Vicus Caprarius

Vicus Caprarius: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Trevifontein en ondergrondse rondleiding

1. Rome: Trevifontein en ondergrondse rondleiding

Wist je dat een 2000 jaar oud Romeins aquaduct water levert aan de beroemdste fontein ter wereld? Ontmoet je deskundige lokale gids die op deze begeleide wandeling gaat en ontdek het mysterie van de Trevi-fontein, er is meer dan alleen het gooien van een munt. Leer meer over de fascinerende geschiedenis en ontdek de mythologische figuren die gracieus gestalte krijgen uit de ruwe steen hieronder. Dompel jezelf onder in de nieuw ontdekte archeologische vindplaats onder de grond. Vind het enige functionerende oude aquaduct dat nog steeds water levert aan de fontein erboven, en bezoek de overblijfselen van een keizerlijke Domus. Reis terug in de tijd en raak de duizendjarige gelaagdheid onder de straten van Rome aan.

Trevi District Underground: rondleiding aquaduct en Domus

2. Trevi District Underground: rondleiding aquaduct en Domus

Ontdek wat er onder het Trevi-district ligt tijdens een rondleiding van 45 minuten door de ondergrondse gangen. Dwaal door de drie secties van het antiquair en ontdek waarom dit archeologische gebied de 'waterstad' wordt genoemd. Begin met het doen van een wens bij de iconische Trevifontein, de grootste barokke fontein in de stad. Ga vervolgens ondergronds om de ruïnes te bewonderen die helemaal teruggaan tot het oude Rome. Deze geschiedenis komt tot leven met behulp van een professionele gids, die het verhaal achter het archeologische gebied Vicus Caprarius zal uitleggen. Zie hoe het water dat uit de Trevifontein stroomt door het oude metselwerk van het archeologische gebied filtert en de leidingen en de zwembaden van de luxueuze Domus-residentie blijft bevoorraden. Kom meer te weten over de vondsten die tijdens opgravingen zijn ontdekt, waaronder kostbare polychrome marmeren bekledingen, het beroemde hoofd van Alessandro Helios, een schatkamer van 800 munten en de spatheia, speciale Afrikaanse amforen voor het transport van olie.

Rome: Vaticaan en Rome Experience Pass

3. Rome: Vaticaan en Rome Experience Pass

Kies uit vele attracties, waaronder bezienswaardigheden zoals het Colosseum en de Vaticaanse Musea met skip-the-line toegang. Geniet 's avonds van operashows, bekijk de Sixtijnse Kapel, reis naar een funpark of maak een wijnproeverij en een culinaire tour. Koop een pas voor het aantal attracties dat u wilt bezoeken - met 3, 5 en 7-keuzepassen beschikbaar. Toon eenvoudig uw voucher bij het centraal gelegen station Forum Romanum, waar uw professionele medewerkers u alle nodige informatie verstrekken. Er is genoeg om uit te kiezen om het meeste uit uw bezoek aan Rome te halen. Je pas wordt geactiveerd bij het scannen bij de eerste attractie en blijft daarna 90 dagen geldig. Kies uit de volgende attracties: • Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel Gereserveerd Entreeticket • Colosseum, Forum Romanum en Palatijn Gereserveerd Entreeticket • Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek (geen skip-the-line) • Moderne tentoonstellingskunstgalerij • Navona Underground met audiogids • Trevi District Underground met audiogids • Rondleiding catacomben (geen transfer inbegrepen) • Museum van het Romeinse Rijk (Capitolijnse Museum) Gereserveerde toegang • Leonardo da Vinci-ervaring met audiogids • Het Altaar van het Vaderland Lift & Risorgimento Museum & Palazzo Venezia gereserveerd toegangsbewijs • Trajan's Markets Gereserveerd Entreeticket • 1 dag Hop-on hop-off bus • Fietsverhuur van 1 uur • 72-uurs OV-kaart • Een nacht in de Opera (alleen indien beschikbaar) • Rome Imperial 3D-show en audiogids • Caracalla Baths Gereserveerd Entreeticket • Circo Maximo Virtual Reality Experience Gereserveerd Entreeticket • Castel Sant'Angelo Gereserveerd Entreeticket • Galleria Doria Pamphilj Gereserveerd Entreeticket • Panoramisch Terras Ontbijt • Panoramisch Terras Aperitief • Pauselijk Udience + St. Peter's Guided Tour (alleen op woensdag) • Nationaal Romeins museum (Palazzo Altemps, Crypta Balbi, Thermen van Diocletianus, Palazzo Massimo) Gereserveerd toegangsticket • Ara Pacis-museum • Pantheon-rondleiding • Rondleiding met Street Art (alleen indien beschikbaar) • Caravaggio-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Joodse getto-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Navona Underground, Pantheon + Trevifontein Tour (alleen indien beschikbaar) • Lateraans Complex tour (alleen indien beschikbaar) • panoramische open bus Vaticaanse tuinen + audiogids BUITEN ROME: • Oude Appia-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Een wandeling in de pauselijke villatuinen in Castel Gandolfo • Pauselijke Villa Garden Open Bus in Castel Gandolfo • Zomerresidentie paus met audiogids in Castel Gandolfo • Oud Ostia Gereserveerd Entreeticket • Tivoli Villa's: Villa Adriana of Villa D'Este

