Vila Nova de Gaia

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vila Nova de Gaia: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

  1. Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

  Fado is een belangrijk onderdeel van de collectieve Portugese ziel, geboren in de kroegen van de 19e eeuw en een iconisch symbool van de Portugese cultuur. Dit 75-minuten durende programma omvat een bezoek aan de wijnkelders van Cálem, waar je meer leert over de oude wijnmaaktradities. Het bezoek wordt gevolgd door een proeverij van twee portwijnen (wit en een speciale reserve), die worden geserveerd terwijl je geniet van een fado-voorstelling. De fado wordt zowel door mannen als vrouwen gezongen en begeleid door traditionele Portugese gitaar en klassieke gitaar. Maak gebruik van de unieke gelegenheid om via prachtige muziek kennis te maken met de ziel van het land.

  De uitleg over het proces van het maken van port gaat behoorlijk snel. De fado is echter wel erg mooi! Alleen al daarvoor is het de moeite waard!!

 • Porto: rondleiding door Pocas Port Wine Cellar met proeverij

  2. Porto: rondleiding door Pocas Port Wine Cellar met proeverij

  Uw 1-uur durende wijnproeverij begint met een geleid bezoek aan de verouderde kelder, waar gerenommeerde wijnen al meer dan 100 jaar rijpen. Hier leert u wat Port zo speciaal maakt en leert u alles over de plaats waar het wordt gemaakt, de Douro-vallei. Vervolgens maak je een wandeling naar het proeflokaal, waar een geharmoniseerd monster van drie verschillende Portwijnen op je smaak wacht. Terwijl u de wijnen proeft, leert u uit uw deskundige gids over welk voedsel goed samengaat met portwijn en ontdekt u unieke portstijlen die u misschien nog niet eerder hebt geproefd. Eindelijk, voordat de tour voorbij is, heb je ook de kans om een aantal andere heerlijke wijnen te proeven.

 • Porto: rondleiding door Graham's Port Lodge en wijnproeverij

  3. Porto: rondleiding door Graham's Port Lodge en wijnproeverij

  Verken de Graham's Port Lodge uit 1890 tijdens een rondleiding waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de kelder, het productieproces van portwijn, geniet van een klassieke wijnproeverij en verwonder je over een spectaculair uitzicht op Porto en de iconische brug met twee verdiepingen. Bezoek de historische Graham's Lodge, die werd gebouwd in 1890 op een indrukwekkende heuvelrug in Vila Nova de Gaia aan de overkant van de rivier de Douro vanuit Porto en op slechts een paar honderd meter van de zuidoever van de rivier. Bewonder het unieke en spectaculaire uitzicht op het historische stadscentrum van Porto en de iconische brug met twee niveaus die de twee steden Porto en Gaia met elkaar verbindt. Graham's is nog steeds een werkende kelder, wat deze tour een nog uniekere ervaring maakt. Luister naar de geluiden van de hamers van de Coopers en zie hoe de accommodatie monsters ...

  Vlotte gids met humor die ook goed Engels sprak, informatieve rondleiding en een lekkere proeverij.

 • Porto: cruise met zes bruggen met proeverij van port

  4. Porto: cruise met zes bruggen met proeverij van port

  Verken de kalme geneugten van de rivier de Douro door met een typische Rabelo-boot langs de pastelkleurige rivieroevers van Porto en Vila Nova de Gaia te reizen. Tijdens deze cruise van 50 minuten kun je de vervaagde maar rijke geschiedenis van Porto inademen en een glimp opvangen van architectonische wonderen zoals de Gustav Eiffel-brug. Sluit deze ontspannende date af met Porto's ondergewaardeerde majesteit door te genieten van een glas portwijn (heb je de connectie al?). Programma omvat een audiogids voor de tour (Portugees, Engels, Spaans en Frans).

  Boottocht was leuk, wel warme kleding mee nemen voor de wind. Wijnkelder was niet open, jammer.

