Kies data
Vík í Mýrdal

Noorderlicht

Vík í Mýrdal Noorderlicht: Onze meest aanbevolen

Van Reykjavik: 2-daagse zuidkusttour met blauwe ijsgrot

1. Van Reykjavik: 2-daagse zuidkusttour met blauwe ijsgrot

Verken het geothermische landschap van de zuidkust van IJsland tijdens een 2-daagse tour vanuit Reykjavik en bezoek de mooiste watervallen, ijsgrotten en zwarte lavastranden. Dag 1: Zuidkust - watervallen - Reynisfjara Vertrek uit Reykjavík en rijd langs route 1 naar de Seljalandsfoss-waterval onder de Eyjafjallajokull-vulkaan. Bezoek vervolgens de Skógafoss-waterval van 60 meter hoog en bekijk de watervallen van de Skógá-rivier. Ontdek de geheime watervallen van Kvernufoss en Írafoss en rijd naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara onderaan de Reynisfjall-berg. Ga door naar Seljaland en verblijf in een herberg in de buurt van de Seljalandsfoss-waterval. Als de omstandigheden gunstig zijn, kun je zelfs het noorderlicht aan de nachtelijke hemel zien. Dag 2: Jökulsárlón-gletsjermeer - blauwe ijsgrot Rij door het dorp Vik aan de zuidpunt van IJsland en ga op weg naar Skaftafell. Geniet van het indrukwekkende uitzicht op de wildernis. Zie de ijsbergen van het Jökulsárlón-gletsjermeer die vanaf de Breiðamerkurjökull-gletsjer in de zee stromen.   Rijd met de Super Jeep naar een van de ijsgrotten die zich in de winter vormen. Maak gebruik van ongeveer 1 uur vrije tijd en verken de magische blauwe grotten zelf. Keer terug naar Jökulsárlón en neem vanaf daar de bus terug naar Reykjavik. Maak een korte tussenstop in Vik, voordat je terugkeert naar Reykjavik voor wat lekkers onderweg. 

Van Reykjavik: 3-daagse wintertour zuidkust met gletsjer

2. Van Reykjavik: 3-daagse wintertour zuidkust met gletsjer

Verken de geothermische en bevroren landschappen van de zuidkust van IJsland tijdens een driedaagse tour. Bewonder verbazingwekkende watervallen en verken een ijsgrot. Laat je verrassen door zwarte lavazandstranden, wandel langs de oevers van Glacier Lagoon en voel de spanning terwijl je spectaculaire geothermische kenmerken tegenkomt. Dag 1: Golden Circle & Kerið vulkanische krater Op de eerste dag bezoekt u alle bekendste plaatsen in IJsland die de Golden Circle Route vormen: Þingvellir National Park, Gullfoss Golden Waterfall en het geothermische gebied Haukadalur met de Strokkur-geiser. Voordat u naar uw accommodatie voor de nacht gaat, bezoekt u ook het vulkanische kratermeer van Kerið. Als je de nacht doorbrengt in het lieflijke dorpje Hveragerði, kun je een wandeling maken door het geothermische park of langs de Reykjafoss-waterval op zoek naar het noorderlicht (als de weersomstandigheden gunstig zijn). Dag 2: Zuidkust van IJsland De tweede dag begint met een rit over de zuidkust van IJsland om je eerste bestemming te bereiken: de Seljalandsfoss-waterval en de nabijgelegen verborgen waterval van Gljufrabui. Ga verder naar de Skógafoss-waterval om de rivier de Skógá 60 meter naar beneden te zien vallen bij de krachtige watervallen. Na het zien van drie prachtige watervallen komt het tijd om te wandelen op het wereldberoemde zwarte zandstrand van Reynisfjara. Donker vulkanisch zand strekken zich uit zover het oog reikt, met machtige Atlantische golven die tegen de Reynisdrangar beuken, vingers van vulkanisch gesteente die net voor de kust in de lucht torenen. De tweede nacht, deze keer doorgebracht op een afgelegen locatie in Zuidoost-IJsland, biedt meer kansen om aurora te spotten. Dag 3: Expeditie ijsgrotten en gletsjerlagune Deze dag neemt je mee tot diep in het Vatnajokull National Park. Loop langs de oevers van de Glacier Lagoon en op het met ijs verspreide strand genaamd Diamond. Het hoogtepunt van de hele tour is een ijsgrot. Uitgerust met alle benodigde veiligheidsuitrusting spring je op de super jeep en brengt je naar de prachtige natuurlijke ijsgrot onder de grootste gletsjer van Europa - Vatnajokull. De Blue Ice Cave laat echt de enorme krachten van de IJslandse natuur zien, omdat ze van nature in gletsjers worden gevormd wanneer zoet water bevriest in de dalende wintertemperaturen. Elk jaar worden er nieuwe grotten gecreëerd als de gletsjers bevriezen en smelten en opnieuw in verschillende vormen bevriezen. Op die dag stop je ook bij een traditionele turfkerk en bekijk je nog eens basaltkolommen tijdens een verfrissing in het dorp Vik.

