Dingen om te doen Victoria

Victoria: De beste dingen die je niet wil missen

Gozo: dagtour per Jeep met lunch en motorboottocht

1. Gozo: dagtour per Jeep met lunch en motorboottocht

Verken het eiland Gozo per Jeep en bekijk de mooiste bezienswaardigheden tijdens deze tour vanuit Malta. Stop in de charmante stadjes en geniet van verschillende baaien, zoals Ramla Bay en Xlendi Bay. Ontdek de geheimen van Calypso's Grot en geniet van een heerlijke lunch. Ga naar Victoria en rijd langs de Blue Lagoon en Comino-grotten. Profiteer van hotel pick-up in Malta en een privé motorboottocht naar Gozo. Ontmoet je gids en ga naar de Qala Belvedere voor een panoramisch uitzicht over de zee, bezoek daarna het mooie vakantieoord Ramla Bay. Bekijk de ruïnes bij Calypso's Grot, of verken het tempelcomplex van Ġgantija (op eigen kosten). Maak een stop om bij te tanken met een driegangenmaaltijd in het mooie dorp Xewkija. Ontdek het typische vissersdorpje Xlendi Bay en verbaas je over de rotsformaties van Dwejra. Kom dicht bij de zoutpannen aan de noordkust bij de badplaats Marsalforn Bay. Bezoek de Citadel in de hoofdstad Victoria, en geniet van wat tijd voor een ontspannende duik in de zee. Eindig met een motorboottocht terug naar Malta langs de Blauwe Lagune en de grotten van Comino.

Vanuit Malta: dagtrip naar Gozo inclusief Ggantija-tempels

2. Vanuit Malta: dagtrip naar Gozo inclusief Ggantija-tempels

Tijdens deze dagtrip ervaar je het prachtige erfgoed van Gozo, bezoek je belangrijke bezienswaardigheden en ontdek je verborgen juweeltjes, terwijl je geniet van de indrukwekkende schoonheid en kenmerkende charme die dit kleine eiland te bieden heeft.  Deze tour begint met een korte overtocht van 20 minuten met de veerboot naar Gozo, die meteen het tempo aangeeft voor de unieke sfeer van Gozo. De eerste stop is de megalithische tempels van Ggantija, opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze indrukwekkende archeologische vindplaats dateert van ca. 3600-3200 v. Chr. en is vermoedelijk het oudste vrijstaande monument ter wereld, nog ouder dan Stonehenge in Engeland en de piramiden van Egypte! De etymologie van "Ggantija" is afgeleid van het Maltese woord voor reus ("ggant"), omdat men geloofde dat deze plaats was gebouwd door een ras van reuzen.  Dit mythologische idee is logisch, aangezien de tempels zijn opgebouwd uit megalieten (massieve kalkstenen blokken) die meer dan vijf meter lang zijn en meer dan 50 ton wegen. Daarna ga je op weg naar de middeleeuwse vestingstad die plaatselijk bekend staat als "Cittadella" (de Citadel).  Deze oude, versterkte stad, gelegen in de hoofdstad van Gozo (Victoria), met haar kenmerkende skyline en imposante militaire architectuur, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Gozo, een baken dat vanaf het hele eiland zichtbaar is. Het volgende bezoek is de prachtige zee-inham die bekend staat als Xlendi Bay, gelegen aan het eind van een diep, weelderig ravijn, dat ooit een rivierbedding was en omgeven wordt door schilderachtige steile kliffen. De baai staat nu op de must-visit-lijst van de meeste dagjesmensen naar het eiland.  De kleine maar levendige promenade van Xlendi is op elk moment van de dag druk, met een verscheidenheid aan cafés, restaurants en een handvol souvenirwinkels. Hoewel het in de zomer lijkt te bruisen van activiteit, blijft Xlendi Bay zelfs op het hoogtepunt van het seizoen een verfrissend rustige plek. De laatste stop is Dwejra. Dit gebied ligt aan de westkust van Gozo en is een geologisch en ecologisch paradijs. Het gebied biedt een mix van geologie, landschap, fauna, habitats, kustlijn, zeegezichten, archeologie, flora en geschiedenis, waardoor dit een ervaring is om nooit te vergeten. Dwejra staat ook bekend om zijn Binnenzee, een kleine baai omgeven door hoge kliffen en verbonden door een indrukwekkende, 65-meter lange natuurlijke tunnel die uitkomt in open zee, een werkelijk fascinerende natuurlijke formatie die ontzag oproept en een opvallende indruk achterlaat. Na een dag vol ervaringen en unieke herinneringen, maak je een korte overtocht per veerboot terug naar Malta en keer je terug naar je hotel.