Meeslepende ondergrondse en pleinentour in Rome

4. Meeslepende ondergrondse en pleinentour in Rome

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de stad vanaf Piazza Navona, een van de meest charmante en populaire pleinen in Rome. De mooiste delen van Piazza Navona zijn de drie fonteinen, ontworpen tijdens het pausdom van Gregorius XIII. Opgericht in het centrum van Piazza Navona, werd de Fontana dei Quattro Fiumi ontworpen door Bernini in 1651. Na een kijkje op Piazza Navona, betreed je de ondergrondse wereld onder de straten van dit plein dat is gebouwd over de site van het stadion van Domitianus. Het stadion werd bijna volledig gebruikt voor atletiekwedstrijden en gedurende een korte periode na brandschade aan het Colosseum in 217 AD, werd het gebruikt voor gladiatorshows. Vanuit het Stadion van Domitianus ga je terug de straat op om verder te gaan naar het Pantheon. Volgens de Romeinse legende is dit de plaats waar bij zijn dood de stichter van Rome, Romulus, door een adelaar werd gegrepen en met de goden de lucht in werd getrokken. Van het Pantheon tot het Geheime Bad van Neptunus, je hebt gewoon de tijd om even adem te halen voordat je de Basiliek van Neptunus binnengaat, gebouwd in Rome door Marcus Vipsanius Agrippa ter ere van Neptunus. Reis vervolgens naar de Trevifontein en gooi een munt in het water, volgens de traditie. Na de fontein kom je in de ondergrondse wereld van Vicus Caprarius, ook bekend als de stad van water. In dit ondergrondse archeologische gebied van Vicus Caprarius vindt u een ingewikkeld labyrint van oude overblijfselen: de overblijfselen van een domus uit het keizerlijke tijdperk; de castellum aquae van het Aqua Virgo-aquaduct.

Rome: hoogtepunten van 3 uur en begeleide wandeltocht onder de grond

5. Rome: hoogtepunten van 3 uur en begeleide wandeltocht onder de grond

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome tijdens een wandeltocht met een professionele kunsthistoricus en lokale gids. Begin bij de Spaanse Trappen en ga naar de Trevifontein en de ruïnes van Vicus Caprarius die eronder liggen. Leer meer over kunst en geschiedenis terwijl je de beroemde 2000 jaar oude tempels van Rome, waaronder het Pantheon, verkent. Je gids neemt je mee onder de grond zodat je kunt zien hoe het leven was voor enkele van de oudste inwoners van Rome. Blader door ambachtelijke winkels langs de weg naar Piazza Navona en bewonder de meesterwerken van Bernini en Borromini, waaronder de Fontana dei Quattro Fiumi, en ga vervolgens ondergronds om de overblijfselen van het oude stadion van Domitian te zien. Sluit je tour af op het Campo de Fiori-plein, op een steenworp afstand van Trastevere, waar je kunt ontspannen in authentieke wijnhuizen en taverna's of kunt genieten van het beste nachtleven van de stad.

Rome: Piazza Navona en Trevi District Underground Pass

6. Rome: Piazza Navona en Trevi District Underground Pass

Ontdek wat er onder Rome ligt met een combipas voor het Stadion van Domitianus op Piazza Navona Underground en de Trevi District Underground. Kom meer te weten over twee belangrijke archeologische vindplaatsen die de architectonische wonderen van het oude Rome tentoonstellen. Begin je tour door 5 meter onder straatniveau af te dalen om het voormalige stadion van Domitianus op Piazza Navona te verkennen. Ontvang een audiogids die commentaar geeft terwijl je door de ruïnes loopt. Kom meer te weten over de travertijnblokken, het metselwerk en de marmeren zuilen van de hoofdingangen van dit sportcentrum. Bekijk een selectie van niet-gepubliceerde foto's, 3D-reconstructies, video's en informatieve panelen die het verhaal van het Stadion van Domitianus vertellen. Kom meer te weten over de ontwikkeling van de site tot het huidige plein en over de evolutie van de Romeinse sporten. Ga verder met een bezoek aan de ondergrondse gangen van het Trevi-district. Verken dit ingewikkelde doolhof van oude overblijfselen en de archeologische vindplaats Vicus Caprarius, ook wel bekend als de Waterstad. Raak enkele van de historische fundamenten van oude Romeinse gebouwen aan.

Rome: Stadscentrum Verborgen Hoogtepunten Begeleide Wandeltocht

7. Rome: Stadscentrum Verborgen Hoogtepunten Begeleide Wandeltocht

- Verken het hart van Rome tijdens een begeleide wandeling. Bekijk topattracties zoals het Piazza Navona-plein, de Trevifontein en het Pantheon. Bewonder een oud aquaduct in het Vicus Caprarius-museum en bekijk het stadion van Domitianus. - Ontmoet je gids bij de fontein van Bernini op Piazza Navona en begin je rondleiding door het centrum van Rome. Luister terwijl je gids je een inleiding vertelt en wijst op hoogtepunten op het plein. - Hoor uw gids duidelijk met de meegeleverde headsets. - Ga verder naar het stadion van keizer Domitianus waar u deze oude atletieklocatie kunt zien die plaats bood aan 15.000-20.000 kijkers. Baan je een weg naar het goed bewaard gebleven Pantheon dat ooit een Romeinse tempel was voordat het werd omgebouwd tot een katholieke kerk. -Reis naar de Saint Ignazio-kerk om de prachtige 3D-fresco's te bewonderen. Wandel naar de barokke Trevifontein. Bezoek de ondergrondse opgravingen van het oude aquaduct en de waterstad Rome in het Vicus Caprarius-museum. Sluit je tour af bij La Rinascente.

Sitemap Vicus Caprarius

Wil je alle activiteiten in Vicus Caprarius ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.