Visegrád
Tours

Onze aanbevelingen voor Visegrád

Boedapest: historische cruise met welkomstdrankje

Boedapest: historische cruise met welkomstdrankje

Ervaar het adembenemende uitzicht op Boedapest tijdens een 1 uur durende historische rondvaart en geniet van een welkomstdrankje! Kies uit twee unieke historische schepen voor je reis: de Kisfaludy Paddle Steamer, die plaats biedt aan maximaal 90 passagiers, en de Hableány Paddle Steamer, die plaats biedt aan maximaal 50 passagiers. Beide schepen zijn authentieke historische schatten, waarbij de Hableány Paddle Steamer dient als het "kleine zusje" van de Kisfaludy Paddle Steamer! Deze unieke raderstoomboot biedt een tijdreiservaring en laat tegelijkertijd de prachtige bezienswaardigheden van Boedapest zien! Zoek aan het begin van je reis een comfortabele zitplaats en geniet van een verfrissend welkomstdrankje. Bewonder het prachtige panorama van Boedapest en verken de bezienswaardigheden langs de Donau met de ONLINE AUDIOGIDS. Deze gids, die toegankelijk is via een QR-code aan boord, is ontworpen voor gebruik op je EIGEN TELEFOON en is beschikbaar in meer dan 10 talen. Het biedt zowel leesbare als luisterbare inhoud om je ervaring te verbeteren. Vergeet niet om je EIGEN Oortelefoon mee te nemen. Als je hulp nodig hebt met de audiogids, zal ons personeel je graag helpen.

Boedapest: Dagtocht met Tokaj Frizzante

Boedapest: Dagtocht met Tokaj Frizzante

Vaar overdag op de Donau door het centrum van Boedapest en ontdek de belangrijkste gebouwen van de Hongaarse hoofdstad met een welkomstdrankje van Tokaj Premium Frizzante of sinaasappelsap. Stap aan boord van de elegante, volledig gerenoveerde sightseeingboot en geniet van het moderne maar klassieke decor dat de luxe uitstraling van de jaren 60 en 70 heeft behouden. Zoek een zitplaats die het beste bij je past, blijf knus op het gesloten dek of haal wat frisse lucht op het open terras. Bewonder het prachtige panorama van Boedapest en verken de bezienswaardigheden langs de Donau met de ONLINE AUDIOGIDS. Deze gids, die toegankelijk is via een QR-code aan boord, is ontworpen voor gebruik op je EIGEN TELEFOON en is beschikbaar in meer dan 10 talen. Het biedt zowel leesbare als luisterbare inhoud om je ervaring te verbeteren. Vergeet niet om je EIGEN Oortelefoon mee te nemen. Als je hulp nodig hebt met de audiogids, zal ons personeel je graag helpen. Maak fantastische foto's van de attracties en geniet van heerlijke drankjes in de stijlvolle bar aan boord met bediening aan tafel! Eindig je rondvaart door terug te glijden naar het trefpunt waar het allemaal begon.

Hele dag rondvaart door Szentendre vanuit Boedapest

Hele dag rondvaart door Szentendre vanuit Boedapest

Geniet van een rondvaart om Szentendre te bezoeken, het kleine barokke stadje op het trefpunt van de Donau en de Pilis heuvels. Verken dit charmante stadje op eigen gelegenheid in de namiddag. Szentendre staat bekend als de stad van de levende kunst vanwege de internationaal bekende kunstenaarskolonie en de musea en galerieën. Je vindt er veel permanente en tijdelijke tentoonstellingen, programma's en voorstellingen, het Szamos Marsepein Museum, het Huis van Volkskunst, openluchtcafés, banketbakkerijen en wijnkelders. Met zijn goed bewaard gebleven, karakteristieke 18e-eeuwse stadsbeeld van barokke huizen in zuidelijke stijl en smalle geplaveide straatjes, nodigt het stadscentrum bezoekers uit voor een reis terug in de tijd. Dienstregeling rondvaart: Ochtendrondvaart: 10:30 AM- vertrek vanaf het scheepsstation Boedapest Vigadó Plein Vrije tijd om Szentendre op eigen gelegenheid te verkennen 17:00 uur - vertrek met het schip uit Szentendre 18:00 uur - aankomst in Boedapest

Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

Deze dagtour langs de machtige Donau is ideaal voor mensen die geschiedenis willen combineren met de natuur en willen genieten van enkele van de mooiste landschappen van Hongarije. Je ziet historische monumenten en kunstmonumenten terwijl je gids een levendig verhaal vertelt over het Hongaarse leven. Je bezoekt de 750 jaar oude koninklijke residentie in Visegrád, waar je meer te weten komt over het leven in de Middeleeuwen terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op de Donauvallei. Bij Esztergom, de noordelijke poort van Boedapest, pauzeer je bij de grootste kathedraal van het land en bekijk je de begraafplaatsen van beroemde kardinalen terwijl je over het water richting Slowakije staart. Steek de rivier over en grens aan Slowakije om het adembenemende uitzicht vanaf de andere kant te zien. Je stopt bij een kunstenaarsdorp in Szentendre, een barokke stad op de plek waar de Donau het Pilisgebergte ontmoet. Dwaal door de smalle straatjes om de magische sfeer op te snuiven en een panoramisch uitzicht op de rivier te bewonderen. Je hebt tijd om enkele musea te bezoeken, zoals het wereldberoemde Margit Kovács Keramiekmuseum of het Zoetwarenmuseum, waar de gebouwen en mensen zijn gemaakt van marsepein. Blader desgewenst door de winkels van het dorp voordat u terugkeert naar Boedapest. Reis tijdens de maanden mei tot 1 oktober met een magische boottocht, een passende manier om terug in het stadscentrum aan te komen. In geval van lage waterstanden zal de terugkeer naar Boedapest per bus plaatsvinden.

Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

Tijdens deze onvergetelijke tocht langs de Donau maak je stops in Visegrád, Esztergom en Szentendre. Verken samen met een gids de architectuur en geschiedenis van de plaatsen die je bezoekt. Bekijk de Donaubocht en loop door de middeleeuwse smalle straatjes. Wandel in Visegrád dicht bij de 750 jaar oude stenen van de voormalige Koninklijke Residentie (toegangsprijs niet inbegrepen). Kom meer te weten over het leven in de middeleeuwen, en geniet van het fascinerende panorama van de Donauvallei. Bij Esztergom, de noordelijke poort van Boedapest, staat het centrum van de katholieke kerk. Bezoek de grootste kathedraal van Hongarije en de begraafplaats van de beroemdste kardinalen van het land, zoals Primaat József Mindszenty. Stop daarna om te genieten van het uitzicht over Slowakije, aan de overkant van de rivier. Stop op de terugweg bij het kunstenaarsdorp Szentendre. Dit is een kleine barokke stad aan de poort van de Donaubocht, op de plek waar de rivier de Donau en het Pilisgebergte elkaar ontmoeten, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Wandel door de barokke nederzetting, gebouwd op middeleeuwse ruïnes, en loop via de smalle straatjes omhoog naar een panoramapunt om uit te kijken over de Donau. Geniet van de bijzondere sfeer van dit dorp voordat de reis eindigt.

Vanuit Boedapest: excursie van een halve dag naar Szentendre

Vanuit Boedapest: excursie van een halve dag naar Szentendre

Verken het artistieke stadje Szentendre (vaak het 'Kunstenaarsdorp' genoemd) tijdens een tour van een halve dag door de Donau-bocht. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in het centrum van Boedapest, ga je verder naar Szentendre om de nostalgie van het 'Kunstenaarsdorp' te ervaren. Reis terug in de tijd, terwijl je door het barokke centrum van het plaatsje wandelt. Neem een kijkje in de souvenirwinkels en ontdek restaurants, koffiehuizen en kunstgalerieën in de vele monumentale panden. Bewonder de kunst en creativiteit van deze straten, al sinds de 18e eeuw geliefd bij kunstenaars. Klim vervolgens aan boord van een van de geplande openbare boten om op je gemak weer terug te varen naar Boedapest. De uitstap eindigt bij de pier in het centrum van Boedapest. Op dinsdag en donderdag rijd je met de bus terug naar Boedapest.

Vanuit Boedapest: Hele dag Donau bocht bus/boottocht met lunch

Vanuit Boedapest: Hele dag Donau bocht bus/boottocht met lunch

Reis door de geschiedenis van Hongarije, te beginnen met een optionele pick-up bij je centraal gelegen hotel in Boedapest. Vertrek in het comfort van een bus met airconditioning en geniet eerst van de opmerkelijke stad Esztergom en de grootste katholieke kerk van het land. Voor de tour krijg je de tijd om te genieten van een 3-gangen lunch voordat je verder gaat naar het magische kunstenaarsdorp Szentendre, waar je gids je meeneemt op een wandeltocht. In de loop van de dag krijg je de gelegenheid om Esztergom vanuit een ander perspectief te bekijken tijdens een fotostop in Slowakije. Aan het einde van de tour keer je terug naar Boedapest. In de zomer (van mei tot 1 oktober) keer je terug met de boot of van oktober tot april met de bus. Als het waterpeil laag is, ga je met de bus terug naar het centrum van Boedapest. Je ontvangt het ticket voor de inbegrepen Boedapest baoat cruise tijdens het winterseizoen (nov-maart) op ons kantoor bij het inchecken. Je kunt op elke dag van je verblijf in Boedapest van deze service gebruikmaken.

