Kies data

Dingen om te doen Visegrád

Visegrád: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

1. Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

Deze dagexcursie over de machtige Donau is ideaal voor mensen die geschiedenis met natuur willen combineren en graag wat van het mooie Hongaarse platteland willen zien. Je ziet historische monumenten en kunstmonumenten terwijl je gids een levendig verhaal vertelt over het Hongaarse leven. Je bezoekt de 750 jaar oude koninklijke residentie in Visegrád waar je meer leert over het leven in de middeleeuwen terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op de Donauvallei. In Esztergom, ten noorden van Boedapest, pauzeer je bij de grootste kathedraal van het land en zie je de begraafplaatsen van beroemde kardinalen terwijl je over het water kijkt richting Slowakije. Je steekt de rivier en grens met Slowakije over en kunt het prachtige uitzicht vanaf de andere kant bekijken.  Je pauzeert bij een kunstenaarsdorp in Szentendre, een barokstad op de plaats waar de Donau de Pilis-bergen ontmoet. Wandel door de nauwe straatjes om de magische atmosfeer in je op te nemen en voor een prachtig uitzicht op de rivier. Je krijgt de tijd om enkele musea te bezoeken, zoals het wereldberoemde keramiekmuseum Margit Kovács of het Banketmuseum, waar de gebouwen en mensen gemaakt zijn van marsepein. Je kunt ook voor je terugkeer naar Boedapest de leuke winkeltjes van het dorp bekijken. Reis tijdens de maanden mei tot en met september en je beleeft een magische boottocht, een passende manier om terug naar het stadscentrum te gaan. De terugvaart vanaf de laatste halte Szentendre naar Boedapest is op een boot over de Donau van dinsdag tot zondag tussen begin mei en eind september. In juli en augustus gaat de boot ook op maandag.

Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

2. Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

Tijdens deze onvergetelijke tocht langs de Donau maak je stops in Visegrád, Esztergom en Szentendre. Verken samen met een gids de architectuur en geschiedenis van de plaatsen die je bezoekt. Bekijk de Donaubocht en loop door de middeleeuwse smalle straatjes. Wandel in Visegrád dicht bij de 750 jaar oude stenen van de voormalige Koninklijke Residentie (toegangsprijs niet inbegrepen). Kom meer te weten over het leven in de middeleeuwen, en geniet van het fascinerende panorama van de Donauvallei. Bij Esztergom, de noordelijke poort van Boedapest, staat het centrum van de katholieke kerk. Bezoek de grootste kathedraal van Hongarije en de begraafplaats van de beroemdste kardinalen van het land, zoals Primaat József Mindszenty. Stop daarna om te genieten van het uitzicht over Slowakije, aan de overkant van de rivier. Stop op de terugweg bij het kunstenaarsdorp Szentendre. Dit is een kleine barokke stad aan de poort van de Donaubocht, op de plek waar de rivier de Donau en het Pilisgebergte elkaar ontmoeten, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Wandel door de barokke nederzetting, gebouwd op middeleeuwse ruïnes, en loop via de smalle straatjes omhoog naar een panoramapunt om uit te kijken over de Donau. Geniet van de bijzondere sfeer van dit dorp voordat de reis eindigt.

Vanuit Boedapest: halfdaagse uitstap naar Szentendre

3. Vanuit Boedapest: halfdaagse uitstap naar Szentendre

Verken het kunstenaarsstadje Szentendre aan de Donauknie tijdens een uitstap van een halve dag. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Boedapest en reist naar het nostalgische kunstenaarsstadje Szentendre. Reis terug door de tijd, terwijl je door het barokke centrum van het plaatsje loopt. Neem een kijkje in de souvenirwinkels en ontdek restaurants, koffiehuizen en kunstgalerieën in de vele monumentale panden. Bewonder de kunst en creativiteit van deze straten, al geliefd door kunstenaars sinds de 18e eeuw. Klim vervolgens aan boord van één van de geplande openbare boten om op je gemak terug te varen naar Boedapest (alleen van mei tot september). De uitstap eindigt bij de pier in het centrum van Boedapest.

