Kies data

Vicus Caprarius

Vicus Caprarius: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Trevifontein en ondergrondse rondleiding

1. Rome: Trevifontein en ondergrondse rondleiding

Wist je dat een 2000 jaar oud Romeins aquaduct water levert aan de beroemdste fontein ter wereld? Ontmoet je deskundige lokale gids die op deze begeleide wandeling gaat en ontdek het mysterie van de Trevi-fontein, er is meer dan alleen het gooien van een munt. Leer meer over de fascinerende geschiedenis en ontdek de mythologische figuren die gracieus gestalte krijgen uit de ruwe steen hieronder. Dompel jezelf onder in de nieuw ontdekte archeologische vindplaats onder de grond. Vind het enige functionerende oude aquaduct dat nog steeds water levert aan de fontein erboven, en bezoek de overblijfselen van een keizerlijke Domus. Reis terug in de tijd en raak de duizendjarige gelaagdheid onder de straten van Rome aan.

Trevi District Underground: rondleiding aquaduct en Domus

2. Trevi District Underground: rondleiding aquaduct en Domus

Ontdek wat er onder het Trevi-district ligt tijdens een rondleiding van 45 minuten door de ondergrondse gangen. Dwaal door de drie secties van het antiquair en ontdek waarom dit archeologische gebied de 'waterstad' wordt genoemd. Begin met het doen van een wens bij de iconische Trevifontein, de grootste barokke fontein in de stad. Ga vervolgens ondergronds om de ruïnes te bewonderen die helemaal teruggaan tot het oude Rome. Deze geschiedenis komt tot leven met behulp van een professionele gids, die het verhaal achter het archeologische gebied Vicus Caprarius zal uitleggen. Zie hoe het water dat uit de Trevifontein stroomt door het oude metselwerk van het archeologische gebied filtert en de leidingen en de zwembaden van de luxueuze Domus-residentie blijft bevoorraden. Kom meer te weten over de vondsten die tijdens opgravingen zijn ontdekt, waaronder kostbare polychrome marmeren bekledingen, het beroemde hoofd van Alessandro Helios, een schatkamer van 800 munten en de spatheia, speciale Afrikaanse amforen voor het transport van olie.

Meeslepende Underground en Piazzas Tour in Rome

3. Meeslepende Underground en Piazzas Tour in Rome

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de stad vanaf Piazza Navona, een van de meest charmante en populaire pleinen in Rome. De mooiste delen van Piazza Navona zijn de drie fonteinen, ontworpen tijdens het pausdom van Gregorius XIII. Gebouwd in het centrum van Piazza Navona, werd de Fontana dei Quattro Fiumi ontworpen door Bernini in 1651. Na een kijkje over Piazza Navona, betreed je de ondergrondse wereld onder de straten van dit plein dat is gebouwd op de plaats van het stadion van Domitianus. Het stadion werd bijna volledig gebruikt voor atletiekwedstrijden en gedurende een korte periode na brandschade aan het Colosseum in 217 na Christus werd het gebruikt voor gladiatorenshows. Vanaf het Stadion van Domitianus ga je weer de straat op om verder te gaan naar het Pantheon. Volgens de Romeinse legende is dit de plaats waar de stichter van Rome, Romulus, bij zijn dood werd gegrepen door een adelaar en met de goden de lucht in werd gevoerd. Van het Pantheon tot het geheime bad van Neptunus, je hebt precies de tijd om op adem te komen voordat je de basiliek van Neptunus betreedt, gebouwd in Rome door Marcus Vipsanius Agrippa ter ere van Neptunus. Reis vervolgens naar de Trevifontein en gooi een muntje in het water, volgens de traditie. Als je de fontein volgt, betreed je de ondergrondse wereld van Vicus Caprarius, ook wel bekend als de stad van het water. In dit ondergrondse archeologische gebied van Vicus Caprarius vindt u een ingewikkeld labyrint van oude overblijfselen: de overblijfselen van een domus uit het keizerlijke tijdperk; het castellum aquae van het Aqua Virgo-aquaduct.