Malta: Dagtocht Hoogtepunten van Malta en Mdina met Lunch

3. Malta: Dagtocht Hoogtepunten van Malta en Mdina met Lunch

Ervaar enkele van Malta's meest interessante hoogtepunten in slechts één dag tijdens een groepstour met gids. Ontdek de middeleeuwse stad Mdina, de Catacomben van St. Cataldus en Mosta Rotunda. Loop door de botanische tuinen van San Anton, geniet van het uitzicht op zee vanaf de kliffen van Dingli en koop glas van plaatselijke ambachtslieden. Nadat je bij je hotel bent opgehaald begin je tour met de oude stad Mdina, bekend om haar weelderige paleizen, vestingwerken, architectuur en oud erfgoed. Slenter door de smalle straatjes van de oude hoofdstad van het eiland en bekijk een van de mooiste voorbeelden van een oude ommuurde/gefortificeerde stad in Europa. Maak een reis terug in de tijd, want de straten zijn de afgelopen 1000 jaar niet veel veranderd. Bewonder de prachtige palazzo's en kerken in de unieke mix van middeleeuwse en barokke stijlen van de stad, evenals de spectaculaire uitzichten vanaf de hoge bastionmuren. Je verlaat Mdina door de Griekse Poort. Ga naar de Catacomben van St. Cataldus in Rabat, aan de rand van Mdina. Ontdek de catacomben, die oorspronkelijk een Punische grafschacht waren, en enkele van de vroegste archeologische bewijzen van het christendom op Malta. Bekijk graven die prachtige voorbeelden zijn van overdekte tombes en andere die in de rotsen zijn uitgehouwen. Ga verder naar Dingli Cliffs, voor het dorp Dingli aan de westkust van Malta, het hoogste punt van het Maltese eiland op ongeveer 253 meter boven de zeespiegel. Geniet van een adembenemend uitzicht over de terrasvormige velden eronder en het uitzicht op de uitgestrekte open zee met het kleine onbewoonde eiland Filfla. Na de lunch bezoek je de botanische tuinen van San Anton, begin 17e eeuw aangelegd door grootmeester Antoine de Paule als aanvulling op zijn zomerresidentie: het Paleis van San Anton, gelegen aan de rand van de tuinen, nu de residentie van de Maltese president. Stop vervolgens bij het Ta' Qali Craft Village, een voormalig vliegveld van de Britse Royal Air Forces dat in oorlogstijd is gerestaureerd tot een lokaal ambachtelijk centrum. Zie hoe lokale ambachtslieden uitgebreide glaskunst maken met behulp van oude glasblaastechnieken. Koop wat echte lokaal gemaakte aandenkens om je te herinneren aan je bezoek aan Malta. Sluit je tour af met de grootste kerk van Malta, de Basiliek van Maria Hemelvaart, beter bekend als de Mosta Rotunda of Mosta Dome. De huidige kerk, gebouwd tussen 1833 en 1860 naar neoklassieke ontwerpen, is gebaseerd op het Pantheon in Rome. Ontdek de koepel, de derde grootste niet-ondersteunde koepel ter wereld. Keer ten slotte terug naar je hotel.