Van Reykjavik: winter 6-daagse kleine groepsreis door IJsland

3. Van Reykjavik: winter 6-daagse kleine groepsreis door IJsland

Je IJslandse avontuur begint met het ophalen van Reykjavik en gaat langs de Gouden Cirkel. Bewonder de natuurlijke bezienswaardigheden van de Gullfoss-waterval en het nationale park Geysir en Þingvellir, bewonder heet water dat uit de aarde spuit en leer over de geschiedenis van IJsland terwijl je reist. Breng je eerste nacht door in een gezellig hotel aan de zuidkust. Bezoek op dag 2 de watervallen van Skogafoss en Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen voor een werkelijk adembenemende ervaring. Vanaf hier begin je aan een wandeltocht naar een nabijgelegen oude gletsjer voordat je terugkeert naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Breng de nacht door in het kleine dorpje Vík en geniet 's avonds van vrije tijd om de omgeving te verkennen of om je te mengen met je medereizigers. Ontdek op dag 3 Skaftafell National Park, waar glinsterende witte ijslagen contrasteren met het grimmige zwarte zand. Maak daarna een rondleiding door een prachtige ijsgrot en zie enorme ijsblokken drijven in de gletsjerlagune van Jökulsárlón. Breng de avond door op zoek naar het wereldberoemde noorderlicht, een echte once-in-a-lifetime ervaring. Dag 4 neemt je mee op ontdekkingstocht door de Oostfjorden, op zoek naar wilde rendieren en andere inheemse dieren. Leer vervolgens over de cultuur en manier van leven van nabijgelegen lokale dorpen en passeer vervolgens het meer van Lagarfljót, waar een monster zou leven! Bewonder de bossen van Hallormsstaðaskógur voordat je de nacht doorbrengt in een slaperig dorp. Verken de geothermische regio van het Mývatn-meer op dag 5 en bekijk de lavapilaren van Dimmuborgir. Ga verder naar de Námaskarð-pas om te staren naar de aarde die kookt en borrelt voor je ogen, en breng dan de nacht door in Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Tot slot, op dag 6, dwaal je langs de adembenemende fjord van Eyjafjörður en bezoek je Kaffi Kú om lokale boeren te ontmoeten. Je stopt bij Hauganes voor een excursie om walvissen te spotten, inbegrepen bij dit avontuurlijke uitje. Aan het einde van een drukke en spannende 6-daagse reis, reis je terug naar Reykjavik waar je avontuur ten einde loopt.

