Volendam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Volendam: de beste attracties

Volendam: 6 ideeën

Volendam is het bekendste dorp in Nederland: waarom niet een keertje gaan kijken? Proef een kaasje, zie een windmolen en trek een paar klompen aan. Welkom in Holland!

 • Volendam Museum

  1. Volendam Museum

  In het Volendam Museum krijg je op interactieve wijze inzicht in de geschiedenis van Volendam. De gezinsvriendelijke tentoonstellingen leren je alles over de lokale tradities en levensstijl.

 • Kaasfabriek Volendam

  2. Kaasfabriek Volendam

  In de Kaasfabriek gaat het, natuurlijk, allemaal om kaas. Leer hoe het tegenwoordig wordt gemaakt en proef een aantal varianten; dagelijks worden meerdere tours gegeven in verschillende talen.

 • Trip naar Amsterdam

  3. Trip naar Amsterdam

  Volendam ligt maar 20 kilometer ten noorden van Amsterdam, dus beide plaatsen bezoeken is een makkie.

 • Zaanse Schans

  4. Zaanse Schans

  Als je toch Holland op zijn Hollandst aan het ontdekken bent, plak dan Zaanse Schans vast aan je tocht. Neem het platteland in je op en bewonder de klassieke, nog functionele windmolens.

 • Edam

  5. Edam

  Als die kaas uit de fabriek wel beviel, is Edam ook een plek voor jou. Het dorp met 7.000 inwoners barst natuurlijk van de Edammer kaas, en na je buikje rond te eten kun je de calorieën er weer af wandelen in het pittoreske plaatsje.

 • Volendam Marken Express

  6. Volendam Marken Express

  Met de Volendam Marken Express bezoek je het voormalig geïsoleerde eiland Marken. Een kwart miljoen bezoekers nemen jaarlijks de veerpont, van waar je prachtig zicht hebt op Volendam en Marken.

Plan je bezoek

 • Hoe beweeg je je in Volendam?

  Met de fiets, natuurlijk! Een fiets huren is een goedkope manier om je door de stad te verplaatsen en tegelijkertijd van de bezienswaardigheden te genieten. Voor dagtrips naar andere plekken kun je veerponten, bussen en treinen nemen.

 • Wat eet je in Volendam?

  De klassiekers: kaas, wafels, appeltaart, poffertjes, bitterballen...

Goed om te weten

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is het best, met de meeste kans op zonneschijn tussen juni en augustus.

Sitemap Volendam

Wil je alle activiteiten in Volendam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Volendam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.062 beoordelingen

Scooter rijden in de omgeving van Volendam is echt fantastisch! Wat een mooie omgeving! Ik had mazzel met het weer en onderweg zijn we lekker gaan zwemmen. Verder hebben we een hele leuke route gereden op aanraden van een hele lieve medewerker van Rent & Event (volgens mij heette ze Sterre) waarbij we stops hebben gemaakt bij een kaasboer (Jacob hoeves oid) en in monnickendam. Je kon vanuit Marken terug met de boot maar wij zijn terug gaan rijden omdat het rijden op de scooter zo leuk was! Kortom; echt een leuke activiteit!

Wat een super leuke ervaring om op een elektrische scooter te rijden! Ze rijden heerlijk en we hebben de mooiste plekken in de omgeving gezien. Je krijgt uitleg over de mogelijke routes en de stops onderweg zijn echt heel leuk. We hebben onderweg een molen gezien, een kaasboerderij, we hebben geluncht en langs de dijk naar Marken hebben we zelfs gezwommen bij een privé strandje. Echt een top dag gehad!

Super enthousiaste gidsen Alessandro en Santiago en chauffeur Stef zorgde ook goed voor de mensen. Hij liet niemand sjouwen met de gekochte souvenirs en bracht tussendoor van alles naar de bus. We hebben een mooie dag gehad, toerist in eigen land.

De over tocht was en is een hele beleving een aanrader voor iedereen zowel voor volwassenen als kinderen

Super leuke en leerzame trip! De gids, Jan, was erg vriendelijk en geduldig. Ik raad het iedereen aan!