Kies data

Vierwoudstrekenmeer

Vierwoudstrekenmeer: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Zürich: dagtour naar de Titlis

1. Vanuit Zürich: dagtour naar de Titlis

Geniet van een dagtour met gids vanuit Zürich naar het winterwonderland van de berg Titlis. Ontdek de schoonheid van van Luzern, geniet van een schilderachtige rit naar Engelberg, beleef een onvergetelijk avontuur met de Ice Flyer-stoeltjeslift, en steek de Titlis-hangbrug over die boven de Zwitserse Alpen hangt. Je vertrekt vanuit Zürich met de bus over de Albispas en langs de oevers van het prachtige meer van Luzern, op weg naar de stad Luzern. Onderweg zal de gids je wijzen op de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en een fotostop inlassen bij het Leeuwenmonument of aan de oever van het meer, afhankelijk van het verkeer. Daarna kun je op eigen gelegenheid Luzern verkennen. Van daaruit vervolg je de reis naar Engelberg. De adembenemende rit naar boven, naar de hoge alpengletsjers van de berg Titlis, begint hier. Vanuit de draaiende Rotair-kabelbaan op weg naar de bergen heb je een spectaculair uitzicht op de diepe spleten in de gletsjers en de enorme brokken ijs die op spectaculaire wijze afbreken. Bewonder het fantastische uitzicht op de Zwitserse Alpen vanuit het panoramarestaurant boven op de berg Titlis. Bezoek de ijsgrot of neem de Ice Flyer-stoeltjeslift om dichter bij de spectaculaire gletsjers te komen, op een hoogte van meer dan 3.000 meter. Ben jij een echte avonturier? Dan kun je op een sneeuwbuis door de sneeuw van de berghelling afglijden - de keuze is aan jou.

Luzern: kabelbaan naar Pilatus, tandradbaan & boottocht

2. Luzern: kabelbaan naar Pilatus, tandradbaan & boottocht

Maak een dagtocht vanuit Luzern en beklim de berg Pilatus met de kabelbaan. Maak een wandeling en ontspan op het panoramaterras, daal de berg af met de tandradbaan, en maak de ervaring compleet met een terugreis per boot. Vertrek vanuit Luzern en ontspan in een comfortabele bus tijdens de rit naar Kriens. Stap vervolgens in een panoramische gondel en geef je ogen goed de kost op weg naar Fräkmüntegg, waar je in de Dragon Ride-kabelbaan stapt en de berg opgaat. Geniet van het adembenemende uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Eenmaal boven op de top van de Pilatus, 2.132 meter boven zeeniveau, voel je je vogelvrij terwijl je de mooie omgeving in je opneemt. Wandel het laatste stukje naar de top of sla het Dragon-wandelpad in, waar in de middeleeuwen draken met genezende krachten geleefd zouden hebben. Ontspan op het panoramische terras en geniet van de prachtige vergezichten op de bergen en meren. Neem plaats in een van de restaurants en geniet van een lunch op de top van de wereld. Maak de rit van je leven terwijl je de berg afdaalt via 's werelds steilste spoorbaan. Je komt aan in Alpnachstad, van waar je een 1 uur durende boottocht maakt terug naar Luzern over het mooie Vierwoudstrekenmeer (alleen in de zomer).