Rome: Vaticaan en Rome Experience Pass

4. Rome: Vaticaan en Rome Experience Pass

Kies uit vele attracties, waaronder bezienswaardigheden zoals het Colosseum en de Vaticaanse Musea met skip-the-line toegang. Geniet 's avonds van operashows, bekijk de Sixtijnse Kapel, reis naar een funpark of maak een wijnproeverij en een culinaire tour. Koop een pas voor het aantal attracties dat u wilt bezoeken - met 3, 5 en 7-keuzepassen beschikbaar. Toon eenvoudig uw voucher bij het centraal gelegen station Forum Romanum, waar uw professionele medewerkers u alle nodige informatie verstrekken. Er is genoeg om uit te kiezen om het meeste uit uw bezoek aan Rome te halen. Je pas wordt geactiveerd bij het scannen bij de eerste attractie en blijft daarna 90 dagen geldig. Kies uit de volgende attracties: • Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel Gereserveerd Entreeticket • Colosseum, Forum Romanum en Palatijn Gereserveerd Entreeticket • Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek (geen skip-the-line) • Moderne tentoonstellingskunstgalerij • Navona Underground met audiogids • Trevi District Underground met audiogids • Rondleiding catacomben (geen transfer inbegrepen) • Museum van het Romeinse Rijk (Capitolijnse Museum) Gereserveerde toegang • Leonardo da Vinci-ervaring met audiogids • Het Altaar van het Vaderland Lift & Risorgimento Museum & Palazzo Venezia gereserveerd toegangsbewijs • Trajan's Markets Gereserveerd Entreeticket • 1 dag Hop-on hop-off bus • Fietsverhuur van 1 uur • 72-uurs OV-kaart • Een nacht in de Opera (alleen indien beschikbaar) • Rome Imperial 3D-show en audiogids • Caracalla Baths Gereserveerd Entreeticket • Circo Maximo Virtual Reality Experience Gereserveerd Entreeticket • Castel Sant'Angelo Gereserveerd Entreeticket • Galleria Doria Pamphilj Gereserveerd Entreeticket • Panoramisch Terras Ontbijt • Panoramisch Terras Aperitief • Pauselijk Udience + St. Peter's Guided Tour (alleen op woensdag) • Nationaal Romeins museum (Palazzo Altemps, Crypta Balbi, Thermen van Diocletianus, Palazzo Massimo) Gereserveerd toegangsticket • Ara Pacis-museum • Pantheon-rondleiding • Rondleiding met Street Art (alleen indien beschikbaar) • Caravaggio-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Joodse getto-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Navona Underground, Pantheon + Trevifontein Tour (alleen indien beschikbaar) • Lateraans Complex tour (alleen indien beschikbaar) • panoramische open bus Vaticaanse tuinen + audiogids BUITEN ROME: • Oude Appia-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Een wandeling in de pauselijke villatuinen in Castel Gandolfo • Pauselijke Villa Garden Open Bus in Castel Gandolfo • Zomerresidentie paus met audiogids in Castel Gandolfo • Oud Ostia Gereserveerd Entreeticket • Tivoli Villa's: Villa Adriana of Villa D'Este

