Villa Borghese

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 hoogtepunten in Villa Borghese

Het park Villa Borghese biedt een uitstapje binnen Rome, Italië. In de tuinen vind je meerdere attracties, waaronder een gevierde kunstgalerie! Zie hier wat je kunt zien als je Villa Borghese gaat bezoeken.

 • Galleria Borghese

  1. Galleria Borghese

  De galerie is de topattractie van Villa Borghese, met meesterwerken van onder meer Rafaël, Bernini en Caravaggio is haar collectie.

 • 2. Cinema Dei Piccoli

  Dit is, met 63 zitplaatsen, de kleinste bioscoop ter wereld! Op het gekke plekje bij de zuid-oostelijke ingang worden meestal kinderfilms vertoond.

 • 3. Globe Theatre

  Shakespeares beroemde Globe Theatre in London heeft een exacte replica in Villa Borghese. De stukken worden alleen in het Italiaans opgevoerd, maar eerlijk - wie begrijpt ze al in het Engels?

 • Vijvertuin

  4. Vijvertuin

  De ideale manier om een zonnige dag in Rome door te brengen: eendjes voeren of een roeiboot huren en door de prachtige vijvertuin varen.

 • 5. Bioparco di Roma

  De dierentuin vind je aan noordelijke zijde. Een hoogtepunt: het giraffeterras, waar je oog in oog met giraffes kunt staan!

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  De Galleria Borghese is van dinsdag tot zondag open tussen 8:30 en 19:30. Op maandag zijn ze gesloten, evenals op 25 december en 1 januari. Boek vooraf om de rijen over te slaan!

 • Hoe kom je er?

  Villa Borghese ligt direct ten noorden van metrostation Spagna op Lijn A. Als je de oostgrens van het park volgt, kom je uit bij het museum.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De Galleria is van dinsdag tot zondag open tussen 8:30 en 19:30. Op maandag gesloten, evenals op 25 december en 1 januari.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten €11.00. Meerdere kortingsopties mogelijk. Entree voor het park is gratis.
 • Heb ik een gids nodig?
  In de Galleria zijn audiogidsen verkrijgbaar in meerdere talen: €5. Er zijn ook parktours verkrijgbaar!
 • Hoe kom ik er?
  Het park ligt ten noorden van metrostation Spagna of ten oosten van station Flaminio.
 • Extra tips

  • Elke 2 uur worden slechts 360 bezoekers in de Galleria toegelaten, deze regel wordt streng gehandhaafd!

  • Tassen en grote objecten moeten worden afgegeven bij de Galleria.

Wat anderen zeggen over Villa Borghese

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.994 beoordelingen

We hadden een rondleiding in ‘t Nederlands aangevraagd en betaald. Bij aankomst kregen we toegangskaartjes voor twee uur. Ik moest erg aandringen om toch een rondleiding te krijgen. Dat lukte. De kaartjes werden weer ingenomen en wegkregen snel stickers opgeplakt en in de richting van een Engels sprekende guide gestuurd. De gids deed het voortreffelijk wat alles weer goed maakte!!

Marcius gave the tour, which took 3hours but there was never a dull moment. There was a lot of information on the pieces itself, and on the general situation back in the days as well. No boring history teaching, so recommended for sure.

Alles goed geregeld en ik vind het het mooiste museum wat ik ken. Niet te groot en alles wat er hangt of staat is echt top. Geen zalen, waar je doorloopt zonder iets op te nemen.

ondanks het feit dat de rondleiding geen 2 uur duurt maar 1,5 was het zeer de moeite waard, door de geanimeerde vertellingen van Carlo én door de imposante kunstwerken.

The guy was very enthusiastic and the galleria is the most beautiful one I've ever been to. The overall experience was magical and highly recommended.