Datums kiezen

Vintgarkloof

Vintgarkloof: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Bled: zelfgeleide e-biketocht rond de Vintgarkloof

1. Vanuit Bled: zelfgeleide e-biketocht rond de Vintgarkloof

Ontmoeting in het centrum van Bled om je zelfgeleide e-bike-ervaring naar de Vintgar-kloof te beginnen. Na een korte oriëntatiesessie gaat u op pad om het adembenemende landschap rond de Vintgar-kloof te verkennen. Bij aankomst loop je door de kloof en maak je een cirkel terug naar je e-bike. Er is een veeleisende wandeling bij betrokken en het duurt 2 - 3 uur om te wandelen en te wandelen in de kloof. Vermijd het verkeer, parkeren en wachtrijen en geniet van het uitzicht op het glooiende landschap en de prachtige natuur van het gebied. Met de e-bike die je de heuvels op drijft, geniet je van het uitzicht zonder je in het zweet te werken.

Ljubljana: excursie naar het Triglav National Park

2. Ljubljana: excursie naar het Triglav National Park

Ga terug naar de natuur en verken Triglav National Park tijdens een dagtour per minibus met airconditioning. Reis naar het hart van de Julische Alpen op een schilderachtige rit van ongeveer 3,5 uur met stops om de 10-30 minuten om bezienswaardigheden te bekijken. Neem deel aan 3 natuurwandelingen van ongeveer 30-45 minuten. Kies ervoor om een of meer van deze wandelingen over te slaan als je dat liever hebt en wacht bij de minibus op een schilderachtige plek. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals het meer van Bohinj, de Savica-waterval en het Pokljuka-plateau. Sta versteld van de Vintgar-kloof, de Pericnik-waterval, het Jasna-meer, Zelenci.

Bled: verhuur van e-bikes

3. Bled: verhuur van e-bikes

Na aankomst krijgt u een korte briefing over de elektrische fietsen, het afstellen van de stoel en het gebruik van de versnellingen en enige tijd zodat u kunt oefenen voordat u vertrekt. Aanbevelingen over wat te zien en waar te rijden zullen volgen. Je zult je nooit alleen voelen op de weg, want indien nodig wordt de hele tijd dat je de fiets bij je hebt assistentie geboden. Alle eBikes worden altijd onderhouden en in goede staat gehouden, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken, behalve genieten en mooie foto's maken. Het verhuurkantoor is gunstig gelegen midden in het centrum, naast de hoofdweg, bij het enige verkeerslicht in Bled (met name bij het Union-busstation). Werkt onder alle weersomstandigheden, kleed u alstublieft gepast aan (geen restitutie vanwege weersomstandigheden of persoonlijke redenen).

Van Ljubljana: tour naar de meren van Bled en Bohinj

4. Van Ljubljana: tour naar de meren van Bled en Bohinj

Laat je aan het begin van je kleine groepstour comfortabel ophalen van je centrale hotel in Ljubljana, en rijd in een minibus met airconditioning rechtstreeks naar het meer van Bled in de Sloveense Julische Alpen. Bewonder het landelijke Slovenië onderweg en luister naar je gids die je interessante feiten vertelt over het gletsjermeer en de legendes over het eiland Blejski Otok. Het eiland ligt midden in het meer en heeft slechts één kerk. Geniet van het uitzicht op het meer en de torenhoge bergen. Neem een kijkje in het middeleeuwse kasteel van Bled, het fort hoog op een klif boven het water. Neem vervolgens een houten pletna (roeiboot) naar het eiland en geniet van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen. Bezoek de Heilige Maria Hemelvaartkerk of probeer een heerlijke potica in het café. Rijd vervolgens naar het kasteel van Bled en bezoek het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel, dat al in de 11e eeuw begon. Ga dan terug naar het meer en wandel rond in je vrije tijd en trakteer jezelf, als je wilt, op een specialiteit van de plaats:  Kremšnita , vanille-crèmegebak. Bezoek na een lunchpauze de Vintgarkloof en bewonder de indrukwekkende stroomversnellingen tijdens een wandeling over een 1,6 km lang houten brugpad over het water. Bewonder het Pokljuka-plateau, dat bedekt is met naaldbossen en  bekend staat om zijn biatloncentrum, waar de beste Sloveense atleten trainen in de winter. Ga verder naar het meer van Bohinj, het grootste en mooiste alpenmeer in Slovenië.  Verken bergdorpen zoals Ribčev Laz en Ukanc en maak een korte wandeling naar de schilderachtige Savica-waterval. Ga dan terug naar je minibus en beëindig je tour in Ljubljana, waar je bij je hotel wordt afgezet.

