig combineert met de snelheid en bewegelijkheid van een Zodiac. Dit is het enige speciaal voor het spotten van walvissen gebouwde vaartuig van deze grootte in de industrie. Het heeft 2 verschillende hoogten van waar je kunt kijken en er zijn 3 natuurkenners aan boord. Je drinkt van je koffie, voelt de wind door je haren of blijft lekker warm terwijl je de Pacific Northwest verkent.

Van Vancouver: dagtour door Victoria & Butchart Gardens

6. Van Vancouver: dagtour door Victoria & Butchart Gardens

Geniet van een spannende en actieve dag in Victoria. Je begint met een minibusrit van Vancouver naar de veerbootterminal in Tsawwassen. In de minibus rijd je aan boord van de veerboot  met een restaurant, een cadeauwinkel en speelhallen voor kinderen. Loop over het dek, geniet van het uitzicht over het landschap en zoek naar orka's, zeehonden en andere zeedieren. Nadat is aangemeerd bij de haven van Swartz Bay op Vancouver Island bezoek je het hart van Victoria. Het gebied ontwikkelde zich vanaf de goldrush in 1841 en er zijn nog steeds veel traditionele gebouwen uit die periode, gebouwd door Francis Rattenbury, een bekende Canadese architect. Nadat je je rondleiding hebt voltooid, kun je de stad 3 uur op eigen gelegenheid verkennen. Daarna gaat je groep verder naar de prachtige Butchart Gardens, een gebied van 22 hectare. Wandel door de charmante tuinen en bewonder de mix van traditionele en moderne landschappen.

Kersttour Victoria en Butchart Gardens

7. Kersttour Victoria en Butchart Gardens

Profiteer van de pick-up bij je hotel in het centrum van Vancover en stap dan aan boord van de boot bij de Tsawwassen Ferry Terminal voor een schilderachtige cruise van 1,5 uur rond de Gulf Islands. Zoek naar zeedieren op het buitendek terwijl je je een weg baant naar Schwartz Bay op Vancouver Island. Laat het anker vallen om de provinciale hoofdstad van British Columbia te verkennen. Krijg een korte introductie tot Victoria en geniet van wat vrije tijd om binnen te kijken in de unieke winkels van Government Street en Chinatown. Wandel langs de Inner Harbor en krijg een fantastisch uitzicht op de oceaan. Maak souvenirfoto's van de feestelijke decoraties van het Victoria Parliament Building en het Fairmont Empress Hotel. Ga verder naar het botanische paradijs Butchart Gardens en wandel door een reeks thematuinen om de kerstverlichting en kerstkransen te zien. Hoor kerstliederen worden gezongen en nog veel meer om de magie van Kerstmis te ervaren. Keer terug naar Schwartz Bay voor de bus- en veerbootreis terug naar Vancouver.

Victoria: koetstocht langs zee

8. Victoria: koetstocht langs zee

Ontspan terwijl je door de rustige straten van James Bay glijdt, een diverse wijk met unieke winkels en gemeenschappen. Voel een uitbarsting van frisse lucht voordat u de kustlijn langs de waterkant van Dallas Road ontmoet. Terwijl u de kust volgt, kunt u genieten van het uitzicht op de Salish Zee en het prachtige Olympische gebergte. Klap terug door de historische wijk James Bay en geniet van een onvergetelijke paardenkoetservaring.

Victoria: 2 uur durende food- en geschiedenistour met proeverijen

9. Victoria: 2 uur durende food- en geschiedenistour met proeverijen

Sluit je aan bij je gids op de Victoria Public Market, een oud warenhuis uit 1921. Na de eerste proeverij op deze locatie, begeef je je naar Canada's oudste Chinatown en ontdek je de Chinese Public School, Gates of Harmonious Interest en Fan Tan Alley. Na 3 proeverijen in Chinatown, ontdekt u de oude binnenstad van Victoria met haltes op Market Square, Johnson Street, Bastion Square en het winkelgebied Government Street. Na nog 3 lokale proeverijen, beëindig je de tour in het bezoekerscentrum in de prachtige Inner Harbor. Leer hier meer over het Empress Hotel en de wetgevende gebouwen van British Columbia (provinciaal parlement). Vanaf deze locatie bent u goed gepositioneerd om de rest van Victoria te ontdekken of om toegang te krijgen tot lokaal vervoer naar de cruiseschipterminal, veerboot of luchthaven.

Victoria: tocht op overdekte boot met walviskijken

10. Victoria: tocht op overdekte boot met walviskijken

Klim aan boord van de nieuwe Salish Sea catamaran, op maat ontworpen om walvissen mee te spotten. Vaar met gemak over de golven op je zoektocht naar walvissen en andere zeedieren. Pauzeer bij verschillende interessante plekken binnen de beschermde wateren van de Straat van Haro en de Straat van Juan de Fuca, waar je kapitein de boot parallel aan de dieren legt, voor fantastische fotokansen. Kom meer te weten over de fauna dankzij maximaal 3 top zeedieren-experts. Maak gebruik van de verwarmde overdekte cabine en twee zonneterrassen zonder overdekking, die ideaal zijn voor fotografie.

Veelgestelde vragen over Victoria, Brits-Columbia

Welke topattracties zijn een must-see in Victoria, Brits-Columbia?

Sitemap Victoria, Brits-Columbia

Wil je alle activiteiten in Victoria, Brits-Columbia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Victoria, Brits-Columbia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.649 beoordelingen

Deze tour was zo geweldig. Adrian was een uitstekende gids!! We zijn alles tegengekomen: orka’s, walvissen, zeeleeuwen… Hij bleef zelf langer doorgaan met de tour omdat we zoveel dieren zagen! Het respect voor de dieren is ook erg groot: hij geeft ze de ruimte en laat ze hun gang gaan. Echt top!!

Super mooie tocht gehad. We hadden dan ook wel uitzonderlijk goed weer. De kapitein weet veel te vertellen over het zeeleven en de omgeving. Fijne vent! Killer Whales, Humpback Whales en diversen zeeleeuwen gezien. Er wordt gevaren met plezier en met respect voor de dieren.

Perfect formaat boot en groep. Goede communicatie. Uitstekende gids. We werden verwend toen een walvis recht naar de boot kwam, wat zo speciaal was.

We vonden het erg leuk. De groep is klein en overzichtelijk. De kapitein (in dit geval een vrouwelijke kapitein) was zeer deskundig en vriendelijk?

Hele mooie ervaring met de sodiac op zoek naar orca's, zeeleeuwen en bultrugwalvissen.