Klassieke rondreis naar Rigi vanuit Luzern

3. Klassieke rondreis naar Rigi vanuit Luzern

Ontdek Rigi, de Koningin van de Bergen, van haar mooiste zijde tijdens een halve of hele dagtour. Je begint met een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer naar Vitznau. Moderne motorboten en nostalgische stoomboten (in de zomer) brengen je over het ongelooflijke, fjordachtige water naar Vitznau. Vanaf Vitznau ga je naar de eerbiedwaardige oude Rigitrein op de koningin van de bergen. Je geniet van een fantastisch uitzicht op het Zwitserse plateau, het Zwarte Woud, de Vogezen en de Alpen op Rigi Kulm. Daal af met de tandradbaan naar Rigi Kaltbad en neem daar de kabelbaan naar Weggis. Tot slot ga je per boot terug naar Luzern. Als gevolg van werkzaamheden aan de kabelbaan vanaf 9 maart 2020 tot en met 9 april 2020 is Rigi alleen toegankelijk via tandradbaan vanuit Vitznau. De voorgestelde route voor een excursie van een hele dag: • Vertrek per boot vanuit Luzern om 09:12 uur - aankomst in Vitznau om 10:09 uur • Vertrek per tandradbaan vanaf Vitznau om 10:15 uur - aankomst bij Rigi Kulm om 10:45 uur • Vrije tijd • Vertrek per tandradbaan vanaf Rigi Kulm om 16:00 uur - aankomst in Rigi Kaltbad om 16:13 uur • Vertrek per kabelbaan vanaf Rigi Kaltbad om 16:20 uur - aankomst in Weggis om 16:30 uur • Vertrek per boot vanuit Weggis om 17:05 uur - aankomst in Luzern om 17:47 uur Voorgestelde route voor een excursie van een halve dag: • Vertrek per boot vanuit Luzern om 13:12 uur - aankomst in Vitznau om 14:09 uur • Vertrek per tandradbaan vanaf Vitznau om 14:15 uur - aankomst bij Rigi Kulm om 14:45 uur • Vrije tijd • Vertrek met tandradbaan vanaf Rigi Kulm om 17:00 uur - aankomst in Rigi Kaltbad om 17:13 uur • Vertrek met de kabelbaan vanaf Rigi Kaltbad om 17:20 uur - aankomst in Weggis om 17:30 uur • Vertrek per boot vanuit Weggis om 18:05 uur - aankomst in Luzern om 18:47 uur

Luzern: 1e klas cruise op het Vierwoudstrekenmeer met gastronomische lunch

4. Luzern: 1e klas cruise op het Vierwoudstrekenmeer met gastronomische lunch

Stap aan boord tijdens de lunch en begin aan een ontspannende First Class cruise op het Vierwoudstrekenmeer naar Vitznau of Küssnacht en terug. Bewonder het adembenemende uitzicht op het meer en het omliggende landschap terwijl u aan boord gaat zitten om te genieten van een heerlijke maaltijd. Kies tussen een vast vegetarisch of niet-vegetarisch 3-gangenmenu. Raadpleeg de galerij voor het menu. Geniet van 1 mineraalwater en 1 koffie of thee per persoon inbegrepen in de prijs. Extra drankjes kunnen aan boord worden gekocht. Geniet van vers bereide gerechten die zijn bereid met regionale producten. Van eind mei tot het begin van de herfst brengt de rondreis u naar Küssnacht am Rigi en terug naar Luzern. Deze tour duurt 1 uur en 50 minuten en is goed te combineren met andere activiteiten in de stad. 18 oktober 2021 – 25 mei 2022 en 12 september – 14 april 2022 • Lunchcruise op een motorschip • 11.30 uur - Stap aan boord bij Pier 1 • 12.00 - 13.47 uur - Cruise van Luzern naar Vitznau (en terug) 26 mei – 11 september 2022 • Lunchcruise op een motorschip • 11.30 uur - Stap aan boord van het schip bij Pier 3 • 12.00 - 13.47 uur - Cruise van Luzern naar Küssnacht am Rigi (en terug)

