Ontdek het beste van
Vík í Mýrdal

In dit IJslandse wonderland vind je mooie basaltstranden, fantastische ijsgrotten en prachtige gletsjers.

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Vík í Mýrdal

Vanuit Reykjavik: Dagexcursie naar het zuiden van IJsland

Vanuit Reykjavik: Dagexcursie naar het zuiden van IJsland

Breng de dag door met het verkennen van de dramatische landschappen in het zuiden en de kustlijn van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Reykjavik. Ontdek onderweg een verscheidenheid aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Na de ophaalservice bij een selectie van hotels en accommodaties in het centrum van Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss- en Skógafoss-watervallen. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60 meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder het steeds veranderende wapenfeit van de natuur van dichtbij. Bekijk dan de basaltzeestapels bij Reynisfjara, het zuidelijkste dorp van IJsland net ten zuiden van de Mýrdalsjökull-gletsjer, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

Vanuit Vik of Reykjavik: Katla ijsgrot en Super Jeep Tour

Vanuit Vik of Reykjavik: Katla ijsgrot en Super Jeep Tour

Ontdek de unieke ijsgrotten van Zuid-IJsland tijdens een rondleiding vanuit Vik of Reykavík. Bewonder de adembenemend mooie uitzichten terwijl je langs de spectaculaire zuidkust van het eiland rijdt. Spring op een Super Jeep en rijd over een landelijke route. Kom onderweg naar de eerste stop langs ongelofelijke landschappen en adembenemende bezienswaardigheden. Arriveer bij de Myrdalsjokull-gletsjer en wandel er met de meegeleverde stijgijzers overheen om de Kötlujökull-gletsjer te bereiken. Verken de ijskoude blauwe en zwarte ijsgrot en bewonder met je ervaren gids de binnenkant van de grot. Ga dan weer terug naar de minibus voor de terugrit naar Vik of Reykavík.

Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

Verken de spectaculaire landschappen van het zuiden van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag per bus. Je reist af naar de tong van de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je lokale gids je alles vertelt over de geschiedenis en vorming.van deze grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen bij je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust naar de indrukwekkende gletsjerlagune. Je krijgt meer dan genoeg tijd om de drijvende ijsbergen te aanschouwen en van het schitterende landschap te genieten. Vergeet niet om in het seizoen je ticket voor de boottocht op de Jökulsárlón te reserveren, om de gletsjerlagune van heel dichtbij te kunnen ervaren. Als je van tevoren boekt is je plek gegarandeerd. De Jökulsárlón-gletsjerlagune is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Je wordt teruggebracht naar Reykjavik en pauzeert onderweg bij de beeldschone waterval Seljalandsfoss. Ook bezoek je het zwarte strand Diamond Beach, en bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, pauzeer je voor het avondeten.

IJsland: Dagvullende tour langs de zuidkust, het Zwarte Strand en de Watervallen

IJsland: Dagvullende tour langs de zuidkust, het Zwarte Strand en de Watervallen

Reis door de landbouwgebieden van Zuid-IJsland en ervaar het Land van Vuur en IJs op deze dagvullende tour per bus vanuit Reykjavík, met gids en optionele hoteltransfers. Ontdek het zwarte zandstrand Reynisfjara, de Eyjafjallajökull vulkaan, donderende watervallen en majestueuze gletsjers. Kies uit een privétour met handige ophaal- en terugbrengservice vanaf je hotel, een groepstour met ophaal- en terugbrengservice vanaf je hotel, of een groepstour vanaf een centraal gelegen trefpunt. Ontspan tijdens de rit door het ruige platteland van het zuiden. Bewonder prachtige natuurlijke landschappen die door de eeuwen heen zijn gevormd door de gecombineerde activiteit van gletsjers en vulkanen. Bewonder de regenbogen die boven de Skógafoss waterval zweven. Maak een wandeling over het zwarte zandstrand Reynisfjara terwijl je de omringende basaltzuilen bekijkt. Leer meer over de IJslandse legende over de zuilen en vraag je af of het eigenlijk ondeugende trollen zijn die door de opkomende zon in rotsen zijn veranderd. Bekijk dramatische kliffen en grotten en wandel achter de Seljalandsfoss watervallen. Keer aan het eind van je tour terug naar Reykjavík.

