De populairste activiteiten van Vík í Mýrdal

Vanuit Reykjavik: Dagexcursie naar het zuiden van IJsland

1. Vanuit Reykjavik: Dagexcursie naar het zuiden van IJsland

Breng de dag door met het verkennen van de dramatische landschappen in het zuiden en de kustlijn van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Reykjavik. Ontdek onderweg een verscheidenheid aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Na de ophaalservice bij een selectie van hotels en accommodaties in het centrum van Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss- en Skógafoss-watervallen. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60 meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder het steeds veranderende wapenfeit van de natuur van dichtbij. Bekijk dan de basaltzeestapels bij Reynisfjara, het zuidelijkste dorp van IJsland net ten zuiden van de Mýrdalsjökull-gletsjer, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

Vanuit Vik of Reykjavík: Katla-ijsgrot en Super Jeep Tour

2. Vanuit Vik of Reykjavík: Katla-ijsgrot en Super Jeep Tour

Ontdek de unieke ijsgrotten van Zuid-IJsland tijdens een rondleiding vanuit Vik of Reykavík. Bewonder de adembenemend mooie uitzichten terwijl je langs de spectaculaire zuidkust van het eiland rijdt. Spring op een Super Jeep en rijd over een landelijke route. Kom onderweg naar de eerste stop langs ongelofelijke landschappen en adembenemende bezienswaardigheden. Arriveer bij de Myrdalsjokull-gletsjer en wandel er met de meegeleverde stijgijzers overheen om de Kötlujökull-gletsjer te bereiken. Verken de ijskoude blauwe en zwarte ijsgrot en bewonder met je ervaren gids de binnenkant van de grot. Ga dan weer terug naar de minibus voor de terugrit naar Vik of Reykavík.

Vanuit Vik: jeeptocht naar Katla-ijsgrot & gletsjerwandeling

3. Vanuit Vik: jeeptocht naar Katla-ijsgrot & gletsjerwandeling

Verken een natuurlijke ijsgrot op deze begeleide tocht vanuit Vik. Stap in een jeep in Vík en trek buiten de gebaande paden de IJslandse wildernis in. Gehuld in veiligheidsuitrusting reis je door een indrukwekkend berg- en gletsjerlandschap naar de ijsgrot van Katla. Reis vanuit Vik per jeep naar de machtige gletsjers en ijsgrotten van Zuid-IJsland. Met een stel stijgijzers onder je schoenen en je helm vastgegespt ben je klaar om dit natuurfenomeen te verkennen. Je wandelt over de Mýrdalsjökull-gletsjer, gelegen onder de vulkaan Katla. Dwaal door de grot en bewonder de spectaculaire kleurencombinaties van blauw, grijs en zwart, terwijl je gids vertelt over de Kötlujökull-gletsjer en de vorming van de ijsgrot van Katla.

Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

4. Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

Verken de spectaculaire landschappen van het zuiden van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag per bus. Je reist af naar de tong van de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je lokale gids je alles vertelt over de geschiedenis en vorming.van deze grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen bij je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust naar de indrukwekkende gletsjerlagune. Je krijgt meer dan genoeg tijd om de drijvende ijsbergen te aanschouwen en van het schitterende landschap te genieten. Vergeet niet om in het seizoen je ticket voor de boottocht op de Jökulsárlón te reserveren, om de gletsjerlagune van heel dichtbij te kunnen ervaren. Als je van tevoren boekt is je plek gegarandeerd. De Jökulsárlón-gletsjerlagune is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Je wordt teruggebracht naar Reykjavik en pauzeert onderweg bij de beeldschone waterval Seljalandsfoss. Ook bezoek je het zwarte strand Diamond Beach, en bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, pauzeer je voor het avondeten.

