Kies data

Vigelandsparken

Vigelandsparken: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Oslo: 24- of 48-uurs hop on, hop off-sightseeingbusticket

1. Oslo: 24- of 48-uurs hop on, hop off-sightseeingbusticket

Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden van Oslo met een handig hop-on, hop-off-sightseeingbustourticket. Haal de stress weg bij het vinden van je weg in een nieuwe stad en voel het gemak van het nemen van de tijd bij elke bezienswaardigheid of attractie. Kies voor een 24- of 48-uursticket en haal het maximale uit je bezoek met museumkortingen, een informatieve audiogids en een gratis koptelefoon. Bekijk de gedetailleerde dienstregeling van het museum in de brochure en weet altijd wanneer de volgende ophaalbus is gepland. Ontdek de grootste hoogtepunten van Oslo, zoals het Vigeland Sculpture Park, het Norwegian Museum of Cultural History, het Viking Ship Museum, het Fram Polar Ship Museum, het fort en kasteel Akershus en de Nationale Opera van Oslo.

Oslo: grote stadstour en boottocht langs de fjorden

2. Oslo: grote stadstour en boottocht langs de fjorden

Verken alle belangrijke bezienswaardigheden van Oslo tijdens een bus- en wandeltocht door het centrum van de stad. Daarna kun je ontspannen en genieten van het schilderachtige uitzicht tijdens een boottocht langs de fjord. Bewonder de belangrijkste hoogtepunten van de stad Olso vanuit het comfort van een bus met airconditioning. Kom dankzij de gids meer te weten over de geschiedenis van de Noorse hoofdstad en het dagelijks leven. Reis naar de prachtige skischans Holmenkollen en geniet van panoramische vergezichten over Oslo, en volg daarna van een rondleiding door het unieke beeldenpark Vigeland - het grootste beeldenpark ter wereld dat door één kunstenaar is gemaakt. Geef je Oslo-ervaring een upgrade met een bezoek aan het Noorse Volksmuseum* waar je de openluchtcollectie van oude Noorse huizen kunt bekijken, waaronder een iconische staafkerk, en waar je meer te weten komt over het leven in Noorwegen in het verleden. Breng vervolgens een bezoek aan het unieke Fram Museum, waar je meer te weten komt over beroemde Noorse poolreizigers en het originele poolschip 'Fram' kunt zien. Dit is het sterkste houten schip dat tijdens zijn expedities het verst naar het noorden en het verst naar het zuiden ter wereld voer. Sluit de tour af met een ontspannende boottocht langs de prachtige Oslofjord. Vaar tussen de pittoreske eilanden bezaaid met knusse zomerhuisjes en bekijk Oslo vanuit een ander perspectief.

Oslo: panoramische sightseeingervaring

3. Oslo: panoramische sightseeingervaring

Maak kennis met de hoogtepunten van Oslo tijdens een 2,5-uur durende panoramische sightseeingervaring die ideaal is, zelfs voor mensen die weinig tijd hebben. Je volgt je deskundige gids naar belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de skischans Holmenkollen, waar de Olympische Winterspelen van 1952 werden gehouden. Krijg een fascinerend inzicht in de skigeschiedenis van Noorwegen en profiteer onderweg van een fantastisch uitzicht over de stad. Vervolg je tocht met een comfortabele sightseeingbus naar het unieke Vigeland-sculptuurpark, waar je een wandeling kunt maken door 's werelds grootste beeldenpark gemaakt door een enkele kunstenaar. Je bewondert meer dan 200 sculpturen van Gustav Vigeland (1869-1943), gegoten in brons, graniet en gesmeed ijzer.

Oslo-ontdekkingstour

4. Oslo-ontdekkingstour

Ontmoet je lokale gids en stap aan boord van een comfortabele bus voor jouw ontdekkingstocht. Leun achterover en ontspan terwijl je de geschiedenis en cultuur van de stad leert kennen en de belangrijkste bezienswaardigheden bewondert. Verken de hoofdstraat, Karl Johan, het Koninklijk Paleis, het stadhuis, het parlementsgebouw, de oude stad met het fort Akershus, het operagebouw, het nieuwe Munch Museum, de kathedraal, het Nationaal Museum, Aker Brygge, het Nobel Instituut en Frogner Park. Ga verder naar het exclusieve woon- en recreatiegebied Holmenkollen, beroemd om de prachtige skischans gebouwd op de top van de heuvel, en om de panoramische uitzichten over de stad en de fjord. Maak vervolgens kennis met de kunst van de meest productieve Noorse beeldhouwer, Gustav Vigeland, tijdens een wandeling door het indrukwekkende Beeldenpark met meer dan 200 beeldengroepen, gegoten in brons of uitgehouwen in graniet. Sluit de tour af met een bezoek aan twee van de populairste musea in Oslo, prachtig gelegen op het schilderachtige schiereiland Bygdøy: het Noors Volksmuseum met zijn indrukwekkende buitencollectie van oude Noorse huizen en een beeldschone Staafkerk, en het Fram Museum, waar je meer te weten komt over de indrukwekkende Noorse poolexpedities en het sterkste poolschip ooit gebouwd ziet, dat verder noordwaarts en zuidwaarts voer dan welk ander schip ook - het Fram Schip.

