Kies data

Viðey

Viðey: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: luxe jachttocht Noorderlicht

1. Reykjavik: luxe jachttocht Noorderlicht

Vaar langs de prachtige kustlijn van IJsland vanuit de oude haven van Reykjavik en ga vervolgens naar Faxa Bay om de stadslichten vanuit een ander perspectief te ervaren. Je klimt aan boord van een luxe jacht voor een once-in-a-lifetime ervaring. Het  belangrijkste doel van je activiteit is om bij het stadslicht vandaan te komen om een glimp op te vangen van het noorderlicht (Aurora Borealis) in de duisternis van de oceaan! Als het klimaat het toelaat, zie je het natuurlijke verschijnsel dat ontstaat wanneer deeltjes uit de zon de atmosfeer van de aarde raken om een prachtige choreografie van lichten aan de hemel te creëren. Zet je camera's klaar voor een paar spectaculaire fotomomenten - het schip is zeer stabiel, en dus erg handig bij het maken van foto's. Je vindt ook informatie en educatieve multimedia-informatie over het noorderlicht aan boord van de boot.  Je ervaren bemanning zal de activiteit van Aurora Borealis in de gaten houden om de beste route te vinden. Leun achterover en geniet van het landschap vanuit de enorme duisternis achter de kleine eilanden van Faxa Bay, inclusief het eiland Vioey waar de Imagine Peace Tower van Yoko Ono de nachtelijke hemel verlicht van 9 oktober tot 8 december (en op een paar andere dagen van het jaar). Zie het Harpa Concert Hall and Conference Centre met zijn opvallende gekleurde glazen façade geïnspireerd op het basaltlandschap vanuit een andere hoek. Bewonder The Sun Voyager ode aan het zonnestandbeeld van Jón Gunnar Árnason en het beroemde huis van Höfði, waar in 1986 een overeenkomst werd getekend om de Koude Oorlog te beëindigen.   Ontsnap aan de drukte en profiteer van een luxe jachtvaart met minder passagiers, omdat groepsgroottes beperkt zijn om de klanttevredenheid te vergroten en een meer intieme ervaring te creëren. Als het koud wordt, wikkel je dan in de warme dekens en geniet van warme drankjes of versnaperingen die je aan de bar kunt kopen terwijl je wacht tot het noorderlicht verschijnt.

Reykjavík: City Card

2. Reykjavík: City Card

Je verkent de noordelijkste hoofdstad van de wereld in je eigen tempo met een Reykjavik City Card en ontdekt tientallen dingen om te zien en te doen. Je ervaart de bruisende energie van een kosmopolitische stad, de donderende thermische energie van de grond onder je voeten en de serene sfeer van het omringende landschap. Van de avant-garde tot de historische, galerijen van Reykjavik, musea en theaters ondersteunen een levendige en verfijnde artistieke scène, samen met jaarlijkse festivals, speciale tentoonstellingen en podiumproducties die de culturele kalender het hele jaar door houden. Je profiteert van gratis toegang tot een grote selectie musea en galerieën, toegang tot alle geothermische zwembaden in de stad en gratis, onbeperkt reizen per bus binnen de hoofdstad. Daarnaast biedt de kaart een gratis veerboot naar het eiland Viðey, plus kortingen op diensten, rondleidingen en winkels.  Toegang tot musea is gratis voor kinderen onder de 18 jaar, maar er zijn toeslagen voor kinderen van 6 jaar en ouder op stadsbussen en de veerboot naar Viðey Island (7 jaar en ouder). Er zijn ook toegangsprijzen voor kinderen (vanaf 6 jaar) in de thermale baden en in de dierenpark en het familiepark. (vanaf 5 jaar). Voor gezinnen is er een speciale kindercard beschikbaar voor een aanzienlijk verlaagd tarief. Kaarten zijn geldig voor dezelfde duur (24, 48 of 72 uur). Seniorenbezoekers (van 70 jaar en ouder) betalen geen toegang tot de thermale baden. Daarnaast bieden het Nationaal Museum, het cultuurhuis en de National Gallery of Iceland senioren (vanaf 67 jaar) 50% korting op de toegang.