Skaftafell: ijsgrottentocht en gletsjerwandeling

Skaftafell: ijsgrottentocht en gletsjerwandeling

Verken adembenemende ijsformaties en gletsjermolens tijdens deze rondleiding in Skaftafell. Bewonder een natuurlijk gevormde, blauwe ijsgrot en leer hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids brengt je naar de voet van Falljökull, een gletsjertong van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Kijk op een heldere dag uit naar Hvannadalshnúkur in de verte.

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón gletsjerlagune en Diamond Beach

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón gletsjerlagune en Diamond Beach

Begeef je op een rondleiding van Reykjavik naar de Jökulsárlón Glacial Lagoon. Wees getuige van de machtige Hvannadalshnjúkur-berg en de zwarte zandwoestijn die zich uitstrekt tussen Skaftafell National Park en de lagune. Stop bij de waterval Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen om de andere kant te bereiken. Ga verder naar de majestueuze Skógafoss-waterval en bewonder de indrukwekkende val van 60 meter. Ga verder naar Jökulsárlón Glacial Lagoon en wandel langs de oevers van het meer. Dompel jezelf onder in de rust van het gebied terwijl 1000 tot 1500 jaar oud ijs losbreekt van de Vatnajökull-gletsjer en drijft geruisloos op het water. Herken locaties uit enkele van de vele films die in de omgeving zijn opgenomen, zoals Batman Begins en Tomb Raider. Stop bij het spectaculaire Diamond Beach en bewonder de strook zwart zand gespikkeld met ijsklontjes, waardoor het lijkt alsof het glinsterende diamanten zijn . Geniet in de warmere maanden van een extra boottocht rond de lagune en bekijk de drijvende ijsbergen van dichtbij.

Vanuit Vik: Katla ijsgrot en Super Jeep Tour

Vanuit Vik: Katla ijsgrot en Super Jeep Tour

Verken een natuurlijke ijsgrot op deze begeleide tocht vanuit Vik. Stap in een jeep in Vík en trek buiten de gebaande paden de IJslandse wildernis in. Gehuld in veiligheidsuitrusting reis je door een indrukwekkend berg- en gletsjerlandschap naar de ijsgrot van Katla. Reis vanuit Vik per jeep naar de machtige gletsjers en ijsgrotten van Zuid-IJsland. Met een stel stijgijzers onder je schoenen en je helm vastgegespt ben je klaar om dit natuurfenomeen te verkennen. Je wandelt over de Mýrdalsjökull-gletsjer, gelegen onder de vulkaan Katla. Dwaal door de grot en bewonder de spectaculaire kleurencombinaties van blauw, grijs en zwart, terwijl je gids vertelt over de Kötlujökull-gletsjer en de vorming van de ijsgrot van Katla.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze dagtour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjerwonderland dat de zuidkust van IJsland is. Loop achter de donderende nevelsluier bij de Seljalandsfoss-waterval en geniet van het ongelooflijke uitzicht vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve Hengill-vulkaan en vervolgens naar rijke landbouwgronden aan de kust. Op heldere dagen kun je de Hekla-vulkaan zien, en in de verte rijst de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan majestueus boven de kustbergen uit. Slechts een paar kilometer uit de kust en goed zichtbaar zijn de vulkanische Westman-eilanden, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Stop bij de Sólheimajökull-gletsjer, de droom van elke fotograaf. Het volgende op de route is het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Bekijk de krachtige Atlantische golven die op het zwarte zand beuken, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners), is het de grootste nederzetting in 70 kilometer. Op de terugweg naar Reykjavík stop je bij de krachtige Skógafoss-waterval voor een korte wandeling een trap op om een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste stop is bij de 60 meter hoge Seljalandsfoss-waterval, vooral bekend vanwege het verborgen pad erachter en eromheen.

