Kies data

Dingen om te doen Victoria, Brits-Columbia

Bewonder historische gebouwen, relax in groene omgevingen of spot zelfs walvissen in de hoofdstad van Brits-Columbia.

Wat je niet wil missen in Victoria, Brits-Columbia

Victoria: 3 uur walvissen spotten op een overdekte boot

1. Victoria: 3 uur walvissen spotten op een overdekte boot

Na een ontmoeting op de pier of ophaalservice bij je Victoria-hotel of accommodatie, begin je aan je CO2-neutrale ervaring onder leiding van gecertificeerde mariene natuuronderzoekers wier kennis en passie voor het onderwaterleven van Vancouver Island ongeëvenaard is in de industrie. Kom aan boord om de wildernis te ervaren! Alle ervaringen duren 3 uur en het beste moment om walvissen te spotten is van april tot oktober. In dit piekseizoen is er een succespercentage van meer dan 95% voor het spotten van walvissen, inclusief zowel tijdelijke als residente orka's, bultruggen, dwergvinvissen en grijze walvissen. Maar je kunt ook ander wilde zeedieren zien, zoals bruinvissen, zeehonden en zeeolifanten, otters, en zeevogels als aalscholvers en zeearenden. Terwijl je aan boord van de boot bent, krijg je ook gratis koffie en thee, badkamers aan boord, gecertificeerde natuuronderzoekers en kijkruimtes binnen en buiten. In het geval van een ongelukkige ervaring, wordt je opnieuw uitgenodigd om deel te nemen aan een gratis tweede walvistocht om je dromen over het zien van deze prachtige dieren uit te laten komen.

Victoria panoramische watervliegtuigtour

2. Victoria panoramische watervliegtuigtour

Vlieg hoog boven het schilderachtige Victoria BC en verken het prachtige landschap per watervliegtuig. Deze spannende tour van een minuut onthult een spectaculair landschap en onvergetelijke luchtfoto's. De panoramische watervliegtuigtour door Victoria glijdt over de Olympic Mountains en langs de waterkant van Victoria naar de witte zandstranden van James en Sydney Islands. Vanaf hier gaat de tour noordwaarts naar het Saanich-schiereiland en over de beroemde Butchart-tuinen voordat hij terugkeert naar Victoria Harbour. Het is een ervaring die je niet mag missen, vooral als de tijd beperkt is in Victoria en de fotomomenten gewoon niet kunnen worden overtroffen. Een fantastisch dagje uit voor luchtvaartliefhebbers.

Victoria: hop on, hop off-bustour van een halve dag

3. Victoria: hop on, hop off-bustour van een halve dag

Ervaar Victoria op een unieke manier aan boord van een dubbeldekkerbus met open dak. Vertrek direct buiten het iconische Fairmont Empress Hotel en ga op een hop-on-hop-off-tour om deze charmante stad te verkennen. Van China Town tot Oak Bay, er is voor elk wat wils. Terwijl je met de bus rijdt, luister je naar de volledig ingesproken tour en krijg je een diepgaand inzicht in de lokale geschiedenis van Victoria en de beste attracties. Voel je vrij om uit de bus te stappen bij 15 verschillende haltebestemmingen - waardoor je een scala aan opties hebt om de stad verder te verkennen. Haltes zijn onder andere Empress Hotel, Chinatown (oude stad), Bastion Square, Steamship Terminal, Fisherman's Wharf, Ogdeon Point (Breakwater), Beacon Hill Park, Mile 0 / Terry Fox, Christ Church Cathedral, Craigdarroch Castle, Oak Bay Municipal Hall, Oak Bay Marina, Oak Bay Hotel, Cook Street Village en Chateau Victoria / Marriot / Dbl Tree.