Hof: Skaftafell ijsgrot begeleide dagtocht en gletsjerwandeling

5. Hof: Skaftafell ijsgrot begeleide dagtocht en gletsjerwandeling

Verken adembenemende ijsformaties en gletsjermolens tijdens deze rondleiding in Skaftafell. Bewonder een natuurlijk gevormde, blauwe ijsgrot en leer hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids brengt je naar de voet van Falljökull, een gletsjertong van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Kijk op een heldere dag uit naar Hvannadalshnúkur in de verte.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

6. Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze dagtour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjerwonderland dat de zuidkust van IJsland is. Loop achter de donderende nevelsluier bij de Seljalandsfoss-waterval en geniet van het ongelooflijke uitzicht vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve Hengill-vulkaan en vervolgens naar rijke landbouwgronden aan de kust. Op heldere dagen kun je de Hekla-vulkaan zien, en in de verte rijst de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan majestueus boven de kustbergen uit. Slechts een paar kilometer uit de kust en goed zichtbaar zijn de vulkanische Westman-eilanden, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Stop bij de Sólheimajökull-gletsjer, de droom van elke fotograaf. Het volgende op de route is het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Bekijk de krachtige Atlantische golven die op het zwarte zand beuken, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners), is het de grootste nederzetting in 70 kilometer. Op de terugweg naar Reykjavík stop je bij de krachtige Skógafoss-waterval voor een korte wandeling een trap op om een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste stop is bij de 60 meter hoge Seljalandsfoss-waterval, vooral bekend vanwege het verborgen pad erachter en eromheen.

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón-gletsjerlagune en Diamond Beach

7. Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón-gletsjerlagune en Diamond Beach

Begeef je op een rondleiding van Reykjavik naar de Jökulsárlón Glacial Lagoon. Wees getuige van de machtige Hvannadalshnjúkur-berg en de zwarte zandwoestijn die zich uitstrekt tussen Skaftafell National Park en de lagune. Stop bij de waterval Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen om de andere kant te bereiken. Ga verder naar de majestueuze Skógafoss-waterval en bewonder de indrukwekkende val van 60 meter. Ga verder naar Jökulsárlón Glacial Lagoon en wandel langs de oevers van het meer. Dompel jezelf onder in de rust van het gebied terwijl 1000 tot 1500 jaar oud ijs losbreekt van de Vatnajökull-gletsjer en drijft geruisloos op het water. Herken locaties uit enkele van de vele films die in de omgeving zijn opgenomen, zoals Batman Begins en Tomb Raider. Stop bij het spectaculaire Diamond Beach en bewonder de strook zwart zand gespikkeld met ijsklontjes, waardoor het lijkt alsof het glinsterende diamanten zijn . Geniet in de warmere maanden van een extra boottocht rond de lagune en bekijk de drijvende ijsbergen van dichtbij.

Sólheimajökull: gletsjerwandeling met gids

8. Sólheimajökull: gletsjerwandeling met gids

Verken de zuidkust van IJsland, en wandel over een van de laatst overgebleven gletsjers van IJsland tijdens een gletsjerwandeling met gids op de Sólheimajökull. Trek je stijgijzers aan en ontdek spleten, schachten en bergkammen terwijl je meer te weten komt over het ontstaan en de geschiedenis van dit bevroren wonderland. Ontdek een van de beste attracties van IJsland op slechts 2 uur rijden van Reykjavík. Nadat je de gespecialiseerde gids hebt ontmoet, vertrek je naar de rand van de gletsjer. Je krijgt een speciale uitrusting om over het ijs te lopen, inclusief helm, stijgijzers en ijsbijlen. De wandeling over de prachtige uitloper van de Mýrdalsjökull-gletsjer duurt ongeveer 1 uur. Je ziet verschillende natuurlijke formaties, inclusief ijsgrottunnels en een gletsjerlagune. Je krijgt gedetailleerde uitleg over dit natuurwonder, waarna je aan de 40 minuten durende wandeling terug naar de parkeerplaats begint.

