Kies data

Dingen om te doen Volendam

Volendam: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amsterdam: dagtour Zaanse Schans, Volendam en Marken

1. Vanuit Amsterdam: dagtour Zaanse Schans, Volendam en Marken

Geniet van het schilderachtige Nederlandse platteland tijdens een dagtocht met een comfortabele bus. Zie de beroemde windmolens, en kom meer te weten over Nederlandse traditionele ambachten. Profiteer onderweg van gratis wifi aan boord van de bus. Ontdek het unieke dorp Zaanse Schans. Wandel op je gemak rond en bewonder de goed bewaarde historische molens en huizen. Verken het vissersdorp Volendam, bezoek een kaaswinkel waar nog op traditionele Nederlandse wijze kaas wordt gemaakt en neem deel aan een demonstratie over Volendamse kaas. Geniet op eigen kosten van een lunch in een traditioneel visrestaurant, voordat je meer van Volendam gaat verkennen. Selecteer de all-inclusive tour voor nog meer activiteiten, waaronder een boottocht naar Marken, een bezoek aan een werkende windmolen en een demonstratie klompen maken.

Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

2. Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

Bezoek de Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken tijdens een bustour met gids vanuit Amsterdam. Bewonder de beroemde molens van de Zaanse Schans, woon een demonstratie klompen maken bij en proef Edammer en Goudse kaas. Vertrek in een luxe bus uit Amsterdam voor een spannende tour, en bezoek de historische windmolens van de Zaanse Schans aan de oevers van de rivier de Zaan, ten noorden van Amsterdam. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er wordt gemaakt. Geniet van een kaasproeverij en een spannende klompendemonstratie. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je hebt ook wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

Amsterdam: dagtrip Volendam, Edam, & Zaanse Schans

3. Amsterdam: dagtrip Volendam, Edam, & Zaanse Schans

Laat Amsterdam voor een halve dag achter je met deze tour over het Nederlandse platteland. Leun achterover en reis comfortabel in een touringcar naar het landelijke dorpje Edam. Maak een wandeling door de schilderachtige straten van Edam. Onderweg naar Volendam stop je bij een oude kaasboerderij en kun je zien hoe authentieke Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef een aantal van deze heerlijke kazen. Bij aankomst in Volendam volg je de gids door de kronkelende straatjes van het vissersdorp. Kom meer te weten over hoe deze bruisende plaats die ooit als haven functioneerde voor naburig Edam. Neem wat vrije tijd om te lunchen. Vervolgens bezoek je het molendorp Zaanse Schans. Deze molens werden ooit gebruikt om kruiden, verf, hout, olie, cacaopoeder en vele andere dingen te malen, maar zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Sommige zijn nu musea waar je van alles te weten komt over het malen. Breng daarna een bezoek aan een klompenmakerij en zie hoe antieke machines worden gebruikt om traditionele klompen te maken. Onderweg terug naar Amsterdam kun je terugkijken op een leuk en leerzaam uitstapje naar het Hollandse platteland.

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

4. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

5. Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

De trip gaat verder naar het betoverende dorpje Giethoorn voor een unieke ervaring in het noorden. Het dorp staat bekend als het 'Venetië van het Noorden' vanwege de vele grachten die er te vinden zijn en het volledige ontbreken van wegen. Je verkent dit sprookjesachtige dorp, waar minder dan 3.000 mensen wonen, tijdens een boottocht van 1 uur. Verken het goed bewaard gebleven dorp te voet en zie hoe elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eilandje ligt. Wandel over de smalle voetpaadjes om honderden bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer in het dorp. De tocht gaat verder naar Volendam, waar je defelgekleurde houten huizen kunt bewonderen en de lokale bevolking hun kleurrijke regionale kleding kunt zien dragen. De gids neemt je mee op een korte wandeling door de haven van Volendam, sinds 1875 een van de populairste toeristische attracties in het dorp. Dit is een geweldige plek om souvenirs en cadeautjes te kopen en foto's te laten maken in klederdracht in een van de vele fotostudio's van het dorp. Je laatste bestemming zijn de traditionele huizen uit de 17e eeuw in de Zaanse Schans, hier zie je de prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. In de Zaanse Schans kun je langs de charmante kassen slenteren en een fabriek bezoeken waar de populaire klompen worden gemaakt. Er is niks meer Nederlands dan kaas, dus als je daar bent kun je op de Catharina Hoeve kaas proeven en meer te weten komen over de productie van kaas.