Vanuit Luzern: zelfgeleide gouden rondreis naar de Pilatus

5. Vanuit Luzern: zelfgeleide gouden rondreis naar de Pilatus

Bekijk de omgeving van de Vierwaldstättersee vanaf het heldere, blauwe water van het meer, en vanaf de beroemde bergen erboven. Vaar over het meer, en rijd in je eigen tempo over 's werelds oudste tandradbaan, een kabelbaan en een gondel.  Begin je rondreis met buslijn 1 in Luzern richting Kriens/Obernau. Stap uit bij de bushalte 'Kriens, Zentrum Pilatus'. Na een korte wandeling kom je aan bij het gondelstation in Kriens. Geniet van een ritje van 15 minuten naar station Krienseregg. Stap dan weer op de gondel en stap uit bij Fräkmüntegg. Stap aan boord van de kabelbaan, de Dragon Ride, en bereik de top van Pilatus Kulm na een opwindende rit van 5 minuten. Met zijn ruime interieur, cockpitachtige ontwerp en grote ramen voelt de Dragon Ride aan alsof je in een helikopter zit. Vanaf de top kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de Vierwaldstättersee en de Zwitserse Alpen. Neem de tijd en beslis of je in de panoramische galerij wilt blijven, wilt ontspannen op het terras, een van de toppen wilt beklimmen, of wilt genieten van een lokale specialiteit in een van de nabijgelegen restaurants. De steilste tandradbaan ter wereld, gebouwd in 1889, brengt je van de Pilatus Kulm langs grillige rotswanden, sprankelende bergbeekjes en weelderige alpenbloemenvelden naar Alpnachstad. Van daaruit maak je een adembenemende boottocht van een uur over de Vierwaldstättersee en kom je aan waar je begonnen bent.

Vanuit Zürich: daguitstap Luzern en Engelberg

6. Vanuit Zürich: daguitstap Luzern en Engelberg

Bewonder de fantastische uitzichten tussen Zürich en Luzern bij het Meer van Luzern. Bezoek ook de prachtige stad Luzern. Na 1 uur vrije tijd voor jezelf ga je verder naar Engelberg. Bekijk het prachtige barokke klooster van Engelberg. Het werd in 1120 door de Benedictijnse monniken gebouwd en vandaag de dag leven en werken er nog steeds 30 monniken in dit klooster, dat het aanzicht van het dorp bepaalt. Wandel 3 uur door het dorp en bezoek de Zwitserse kaasfabriek, waar je met eigen ogen kunt zien hoe de beroemde kaas wordt gemaakt.  Je kunt in plaats daarvan ook een adembenemende wandeltocht over de paden rondom het dorp maken, om van het prachtige landschap te genieten.

Luzern: 1 uur durende boottocht op panoramisch jacht

7. Luzern: 1 uur durende boottocht op panoramisch jacht

Trakteer jezelf in Luzern op een 1 uur durende boottocht aan boord van een panoramisch jacht. Je gaat aan boort via Brug 7 bij de Zwitserse Hofquai, direct tegenover het Schweizerhof hotel. De bemanning van de Saphir wacht op je met een audiogids in 11 talen. Zoek een comfortabele plek op het bovendek, in het restaurant of op het hoofddek. Als je heel dicht bij het water wilt zitten, loop dan naar het waterterras aan de achterkant van de boot. Geniet van het uitzicht op de lichtjes van Luzern terwijl je langs de kustlijn via het kasteel van Meggenhorn, langs de Bürgenstock naar het Richard Wagner museum en terug naar Luzern vaart. Bewonder de luxe villa's, een schilderachtig heuvellandschap en het diepblauwe meer. Kom meer te weten over de bezienswaardigheden van de audiogids en geniet van hapjes en drankjes aan de bar.

Vanuit Zürich: dagexcursie naar Luzern en de Pilatusberg

8. Vanuit Zürich: dagexcursie naar Luzern en de Pilatusberg

Ontdek de schoonheid van Luzern en de berg Pilatus tijdens een dagtrip vanuit Zürich. Bereik de top via bus, kabelbaan, boot en tandradtrein. Spring voor de terugreis op een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer. Vertrek 's ochtends vanaf het centraal station van Zürich en geniet van de busrit door het platteland langs het meer van de vier kantons naar Luzern. Maak een stop bij het Leeuwenmonument van het Vierwoudstrekenmeer (als het verkeer het toelaat). Ga verder naar Kriens en neem een panoramische gondel en kabelbaan naar de top van de berg Pilatus (2128 m boven zeeniveau). Geniet van het adembenemende uitzicht op het Zwitserse Alpenlandschap en de omliggende meren. Rijd vervolgens met een van de steilste kabelbanen naar Alpnachstad. Ontspan daarna op een rustige boottocht over het Vierwoudstrekenmeer terug naar Luzern. Vanaf daar stap je op een bus naar Zürich.