Van Reykjavík: 4-daagse vakantie aan de zuidkust met accommodatie

4. Van Reykjavík: 4-daagse vakantie aan de zuidkust met accommodatie

Bekijk het beste van de zuidkust van IJsland tijdens een 4-daags avontuur met boerderijaccommodatie inbegrepen. Leer meer over de unieke landschappen van deze regio, ga op een quadtocht, ontdek enkele van de meest pittoreske locaties en bewonder, als de omstandigheden het toelaten, het noorderlicht. Dag 1 - De Gouden Cirkel Je tour begint met de beroemde Golden Circle. Ga eerst naar het door UNESCO beschermde Þingvellir National Park. Verken het landschap en zie de breuklijnen waar de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen uit elkaar drijven en IJsland in tweeën splitsen. De volgende stop is Geysir, waar je de uitbarstende heetwatergeiser kunt ervaren, een natuurlijk fenomeen dat maar op een paar plaatsen op aarde te zien is. Ten slotte is de laatste stop op de Golden Circle Gullfoss en de indrukwekkende Golden Waterfall. De sightseeing van de dag komt ten einde als u naar uw gezellige boerderijaccommodatie gaat, een schapenboerderij met een authentieke landelijke ervaring, eten, drinken en een plek om te ontspannen. Na het diner zal er een jacht op het noorderlicht zijn als de omstandigheden dit toelaten. Dag 2 - Het avonturenterrein De tweede dag is gevuld met avontuur, te beginnen met een quad-fietstocht op het zwarte zand van Mýrdalssandur. Bekijk de zwarte zandstranden en stop bij het beroemde vliegtuigwrak op het zand. Rijd vervolgens over een rivier om toegang te krijgen tot een prachtig bergravijn. 'S Middags begin je aan een schilderachtige wandeling op een van de paden in het gebied voordat je terugkeert naar de boerderij waar je de kans krijgt om de schaapskooi te bezoeken en te helpen met het voeren van de dieren. Na het diner zal er opnieuw een jacht op het noorderlicht zijn als de omstandigheden dit toelaten. Dag 3 - De gletsjerlagune Reis verder naar het oosten en steek de uitgestrekte open zwarte zandvlaktes van het zuidoosten over en zoek in de verte naar Europa's grootste ijskap. De Vatnajökull-gletsjer heeft het landschap eeuwenlang gevormd en door de Fjaðrárgljúfur-kloof te bezoeken, krijgt u een idee van de krachtige krachten die in het spel zijn. Bezoek de Jökulsárlón-gletsjerlagune. Op korte afstand van de lagune ligt Diamond Beach, genoemd naar de talloze ijsbergen die zijn gestrand op weg naar de zee. 's Avonds wordt er op het noorderlicht gejaagd als de omstandigheden het toelaten. Dag 4 - Gletsjerwandelingen, zwarte zandstranden en watervallen Begin de laatste dag met een gletsjerwandeling op de Sólheimajökull-gletsjer. Een gespecialiseerde gletsjergids leidt je door dit bevroren wonderland van de IJslandse outlet-gletsjers. Als je geluk hebt, kun je onderweg een ijsgrot tegenkomen. Geniet op de terugweg naar Reykjavík van de schilderachtige landschappen van de zuidkust met stops bij het beroemde zwarte zandstrand van Reynisfjara en de Skógafoss-waterval.

Veelgestelde vragen over Noorderlicht in Vík í Mýrdal

Welke andere activiteiten dan Noorderlicht zijn de moeite waard in Vík í Mýrdal?

Andere onmisbare dingen om te doen in Vík í Mýrdal:

Sitemap Vík í Mýrdal

Wil je alle activiteiten in Vík í Mýrdal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vík í Mýrdal

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2 beoordelingen

Top reis met kanjers van gidsen. Nice Travel has it all!

Nice Travel heeft een pracht maatwerk 2-daagse reis naar zuiden van IJsland. Kleinschalig en persoonlijk. Ontzettende enthousiaste en met enorme kennis en kunde van gidsen. Twee dagen actief op pad was echt een feestje. Als ik alleen reis, zou ik zo weer een reis boeken met Nice Travel.

Zeer complete reis met spectaculaire landschappen en ervaringen, hoewel het in februari erg koud is. Comfortabel vervoer en accommodatie. Aangename en gewillige gids met zeer tijdige stops.

Mooie ervaring! De organisatie is super, net als de gids die ons deze 2 dagen vergezelde. Ik raad je aan deze tour te boeken, het is goed besteed geld!