Villa Borghese
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Vanwege de uitbraak van COVID-19 kunnen tours, attracties en locaties in deze plaats tijdelijk gesloten zijn. Kijk op onze pagina met reisupdates voor de actuele stand van zaken. Meer informatie.
Regel nu je ticket!

Villa Borghese: tours & tickets

Villa Borghese: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle 1299 tickets en tours

5 hoogtepunten in Villa Borghese

Het park Villa Borghese biedt een uitstapje binnen Rome, Italië. In de tuinen vind je meerdere attracties, waaronder een gevierde kunstgalerie! Zie hier wat je kunt zien als je Villa Borghese gaat bezoeken.

Galleria Borghese

Galleria Borghese

De galerie is de topattractie van Villa Borghese, met meesterwerken van onder meer Rafaël, Bernini en Caravaggio is haar collectie.

Cinema Dei Piccoli

Dit is, met 63 zitplaatsen, de kleinste bioscoop ter wereld! Op het gekke plekje bij de zuid-oostelijke ingang worden meestal kinderfilms vertoond.

Globe Theatre

Shakespeares beroemde Globe Theatre in London heeft een exacte replica in Villa Borghese. De stukken worden alleen in het Italiaans opgevoerd, maar eerlijk - wie begrijpt ze al in het Engels?

Vijvertuin

Vijvertuin

De ideale manier om een zonnige dag in Rome door te brengen: eendjes voeren of een roeiboot huren en door de prachtige vijvertuin varen.

Bioparco di Roma

De dierentuin vind je aan noordelijke zijde. Een hoogtepunt: het giraffeterras, waar je oog in oog met giraffes kunt staan!

Onze insidertips

Wat zijn de openingstijden?

De Galleria Borghese is van dinsdag tot zondag open tussen 8:30 en 19:30. Op maandag zijn ze gesloten, evenals op 25 december en 1 januari. Boek vooraf om de rijen over te slaan!

Hoe kom je er?

Villa Borghese ligt direct ten noorden van metrostation Spagna op Lijn A. Als je de oostgrens van het park volgt, kom je uit bij het museum.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De Galleria is van dinsdag tot zondag open tussen 8:30 en 19:30. Op maandag gesloten, evenals op 25 december en 1 januari.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten €11.00. Meerdere kortingsopties mogelijk. Entree voor het park is gratis.
 • Heb ik een gids nodig?
  In de Galleria zijn audiogidsen verkrijgbaar in meerdere talen: €5. Er zijn ook parktours verkrijgbaar!
 • Hoe kom ik er?
  Het park ligt ten noorden van metrostation Spagna of ten oosten van station Flaminio.
 • Extra tips

  • Elke 2 uur worden slechts 360 bezoekers in de Galleria toegelaten, deze regel wordt streng gehandhaafd!

  • Tassen en grote objecten moeten worden afgegeven bij de Galleria.

Wat anderen zeggen over Villa Borghese

Gemiddelde beoordeling
4.4 / 5
gebaseerd op 5.871 beoordelingen

Enthousiaste gids. Weinig tijd om rustig te genieten. Grote groep.

Microfoontje stoorde erg waardoor de gids soms niet was te volgen, dat was jammer. Het was ontzettend druk in de galerie dus rustig ergens naar kijken of er goed voor gaan staat was er bijna niet bij. En je hebt ook geen tijd om zalen te bekijken die de gids oversloeg. Vond ik erg jammer. Er hing veel meer werk dat ik bijvoorbeeld achteraf graag had willen bekijken. Je hebt als groep met gids een ‘time slot’ van twee uur en daarbinnen moet alles gebeuren. Het museum zelf bleek die dag gratis toegankelijk (de hele week waren de musea gratis toegankelijk bleek achteraf) maar wij hadden al vooraf betaald en hebben daar helemaal niets van teruggekregen. Niet zo netjes want de prijzen zijn behoorlijk hoog, zeker gezien de grootte van de groep. Bij andere touroperators eerder die week werd dat wel in mindering gebracht op de prijs. We hadden een enthousiaste gids die goed Engels sprak (Italiaan). De galerie is indrukwekkend. O.a. Prachtige beelden van Bernini en schilderijen van Caravaggio.

Rome: rondleiding door de Galleria Borghese Beoordeeld door

We hadden een rondleiding in ‘t Nederlands aangevraagd en betaald. Bij aankomst kregen we toegangskaartjes voor twee uur. Ik moest erg aandringen om toch een rondleiding te krijgen. Dat lukte. De kaartjes werden weer ingenomen en wegkregen snel stickers opgeplakt en in de richting van een Engels sprekende guide gestuurd. De gids deed het voortreffelijk wat alles weer goed maakte!!

Rome: ticket Galleria Borghese met begeleide entree Beoordeeld door

De mensen achter de kassa accepteerden eerst ons ticket niet en stuurden ons terug naar buiten. Daar moesten we de agent van Get your Guide vinden. Dat duurde wel even maar toen we haar gevonden hadden, kregen we van haar het ticket waarmee we naar binnen konden.

Rome: ticket Galleria Borghese met begeleide entree Beoordeeld door

Alles goed geregeld en ik vind het het mooiste museum wat ik ken. Niet te groot en alles wat er hangt of staat is echt top. Geen zalen, waar je doorloopt zonder iets op te nemen.

Rome: ticket Galleria Borghese met begeleide entree Beoordeeld door

ondanks het feit dat de rondleiding geen 2 uur duurt maar 1,5 was het zeer de moeite waard, door de geanimeerde vertellingen van Carlo én door de imposante kunstwerken.

Rome: rondleiding door de Galleria Borghese Beoordeeld door