Victoria: walvissen spotten vanaf een overdekte boot

4. Victoria: walvissen spotten vanaf een overdekte boot

Ervaar de grootsheid van de Salish Sea en zijn dieren in het wild, van walvissen die eenstemmig aan de oppervlakte komen tot Amerikaanse zeearenden die boven je hoofd zweven. Breek door de stromingen van de Straat van Juan de Fuca op zoek naar orka's en bultruggen, en luister naar deskundigen op het gebied van zeezoogdieren die de verhalen van de dieren tot leven brengen. Klim aan boord van de nieuwe Salish Sea-boot in catamaranstijl, speciaal ontworpen om walvissen te spotten. Vaar met gemak over de golven, op zoek naar walvissen en andere zeedieren. Pauzeer bij verschillende interessante plekken binnen de beschermde wateren van de Straat van Haro en de Straat van Juan de Fuca, waar de kapitein de boot parallel met de dieren legt, zodat je de meest fantastische foto's kunt maken. Kom meer te weten over de dieren in het wild dankzij tot wel drie van de allerbeste zeedieren-experts. Geniet van de verwarmde binnenhut en de twee zonnedekken in de openlucht die ideaal zijn om foto's te maken, of dompel jezelf onder in de ervaring terwijl wij gratis foto's in hoge resolutie maken van de wilde dieren, het landschap en van jou en je geliefden.

Victoria: 3 uur walvisspotten in een zodiac-boot

5. Victoria: 3 uur walvisspotten in een zodiac-boot

Ervaar het ontzag en de inspiratie van het zien van walvissen in hun natuurlijke leefomgeving tijdens een unieke walvisexcursie vanuit Victoria. Vaar mee in een open zodiac-boot op de Salish Sea en krijg de kans om orka's, bultruggen, dwergvinvissen en grijze walvissen te spotten, evenals bruinvissen en zeehonden. Een comfortabele pendelbus haalt je op bij je accommodatie in de binnenstad en brengt je vervolgens naar de haven waar de boot op je wacht. Hier maak je kennis met de gidsen die je vandaag zullen begeleiden en dan laat je Victoria 3 uur achter je om walvissen te spotten. Tussen april en oktober heb je 95% meer kans om een walvis te zien: walvissen die hier wonen of alleen de doorsteek maken, bultrugwalvissen, dwergvinvissen en grijze walvissen. Maar je kunt ook ander wilde zeedieren zien, zoals bruinvissen, zeehonden en zeeolifanten, otters, en zeevogels als aalscholvers en zeearenden. De Zodiac-boten zijn een aanrader voor avontuurlijk ingestelde reizigers. In deze open boot voor 12 passagiers kun je de wind door je haren laten waaien en je blootstellen aan de natuurelementen van de westkust. Aan het einde van de spannende boottocht word je weer teruggebracht naar de haven. Vanaf hier ga je met de bus terug naar je accommodatie in de binnenstad van Victoria.

Victoria, BC: 3 uur ultieme walvis- & mariene natuurervaring

6. Victoria, BC: 3 uur ultieme walvis- & mariene natuurervaring

De wateren voor Victoria, British Columbia staan bekend als de Salish Sea. Je ontdekt de wonderen en het rijke marieneleven met deze ultieme walvis- en zeedieren-ervaring! Stap aan boord van een gloednieuwe kustvisserboot met hoge snelheid en vaar uit op zoek naar orka's (ook bekend als orka's), bultruggen, zeehonden, Californische zeeleeuwen en meer dan 127 soorten zeevogels!  Volg een rondleiding langs de westkust aan boord van een luxe kustverkenner, met twee uitkijkpunten en een volledig verwarmde hut. Geniet van gratis koffie en warme chocolademelk terwijl je op avontuur gaat om alles te weten te komen over de plaatselijke zeedieren en belangrijke bezienswaardigheden. Van speelse orka's tot gigantische bultruggen, je ervaring zal zeker onvergetelijk zijn. Ontdek de zeedieren in de wateren van Victoria met behulp van mariene biologen en kom meer te weten over de inspanningen om Victoria op te richten als een wereldberoemde bestemming voor om walvissen te spotten. 