Van Sliema: Gozo, Comino & The Blue Lagoon Boot- en bustour

4. Van Sliema: Gozo, Comino & The Blue Lagoon Boot- en bustour

Vertrek vanaf Sliema-veerboten en vaar naar het noorden naar het eiland Gozo. Bij aankomst in de haven van Mgarr stapt u aan boord van een van de bussen die u meeneemt voor een panoramische sightseeingtour van 3 uur over dit verbazingwekkende en prachtige eiland. Bewonder tijdens de sightseeingtour het weelderige landschap en het schilderachtige landschap. Onderweg stop je ofwel bij Dwejra, om de binnenzee en de schimmelrots te zien, of bij Xlendi Bay (afhankelijk van het seizoen), en rijd je langs verschillende bezienswaardigheden, zoals Ta' Pinu National Shrine. Je maakt een tweede stop in Victoria, de hoofdstad van Gozo. Geniet van wat vrije tijd om gewoon door de stad te dwalen, een kopje koffie of een snack te drinken in een van de cafés of een van de winkelcentra van de stad te bezoeken. In de stad Victoria kunt u ook een bezoek brengen aan de majestueuze Citadel (plaatselijk bekend als "Cittadella"), een imposant middeleeuws fort dat door UNESCO wordt beschouwd als een mogelijk werelderfgoed. Na de sightseeingtour vaart u opnieuw naar het eiland Comino. Maak je klaar om versteld te staan van het turquoise kristalheldere water van de beroemde Blue Lagoon. Hier stop je ongeveer 90 minuten - zwemmen, zonnebaden, snorkelen of gewoon genieten van een wandeling op het platteland van het eiland Comino. Nadat je bent gestopt bij de Blue Lagoon, vaar je langs de prachtige Crystal Lagoon-grotten van Comino voordat je terugkeert naar Sliema.

Gozo 1-daagse hop on, hop off bustocht door de stad

5. Gozo 1-daagse hop on, hop off bustocht door de stad

Deze stadsrondleiding met bus helpt je Gozo te ontdekken - één van de meest ongerepte eilanden in de Middellandse Zee. Je verkent de pittoreske en rustige steden en dorpen, waar het leven nauwelijks is veranderd gedurende honderden jaren en veel tradities nog steeds worden bevestigd. Deze nieuwe bus met open dak van Gozo vertrekt vanaf de Mgarr Harbour. De route duurt ongeveer 2,5 uur met 14 haltes en bezoekt alle belangrijke bezienswaardigheden die dit prachtige eiland te bieden heeft. Stap op je gemak in en uit op gunstig gelegen haltes langs de route. Aan de ene kant van Mgarr Harbour ligt Fort Chambray, gebouwd door de Ridders van St. John in 1749, die majestueus en uitdagend de haven bewaakt vanuit het uitkijkpunt, terwijl de kerk gewijd aan Our Lady of Lourdes een prominente bezienswaardigheid is met uitzicht op de haven. Je profiteert van 360 graden panoramische uitzichten vanaf het bovendek van een bus met open dak. Stap uit bij de hoofdstad van Victoria, met zijn beroemde Citadel die sinds het neolithicum de kern is van de activiteiten van het eiland en die toepasselijk de kroon van Gozo is genoemd. Victoria ligt precies in het midden van het eiland en is het meest bevolkte gebied van het eiland. De bus brengt je naar Republic Street, de hoofdstraat geflankeerd door winkels, banken en restaurants. Hier kun je dineren, een optreden in één van de theaters bekijken of souvenirs kopen. Neem een pauze bij Bishop's Chancery, Il-Mall of Rundle Gardens, een oase van rust in het centrum van de drukke stad met een verscheidenheid aan lokale en geïmporteerde bomen. De sightseeingbus van Gozo bezoekt de fascinerende en oude Ggantuja-tempels en Fungus Rock. Voor zo'n klein eiland heeft Gozo ook een hoge concentratie aan kerken, waaronder de beroemde Xewkija Rotunda-kerk, die een capaciteit heeft van 3000 - genoeg om de hele bevolking van het dorp Xewkija te herbergen. Haltes:  Halte 1 - Mgarr Halte 2 -  Xewkija Halte 3 -  Savina Creativity Halte 4 - Victoria naar Dwejra Halte 5 -  Ta 'Dbiegi Halte 6 -  Dwejra Halte 7 - Ta 'Pinu Halte 8 -  Fontana Halte 9 -  Xlendi Halte 10 -  Victoria naar Marsalfom Halte 11 - Marsalfom Halte 12 -  Ggantija Halte 13 -  Ramla Halte 14 -  Nadur Halte 15 - Mgarr