Vanuit Bled: excursie Nationaal Park Triglav

5. Vanuit Bled: excursie Nationaal Park Triglav

Ga terug naar de natuur en verken Triglav National Park tijdens een dagtour per minibus met airconditioning vanuit Bled. Reis naar het hart van de Julische Alpen op een schilderachtige rit van ongeveer 3,5 uur met stops om de 10-30 minuten om bezienswaardigheden te bekijken. Neem deel aan 3 natuurwandelingen van ongeveer 30-45 minuten. Kies ervoor om een of meer van deze wandelingen over te slaan als je dat liever hebt en wacht bij de minibus op een schilderachtige plek. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals het meer van Bohinj, de Savica-waterval en het Pokljuka-plateau. Sta versteld van de Vintgar-kloof, Zelenci, het Jasna-meer en de Pericnik-waterval. Spreek uw wens uit om een bepaalde attractie te zien aan uw gids en zij zullen u er gedurende de dag graag op wijzen.

Vanuit Ljubljana: dagtocht naar Bled en Vintgarkloof

6. Vanuit Ljubljana: dagtocht naar Bled en Vintgarkloof

Na de ophaalservice vanuit Ljubljana reis je comfortabel naar de prachtige badplaats Bled in de uitlopers van de Julische Alpen Ga naar boven naar het kasteel op de top van een steile klif boven het meer Bled. Profiteer van een spectaculair uitzicht op het meer en het kleine eiland vanaf de terrassen en stap aan boord van een traditionele pletna boot en vaar naar het enige echte eiland in Slovenië. Je kunt ook de Vintgarklif bezoeken en de houten paden bewandelen om je te verwonderen terwijl de rivier Radovna door de kloof stroomt en eindigt bij de verbazingwekkende waterval van Šum. Geniet van lunch in een typisch alpine restaurant voordat je naar het gletsjermeer bij Bohinj in het Triglav National Park gaat. Je koelt af met een duik of verkent het meer te voet of per kano als je dat liever hebt. Sluit af met een bezoek aan de goed bewaarde stad Skofja Loka. Je loopt door het middeleeuwse stadscentrum met een historisch kasteel en klooster.

Van Bled: Pokljuka Gorge Trail-wandeling van een halve dag

7. Van Bled: Pokljuka Gorge Trail-wandeling van een halve dag

Doe mee aan deze all-inclusive wandeling die je meeneemt naar een kleine kloof, langs kleine beekjes, naar enkele geheime doorgangen, door een stuk wild bos en naar enkele mooie uitkijkpunten. Dit alles in een paar uur matig wandelen. Ontmoet elkaar op een centrale locatie in Bled voor je prachtige begeleide wandeling van een halve dag buiten de gebaande paden in het Triglav Nationaal Park. Draag geschikte kleding voor een gematigde wandeling van een paar uur in de naburige heuvels, bossen en ravijnen (enkele trappen en steile paden inbegrepen). Draag goede wandelschoenen en neem voor de zekerheid wat extra kleding mee in je rugzak. Het is altijd een goed idee om een poncho bij je te hebben, hoewel er op verzoek een basisponcho wordt verstrekt. Elke gast krijgt ook een gratis fles water.

Andere activiteiten in Vintgarkloof

Wil je alle activiteiten in Vintgarkloof bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vintgarkloof

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 298 beoordelingen

We hielden van de vrijheid van de zelfgeleide fietstocht. Vintgar Gorge duurde ongeveer 2 uur, dus we hadden nog genoeg tijd om naar het kasteel en rond het meer te fietsen. Hoogtepunt van onze tijd in Bled. Ook als je de kloof doet, neem dan de route van 1 uur en 15 minuten terug en je zult worden getrakteerd op een fantastisch uitzicht terwijl je door de weilanden loopt.

Erg mooie excursie! Zeer vriendelijke mevrouw die ons prachtige e-bikes verhuurde. De Vintgar Kloof was ook zeker de moeite waard, trek wel goede schoenen aan, want het is een stuk lopen.

Perfecte organisatie, we kregen duidelijke uitleg (in het Engels) van de route naar de Vintgar Gorge, heerlijk!, met de terugreis via het meer van Bled. We hadden veel plezier.

Zeer vriendelijke begeleider op onze bestemming opgehaald en terug afgezet ,gewoon de moeite waard om te doen .Een echte aanrader

Aanrader ! Genieten van de prachtige natuur van Slovenië.