Vila Franca do Campo
Wateractiviteiten

Wateractiviteiten
15 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Vila Franca do Campo

57 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

Vila Franca do Campo

Vila Franca do Campo

Vila Franca do Campo Wateractiviteiten: onze aanbevelingen

Azoren: walvissen spotten en eilandboottocht

Azoren: walvissen spotten en eilandboottocht

Begin de excursie met een inleiding over walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere zeedieren, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie stap je aan boord van de aangewezen boot en vaar je de zee op. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, terwijl de natuurgidsen en zeebiologen aan boord commentaar geven. De boottocht omvat ook een tour langs Anel de Princesa (princessenring) van Vila Franca do Campo, waar je de vulkaan en de inheemse dieren van dichtbij kunt bekijken. Het is toegestaan om iets kleins te eten aan boord, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

São Miguel East: bustour van een hele dag met lunch

São Miguel East: bustour van een hele dag met lunch

Verken de hoogtepunten van de oostelijke helft van het eiland São Miguel tijdens een rondleiding per busje. Ontdek de warmwaterbronnen van Furnas, de waterval van Ribeira dos Caldeirões en de afgelegen ruige schoonheid van de regio Nordeste. Geniet van het prachtige landschap langs de noordkust van het eiland tot je bij de Santa Iria Lookout komt, met een spectaculair, ruim uitzicht op de noordkust in beide richtingen, voordat je verder gaat naar Furnas. Bevind jezelf in Furnas en bewonder een spectaculaire panoramische stop om uit te kijken over het meer en de stad. Daal af waar je de keuze krijgt om de geothermische velden te bezoeken en het glinsterende water te proeven, of tegen een toeslag te baden in de warmwaterbronnen. Ontdek vervolgens een traditionele manier van koken terwijl je lunch van cozido(stoofpot) wordt getrokken uit de warme vulkanische grond. Vervolg 's middags de reis naar het oosten, met een stop bij de charmante waterval van Ribeira dos Caldeirões. Verken Nordeste, het meest onontdekte en landelijke deel van het eiland. Bezoek twee geweldige uitkijkposten over de hoge kliffen die kenmerkend zijn voor de oostkust van São Miguel, voordat je terugkeert naar Ponta Delgada.

São Miguel: boottocht met glazen bodem met snorkelen

São Miguel: boottocht met glazen bodem met snorkelen

Ontdek het leven dat diep in de Azorenzee ligt vanuit het comfort van deze boot met glazen bodem, met een deskundige bemanning en gids. Je avontuur begint bij Vila Franca do Campo Marina. Een bioloog geeft je een briefing over de route en dan kun je op pad. Leer meer over het zeeleven, de natuur en historische bezienswaardigheden van Vila Franca do Campo. U kunt het unieke zeeleven van het beschermde gebied spotten en de zeevogels en schaaldieren observeren die het eilandjeslandschap vullen. De bioloog zal je helpen de soort te identificeren, maar je kunt alles verwachten, van kleurrijke scholen vissen tot zeesterren, zeekomkommers en vulkanische activiteit onder water. Als je wilt afkoelen, kun je gaan zwemmen en snorkelen en dichter bij de wilde dieren komen die je hebt gezien.