Rome: Trevifontein en ondergrondse rondleiding Piazza Navona

5. Rome: Trevifontein en ondergrondse rondleiding Piazza Navona

Ervaar de ware schoonheid van de pleinen van Rome en ontdek wat er verborgen ligt in de ondergrondse wereld van de stad tijdens een wandeltocht met een lokale gids. Doe een wens als de Trevifontein, daal vervolgens af onder straatniveau naar het stadion van Domitianus en leer over oude artefacten. Nadat je je gids op het Spagna-plein hebt ontmoet, begin je je tour voor een van de beroemdste fonteinen van Rome, Bernini's Barcaccia-fontein. Bereik de iconische Trevifontein van de stad en kies ervoor om een wens te doen door er een munt in te gooien. Reis naar het verborgen deel van de Trevifontein, door het domus-aquaduct. Ga ondergronds om het verhaal achter het archeologische gebied Vicus Caprarius (Stad van het Water) te leren en te zien hoe het water dat uit de Trevifontein stroomt door het oude metselwerk filtert. Bekijk de vondsten die tijdens de opgraving zijn ontdekt, waaronder amforen (oude Romeinse kruiken) en munten, voordat je terugkeert naar Rotonda Square om het Pantheon te zien. Ga verder naar het Navona-plein, waar u de beroemde Quattro Fiumi-fontein (fontein van de vier rivieren) kunt zien. Dit plein heeft ook een verborgen schat: het Stadion van Domitianus. Verken het door 5 meter onder straatniveau af te dalen. Lees meer over de ontwikkeling van de site tot het huidige plein en de evolutie van oude Romeinse sporten. Rond de tour af met het bewonderen van artefacten uit de tijd van het Romeinse rijk die zijn gevonden tijdens archeologische opgravingen.

Rome: Piazza Navona en Trevi District Underground Pass

6. Rome: Piazza Navona en Trevi District Underground Pass

Ontdek wat er onder Rome ligt met een combipas voor het Stadion van Domitianus op Piazza Navona Underground en de Trevi District Underground. Kom meer te weten over twee belangrijke archeologische vindplaatsen die de architectonische wonderen van het oude Rome tentoonstellen. Begin je tour door 5 meter onder straatniveau af te dalen om het voormalige stadion van Domitianus op Piazza Navona te verkennen. Ontvang een audiogids die commentaar geeft terwijl je door de ruïnes loopt. Kom meer te weten over de travertijnblokken, het metselwerk en de marmeren zuilen van de hoofdingangen van dit sportcentrum. Bekijk een selectie van niet-gepubliceerde foto's, 3D-reconstructies, video's en informatieve panelen die het verhaal van het Stadion van Domitianus vertellen. Kom meer te weten over de ontwikkeling van de site tot het huidige plein en over de evolutie van de Romeinse sporten. Ga verder met een bezoek aan de ondergrondse gangen van het Trevi-district. Verken dit ingewikkelde doolhof van oude overblijfselen en de archeologische vindplaats Vicus Caprarius, ook wel bekend als de Waterstad. Raak enkele van de historische fundamenten van oude Romeinse gebouwen aan.

Rome: hoogtepunten van 3 uur en begeleide wandeltocht onder de grond

7. Rome: hoogtepunten van 3 uur en begeleide wandeltocht onder de grond

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome tijdens een wandeltocht met een professionele kunsthistoricus en lokale gids. Begin bij de Spaanse Trappen en ga naar de Trevifontein en de ruïnes van Vicus Caprarius die eronder liggen. Leer meer over kunst en geschiedenis terwijl je de beroemde 2000 jaar oude tempels van Rome, waaronder het Pantheon, verkent. Je gids neemt je mee onder de grond zodat je kunt zien hoe het leven was voor enkele van de oudste inwoners van Rome. Blader door ambachtelijke winkels langs de weg naar Piazza Navona en bewonder de meesterwerken van Bernini en Borromini, waaronder de Fontana dei Quattro Fiumi, en ga vervolgens ondergronds om de overblijfselen van het oude stadion van Domitian te zien. Sluit je tour af op het Campo de Fiori-plein, op een steenworp afstand van Trastevere, waar je kunt ontspannen in authentieke wijnhuizen en taverna's of kunt genieten van het beste nachtleven van de stad.