Reykjavik: boottocht om walvissen te spotten met de beste prijs

3. Reykjavik: boottocht om walvissen te spotten met de beste prijs

Begin de reis vanuit een prachtige haven in het stadscentrum en vaar naar Kollafjöður, waar u het eiland in de baai kunt zien. Videy Island staat bekend om de Lennon/One Peace-toren, Richard Scerra's 'Milestones' en andere attracties, samen met geweldige vogels. Ga verder naar Faxaflói Bay, populair om walvissen en vogels te spotten, zeevissen en ook geweldige visgronden. De bergring gezien vanaf de baai, waaronder de Snaefellsjökull-gletsjer op heldere dagen te zien is, is bijzonder mooi.

Reykjavik: 2 uur durende Imagine Peace Tower-tour

4. Reykjavik: 2 uur durende Imagine Peace Tower-tour

Geniet van een 2 uur durende tour gewijd aan Yoko Ono en John Lennon's campagne voor wereldvrede en bekijk de Imagine Peace Tower op Viðey Island. De unieke ervaring begint in de oude haven van Reykjavík, waar je kapitein en gids je verwelkomen op de 20 minuten durende tocht met de veerboot naar het eiland Viðey. Geniet vervolgens van een begeleide wandeling naar de toren, met interessante stops onderweg. Elk jaar, van 9 oktober (Lennons verjaardag) tot en met 8 december (de dag van zijn dood), verlicht de Imagine Peace Tower de avondhemel in Reykjavík. Bovendien komt het uit de winterzonnewende naar het nieuwe jaar, gedurende 1 week tijdens de lente-equinox en op een paar andere geselecteerde data. Je leert het verhaal van dit prachtige kunstwerk, evenals de natuur eromheen. Als je geluk hebt, kan het noorderlicht (Aurora Borealis) verschijnen, glinsterend in de nachtelijke hemel boven je! De tour verenigt geschiedenis, kunst en natuur op een interessante manier. De steeds veranderende weersomstandigheden spelen een interessante rol in de intensiteit en schittering van de toren, waarvan Yoko hoopt dat het "aanmoediging, inspiratie en een gevoel van solidariteit zal geven in een wereld die nu vol angst en verwarring is."

Reykjavík: jachtcruise op het noorderlicht op oudejaarsavond

5. Reykjavík: jachtcruise op het noorderlicht op oudejaarsavond

Breng een onvergetelijke nacht door langs de kustlijn van Reykjavík aan boord van een luxe jachtcruise. Vaar onder het noorderlicht door en krijg een prachtig uitzicht op de kust van de vuurwerkshow terwijl je om middernacht proost op het nieuwe jaar met een glas champagne. Begin je oudejaarservaring met een zoektocht naar het noorderlicht terwijl het jacht langs de kustlijn vaart langs Videy Island met het "Imagine Peace"-monument, gemaakt door Yoko One ter nagedachtenis aan John Lennon. Nadat je onder het noorderlicht hebt gevaren, ga je dichter naar de kust om het snel toenemende vuurwerk van dichterbij te bekijken dat om middernacht zijn hoogtepunt zal bereiken met een prachtige vuurwerkshow. Geniet van een feestelijk glas champagne terwijl je het kleurrijke vuurwerk vanaf de zee bewondert.

Overzicht activiteiten in Viðey

Wil je alle activiteiten in Viðey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Viðey

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 245 beoordelingen

Grote waarde en gemakkelijk te gebruiken. Ik had geen probleem om de voucher in te wisselen voor de 72-uurs Reykjavik-kaart bij "What's On". U ontvangt een brochure met een kaart waarop de locaties die in aanmerking komen voor de kaart staan aangegeven. U moet hun website controleren om extra plaatsen te vinden die kortingen voor de kaart bieden.

Als je intensief langskomt, kun je flink besparen. Aan de andere kant zou je naar sommige musea helemaal niet gaan, en als ze op de kaart staan, is het jammer om ze niet te zien. De meeste objecten zijn klein en ik heb de indruk dat twee intensieve dagen in Reykjavik voldoende zijn om de meeste attracties op het menu te zien.

De hop on hop off bustour was uitstekend, zowel als een ontsnapping aan de regen als voor de vertelde gids. Personeel was erg behulpzaam.

Perfecte, vriendelijke bemanning, de boot is erg mooi. De ervaring is aangenaam, vooral omdat we in een kleine groep waren.

Ideaal om Reykjavik te ontdekken, museums vaak klein maar met de gratis toegang geen probleem.