Vanuit Boedapest: Donaubocht privétour van een hele dag met lunch

4. Vanuit Boedapest: Donaubocht privétour van een hele dag met lunch

Deze privétour van 8 uur vertrekt vanuit Boedapest met een minibus met airconditioning om 3 parels van de Donau-bocht te verkennen. Een van de beroemdste rivieren ter wereld, de rivier de Donau stroomt 1.785 mijl door het Europese continent en passeert enkele van de meest majestueuze steden. In Hongarije heeft een bocht in de rivier bij de stad Visegrád de naam Donaubocht gekregen. Geflankeerd door de Transdanubische bergen aan de ene kant en de Noord-Hongaarse bergen aan de andere kant, is het een spectaculaire regio rijk aan bossen en kalksteengrotten en de thuisbasis van een overvloedige wijnbouw Tijdens deze tour verken je 3 historische plaatsen van de Donau-bocht met je persoonlijke gids. Rijd naar de mooie stad Esztergom, de voormalige hoofdstad van Hongarije van de 10e tot de 13e eeuw en gelegen aan de grens met Slowakije. De kathedraal, de Esztergom-basiliek, is de grootste kerk in Hongarije. Ga verder naar Visegrád, een klein kasteelstadje op de rechteroever van de Donau. Hier verken je de overblijfselen van het Koninklijk Paleis en bezoek je de citadel van het Visegrád-kasteel. Maak wat souvenirfoto's van de Donau-bocht vanaf het fantastische verhoogde uitkijkpunt van het kasteel. Je zult genieten van een 3-gangenlunch in een lokaal restaurant in Visegrád voordat je verder gaat naar het middeleeuwse stadje Szentendre. Bekend om zijn kunstscène, slenter je door de charmante straten, omzoomd met moderne kunstgalerijen, ambachtswinkels en boetieks.

Vanuit Boedapest: Donaubocht Wandel- en kajakavontuur

5. Vanuit Boedapest: Donaubocht Wandel- en kajakavontuur

Begin je dag in Boedapest, waar je gids je ophaalt in een busje met airconditioning en je avontuur begint. Stop eerst bij een romantisch stadje in de Donau-bocht genaamd Nagymaros. Klim omhoog naar de schilderachtige Julianus-uitkijktoren, waar u het adembenemende panoramische uitzicht op de rivier kunt bewonderen. Zoek naar sporen van dieren, leer over de boomsoorten die de berg bewonen en stel je gids al je vragen over Hongarije. Geniet van een wandeling van 8 km in het kalme en groene bos voordat je aankomt bij de rivier. Stop om te genieten van een lokale hamburger of vegetarische lunch voordat je aan de rest van je avontuur begint. Na een korte les over veiligheid, techniek en regels op de rivier, spring je in je kano of kajak en glijd je over de mooie en kalme rivier de Donau. Bewonder de prachtige bergen en bekijk het beroemde Visegrád-kasteel vanaf de rivier. Stop bij mooi weer bij een mooi zandstrand en neem een verfrissende duik in het water. Sluit uw dag af met een biertje of een verfrissend frisdrankje in een hippiebar aan de oever van de rivier voordat u terugkeert naar Boedapest.

Boedapest: de fantastische Donaubocht-dagtour

6. Boedapest: de fantastische Donaubocht-dagtour

Maak kennis met het gebied van Hongarije, de Donau-bocht, tijdens een dagtour vanuit Boedapest. Bezoek Esztergom, ooit de plaats van kroningen in Hongarije. Bewonder de schatten van de Primaatkerk van Hongarije en het eerste koninklijke paleis van de Arpad-dynastie. Ga verder naar Visegrád, om het middeleeuwse fort en het renaissancepaleis van koning Matthias te zien. Geniet van de pittoreske en mediterrane sfeer van Szentendre, de thuisbasis van talloze galerieën en schilders. Maak een wandeling door de smalle straat van Szentendre, waar je de mogelijkheid hebt om een galerie of het Marsepeinmuseum te bezoeken. Zie de Servisch-katholieke Blagovestenska-kerk en het centrale plein met zijn Servische kruis. Er is ook de mogelijkheid om te stoppen voor de lunch aan de oevers van de rivier de Donau in Visegrád in een sfeervol openluchtrestaurant. De kosten van de lunch zijn niet bij de tourprijs inbegrepen.