Vík: Icelandic Lava Show Entreeticket

9. Vík: Icelandic Lava Show Entreeticket

Ervaar de sensatie van het zien van gesmolten lava met dit ticket voor de IJslandse lavashow in Vik. Combineer een leerzame ervaring met plezier terwijl je over vulkanen leert door een opwindende uitbarsting na te bootsen. Ga vroeg naar de show om een paar goede stoelen te bemachtigen en een koel drankje te kopen. Wees getuige van de recreatie van een vulkaanuitbarsting, vergelijkbaar met wat de Eyjafjallajökull- en Katla-vulkanen beroemd zijn. Zie gesmolten lava die een temperatuur van 1100°C bereikt, giet het in de showroom en over ijs. Het is een epische strijd tussen de elementen en een unieke kans om dicht bij roodgloeiende lava te komen, het te zien stromen, het te horen sissen en de intense hitte te voelen die ervan uitstraalt.

Zuidkust: ATV-quadsafari

10. Zuidkust: ATV-quadsafari

Het avontuur begint met een korte veiligheidsbriefing over het bedienen van de ATV's. Als iedereen klaar is, is het tijd om op te stijgen, wanneer je naar de majestueuze zwarte zandvlaktes van Sólheimasandur gaat. Steek dit woestijnachtige landschap over en stop bij het beroemde DC3-vliegtuig dat in 1973 op het zand neerstortte. De gids leidt de groep verder over het zand naar de spectaculaire kustlijn om getuige te zijn van het uitzicht op de omgeving. Zie vanaf het strand het schiereiland Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. Als u landinwaarts kijkt, kunt u in de verte de prachtige Mýrdalsjökull-gletsjer zien. Als u teruggaat over het zand en de Jökulsá-rivier volgt, eindigt uw avontuur als u een rivier oversteekt om een prachtig bergdal binnen te gaan.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Vík í Mýrdal
In dit IJslandse wonderland vind je mooie basaltstranden, fantastische ijsgrotten en prachtige gletsjers.

Alle activiteiten

76 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Vík í Mýrdal

Meer zien

Veelgestelde vragen over Vík í Mýrdal

Wat zijn de topattracties van Vík í Mýrdal?

De topattracties van Vík í Mýrdal zijn:

Andere activiteiten in Vík í Mýrdal

Wil je alle activiteiten in Vík í Mýrdal bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vík í Mýrdal

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 9.176 beoordelingen

Wat kan ik zeggen, absoluut alles was perfect en we hadden ook super veel geluk want we hadden een FANTASTISCHE gids Alan en een super aardige chauffeur Lucas en beiden erg behulpzaam. Alan is zeer goed geïnformeerd, hij weet alles over IJsland en zijn geschiedenis. Hij vermaakte ons altijd tijdens de busreis door ons de geschiedenis van IJsland te vertellen, maar echt met veel zeer interessante details en vertelde ons ook veel over de gewoonten en levensstijl van de IJslanders. Echt heel goed, hij is onder andere een taalkundige die perfect Engels spreekt, een beetje Italiaans en andere talen. Zijn kennis is echt indrukwekkend. Lucas dan, Pools maar die al een paar jaar in IJsland woont, heel aardig en ook beschikbaar voor al onze vragen over het leven in IJsland. Het was werkelijk een prachtige tour maar hun aanwezigheid was zeker een pluspunt voor de tour. Dank u, dank u wel, we hebben prachtige herinneringen

Deze wandeling is een geweldig mooie ervaring!! De voorbereidingen duurden erg lang vond ik (+- 1 uur). Je moest in de kou wachten waardoor ik de zin in de wandeling verloor. Gelukkig maakte de wandeling in deze prachtige omgeving alles goed. Ook de gids was super!! Ze was heel vriendelijk, duidelijk ik haar uitleg en nam genoeg tijd om overal even te stoppen voor een foto.

Geweldig mooie dagtocht. Alles supergoed geregeld. Goed verstaanbare Engels sprekende reisgids die heel veel informatie wist te vertellen. Echt aan te raden.

Wauw! Wat een beleving en wat een prachtige omgeving. Zo blij dat we dit tijdig geboekt hadden. Dit mag je gewoon niet missen als je naar IJsland gaat

Een unieke tour gehad door een fantastisch landschap en ontzettend mooie ijsgrot! Zeker een aanrader