 • Porto: Burmester-keldertour met proeverij- en koppelopties

  5. Porto: Burmester-keldertour met proeverij- en koppelopties

  Burmester staat al lang bekend om zijn Portwijnen en Douro DOC (Denominação de Origem Controlada). De geschiedenis begon lang geleden in Londen in 1730, toen Henry Burmester samen met John Nash Burmester, Nash & Co creëerde en vanuit Vila Nova de Gaia Portwijnen begonnen te exporteren door heel Europa. Door de jaren heen heeft Burmester van generatie op generatie gezegevierd, wat blijk geeft van zijn inherente karakter en vastberadenheid. Karakter is het holistische principe van het merk en van zijn wijnen. Kom aan bij wijnmakerij Burmester voor een onvergetelijke ervaring. Je bezoekt de Burmester Cellars, gelegen naast de prachtige Luiz I-brug, met een deskundige gids. Leer meer over portwijnen en het Douro DOC-productieproces en proef verschillende portwijnen.

 • Porto: hop on, hop off-bus met rondvaart & bezoek wijnkelder

  6. Porto: hop on, hop off-bus met rondvaart & bezoek wijnkelder

  Verken de wijk Porto op eigen gelegenheid. Je maakt gebruik van een 48-uurse hop on, hop off-blauwe buskaart, een rondvaart met een blauw bootticket en profiteert van een bezoek aan een wijnkelder met port (optioneel). Beleef de perfecte combinatie van historische landschappen en de Douro rivier en kom meer te weten over de traditie van portwijn. Je hebt de mogelijk om tegen een aantrekkelijke prijs de steden Porto, Gaia en Matosinhos te bezoeken met de sightseeingbus en historische bezienswaardigheden te zien tijdens de rondvaart. Je komt ook meer te weten over de culturele betekenis van het produceren van portwijn in een wijnkelder (optioneel).  Speciale tijdschema's: De dag voorafgaand aan het Sint-Jansdag:  van 08:30 uur tot 13:30 uur Sint-Jansdag:  van 14:00 uur Kerstavond: van 08:30 uur tot 13:30 uur Kerstdag: van 14:00 uur Nieuwjaarsavond: van 08:30 uur tot 13:30 uur Nieuwjaar...

  Zeker de moeite. Maar wel een beetje verwarrend welke bus het is. Er zijn verschillende bussen, maar van de desbetreffende bus zijn er ook verschillende lijnen. Zo is er de Orange line en the blue line. Maar dat staat maar in het klein aan het raam van de chauffeur. De bussen zijn blauw, dus je denkt op een blauwe lijn te zitten….

 • Porto: Live Fado Show met glas portwijn

  7. Porto: Live Fado Show met glas portwijn

  Kom meer te weten over de unieke Portugese muzikale vorm van Fado met een liveshow in de intieme omgeving van Casa do Fado. Geniet van een glas portwijn terwijl je meer hoort over dit aspect van de Portugese identiteit, door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Laat je vervoeren naar het oude Porto met een reis naar het Casa do Fado. Gevestigd in een 19e-eeuws gebouw in het historische centrum van Porto, werd Casa do Fado als een project ontwikkeld door een groep vrienden die van het genre houden. Luister naar uitstekende muzikanten terwijl ze live optreden op een locatie met akoestiek die ideaal is ingesteld voor Fado. Geniet van een glas portwijn, het drankje waar Porto beroemd om is, terwijl je meer hoort over de muziek en de oorsprong ervan.

  It was a fantastic performance. A performance that gives you goosebumps, that brings up emotions. Wonderful!

 • Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

  8. Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

  In een gezonde balans tussen Port-traditie en nieuwe technologieën, ontdek je de Douro-regio en portwijn - van de "terroir" tot de wijndruiven, van de categorieën tot aan de aroma's, via het interactieve museum. Tijdens het bezoek met gids aan de Cálem-grotten kom je meer te weten over de afgebakende Douro-regio, leer je hoe port wordt geproduceerd en blijf je op de hoogte van alle details van de geschiedenis van dit wijnhuis. De kelders zelf blijven actief en te bezoeken. Daar kom je meer te weten over de unieke eigenschappen van de verschillende soorten port, terwijl je naast de vaten staat waar ze rijpen, beschermd tegen licht en hitte. Daarna word je uitgenodigd voor een Cálem-wijnproeverij: je drinkt een witte port en een oranje-rode "getaande" port. Met één van de gidsen krijg je de mogelijkheid om nog meer geheimen van de port te ontdekken en de wijnen te proeven.