Visegrád: typisch Palinka-fabrieksbezoek en proeverij

7. Visegrád: typisch Palinka-fabrieksbezoek en proeverij

Bezoek een Palinka-fabriek in Visegrád, waar een Palinka-meester je leert over de productie van de traditionele drank. Proef tijdens een korte rondleiding van 1 uur 3 verschillende bekroonde Hongaarse Palinka's. Geniet tijdens het proeven van enkele traditionele hapjes erbij. Bezoek na de proeverij met de Palinka-meester het interactieve Palinka-museum. Leer hier meer over de geschiedenis en de verschillende technieken van het maken van Hongaarse Palinka.

Hongarije: privé dagexcursie over de Donaubocht

8. Hongarije: privé dagexcursie over de Donaubocht

Ervaar de schoonheid en geschiedenis van de Donaubocht tijdens een dagexcursie die je meeneemt langs de Blauwe Donau vanuit Boedapest. Je bezoekt de grootste basiliek van Hongarije in Esztergom, het centrum van de katholieke kerk van het land. Bewonder het uitzicht op de Donauvallei vanuit de voormalige koninklijke residentie op de top van de Visegrádheuvel. Op de terugweg pauzeer je bij de barokke nederzetting Szentendre en maak je een wandeling langs de smalle geplaveide straten. Je hebt tijd om door de vele winkels met handwerk en souvenirs te winkelen. De route en duur van de excursie zijn flexibel en voldoen aan jouw interesses. Houd er rekening mee dat entreegelden en lunch niet zijn inbegrepen in de prijs. Boten varen van 1 mei tot 30 september, behalve op maandag. In de zomer is het ook mogelijk om per boot terug te keren naar Boedapest.

Overzicht activiteiten in Visegrád

Wil je alle activiteiten in Visegrád ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Visegrád

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 424 beoordelingen

Uitstekend ! Excursie om zonder aarzeling te doen De gids VERA is gewoon schattig en erg gepassioneerd. Ze luistert echt naar ons en vertelt ons met veel plezier en humor het verhaal van Boedapest, wat de excursie erg levendig maakt. We waren een groep van 20 personen. We halen je op met de auto voor je hotel en brengen je vervolgens naar het EURAMA-kantoor en dan gaan we allemaal naar een zeer comfortabele bus met airconditioning. We hadden 2 gidsen, een Engelssprekende en onze Franstalige. De 2 gidsen, hoewel ouder, waren zeer bekwaam en geduldig. Na 1u30 rijden, een stop in Slowakije, keren we terug naar Hongarije, bezoeken de basiliek en rijden dan om te eten met een paranomisch uitzicht op het kasteel van de wolken, wandelen dan door het dorp en we eindigen met een cruise van een uur op de Donau. Hoewel een beetje duur, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding Als u Frans bent, dient u een speciaal verzoek in om Madame VERA als uw gids te hebben, u zult niet teleurgesteld worden

Zo'n mooie dag om een halve dag door te brengen, ik wou dat ik een hele dag had geboekt. Zeer gelukkig om slechts 2 mensen op de tour te hebben. Onze gids Elizabet was zo aardig en sprak geweldig Engels. De trip naar het marsepeinmuseum was een leuke extra op de ochtend. Zulke ongelooflijk creatieve mensen die de taarten beeldhouwen. Zo'n fantastisch klein stadje. Genoten van wat kleding shoppen en ook hier een erg lekker ijsje. In alle rust en stilte op een bankje dicht bij de Donau zitten was geweldig.

Onze gids Christine was fantastisch informatief en lief. Ze heeft veel kennis van het land en de geschiedenis, ook buiten de route, en beantwoordt graag alle vragen. Onze chauffeur was ook aardig en behulpzaam en je voelde je de hele reis veilig. Fantastische plaatsen om te bezoeken en hoewel het voor ons te droog was om een boottocht te maken, was de dag absoluut perfect. Bedankt voor een goede rondleiding!

Geweldige reis. We komen hier in februari, wat niet de piektijd is voor toeristen, dus alles is kalm en vredig. De gids is erg aardig, enthousiast en geweldig, ze heeft ons veel verteld over de geschiedenis van dit dorp. Verwijs mijn vrienden zeker door om in de toekomst mee te doen.

Het was zo'n leuke activiteit op een prachtige locatie met veel leuke winkels en souvenirs.