Volendam: foto in klederdracht met kaas- en klomp-tour

6. Volendam: foto in klederdracht met kaas- en klomp-tour

Tijd om iets aan te trekken wat je normaal niet in je garderobe zou aantreffen: traditionele Volendammer kleding, waaronder een warme slobberbroek voor de heren en een hoge, puntige muts voor de dames. En natuurlijk zou geen enkele uitdossing compleet zijn zonder Nederlands beroemdste schoeisel - klompen! Zeg 'cheeeeeesss' en je professionele fotograaf maakt een foto van jou en je vrienden, een souvenir dat je thuis aan iedereen kunt laten zien. Na de fotosessie kun je genieten van een rondleiding waarin je leert hoe je een typisch Nederlandse Goudse of Edammer kaas maakt. In de klompenmakerij krijg je de kans om een stuk hout te zien veranderen in schoeisel en kom je meer te weten over de verschillende soorten klompen. In de winkel kun je allerlei souvenirs bekijken en van Nederlandse koekjes proeven zoals stroopwafel, een heerlijke lokale vruchtenwijn en natuurlijk allerlei soorten kaas. Probeer eens een keiharde, 2 jaar oude kaas of een kaas met komijnzaad, een beroemde delicatesse in Nederland. Als je klaar bent met het bekijken van de souvenirs, liggen je foto's klaar bij de kassa. 

Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

7. Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

Geniet van een schilderachtige dagvullende bustour door Noord-Holland en ontdek een charmant landschap vol windmolens, grachten, pittoreske dorpen en lokale inwoners in traditionele klederdracht. De dagvullende tour vertrekt vanuit Amsterdam en voert onder andere naar het kleine vissersdorp Marken, dat bekend is omdat de traditionele Nederlandse cultuur er goed bewaard gebleven is. Je gids neemt je mee op een wandeling door de straten vol kleurrijke huisjes. Je bezoekt ook een klompenmakerij, waar je bij een demonstratie te zien krijgt hoe klompen gemaakt worden. Ga daarna aan boord van de Marken Express en vaar naar Volendam. Geniet onderweg van gratis koffie met gebak en van uitzicht over het IJsselmeer. Bij aankomst in Volendam heb je wat vrije tijd waarin je de winkeltjes van het vissersdorp kunt verkennen, of misschien zelfs een traditioneel kostuum aan kunt trekken voor een souvenirfoto. Er is ook een proeverij bij een traditionele Hollandse kaasmakerij in Volendam. Verzamel daarna weer om samen te lunchen bij een restaurant op de dijk. Ga verder naar het hart van Noord-Holland en bezoek het kleine stadje Edam, waar je getrakteerd wordt op een proeverij zodat je kunt genieten van de smaken van de wereldberoemde Edammer kaas. Hoor het verhaal van het voormalige scheepswerf en zie de Grote Kerk, letterlijk de grootste kerk van Nederland, terwijl je door de met kasseien beslagen straatjes wandelt. De laatste bestemming van de tour is het openluchtmuseum Zaanse Schans, waar een geweldige verzameling historische windmolens sinds de 18e eeuw bewaard is gebleven. Betreed één van de windmolens om meer te weten te komen over dit symbool van Nederlandse industriële architectuur. Bewonder daarna de pittoreske huisjes, houten schuren en schilderachtige weides van Noord-Holland op de weg terug naar Amsterdam aan het einde van de tour.

