Kies data
Belevingen in

Vík í Mýrdal

In dit IJslandse wonderland vind je mooie basaltstranden, fantastische ijsgrotten en prachtige gletsjers.

Vík í Mýrdal: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Vík: ijsgrot bij de vulkaan Katla per super Jeep

1. Vanuit Vík: ijsgrot bij de vulkaan Katla per super Jeep

Rijd vanuit Vík met een Jeep naar de natuurlijke ijsgrot bij de gletsjer Mýrdalsjökull onderaan de vulkaan Katla. Uitgerust met stijgijzers en een helm ben je klaar om dit natuurlijke verschijnsel te verkennen. Wandel door de grot en bewonder een spectaculaire mengeling van de kleuren blauw, grijs en zwart, terwijl je gids je meer vertelt over de gletsjer en het ontstaan van de ijsgrot.

Skaftafell: avontuurlijke tocht van 5 uur over een gletsjer

2. Skaftafell: avontuurlijke tocht van 5 uur over een gletsjer

Geniet van een ijskoud avontuur in de wildernis van Skaftafell Terminal en wandel over een prachtige valleigletsjer van Vatnajökull onder begeleiding van een deskundige gids. Luister naar een korte veiligheidsinstructie en haal de benodigde uitrusting op in de Skaftafell Terminal. Bewonder daarna het indrukwekkende landschap tijdens de korte wandeling naar de ijskap. Bind je stijgijzers om en ervaar hoe het voelt om over een ijsplaat te lopen. Bekijk verschillende formaties, zoals diepe spleten en ijssculpturen en krijg een panoramisch uitzicht over nationaal park Skaftafell. Kom te weten hoe gletsjers worden gevormd en hoe hun toekomst wordt bedreigd als gevolg van de opwarming van de aarde. Leer de basisprincipes van het gletsjerwandelen voor gevorderden voordat je terugkeert naar Skaftafell Terminal met herinneringen die je je hele leven zullen bijblijven.

Sólheimajökull: begeleide gletsjerwandeling

3. Sólheimajökull: begeleide gletsjerwandeling

Ontdek een van de beste attracties van IJsland, slechts 2 uur rijden van Reykjavik, tijdens een wandeling met kleine groep over de gletsjer Sólheimajökull. Nadat je je gespecialiseerde gids hebt ontmoet vertrek je naar de rand van de gletsjer. Je krijgt een speciale uitrusting om over het ijs te lopen, inclusief helm, stijgijzers en ijsbijlen. De wandeling over de prachtige uitloper van de Mýrdalsjökullgletsjer duurt ongeveer 1 uur. Je ziet verschillende natuurlijke formaties, inclusief ijsgrottunnels en een gletsjerlagune. Je krijgt gedetailleerde uitleg over dit natuurwonder, waarna je aan je 40 minuten durende wandeling terug naar de parkeerplaats begint.

Skaftafell: ijsgrottocht en gletsjerwandeling

4. Skaftafell: ijsgrottocht en gletsjerwandeling

Verken adembenemende ijsformaties en gletsjermolens tijdens deze rondleiding in Skaftafell. Bewonder een natuurlijk gevormde, blauwe ijsgrot en leer hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids brengt je naar de voet van Falljökull, een uitlaatgletsjer van de Vatnajökull-ijskap, en leidt je naar de grot. Kijk op een heldere dag uit naar Hvannadalshnúkur in de verte.

Zuidkust: ATV-quadsafari van 2 uur

5. Zuidkust: ATV-quadsafari van 2 uur

Het avontuur begint met een korte veiligheidsbriefing over het bedienen van de ATV's. Als iedereen klaar is, is het tijd om op te stijgen, wanneer je naar de majestueuze zwarte zandvlaktes van Sólheimasandur gaat. Steek dit woestijnachtige landschap over en stop bij het beroemde DC3-vliegtuig dat in 1973 op het zand neerstortte. De gids leidt de groep verder over het zand naar de spectaculaire kustlijn om getuige te zijn van het uitzicht op de omgeving. Zie vanaf het strand het schiereiland Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. Als u landinwaarts kijkt, kunt u in de verte de prachtige Mýrdalsjökull-gletsjer zien. Ga terug over het zand en volg de Jökulsá-rivier, je avontuur eindigt als je een rivier oversteekt en een prachtige bergvallei binnengaat.

Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

6. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

Verken een dag het dramatische zuiden van IJsland en de kustlijn op een volledige dagtour van Reykjavik. Na een pick-up bij geselecteerde hotels of accommodaties in centraal Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. Langs de weg passeer je een scala aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60-meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder de altijd veranderende Moeder Natuur van dichtbij. Kijk vervolgens naar de basalten zeestapels in de charmante stad Vik, IJslands zuidelijkste dorp net ten zuiden van de Mýrdalsjökullgletsjer, vóór de terugkeer naar Reykjavik.