Vancouver: cruise Victoria, Gulf Islands en Butchart Gardens

7. Vancouver: cruise Victoria, Gulf Islands en Butchart Gardens

Ervaar de Pacifische kust en Vancouver Island over land en per schip tijdens een begeleide dagtrip vanuit Vancouver inclusief hoteltransfers. Bekijk de kustlijn van British Columbia vanaf een rondvaart, gevolgd door een stop bij Butchart Gardens op weg naar de Brits geïnspireerde stad Victoria. Stap aan boord van een BC Ferries-schip in de Tsawwassen-terminal voor een vaartocht van 90 minuten door de serene schoonheid van de Gulf Islands. Kijk onderweg uit naar zeedieren vanaf de scheepsdekken, met name adelaars, zeeleeuwen en walvissen. Kom aan bij de Swartz Bay-terminal op Vancouver Island en ga verder naar het betoverende botanische paradijs Butchart Gardens. Dwaal door een reeks thematuinen, gemarkeerd door de enorme Sunken Garden, compleet met een dansende fontein. Bewonder de architectonische wonderen van de stad Victoria, waaronder de iconische parlementsgebouwen en het Fairmont Empress Hotel aan het water. Bezoek de winkels en cafés van Government Street en Chinatown. Wandel langs de Inner Harbor voor een eersteklas uitzicht op de oceaan en geniet van wat vrije tijd om deze cultureel belangrijke stad in je op te nemen. Keer terug met de bus naar Vancouver met de veerboot om deze gevarieerde tour af te sluiten.

Telegraph Cove: walvisspottour van een halve dag

8. Telegraph Cove: walvisspottour van een halve dag

Het trefpunt is bij het Telegraph Cove Resort. Daarna ga je op een 3 uur durend avontuur met gids om walvissen te spotten en wild te zien. Je wordt comfortabel door de bemanning naar de Johnstone Strait gebracht, waar je op zoek gaat naar de geweldige wilde dieren die de lokale wateren hier in de zomermaanden overspoelen. Je krijgt de mogelijkheid om orka's, bultruggen, diverse zeevogels en andere zeedieren in het wild te zien. De Ocean Magic II is een speciaal ontworpen zeewonder dat de praktische voordelen van een halfoverdekt vaartuig combineert met de snelheid en bewegelijkheid van een Zodiac. Dit is het enige speciaal voor het spotten van walvissen gebouwde vaartuig van deze grootte in de industrie. Het heeft 2 verschillende hoogten van waar je kunt kijken en er zijn 3 natuurkenners aan boord. Je drinkt van je koffie, voelt de wind door je haren of blijft lekker warm terwijl je de Pacific Northwest verkent.

Victoria: 3 uur walvissen spotten op een Zodiac-boot

9. Victoria: 3 uur walvissen spotten op een Zodiac-boot

Op deze 3 uur durende observatietocht ga je meer zien dan walvissen alleen, zoals groepen jagende orka's op doorreis en springende jonge bultruggen. Laatst nog vroeg een reiziger zijn vriendin ten huwelijk terwijl achter hem een groep zwaardwalvissen in het water dartelde. Hijs jezelf in een warm pak en blijf zo de hele reis comfortabel en veilig. De boot vertrekt vanuit de mooie binnenhaven van Victoria. Je tocht op een van de snelle Zodiac-stijl boten is al bijna net zo spannend als de walvissen die je gaat spotten. Elke boot heeft plek voor 12 personen. Waar je ook zit, het uitzicht is fantastisch. Je vaart langs de historische oever van Victoria de haven uit. Eenmaal op open zee kun je verschillende zeedieren waarnemen, waaronder orka's, bultruggen, grijze walvissen, dwergvinvissen, bruinvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, zeeolifanten, otters en zeearenden. Elke boottocht wordt geleid door een door Transport Canada erkende schipper, die je veel kan vertellen over de dieren die je in het wild tegenkomt.