Rome: Stadscentrum Verborgen Hoogtepunten Begeleide Wandeltocht

8. Rome: Stadscentrum Verborgen Hoogtepunten Begeleide Wandeltocht

- Verken het hart van Rome tijdens een begeleide wandeling. Bekijk topattracties zoals het Piazza Navona-plein, de Trevifontein en het Pantheon. Bewonder een oud aquaduct in het Vicus Caprarius-museum en bekijk het stadion van Domitianus. - Ontmoet je gids bij de fontein van Bernini op Piazza Navona en begin je rondleiding door het centrum van Rome. Luister terwijl je gids je een inleiding vertelt en wijst op hoogtepunten op het plein. - Hoor uw gids duidelijk met de meegeleverde headsets. - Ga verder naar het stadion van keizer Domitianus waar u deze oude atletieklocatie kunt zien die plaats bood aan 15.000-20.000 kijkers. Baan je een weg naar het goed bewaard gebleven Pantheon dat ooit een Romeinse tempel was voordat het werd omgebouwd tot een katholieke kerk. -Reis naar de Saint Ignazio-kerk om de prachtige 3D-fresco's te bewonderen. Wandel naar de barokke Trevifontein. Bezoek de ondergrondse opgravingen van het oude aquaduct en de waterstad Rome in het Vicus Caprarius-museum. Sluit je tour af bij La Rinascente.

Rome: de geheime ondergrondse tour

9. Rome: de geheime ondergrondse tour

Ga buiten de gebaande paden tijdens deze tour die Rome ondergronds verkent. Bezoek de Vicus Caprarius, de Romeinse insula onder de Trevifontein en het stadion van Domitianus onder Piazza Navona. Deze tour is perfect voor mensen die de gebruikelijke bezienswaardigheden van Rome hebben gezien en iets unieks willen proberen. Iedereen kent de beroemde Trevifontein, maar minder de ondergrondse gangen die zich uitstrekken onder de wijk Trevi. Verken een ingewikkeld doolhof van oude overblijfselen uit de Romeinse tijd die wachten om herontdekt te worden. Bezoek de ondergrondse archeologische gebieden van Vicus Caprarius, de Stad van het Water, die bestaan uit de structuren van een keizerlijke domus, het castellum aquae van het Maagdelijke aquaduct en een klein museum vol Romeinse kunstvoorwerpen. Volg het pad van het oude aquaduct van Aqua Virgo. Leer de geschiedenis, hoe het werkte en vind de overblijfselen die verborgen zijn in de moderne stad. Zoek een geheim stuk met een verborgen deur en de goed bewaard gebleven pat onder een flitsend winkelcentrum. Vervolg de tour naar het stadion van Domitianus en daal af onder het drukke Piazza Navona (Navona-plein) om de geheime onderkant te ontdekken, weg van de drukte.

Rome: rondleiding met gids over fonteinen en pleinen

10. Rome: rondleiding met gids over fonteinen en pleinen

Ontmoet je gids en medereizigers op Piazza del Popolo, de thuisbasis van de Fontana dei Leoni. Volg vanaf hier je gids door een van de typische smalle straatjes van de stad om Piazza di Spagna te bereiken, beroemd om zijn boetieks en luxe winkels. Luister naar je gids en deel fascinerende verhalen over de oorsprong van de straat en de indrukwekkende fontein die je onderweg tegenkomt. Kom aan bij de beroemde Spaanse Trappen en bewonder de schoonheid van de Barcaccia-fontein van Bernini. Ga verder naar de Trevi-fontein en passeer de ruïnes van het aquaduct van de Acqua Vergine die dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Gooi bij de fontein een muntje in en ontdek hoe water de oude Romeinen in die tijd zo ver vooruit zette op andere beschavingen. Bezoek vervolgens de Virus Caprarius, ook wel bekend als de City of Water, een keizerlijk bouwwerk dat wordt gebruikt als doorgang voor de Acqua Vergine. Ontdek hoe de oude Romeinse waterwegen ondergronds liepen, waardoor ze de meesterbreinen van het stadsleven werden. Aan het einde van de tour heb je een beter begrip van het leven in de oud-Romeinse tijd en heb je veel foto's van bezienswaardigheden voor je vakantiealbum.

9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Vicus Caprarius

Wil je alle activiteiten in Vicus Caprarius ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.