  Tijd in het museum had wat langer gemogen, was 15 minuten. Rondleiding met Engelse gids was prima. Duidelijke uitleg. Proeverij met glaasje witte en glaasje rode port. Prima excursie

 • Porto: Immersivus Gallery Porto Experience Ticket

  9. Porto: Immersivus Gallery Porto Experience Ticket

  Betreed deze unieke ruimte en geniet van een werkelijk meeslepende artistieke ervaring. Je kunt pauzeren en kunstprojecties bekijken en zien hoe kunst, cultuur en technologie op een innovatieve manier samen kunnen komen. Ter ere van enkele van de meest gewaardeerde kunstenaars uit de geschiedenis, zijn de huidige tentoonstellingen Il Divino Michelangelo, Il Genio Da Vinci, Impressive Monet en Brilliant Klimt. U hebt toegang tot twee hiervan (afhankelijk van de geselecteerde optie). De Immersivus Gallery Porto bevindt zich in het Porto Customs House. Het wil een uniek artistiek referentiepunt zijn en het culturele aanbod van de stad diversifiëren. De ruimte wordt omgevormd tot een monumentaal canvas waarvan de inhoud in 360º wordt geprojecteerd. Kijk hoe de Furnas da Alfandega do Porto wordt veranderd in een monumentaal scherm waar je wordt ondergedompeld in de show en deel gaat uitmaken...

 • Porto: Tuk-Tuk Tour van de stad naar de oceaan

  10. Porto: Tuk-Tuk Tour van de stad naar de oceaan

  Begin met een ophaalservice vanaf je adres in Porto of ontmoet je gids op het handige startpunt. Begin vervolgens aan uw milieuvriendelijke tuk-tuk-tour door onder de betonnen brug, Ponte da Arrábida, door te gaan. Neem de uitgestrekte lengte van 615 meter en de breedte van 27 meter. Leer meer over de betekenis ervan voor heel Portugal en hoe het het zuiden van het land met het noorden verbindt. Bezoek vervolgens het vissersdorp São Pedro da Afurada. Ontdek de tradities en hoor verhalen over het festival ter ere van São Pedro (St. Peter), patroonheilige van de vissers, dat elk jaar eind juni plaatsvindt. Daarna bezoekt u de Marina do Douro, een jachthaven met 300 aanlegsteigers voor boten. Geniet van het uitzicht op het natuurreservaat van de monding van de Douro en het strand van Lavadores, Bandeira Azul.

Other Sightseeing Options in Vila Nova de Gaia

Want to discover all there is to do in Vila Nova de Gaia? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Vila Nova de Gaia

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.312 beoordelingen

veel waar voor uw geld, het behandelt alle bezienswaardigheden

KOOP DIT. De bustour bracht ons naar alle delen van Porto die moeten worden gezien en gaf ons een goed overzicht van de stad. Later liepen we naar alle delen die we leuk vonden vanuit de bus. Het was een beetje moeilijk om het schema te achterhalen (het is niet echt elke 30 minuten), dus we besloten niet te veel in en uit te stappen, maar eerder te lopen. De boottocht was erg leuk, we hebben er erg van genoten. De wijnproeverij was ook leuk. Geweldige prijs voor alles wat je krijgt. Ik wou alleen dat er een website was of zoiets, omdat het moeilijk te achterhalen was over de bushaltes, waar wijnproeven te doen, waar de voucher te activeren, enz.

Zeker boeken waard

We hebben deze boottocht van tevoren geboekt vanuit het VK. Het was gemakkelijk om online te regelen en het bespaarde ons in de rij te staan voor tickets op de dag. Een zeer plezierige reis, het leren van een basisgeschiedenis van de Duoro. En je krijgt een andere prospect van Porto vanaf de rivier. Deze ontspannen reis duurt iets minder dan een uur.

De gids van de wijnkeldertour was goed. We hebben veel geleerd over de portwijn en het verschil met de gewone wijn. We hebben erg genoten van de fado-uitvoering. De muziek en liedjes waren zo ontroerend. Het is zo aangenaam om naar de muziek te luisteren terwijl we werden geserveerd met portwijn, die zo goed smaakte.

De 3 buschauffeurs die ik tijdens de anderhalve dag ontmoette die ik rond Porto reisde, waren allemaal vriendelijk en zo geduldig met alle vragen die elke passagier had. Ze waren meer dan bereid om te helpen met extra informatie die ik nodig had. Een absoluut pluspunt voor het bedrijf.

mooie verzorgde kelders

een goede rondleiding , in een rustige sfeer, goed georganiseerd, lekkere proeverij