Malta: Comino, Blue Lagoon & Gozo - boottocht 2 eilanden

6. Malta: Comino, Blue Lagoon & Gozo - boottocht 2 eilanden

Ga mee met de kapitein en zijn bemanning op een onvergetelijke boottocht naar de eilanden Comino en Gozo. Vaar vanaf de Bugibba Jetty langs de noordkust van Malta, dichtbij genoeg om prachtige foto's van de hoge rotsachtige kliffen, baaien, natuurlijk gevormde rotsformaties en grotten te maken. Vaar langs historische bezienswaardigheden, zoals de St. Paul's-eilanden en het enorme standbeeld van St. Paulus, die in 60 n.Chr. in Malta schipbreuk leed. Ga de grotten van Ahrax en Santa Maria in en stop zo dicht mogelijk om prachtige foto's te maken. Gedurende de hele reis zal kapitein Kevin live commentaar geven over alle bezienswaardigheden, inclusief historische en culturele informatie. Geniet vervolgens van een 1,5-uur durende stop in de beroemde Blue Lagoon, de plek die sommigen hebben omschreven als het paradijs. Met zijn zijdewitte zand en kristalheldere water is het onmogelijk om hier een duik te weerstaan. Zwem, glijd of spring in het ongelooflijk heldere water of loop van de boot naar het strand. Tijdens jouw verblijf op het eiland Comino kun je op de boot blijven en gebruik maken van de vele faciliteiten. Zonnebaden op het bovenste zonnedek, chillen in de schaduwrijke zetels op het hoofddek, gebruik maken van de 10-meter glijbaan, of van de boot naar het kleine zandstrand lopen. Na jouw tijd in Comino, vaar je richting het eiland Gozo. Geniet van 3 uur vrije tijd om het eiland te verkennen. Neem de lokale bus of betaal op de dag zelf voor een gemakkelijke transfer naar Victoria, de hoofdstad van Gozo. Na de 3 uur op Gozo keer je terug naar de haven en vervolg je de tour terug naar Malta via het zuidelijke kanaal van Comino. Je komt langs de Crystal Lagoon, de zeegrotten en de toren van St. Mary, voordat je terugkeert naar Malta.

Malta: dagrondvaart Gozo en Blue Lagoon met drankjes

7. Malta: dagrondvaart Gozo en Blue Lagoon met drankjes

Je vertrekt met de Sliema Ferry om 10:15 uur voor een tocht langs de noordkust van Malta. Geniet van het uitzicht op St. Julian's, Bugibba, St. Paul's Island en Mellieha. Bij aankomst op zustereiland Gozo ga je aan boord van een bus voor een bezoek aan de hoofdstad van het eiland; Victoria.  In de namiddag verken je het eiland en ga je naar de kristalheldere wateren van de Blue Lagoon. Zwem of snorkel in de kalme turquoise wateren of ontspan je op het strand. Je vertrekt om 16:15 uur vanaf Comino voor de reis terug naar Sliema, waar je om 18:00 uur aankomt. Deze tour is beschikbaar in het Maltees, Engels, Italiaans, Frans, Russisch, Spaans, Deens en Duits.

Gozo: jeepsafari van een hele dag met lunchbuffet en wijn

8. Gozo: jeepsafari van een hele dag met lunchbuffet en wijn

Wanneer je om ongeveer 10:15 uur aankomt, zullen je aangewezen gids en chauffeur je ontmoeten in de haven van Mgarr om de tour rond Gozo te beginnen. Enkele van de plaatsen waar uw chauffeur u naartoe brengt, zijn Qala Belvedere, Ramla, Calypso Cave, Ggantija Temples, Dwejra/Inland Sea, de Salt Pans, Marsalforn, Cliffs en Xlendi Bay. Geniet van een verrukkelijk buffet dat u voor de lunch wordt geserveerd in het Mariblu Restaurant, samen met wat lokale wijn en water. Nadat de tour is geëindigd, wordt u teruggebracht naar het startpunt in de haven van Mgarr, waar het vervoer u terugbrengt naar uw accommodatie.

Gozo: sightseeing dagtour naar Malta's zustereiland

9. Gozo: sightseeing dagtour naar Malta's zustereiland

Steek over naar het kleine eiland Gozo om van een 10-uur durende rondleiding te genieten op het zustereiland van Malta. Rij naar Xlendi Bay, een populair strand en een ideale duikplek. Tour door het vissersdorp en de haven, waar de vissersboten op het water dobberen. De volgende stop is de historische vestigingsstad van de Cittadella in het hart van Victoria. Het staat ook bekend als de Citadel en staat op de voorlopige lijst van Malta's toekomstige UNESCO-werelderfgoedplekken. Er zit ook een oude gevangenis binnen de muren van de stad. Stop voor een lunchbuffet in Rabat voordat je de Onze-Lieve-Vrouw van Ta 'Pinu Basiliek bekijkt, vlakbij het dorp Gharb. Als laatste rijd je door naar Mgarr Port via Qala Belvedere, waar een adembenemend uitzicht op je wacht.

