Kies data
Dingen om te doen

Villa de Leyva

Villa de Leyva: De beste dingen die je niet wil missen

Villa de Leyva Reis met privévervoer

1. Villa de Leyva Reis met privévervoer

Reis met een vriendelijke en kennis chauffeur op een excursie van Bogotá naar het koloniale dorp Villa de Leyva. Voordat je aankomt in het dorp, heb je de mogelijkheid om twee nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken - keuze uit Lagunas Azules, Casa de Barro, El Fossil en El Infiernito. Daarna wordt je naar de Plaza Mayor in Villa de Leyva gebracht en wacht de chauffeur terwijl je geniet van de lunch en wat tijd doorbrengt om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen. Dan bent u vrij om te beslissen welke extra bezienswaardigheden u wilt bezoeken. Laat in de middag ga je terug naar Bogotá, waar je wordt afgezet.

Bogotá: Villa de Leyva-dagtour met lunch

2. Bogotá: Villa de Leyva-dagtour met lunch

Ontdek Villa de Leyva tijdens een rondleiding van een hele dag. Bekijk enkele van de best bewaarde koloniale bouwwerken in Colombia en bewonder de levendige cultuur, historische bezienswaardigheden en opvallende natuurlijke schoonheid van de stad. Begin je avontuur bij de adembenemende Sisga Dam. Ga vervolgens naar het noorden naar Raquira, een klein stadje dat bekend staat om zijn traditionele aardewerk. Maak vervolgens een korte rit naar het Villa de Leyva's Square: het grootste volledig geplaveide plein in Zuid-Amerika. Bezoek het paleontologisch museum en bewonder de fossielen uit de vallei waar Villa de Leyva zich bevindt. Leer hun fascinerende geschiedenis die teruggaat tot het Krijt-tijdperk. Stop voor een korte pauze in een traditioneel restaurant en geniet van een lokaal ontbijt. Als je klaar bent, ga je verder richting de heuvels naar de Pozos Azules. Bewonder de blauwgroene weerspiegeling van de lucht in deze mineraalrijke poelen. Volgende stop: het Terracottahuis. Zie het huis dat volledig van klei is gemaakt en bekend staat als 'het grootste stuk aardewerk ter wereld'. Neem de tijd om de schilderachtige straatjes in je eigen tempo te verkennen voordat je weer stopt voor een heerlijke lunch.

Van Bogotá: privétour naar Villa de Leyva

3. Van Bogotá: privétour naar Villa de Leyva

Profiteer van de ophaalservice bij je accommodatie in Bogotá en rijd naar het historische stadje Villa de Leyva, ongeveer 4 uur van het stadscentrum. Verken de koloniale gebouwen te voet bij aankomst. Ga naar het centrale plein (Plaza Mayor), dat wordt beschouwd als het grootste geplaveide plein van Zuid-Amerika. we bezoeken het emblematische en traditionele chocolademuseum waar u heerlijke chocolade kunt proeven. Je krijgt een rondleiding door een prachtige wijngaard genaamd ain karim en eindigt met een wijnproeverij. Daarna gaan we lunchen in een nabijgelegen ambachtelijk dorp genaamd raquira, waar je allerlei typische ambachten van de regio kunt zien.

Van Bogota: Zipaquirá-zoutkathedraal & Villa de Leyva Tour

4. Van Bogota: Zipaquirá-zoutkathedraal & Villa de Leyva Tour

Begin uw tour met het ophalen van het hotel in de ochtend en een mooie rit naar Villa de Leyva. Geniet onderweg van het heerlijke hoofdbestanddeel van arepa's, maïscakes die vaak worden gegrild of gebakken. Bij aankomst in Villa de Leyva stap je uit en loop je door de oude straten met huizen in koloniale stijl die sinds hun bouw grotendeels onaangeroerd zijn gebleven. Villa de Leyva, opgericht in 1572, staat bekend om zijn geplaveide plein Plaza Mayor, dat met 150.695 vierkante meter de grootste in Colombia is. Leer meer over de geschiedenis van het charmante stadje vanuit je gids voordat je verder gaat. Ga naast Zipaquira, waar je onder de grond door een enorme zoutmijn dwaalt. Je gids leert je over de geschiedenis van zout en zoutwinning terwijl je de prachtig verlichte grot verkent en uiteindelijk de zoutkathedraal bereikt. De kerk werd oorspronkelijk gebouwd in 1932 als een plaats voor mijnwerkers om dagelijks te bidden en werd ingehuldigd in 1954. Tegenwoordig is het een volledig functionele kerk met een wekelijkse dienst op zondag. Breng tijd door in de unieke kathedraal voordat je terugkeert naar de oppervlakte en terugkeert naar Bogota.

Veelgestelde vragen over Villa de Leyva

Welke tours in Villa de Leyva nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Villa de Leyva

Wil je alle activiteiten in Villa de Leyva ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.