Walvissen spotten in Victoria, BC

10. Walvissen spotten in Victoria, BC

Krijg de kans om getuige te zijn van de diversiteit aan walvissoorten in het gebied, waaronder bultruggen, Bigg's orka's, dwergvinvissen en grijze walvissen. Het spottennetwerk en de jarenlange ervaring met het lokaliseren van de walvissen zorgen voor een hoog slagingspercentage voor tours. Het operatiegebied in het water rond het zuiden van Vancouver Island, Victoria, de Gulf Islands en Juan de Fuca Strait is een kritiek gebied voor meerdere soorten walvissen, waaronder andere zeedieren zoals zeehonden, zeeleeuwen, zeeotters en zeevogels. U kunt zelfs meer zeldzame soorten spotten, zoals zeeolifanten en dolfijnen. Luister terwijl je bemanning je kennis laat maken met deze prachtige dieren en deel met je de talloze andere natuurlijke wonderen die overvloedig aanwezig zijn in deze ongerepte mariene omgeving. De Salish Sea, het water van Victoria, herbergt een overvloed aan zeedieren. Verken tijdens de tour verschillende voedergebieden die walvissen naar de lokale wateren lokken. Krijg de kans om orka's en bultruggen in hun natuurlijke habitat te zien. Andere mogelijke ontmoetingen zijn dwergvinvissen en grijze walvissen. De Salish Sea is ook de thuisbasis van zeehonden, zeeleeuwen, bruinvissen, otters en nog veel meer zeedieren. Laat vijfsterren walvissen kijken je kennis laten maken met de wonderen van de Salish Sea.

Beschikbare activiteiten

56 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 4

Veelgestelde vragen over Victoria, Brits-Columbia

Welke topattracties zijn een must-see in Victoria, Brits-Columbia?

Andere activiteiten in Victoria, Brits-Columbia

Wil je alle activiteiten in Victoria, Brits-Columbia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Victoria, Brits-Columbia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.649 beoordelingen

Doe dit! De natuurgidsen zijn geïnformeerd en op de hoogte. Ze slaan zichzelf knock-out om walvissen en bijbehorende dieren in het wild te spotten. En ze maken ook foto's met je, die ze aan het einde van de reis delen. De catamaran is snel en stabiel. De kapitein loodst veilig aan het roer en is zeer verbonden met de bemanning. Iedereen helpt mee om de dieren te spotten. Dit is een HOOGWAARDIGE ervaring die elke dollar waard is. Doe het!

Omdat het weer onvoorspelbaar kan zijn, past deze nieuwere binnen- of buitenboot perfect. De bemanning was zeer goed geïnformeerd en interactief. Aan de dure kant maar goede waarde voor de reis. Voor een meer avontuurlijke excursie zijn de zodiac-boten leuk, maar het is ruiger en men zal een aanwezig droogpak dragen. Veel orka's gezien, een bultrug en zeeleeuwen van dichtbij. Heerlijke dag!

Richard, Pat, Scott en Carol zorgden perfect voor ons en bezorgden ons ondanks het koude, regenachtige weer een paar spannende en leuke uurtjes. Carol nam foto's en we kregen de foto's toegestuurd om na de tour te downloaden. Super foto's, geweldige service, zodat je lekker kunt genieten. Oh, en we hebben ook een paar walvissen gezien en nog wat andere dieren :-).

Super mooie tocht gehad. We hadden dan ook wel uitzonderlijk goed weer. De kapitein weet veel te vertellen over het zeeleven en de omgeving. Fijne vent! Killer Whales, Humpback Whales en diversen zeeleeuwen gezien. Er wordt gevaren met plezier en met respect voor de dieren.

Unvergessliches Erlebnis, sehr netten Team. Wir konnen diese Tour nur wärmsten weiter empfehlen.