Vanuit Malta: boottocht 3 eilanden met zwemmen en verkennen

10. Vanuit Malta: boottocht 3 eilanden met zwemmen en verkennen

Vertrek om 11:00 uur vanuit de stad Bugibba en reis per boot naar het eiland Comino. Bewonder het ongelooflijke uitzicht op Malta vanaf de open zee en vaar dicht bij de kust om de prachtige kustlijn en enorme ruige kliffen van het eiland te bekijken. Passeer het kleine eiland van St. Paul en bekijk het standbeeld van de apostel Saint Paul dat hoog in de lucht oprijst. Pauzeer bij de verleidelijke zeegrotten en maak foto's van het eiland voordat je weer op weg gaat. Kom aan bij de beroemde Blue Lagoon, waar het heldere turquoise water helderder is dan een zwembad, waardoor het onmisbaar is op een warme zomerdag. Daarna ga je weer naar het eiland Gozo. Bij aankomst op het eiland Gozo krijg je drie uur vrije tijd om in te vullen zoals je wilt, of kies voor een klein vervoersticket tegen een kleine meerprijs. Het landvervoer brengt je naar een van de twee fantastische locaties waar je vervolgens meer dan 2 uur hebt om te verkennen. Ontdek de fascinerende hoofdstad van Gozo, Victoria, met een geschiedenis die teruggaat tot de neolithische tijd.  Xlendi is een klein, pittoresk dorp aan zee gelegen in het zuidwesten van het eiland Gozo met een charmante baai omringd door gigantische kliffen en bezaaid met kleine en grote grotten die je kunt verkennen. Je krijgt een panoramisch uitzicht vanaf de toppen van de kliffen. Xlendi biedt ook een aantal zeer goede restaurants, koffiebars en souvenirwinkels. 

Sitemap Victoria

Wil je alle activiteiten in Victoria ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Victoria

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.690 beoordelingen

Last minute boeking met mijn gezin (2 jonge kinderen van 2 en 5 jaar oud). De communicatie met Hornblower Cruises vanaf het begin was fantastisch. Ze kwamen ons ophalen met een minibus van Sliema en brachten ons naar Bugibba. De gastheer en al het andere personeel waren fantastisch aan boord - eten en drinken beschikbaar tegen een meerprijs. Er is een optie om een speedboottocht naar de grotten te maken voor € 15 pp gedurende 25 minuten - BEVEEL dit ten zeerste aan (kinderen onder de 5 jaar zijn gratis) Dit heeft zonder twijfel de reis gemaakt! Dit betekende dat onze tussenstop in Blue Lagoon 1 uur was - heel veel hutten voor eten en drinken langs de lagune. Vertrokken naar Gozo - 1e stop in Xlendi Bay gedurende 30 minuten biedt voldoende tijd om rond te lopen en foto's te maken. Daarna 1,5 uur gestopt in Victoria - genoeg tijd om te eten en het centrale plein te bezoeken. Vond dat het voldoende tijd was. Al met al was de hele tour buitengewoon goed uitgevoerd!

Leuke boottocht om een dagje weg te gaan, tijdens de boottocht wordt er ook informatie gegeven over wat er te zien is en tijdens de stop in de blue lagoon ook voldoende tijd om een duik te nemen. Aan boord is een bar met voldoende eten en drinken aanwezig. Tijdens de stop in Gozo zeker aan te raden om gebruik te maken van de mini bus optie voor €5. Complete tocht, echt een aanrader!

Goed georganiseerde cruise. Vriendelijke en behulpzame bemanning. Ik waardeer het dat het bedrijf altijd snel heeft gereageerd op verzoeken om aanvullende informatie die ik voorafgaand aan de reis heb verzonden. Maximale stiptheid in elk van de bewegingen.

Leuke activiteit. Zeer aardige gids die het eiland goed kent. Ondanks het slechte weer hebben we toch alle must-see plekken op het eiland kunnen zien.

Goed georganiseerde rondleiding, met ruimte voor individuele wensen