Vanuit Jökulsárlón: Vatnajökull gletsjer blauwe ijsgrottentocht

Vanuit Jökulsárlón: Vatnajökull gletsjer blauwe ijsgrottentocht

Je reis begint met een ontmoeting met je chauffeur-gids en de grootste op maat gemaakte superjeeps van IJsland! We vertrekken vanaf de Glacier Lagoon en rijden ongeveer dertig minuten of zo dicht mogelijk naar Breiðamerkurjökull, de gletsjertong die zich uitstrekt vanuit het zuiden van Vatnajökull. Tijdens de tocht legt je gids uit hoe ijsgrotten ontstaan. Je krijgt ook informatie over de gletsjers, vulkanen en de cultuur van dit gebied. Na aankomst loop je ongeveer 15-20 minuten (1 km) tot je bij de gletsjer en de ingang van de grot komt. Voordat je de grot ingaat, zal je gids een aantal veiligheidsaspecten bespreken en je voorzien van helmen en stijgijzers als de omstandigheden dat vereisen. We blijven minimaal 30 minuten in de grot en maximaal 60 minuten. De tijd in de grot varieert afhankelijk van de omstandigheden die dag, het weer, de structuur van elke grot en het verkeer (andere groepen). Houd er rekening mee dat de ijsgrotten voortdurend veranderen door natuurlijke processen. Oude grotten kunnen verdwijnen en nieuwe kunnen ontstaan, zelfs binnen hetzelfde seizoen. Als gevolg hiervan kunnen de ijsgrotten die we bezoeken verschillen, en de foto's op onze website kunnen grotten tonen die niet meer bestaan. Voor de meest actuele foto's raden we je aan ons te volgen op Instagram, waar we regelmatig recente foto's van onze tochten delen. Onze Instagram: ice.explorers.is of bekijk onze website: https://explorers.is/gallery/

Sólheimajökull: Gletsjerwandeling met gids

Sólheimajökull: Gletsjerwandeling met gids

Stap in het avontuur van je leven met onze Glacier Experience Tour, die begint bij de Sólheimajökull parkeerplaats. Maak kennis met je gecertificeerde gletsjergidsen en rust je uit met stijgijzers, helmen en ijsbijlen. Als we aan onze wandeling naar de Sólheimajökull gletsjer beginnen, bouwen we onze verwachtingen op voor de wonderen die voor ons liggen. Onder leiding van deskundige gidsen doorkruisen we de ijzige uitgestrektheid van de Sólheimajökull, waarbij elke stap adembenemende ijsformaties, enorme moulins en diepe kloven onthult. Het landschap is ontzagwekkend, met prachtige vergezichten op de omliggende bergen en valleien die er om vragen om op foto vastgelegd te worden. Tijdens de wandeling delen onze gidsen fascinerende inzichten over de vorming van de gletsjer, de geschiedenis en de culturele betekenis in IJsland. Je wordt ondergedompeld in het rijke verhaal van deze bevroren wereld en voelt een diepe verbondenheid met zijn oeroude oorsprong. Ga met ons mee op een Glacier Experience Tour en creëer herinneringen die een leven lang zullen blijven, terwijl je de ongelooflijke bevroren wereld van de Sólheimajökull gletsjer verkent.

Veelgestelde vragen over Vík í Mýrdal

Wat zijn de topattracties van Vík í Mýrdal?

De topattracties van Vík í Mýrdal zijn:

Bekijk alle topattracties van Vík í Mýrdal

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Vík í Mýrdal?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Vík í Mýrdal op GetYourGuide

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Vík í Mýrdal?

De beste binnenactiviteiten voor regenachtige dagen zijn:

Bekijk de beste binnenactiviteiten van Vík í Mýrdal op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Vík í Mýrdal

Activiteiten in Vík í Mýrdal

Steden in IJsland

Andere activiteiten in Vík í Mýrdal

Wil je alle activiteiten in Vík í Mýrdal bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vík í Mýrdal

Gemiddelde beoordeling

4.7
(9.176 beoordelingen)

Geweldige ervaring!! De prijs van de tour wordt volledig gerechtvaardigd door de unieke en ongelooflijke ervaring die we hadden! Alles was perfect georganiseerd en onze chauffeur/gids (Martin) was fantastisch en liet ons alle wonderen van IJsland zien waar we tijdens de tour doorheen gingen. Superaanrader!!

geweldige activiteit. We waren uitgerust en konden toen de gletsjer ontdekken, beneden, boven en via gletsjerspleten. jammer dat de grot erg smal was vanwege de periode en de opwarming. maar toch een magische ervaring met een geweldige gids!

Super gave activiteit, Hij is in verhouding met de tour vanuit Reykjavik incl. vervoer wel duurder

Het was een geweldige ervaring, onze gids Rik was fantastisch. Ik raad hem ten zeerste aan!

Was een Buitenaardse belevenis. De gids had alle tijd. Gaf hele goede uitleg