Oslo: hop on, hop off-bustour

5. Oslo: hop on, hop off-bustour

Breng een dag door met het bekijken van de bezienswaardigheden van Oslo, de oudste van de Scandinavische hoofdsteden, vanuit een dubbeldekkerbus met open dak. Je pas is 24 uur geldig en je kunt op je gemak in- en uitstappen. Geniet van een 360-graden uitzicht en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij een handige audiogids. Stap uit bij het Ibsen Museum, gewijd aan het leven en werk van de 19e-eeuwse Noorse toneelschrijver en dichter, of stap uit bij het Koninklijk Paleis, de voormalige residentie van de Noorse en Zweedse koning Karel III, en de officiële residentie van de huidige Noorse monarch. Andere topattracties zijn het Vikingen Scheepvaartmuseum, het Fram Museum, het Noors Maritiem Museum, beeldenpark Vigeland en de opera van Oslo. Bushaltes: 1. Nationaltheatret / Koninklijk Paleis / Karl Johans gate 2. Majorstuen (vervoer naar Holmenkollen) 3. Frognerpark & Vigelandinstallatie 4. Noors volksmuseum 5. Vikingskipshuset 6. Kon-Tiki Museum / Frammuseum / Noors Maritiem Museum 7. Vikingskipshuset 8. Norwegian Museum of Cultural History 9. Terminal voor cruiseschepen in Oslo 10. Operagebouw 11. Jernbanetorget / Busterminal / Centraal Station

Oslo: Verkenningsspel Vigeland Park

6. Oslo: Verkenningsspel Vigeland Park

Verken het prachtige Vigeland-park terwijl je puzzels en uitdagingen oplost die je naar de meest indrukwekkende monumenten in het park leiden. Laat je meeslepen door het vermakelijke verhaal en leer onderweg interessante weetjes over het park. Begin je outdooravontuur in de Vigelandsparken. Speel als Jessica Meddler: een paranormale onderzoeker en blogger. Normaal gesproken jaag je op spoken, maar vandaag is je vrije dag, althans dat denk je. Volg de aanwijzingen in het park en bewonder beroemde monumenten en minder bekende plekken. Verken in je eigen tempo en stop voor pauzes wanneer je maar wilt. Speel alleen, als een groep of twee concurrerende groepen en ontmoet elkaar bij de laatste stop van het spel, het Wheel of Life.

Hoogtepunten van de stad Oslo met fjordcruise

7. Hoogtepunten van de stad Oslo met fjordcruise

Begin je tour met een panoramische sightseeing in een comfortabele bus met airconditioning en bewonder alle attracties die Oslo tot een unieke stad maken. Ga verder naar de prachtige skischans Holmenkollen voor een panoramisch uitzicht boven Oslo en verder, en verken vervolgens het indrukwekkende Vigeland Sculpture Park en leer meer over het leven van de kunstenaar en zijn monumentale werk. Dit alles met een geautoriseerde Oslo-gids aan uw zijde, die al uw vragen kan beantwoorden. Ontspan 's middags tijdens een cruise van 2 uur en ervaar de Noorse hoofdstad vanuit een ander perspectief. Geniet van het charmante uitzicht op idyllische baaien en pittoreske eilanden met sprookjesachtige hutten en krijg een idee van het leven van de mensen op deze noordelijke breedtegraden. Sluit je combotour af bij de City Hall Pier van waaruit je het stadscentrum in je eigen tempo verder kunt verkennen.

Oslo: 5-uur durende privéstadwandeling met hoogtepunten

8. Oslo: 5-uur durende privéstadwandeling met hoogtepunten

Bekijk de hoogtepunten van Oslo met een deskundige lokale gids tijdens een 5-uur durende wandeling. Ontmoet je gids in het stadscentrum waar je de tour begint. Bezoek de mooie plekjes van de Noorse hoofdstad, waaronder het stadhuis van Oslo, het Noble Peace Center, het Nationaal Theater, het Koninklijk Paleis, het parlement en het fort Akershus. Ga vervolgens naar Frogner Park en hoor het betoverende verhaal van hoe een man 's werelds grootste beeldenpark bouwde. Bekijk enkele van de verbazingwekkende creaties van Gustav Vigeland, meestal gemaakt van lokaal Iddefjord-graniet. Begrijp de poolgeschiedenis echt door je kijk op het hier en nu te verwijderen. Sta jezelf toe terug te reizen naar eeuwen geleden toen de mensheid geen satellieten, geen Google Maps, geen vliegtuigen en geen kristalheldere kennis had van hoe de wereld eruitzag. Betreed het Fram-museum en hoor de verhalen van drie Noorse poolreizigers en hun moed. Keer ten slotte terug naar het stadscentrum waar je het beste deel van de tour zult zien - het operagebouw van Oslo. Bewonder de prachtige architectuur van het gebouw, die doet denken aan een gletsjer die in het water drijft

Andere activiteiten in Vigelandsparken

Wil je alle activiteiten in Vigelandsparken ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vigelandsparken

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.038 beoordelingen

Prima groepsleider en chauffeur. Als kers op de taart werden we bij de boot afgezet, wat niet gepland was. Dikke pluim!

Superleuke Stadstour,Diverse leuke plekken bezocht, o.a.Holmenkollen Schans, Vigeland park en Fram Museum

was goed je zag de bezienswaardigheden en was een fijne rit ook de wandeling in het park.

Het was een super dag, veel geleerd en gezien over Oslo.

indrukwekkend om te zien, bovendien lag er nog sneeuw