Kies data

Vincentre

Vincentre: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Nuenen: toegangsbewijs Museum Vincentre met audiotour

1. Nuenen: toegangsbewijs Museum Vincentre met audiotour

Vincent van Gogh woonde en werkte twee jaar in Nuenen, van 1883 tot 1885. Tijdens zijn verblijf produceerde hij bijna 25% van zijn totale werk en schilderde hij zijn eerste wereldberoemde meesterwerk de "Aardappeleters". In het Vincentre Museum hoor je alles over Van Gogh en lees je zijn eigen verhalen over Nuenen. Begrijp waarom hij zo gepassioneerd was over deze stad en de omgeving van Eindhoven. Ook gaf Vincent tijdens zijn tijd in Nuenen les. Ontdek een unieke collectie originele kunstwerken van vier leerlingen van Vincent. Profiteer van een audiogids in maar liefst acht talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Japans en Chinees. In het dorp zelf zijn 23 locaties die een directe link hebben met Van Gogh. Samen vormen ze een wandel- en fietsroute met interactieve informatieborden in het Nederlands en Engels.

Eindhoven: Zelfgeleide Vincent van Gogh Fietstocht

2. Eindhoven: Zelfgeleide Vincent van Gogh Fietstocht

Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh terwijl je tussen Eindhoven en Nuenen rijdt op een zelfgeleide fietstocht langs locaties die belangrijk waren voor de beroemde Nederlandse kunstenaar. Bezoek het Vincente Museum in Nuenen en ontdek nog meer over de schilder. De tour start in het centrum van Eindhoven op het historische NRE-terrein waar de ophaalservice is voor de fietsverhuur indien gehuurd. Volg de route die Vincent liep vanaf het station in Eindhoven naar zijn ouders in Nuenen. De route is beschikbaar in een speciaal ontworpen webapp (Nederlands en automatisch vertaald in 8 talen) te volgen op je telefoon. Ervaar de plekken (zichtbaar en onzichtbaar) waar zijn schildervrienden Antoon Hermans, Anton Kerssemakers, Willem van de Wakker en Dimmen Gestel woonden en waar hij zijn schilderspullen kocht. Je ziet het huis van zijn vriend Anton Hermans en de Catharinakerk die Van Gogh schetste vanuit de achtertuin van Hermans, maar ook de wijk Tongelre met de Collse watermolen en het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Daarna fiets je Nuenen binnen en drink je koffie/thee met gebak bij de Watermolen van Opwetten, geschilderd door van Gogh. Via de Clemenskerk, molen de Roosdonck, de plaats waar het aardappeletershuis stond, de Van Goghkerk en het Vincentiusmuseum. Onderdeel van deze tour is het Vincentre museum, waar je na het fietsen even op adem kunt komen in de koffiecorner. Na de rust heb je de mogelijkheid om het museum te bezoeken inclusief een audiosysteem (met dezelfde talen als de webapp). Nergens in Nederland kun je zo dicht bij de schilder komen. Nuenen alleen al heeft 14 locaties geschilderd of geschetst door Vincent van Gogh en Eindhoven heeft 4 officiële locaties. Na het museumbezoek fiets je langs een aantal belangrijke punten zoals het domineehuis, Nune Ville, de Begemannfabriek, het natuurgebied Broek en enkele monumenten. Fiets terug naar Eindhoven via een mooie landelijke route en kijk terug op een mooie rondreis waarbij je echt dichter bij Van Gogh kwam.

Amsterdam: Van Gogh Tour & Museum Entry Plus één attractie

3. Amsterdam: Van Gogh Tour & Museum Entry Plus één attractie

Duik in het leven en werk van Vincent van Gogh terwijl je de voetstappen van deze wereldberoemde kunstenaar volgt. Ontmoet je gids in Amsterdam en ontspan tijdens de 2 uur durende rit naar Nuenen. Bezoek verschillende locaties die de kunstenaar tijdens zijn 2 jaar in het dorp inspireerden, waar hij meer dan 500 schilderijen en tekeningen voltooide. Geniet van toegang tot het Vincentre en verken de exposities met een audiogids. Ontdek enkele van de 23 Van Gogh-locaties in het dorp op de fiets of te voet, waaronder de hervormde kerk die in zijn schilderij te zien was. Geniet van de beroemde Brabantse gastvrijheid in de winkels en cafés in het dorp. Ga terug naar Amsterdam om het Van Gogh Museum te bezoeken. Bekijk 's werelds grootste verzameling werken van de kunstenaar terwijl je door het museum dwaalt. Sluit daarna je dag af met je keuze uit twee ongelooflijke attracties. Kies voor een 5D VR-vluchtervaring over het Nederlandse platteland of een ontspannende rondvaart door de grachten. Met de 5D-vlucht, adembenemende film en speciale effecten neem je je mee over de must-see locaties van Nederland. Tijdens de rondvaart kunt u de beroemdste bezienswaardigheden van Amsterdam vanaf het water bewonderen.

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Vincentre

Wil je alle activiteiten in Vincentre ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.