Azoren: Kajakervaring op het eilandje Vila Franca do Campo

Azoren: Kajakervaring op het eilandje Vila Franca do Campo

Begin je avontuur in de jachthaven van Vila Franca do Campo, in het gelijknamige dorp, waar een van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland São Miguel ligt - het eilandje Vila Franca do Campo. Het eilandje is geclassificeerd als beschermd gebied en is het resultaat van een ondergedompelde oude vulkaan waarvan de overstroomde krater een halve cirkel vormde. Na de kennismaking en introductie gaan we verder met het verdelen van de uitrusting en vervolgens een veiligheidsbriefing. Na de oriëntatie van de gids vertrekken we vanuit de jachthaven in de richting van het eilandje waar het avontuur zal beginnen. We zullen het emblematische eilandje Vila Franca do Campo verkennen, het omzeilen en de verborgen grotten ontdekken. Dit eilandje staat ook bekend onder de naam Anel da Princesa "Prinsessenring", en in het gezelschap van lokale gidsen leer je over de legendes, verhalen, bezienswaardigheden en gebeurtenissen die deze plek zo bijzonder en onvergetelijk maken. Als je de binnenkant van het eilandje bereikt, kun je ontspannen op het kleine strand dat zich vormt bij eb of je naar binnen wagen om de fauna en flora van dit beschermde gebied beter te leren kennen. Maak van de gelegenheid gebruik om te duiken en verfris jezelf in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan terwijl je de mariene biodiversiteit bewondert en leert kennen. Na een ontspannende pauze en vrije tijd om dit eilandje te verkennen, keren we terug naar het startpunt waar de activiteit zal eindigen. In totaal wordt er ongeveer 5 kilometer afgelegd. Opmerking: De duur van deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden en de capaciteiten van de groep. De veiligheid van onze klanten is een van onze prioriteiten, want deze activiteit is afhankelijk van de zee- en weersomstandigheden en kan worden geannuleerd of verplaatst. TOEGANG TOT HET EILANDJE VAN VILA FRANCA DO CAMPO: Het eilandje Vila Franca is een beschermd gebied en het is belangrijk om deze locatie te behouden. Daarom zijn er enkele beperkingen en restricties op de toegang afhankelijk van de tijd van het jaar: - Van 15 april tot 14 juni - Wandelen en snorkelen binnen het eilandje is niet toegestaan. - Van 15 juni tot 15 oktober - Geen beperkingen (wandelen en snorkelen zijn toegestaan). - Van 16 oktober tot 31 oktober - Snorkelen in het eilandje is niet toegestaan (buiten snorkelen en binnen wandelen wel). - Van november tot 14 april - Alleen wandelen binnen het eilandje is toegestaan (snorkelen binnen en buiten het eilandje is niet toegestaan).

Furnas: Theeplantages, meer en vulkaan rondleiding

Furnas: Theeplantages, meer en vulkaan rondleiding

Ontdek de natuurlijke wonderen van São Miguel: Theeplantages, warmwaterbronnen en meer! Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van São Miguel met onze rondleiding, die direct vanuit je accommodatie begint. Dompel jezelf onder in weelderige landschappen, verbluffende vergezichten en fascinerende bezienswaardigheden tijdens je reis. Begin je avontuur met een bezoek aan Gorreana Tea Plantation, de oudste theeplantage van Europa, en geniet van een gratis theeproeverij te midden van de pittoreske plantage. Wandel door de theevelden en geniet van de serene omgeving. Ga vervolgens naar Furnas, waar je de betoverende vallei verkent en geniet van een rustgevende duik in de warmwaterbronnen, een perfecte gelegenheid om weer in contact te komen met de natuur. Na je verkwikkende warmwaterervaring kun je genieten van een traditionele lunch in Furnas en de beroemde "Cozido das Furnas" nuttigen of de verschillende menuopties verkennen. Maak na de lunch een ontspannen wandeling rond de pittoreske lagune om de natuurlijke schoonheid volledig te omarmen. Vervolg je reis met een bezoek aan het uitkijkpunt van het wereldberoemde eilandje Vila Franca, bekend om zijn unieke charme en allure. Sluit tot slot je onvergetelijke rondreis in Ponta Delgada af met een bezoek aan de fascinerende ananasplantages. Boek nu om te beginnen aan een onvergetelijk avontuur door de natuurlijke wonderen van São Miguel! OPMERKING: De ophaalservice is tussen 8:45 en 9:30. Er kunnen vertragingen worden verwacht vanwege het verkeer of het grote aantal passagiers.