Van Zürich: begeleide dagtocht naar Rigi en het meer van Luzern

9. Van Zürich: begeleide dagtocht naar Rigi en het meer van Luzern

Geniet van de verbazingwekkende Zwitserse Alpen tijdens deze gedeeltelijk begeleide tour. Ontspan tijdens de busreis vanuit Zürich en begin aan een spannend, betoverend avontuur door het adembenemende Zwitserse landschap per kabelbaan, tandradtrein en boot. Als u door de Albispass reist, bereikt u het Vierwoudstedenmeer, het op drie na grootste meer van Zwitserland, gelegen op de grens tussen vier kantons. Geniet van een fantastisch uitzicht op het meer vanaf de oostelijke oever, in de kleine badplaats Weggis, aan de voet van de Rigi. Het uitzicht kan alleen maar beter worden als je met de kabelbaan de Rigi opklimt, bekend als "de koningin van de bergen", naar de perfect gelegen baden en spa op de hellingen. De aanblik van de 13 meren die de berg omringen, en van het landschap van de bergen van Centraal-Zwitserland, zal u zeker betoveren. Neem souvenirfoto's om voor altijd te koesteren terwijl je je ontspannen beklimming van de bergen maakt. In de zomer kunt u de Rigi te voet verkennen; in de winter is er een kans om zijn geheimen per slee te ontdekken. Geniet van een unieke reis met de oudste kabelbaan ter wereld, gebouwd in 1871, naar Vitznau. Reis verder in schilderachtige stijl, per boot over het water, terug naar Luzern. Bekijk de Rigi vanuit een nieuwe hoek terwijl je uitrust in de charmante oude stad voordat je de bus terug naar Zürich neemt.

Van Luzern: Mount Bürgenstock met de veerboot en de kabelspoorweg

10. Van Luzern: Mount Bürgenstock met de veerboot en de kabelspoorweg

Steek het Meer van Luzern over met de veerboot en klim dan aan boord van de kabelbaan om naar de top van de berg Bürgenstock te reizen. Geniet van een prachtig uitzicht terwijl u op weg bent naar het uitgestrekte Bürgenstock-resort, waar u een van de wandelpaden kunt wandelen en binnen- en buitentennisbanen en zwembaden kunt ontdekken. Speel een rondje op de 9-holes golfbaan of stap aan boord van de verticale Hammetschwandlift-lift. Gebruik van een opwindende selectie van internationale gerechten bij maximaal 12 verschillende bars en restaurants. Ga dan met de kabelbaan terug de berg af en vaar met de veerboot terug naar Luzern.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevenissen
  • Avonturen
30 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Vierwoudstrekenmeer

Wil je alle activiteiten in Vierwoudstrekenmeer ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vierwoudstrekenmeer

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.295 beoordelingen

Gewoon mooi Dankzij onze gids Christina die ons gebrek aan kennis van vreemde talen compenseerde, is Zwitserland een erg duur land voor andere Europeanen, maar als je een activiteit moet doen, kies deze dan zul je er geen spijt van krijgen

Het bezoek aan de berg Pilatus is zeer de moeite waard. Met name de bijzondere vergezichten zijn spectaculair. De voorzieningen boven op de berg maken het verblijf nog aangenamer.

Ontzettend leuke manier om op 1 dag op meerdere manieren de berg Pilatus te bekijken. Yolande was onze zeer vriendelijke gids die meerdere talen vloeiend sprak.

The tour was beautiful and well organised. The tourguide was friendly and spoke English very well. We enjoyed our tour to Lucerne and the Pilatus mountain.

Was gewoon fantastisch en heb genoten van van het mooie uitzicht