Boedapest: Donaucruise met volksdansen en drankjes

Boedapest: Donaucruise met volksdansen en drankjes

Geniet van het avonduitzicht op Boedapest tijdens deze riviercruise op de Donau met live volksdansers en muzikanten. Drink wat wijn, bier, prosecco of frisdrank terwijl je langs de rivier drijft. Ga mee op een riviercruise op de Donau vanaf Silverline Dock. Maak foto's van Boedapest vanaf de rivier. Duik in de lokale cultuur met live optredens van traditionele Hongaarse muziek en dans. Bekijk de kleurrijke kostuums van de artiest. Laat de dansers je de basis van de liedjes en dansen leren. Ontspan met drie verfrissende drankjes. Keer aan het einde van uw cruise terug naar de Silverline Dock.

Donaubocht: wandeltocht van een hele dag vanuit Boedapest

Donaubocht: wandeltocht van een hele dag vanuit Boedapest

Vertrek voor een begeleide wandeltocht van een hele dag net buiten Boedapest door de Donauknie, inclusief ophaal- en terugbrengservice vanaf je hotel met een comfortabel busje met airconditioning. Er staat je een onvergetelijke dag te wachten voor liefhebbers van de natuur en het buitenleven. Breng de dag door in de vulkanische Visegradi heuvels, waar de herinnering aan de oude vulkaan nog steeds doorklinkt. De vulkaan is niet meer actief, dus er is geen gevaar meer. Het startpunt van de wandeling is bij een piepklein, romantisch dorpje aan de kust van de Donau, genaamd Dömös. Begin met de steilste klim van de dag terwijl je je nog fris voelt. Dit is een uitdagend stuk bergop, dus als je niet in een goede fysieke conditie bent, kan het vermoeiend voor je zijn. Na de klim bevind je je op een heuvelrug met een prachtig panoramisch uitzicht over de rivier en de omringende bergen. Als je om je heen kijkt, bekijk dan de enorme vulkanische rotsen die zijn achtergebleven na de oude uitbarsting. Na nog een paar honderd meter klim je naar Predikaloszek, de top met een van de beste uitzichten van Hongarije. Deze plek is erg bekend onder de lokale bevolking en wordt het hele jaar door bezocht door natuurliefhebbers. Stop voor een hapje bij de uitkijkpost en geniet van het prachtige landschap. Na het bijtanken wacht je een mooie en lange afdaling door een wilde en ongerepte vallei. Observeer tijdens de afdaling de kracht van het water; zie hoe het ravijnen heeft gemaakt in de bodem van het bos. We sluiten de dag af met een van de meest bezochte natuurlijke attracties van Hongarije, namelijk de Ramkloof. Dertig meter hoge rotsformaties en watervallen wachten op je in de koele en groene kloof. We klimmen omhoog door de watervallen met behulp van ladders en rails. Avontuur voor het leven!

Vanuit Boedapest: Rondvaart Visegrád draagvleugelboot

Vanuit Boedapest: Rondvaart Visegrád draagvleugelboot

Klim in Boedapest aan boord van een draagvleugelboot om snel naar de Donauknie te varen en de natuurlijke en architectonische wonderen ervan te bewonderen. Onderweg passeer je onder andere de Salomon Toren en het Koninklijk Paleis in Visegrád. Geniet van de voordelen van cruisen met hoge snelheid en kom in een mum van tijd aan in Visegrád. Je hebt ruim de tijd om de stad en haar iconische historische bezienswaardigheden in je eigen tempo te verkennen. Tot slot keer je in de namiddag aan boord van de draagvleugelboot terug naar Boedapest.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Visegrád

Wat zijn de topattracties van Visegrád?

De topattracties van Visegrád zijn:

Bekijk alle topattracties van Visegrád

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Visegrád

Dit zijn de meest budgetvriendelijke activiteiten:

Bekijk de voordeligste activiteiten van Visegrád op GetYourGuide

Topattracties in Visegrád

Activiteiten in Visegrád

Rondleidingen in Hongarije

Wat te doen in Hongarije

Andere activiteiten in Visegrád

Wil je alle activiteiten in Visegrád bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.