São Miguel: Vulkaan Furnas & Theeplantage Tour & Lunch

São Miguel: Vulkaan Furnas & Theeplantage Tour & Lunch

Verlaat Ponta Delgada en reis langs de zuidkust van São Miguel voordat je richting de Furnas-vallei gaat om het dramatische vulkanische landschap te ervaren. Stop onderweg bij het dorp Lagoa en bezoek een traditionele pottenbakkerij. Bewonder de voormalige hoofdstad van het eiland in Vila Franca do Campo. Ga bij aankomst in de Furnas-vallei naar het meer om te genieten van een lunch van authentieke cozido na caldeira (traditionele Portugese stoofpot) bereid met behulp van de hitte van de vulkanische bodem. Proef de ingrediënten die kenmerkend zijn voor dit typische gerecht. Ga vervolgens naar de uitkijktoren van de Pico do Ferro voor een panoramisch uitzicht over de vallei. Keer terug naar Ponta Delgada via de noordelijke weg van het eiland en stop bij de locatie van Europa's enige theeplantages en theefabriek.

Vila Franca Do Campo: Introductie tot duiken

Vila Franca Do Campo: Introductie tot duiken

Begin je duikervaring met een kleine introductiesessie waarin je alles leert over duikuitrusting, technieken en communicatie onder water. Ga dan met de boot de zee op, zodat je op een ontspannen manier onder toezicht kunt duiken. Je duik vindt plaats buiten het natuurreservaat van Vila Franca do Campo Islet, een eiland gevormd door een vulkaankrater. Verken een gebied in de buurt van wrakke kanonnen uit de 16e eeuw en zie hoe de natuur ze heeft opgenomen in het onderwaterleven.

Lagoa do Fogo: Rondleiding Vulkaan Geo-Tour met baden in warmwaterbronnen

Lagoa do Fogo: Rondleiding Vulkaan Geo-Tour met baden in warmwaterbronnen

Bewonder het vulkanische landschap van de Azoren met een rondleiding door het Lagoa do Fogo (meer van vuur) tijdens deze rondleiding in São Miguel, met optionele ophaalservice bij het hotel. Stop bij meerdere uitkijkpunten op de rit naar de krater. Neem een duik in de thermale baden Caldeira Velha of de waterval Salto do Cabrito. Vertrek vanaf de jachthaven van Vila Franca do Campo voor het inchecken en een korte briefing. Stap dan in een busje en rijd naar het beschermde natuurreservaat Lagoa do Fogo. Onderweg stop je bij de schilderachtige uitkijkpunten Pico da Barrosa en Bela Vista om te genieten van enkele van de beste eilanduitzichten van São Miguel. Uiteindelijk arriveer je bij de 15.000 jaar oude krater die in de diepe caldera van de Fogo-vulkaan ligt. Bewonder het prachtige meer en leer van je gids over de endemische flora en de omliggende bossen. Ga vervolgens de berg af en passeer het Caldeira Velha Environmental Interpretation Centre voor informatie over de vulkanische oorsprong, biodiversiteit en geothermische hulpbronnen van het eiland. Hier kunt u kiezen voor een bad in de kunstmatige thermale baden van Caldeira Velha en een natuurlijk watervalzwembad – allemaal verwarmd door de nabijgelegen Fogo-vulkaan. Je kunt ook verder gaan naar de Salto do Cabrito-waterval, verscholen in een weelderig bos. Als u nog tijd over heeft, bezoekt u het historische centrum van Ribeira Grande, de 16e-eeuwse fontein van Largo de São Pedro of het zandstrand van Santa Barbara. Ga ten slotte terug naar de jachthaven om de tour te beëindigen.

