Kies data

Viðey

Viðey: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: luxe jachttocht Noorderlicht

1. Reykjavik: luxe jachttocht Noorderlicht

Vaar langs de prachtige kustlijn van IJsland vanuit de oude haven van Reykjavik en ga vervolgens naar Faxa Bay om de stadslichten vanuit een ander perspectief te ervaren. Je klimt aan boord van een luxe jacht voor een once-in-a-lifetime ervaring. Het  belangrijkste doel van je activiteit is om bij het stadslicht vandaan te komen om een glimp op te vangen van het noorderlicht (Aurora Borealis) in de duisternis van de oceaan! Als het klimaat het toelaat, zie je het natuurlijke verschijnsel dat ontstaat wanneer deeltjes uit de zon de atmosfeer van de aarde raken om een prachtige choreografie van lichten aan de hemel te creëren. Zet je camera's klaar voor een paar spectaculaire fotomomenten - het schip is zeer stabiel, en dus erg handig bij het maken van foto's. Je vindt ook informatie en educatieve multimedia-informatie over het noorderlicht aan boord van de boot.  Je ervaren bemanning zal de activiteit van Aurora Borealis in de gaten houden om de beste route te vinden. Leun achterover en geniet van het landschap vanuit de enorme duisternis achter de kleine eilanden van Faxa Bay, inclusief het eiland Vioey waar de Imagine Peace Tower van Yoko Ono de nachtelijke hemel verlicht van 9 oktober tot 8 december (en op een paar andere dagen van het jaar). Zie het Harpa Concert Hall and Conference Centre met zijn opvallende gekleurde glazen façade geïnspireerd op het basaltlandschap vanuit een andere hoek. Bewonder The Sun Voyager ode aan het zonnestandbeeld van Jón Gunnar Árnason en het beroemde huis van Höfði, waar in 1986 een overeenkomst werd getekend om de Koude Oorlog te beëindigen.   Ontsnap aan de drukte en profiteer van een luxe jachtvaart met minder passagiers, omdat groepsgroottes beperkt zijn om de klanttevredenheid te vergroten en een meer intieme ervaring te creëren. Als het koud wordt, wikkel je dan in de warme dekens en geniet van warme drankjes of versnaperingen die je aan de bar kunt kopen terwijl je wacht tot het noorderlicht verschijnt.

Reykjavik: boottocht om walvissen te spotten met de beste prijs

2. Reykjavik: boottocht om walvissen te spotten met de beste prijs

Begin de reis vanuit een prachtige haven in het stadscentrum en vaar naar Kollafjöður, waar u het eiland in de baai kunt zien. Videy Island staat bekend om de Lennon/One Peace-toren, Richard Scerra's 'Milestones' en andere attracties, samen met geweldige vogels. Ga verder naar Faxaflói Bay, populair om walvissen en vogels te spotten, zeevissen en ook geweldige visgronden. De bergring gezien vanaf de baai, waaronder de Snaefellsjökull-gletsjer op heldere dagen te zien is, is bijzonder mooi.

  • Citycards
  • Wateractiviteiten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Viðey

Wil je alle activiteiten in Viðey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Viðey

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 206 beoordelingen

Excellent! Zou 5 sterren hebben gegeven, maar moest van boot wisselen?

Op de dag van de cruise waren er elektrische problemen waardoor we niet de kleine jachtervaring kregen waarvoor we hadden betaald, maar in plaats daarvan een groot vissersvaartuig. Het was nog een kleine groep, maar niet zo sjiek/gezellig als ik had gehoopt. De touroperator communiceerde goed over dit probleem en bood de mogelijkheid om om te boeken, maar omdat het onze laatste nacht in Reykjavik was en de voorspelling gunstig was, hebben we ervoor gekozen om toch te gaan. Ik ben blij dat we dat deden! We kregen een FANTASTISCHE noorderlichtshow en de gids op de boot was geweldig. (Hij gaf zelfs aanbevelingen voor een plek om geweldige vis te eten en een geothermische spa die lang niet zo duur of druk was als de beroemde Blue Lagoon.) Ik zou ze 5 sterren geven, behalve het feit dat we niet precies kregen wat we betaalden vanwege de bootwissel - geen warme dekens of wifi aan boord. De exploitant had echter vriendelijk, behulpzaam personeel en deed zijn best om een geweldige tour te bezo

Gecontroleerde ervaring

De eerste boeking was geannuleerd vanwege het weer. Daarna verhuisden we naar een nieuwe datum. Oriëntatie en communicatie waren ok. De reis zelf was erg leuk - niet in de laatste plaats omdat we super veel geluk hadden met het weer. De boottocht was aangenaam en we werden op een ontspannen en gastvrije manier ontvangen met de nodige info. Mooi met veel ruimte zowel buiten als binnen het schip - evenals de mogelijkheid om drankjes te kopen tegen gunstige prijzen. Leuk om heen en weer te kunnen gaan en de warmte te krijgen die iedereen nodig had. De kers op de taart was dat we zoveel geluk hadden om veel flikkerend noorderlicht te zien en een geweldige ervaring hadden - en het is zeker dat de boottocht weg van de stadslichten een groot verschil heeft gemaakt om het noorderlicht te kunnen zien .

We raden dit evenement ten zeerste aan, wat een fantastische keuze voor onze avonturen. vader en zoon zaken waardoor we ons zeer welkom voelden, erg vriendelijk en zeer informatief. Het jacht was perfect, een zeer luxe zithoek binnen en een zithoek boven op het bovendek. Ze namen je mee naar de beste plek om verder weg te komen van lichtvervuiling en toen we eenmaal stopten, ongeveer 10 minuten nadat we onze plek hadden gevonden, verscheen het noorderlicht en werd het tijdens onze waarnemingen voor ons steeds beter! Absoluut fantastisch! Zou het ten zeerste aanbevelen!