Vik: Mýrdalsjökull Sneeuwscooteravontuur

7. Vik: Mýrdalsjökull Sneeuwscooteravontuur

Ga op een gletsjer-sneeuwscooterrit op de majestueuze Mýrdalsjökull -gletsjer, een ijskap ten noorden van Vik, terwijl u geniet van een panoramisch uitzicht op de zuidkust. Begin je tour in het Mýrdalsjökull-basiskamp. Ontmoet je gids en kleed je aan in een geïsoleerde overall. Stap dan aan boord van de gletsjervrachtwagen, speciaal aangepast om de steile bergweg te beklimmen die naar de rand van de gletsjer leidt. Zodra u de sneeuwscooters bereikt, krijgt u een briefing van de gids over hoe u de uitrusting veilig kunt bedienen voordat u aan de rit begint. Laat je veilig leiden door het gespleten ijsveld van Mýrdalsjökull. Als je de top van de ijskap hebt bereikt, stap je van de sneeuwscooters om het geweldige uitzicht op de zuidkust van IJsland te bewonderen. Onder je voeten ligt de gigantische Katla-vulkaan, verborgen onder de ijskap. Ga na een rit van een uur terug naar het basiskamp. Zorg ervoor dat u uw camera niet vergeet om te genieten van de enorme omvang van de gletsjer.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

8. Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze 11-uur durende tour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjer wonderland: de zuidkust van IJsland. Je loopt achter de bulderende waterval Seljalandsfoss en geniet van de ongelooflijke uitzichten vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve vulkaan Hengill en vervolgens langs het rijke kustland. Op heldere dagen kun je de vulkaan Hekla zien, en in de verte de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan, die majestueus bovenuit het kustgebergte steekt. Slechts een paar kilometer uit de kust zie je de vulkanische Westman Islands, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Je bezoekt eerst de gletsjer Sólheimajökull, de droom van elke fotograaf. Daarna bezoek je het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Je bezichtigt de krachtige Atlantische golven die breken op het zwarte zand, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners) is het de grootste nederzetting in een straal van 70 kilometer. Op de weg terug naar Reykjavík bezoek je de krachtige Skógafoss-waterval om via een korte wandeling een trap op een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste halte is bij de 60 meter hoge waterval Seljalandsfoss, vooral bekend om het verborgen pad erachter en er omheen.

Van Reykjavik: begeleid groepsavontuur aan de zuidkust

9. Van Reykjavik: begeleid groepsavontuur aan de zuidkust

Rijd vanuit Reykjavik en reis naar het zuiden van IJsland. Stop om de majestueuze Skógafoss-waterval te zien. Loop langs het zwarte zandstrand van Reynisfjara en bereik Vik I Myrdal, het zuidelijkste puntje van het land. Bezoek op de terugweg verborgen watervallen, een onder de vulkaan Eyjafjallajökull. Passeer de geothermische krachtcentrale Hellisheiðarvirkjun die de hoofdstad van energie voorziet en reis door de bergpas. Leg het uitzicht op de oceaan vast en zie de ijskap van de Mýrdalsjökull-gletsjer, met een kans om de Westman-eilanden te spotten. Kom aan bij de prachtige Skógafoss-waterval, bekend om zijn verschijning in Game of Thrones. Word sprakeloos als het 60 meter naar beneden valt en probeer de legendarische verborgen schat erachter te vinden. Bezoek een van de tien mooiste stranden ter wereld, het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Bekijk de basaltzuilen en hoor de intrigerende verhalen en sagen die verbonden zijn met deze geweldige plek. Bereik het zuidelijke puntje van het land, Vik I Myrdal. Vind het charmante vissersdorp, bezoek de plaatselijke kerk en bekijk de hele nederzetting. Stop op de terugweg en bekijk de Sólheimajökull-gletsjer. Sluit de dag af bij de prachtige Seljalandsfoss-waterval, verscholen onder de beruchte Eyjafjallajökull-vulkaan. Grijp de kans om erachter te lopen en zijn verborgen neef, Gljúfrabúi, te bezoeken voordat je terugkeert naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

10. Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

Verken het dramatische landschap in het zuiden van IJsland bij een sightseeingtour van een dag en bezoek de gletsjerlagune Jökulsárlón, de grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen vanaf je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust en naar de dramatische gletsjerlagune. Geniet van voldoende tijd om de drijvende ijsbergen te zien en om van het indrukwekkende landschap te genieten. De gletsjerlagune Jökulsárlón is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Zorg ervoor dat je gedurende het seizoen de spectaculaire boottocht over de Jökulsárlón zelf boekt om het spektakel van de gletsjerlagune van dichtbij zelf te zien. Als je vooruit boekt, is je plek gegarandeerd. Ga terug richting Reykjavik en stop bij de mooie Seljalandsfoss-waterval. Bezoek het zwarte strand van Diamond Beach en maak een extra pitstop in het meest zuidelijke dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, voor het avondeten.

Veelgestelde vragen over Vík í Mýrdal

Welke topattracties zijn een must-see in Vík í Mýrdal?

De topattracties in Vík í Mýrdal zijn:

Sitemap Vík í Mýrdal

Wil je alle activiteiten in Vík í Mýrdal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vík í Mýrdal

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 7.554 beoordelingen

Fantastische manier om onbezorgd het zuiden te ontdekken! Gedurende de hele dag werden we voorzien van allerlei leuke feitjes, weetjes, mythes en de geschiedenis van IJsland door Jona. Ondertussen bracht Michal ons comfortabel van A naar B in de prettige tourbus. Wij hadden helaas niet het beste weer... maar door een aangepaste planning door Michal en Jona hebben wij hier weinig last van gehad. Deze flexibilieit heeft ons heel wat natte kleding bespaard!

Een onwijs mooie tocht die je echt gedaan moet hebben. De tocht was zowel mooi, informatief als leuk. Dit alles zorgde er voor dat de tijd voorbij vloog. Als je van natuur houdt, is dit echt iets wat je moet doen.

Ongelooflijk deskundige en aangename gids die ons allemaal een geweldige en onvergetelijke ervaring heeft gegeven.

Geweldige ervaring, erg leuke gidsen, zeer kundig en zeer betrokken op alle deelnemers. Goede sfeer, lol, …

Zeer mooie ervaring. Met niets te vergelijken als je zo nietig staat te wezen op die gigantische gletsjer.