Vila Franca do Campo: Kajakverhuur

Vila Franca do Campo: Kajakverhuur

Er is geen betere manier om van de eilanden van de Azoren te genieten dan met een kajak in de Atlantische Oceaan. Geniet van de vrijheid van het peddelen in open zee langs de unieke kustlijn van Vila Franca do Campo, waar je het prachtige eilandje kunt spotten. Huur hem voor jezelf of neem het gezin mee aan boord (maximaal 4). Alle ervaringsniveaus zijn welkom en de uitrusting is gratis (vest en peddel). Er zijn 3 opties: 2 uur voor beginners, 4 uur voor gevorderden en 6 uur als je meer ervaren bent. De kajaks zijn veilig en comfortabel, geschikt voor de oceaan, dus moeilijk om te slaan in zee en zinken niet. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Ponta Delgada: São Miguel Noordoost Hoogtepunten Dagvullende Tour

Ponta Delgada: São Miguel Noordoost Hoogtepunten Dagvullende Tour

Breng de dag door met het verkennen van de prachtige landschappen van het noordoosten van het eiland São Miguel en de kustlijn tijdens een dagvullende tour vanuit Ponta Delgada, Ribeira Grande of Lagoa. Ontdek hoe de Azorezen leven in de vulkaanmond van Furnas en in Nordeste in de sfeer van een tour in kleine groep. Na een ophaalservice per minibus vanaf de vermelde hotels of pensions reis je naar het prachtige uitkijkpunt Santa Iria aan de noordkust. Verfris je avontuur met een ochtendstop en een theeproeverij in de Gorreana Theefabriek, de laatste 100% natuurlijke theeplantages op aarde. Bekijk de schoonheid van de theeplantages die door de heuvels golven. São Miguel heeft de enige twee theeplantages in Europa Trek naar het schilderachtige Nordeste om het natuurpark Ribeira dos Caldeirões te bezoeken. Een watermolenmuseum, trapsgewijze watervallen en ervaar dit Azoriaanse erfgoed in een magische omgeving, waarbij de essentie van het lokale leven wordt vastgelegd en je wordt ondergedompeld in het levendige verleden van het eiland. Ga vervolgens naar de mystieke Furnas Valley, waar geothermische wonderen wachten om je te verbazen over de betoverende charme van deze plek terwijl je fumarolen en borrelende bronnen ziet, een bewijs van de vulkanische ziel van het eiland. Furnas wordt beschouwd als een van de grootste hydropolen van Europa vanwege de grote verscheidenheid aan minerale en thermale bronnen. Een daarvan is Terra Nostra, een warmwaterbron die gewaardeerd wordt om zijn geneeskrachtige werking. Om je vulkaanavontuur in Furnas te personaliseren, hebben we twee opties; - Ontspan in het thermale water of bezoek een van de mooiste botanische tuinen van Europa (Terra Nostra) om je dagtour aan te passen. (Entree tickets ter plaatse niet inbegrepen) - Fijnproevers kunnen genieten van het meest authentieke gerecht van de Azoren, Furnas stoofpot, (Cozido das Furnas) dat wordt gekookt in vulkanische aarde en perfect is gemaakt om je smaakpapillen te prikkelen. (niet inbegrepen, beschikbaar als optie) Reis naar het geothermische gebied van Furnas (Caldeiras). Bewonder de actieve warmwaterbronnen met kokend water en modder die stoom in de lucht blazen en een magisch landschap creëren. Bewonder de vulkaankrater bij het meer van Furnas voordat je terugkeert naar je oorspronkelijke vertrekpunt, langs de voormalige eilandhoofdstad Vila Franca do Camp. Maak een kleine wandeling door de jachthaven of probeer het unieke gebak van het eiland, de queijada da vila.

Veelgestelde vragen over Wateractiviteiten in Vila Franca do Campo

Welke andere activiteiten dan Wateractiviteiten zijn de moeite waard in Vila Franca do Campo?

Andere onmisbare dingen om te doen in Vila Franca do Campo:

De topbezienswaardigheden in Vila Franca do Campo

Activiteiten in Vila Franca do Campo

Steden in Portugal

Andere activiteiten in Vila Franca do Campo

Wil je alle activiteiten in Vila Franca do Campo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.