Volendam: met de expresboot naar Marken

8. Volendam: met de expresboot naar Marken

Haal het meeste uit je tijd in Nederland en bezoek de traditionele havendorpen Volendam en Marken, met een enkele reis of retourtje met de snelle boot. Stap aan boord van het schip vanuit de in van Volendam, en vertrek voor een rustige, 30 minuten durende boottocht naar Marken, waar je tal van bezienswaardigheden en mooie uitzichten te wachten staan. Je kunt de reis ook vanuit Marken beginnen. Bewonder tijdens de boottocht het adembenemende uitzicht op de kustlijn, en kom meer te weten over het voormalige Zuiderzeegebied via een verhelderende audiogids. Onderweg kun je de kleurrijke vissershuisjes bekijken langs de kust en krijg je een idee van het dagelijks leven in het dorp. Na aankomst in Marken verlaat je de boot en kun je het eiland in je eigen tempo verkennen. Op het eiland zul je versteld staan van de verschillen tussen Volendam en Marken ondanks het feit dat de dorpen zo dicht bij elkaar liggen. Na afloop van het avontuur ga je weer terug naar de boot voor de retourovertocht naar Volendam.

Amsterdam: I Amsterdam City Card

9. Amsterdam: I Amsterdam City Card

Haal het meeste uit je verblijf in Amsterdam met een I Amsterdam City Card, en geniet van gratis toegang tot veel van de beste musea en attracties van de stad, waaronder het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, het Moco Museum en het Rembrandthuis. De I Amsterdam City Card is een digitale kaart en werkt via een app op je smartphone. Om de City Card te gebruiken, moet je de I amsterdam City Card-app downloaden en jouw kaart eraan toevoegen. Activeer de kaart pas als je in Amsterdam bent en klaar om hem te gebruiken. Zorg dat je je smartphone voldoende oplaadt, zodat je er de hele dag toegang toe hebt. Via de app kun je kaarten overdragen aan familieleden of vrienden en door de stad navigeren via een plattegrond met de beste locaties. Als een kaart eenmaal is overgedragen, kan deze niet meer (terug) worden overgedragen. Met kaart krijg je ook korting op andere attracties, zoals het Rijksmuseum, de Heineken Experience, Madame Tussauds en de Amsterdam Dungeon. De kaart is 24, 48, 72, 96 of 120 uur geldig. Na het eerste gebruik kun je tijdens de geldigheidsduur onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer en de stad heel eenvoudig verkennen. Ook kun je genieten van één gratis rondvaart van verschillende rondvaartbedrijven op diverse locaties in Amsterdam en 24 uur gratis fietsverhuur. Een volledige lijst van de aanbiedingen is inbegrepen in de I Amsterdam City Card Gratis toegang tot de volgende musea/attracties (reserveren kan nodig zijn): •Allard Pierson Museum •Amsterdam Museum •Amsterdam Pijpenkabinet •Tulpenmuseum Amsterdam •Architectuurcentrum Amsterdam •Dierentuin ARTIS Amsterdam •ARTIS - Micropia •ARTIS Groote Museum •Cobramuseum Amstelveen •Diamantfabrieken en het Diamantmuseum •Doe-het-zelf foodie-tour •Ambassade van de Vrije Geest •EYE Filmmuseum •Foam - Fotografiemuseum Amsterdam •Fun Forest •Gassan Diamonds •Geelvinck Pianolamuseum •Het Grachtenhuis - Museum van de grachten •Hermitage Amsterdam •Hermitage - Museum van de Geest •Hortus Botanicus - Botanische tuin •Huis Marseille - Museum voor fotografie •Joods Cultuurkwartier - Portugese Synagoge •Joods Historisch Museum - Joodse Culturele wijk •Luther Museum •Moco Museum •Molen van Sloten & Kuiperijmuseum •Multatuli Museum •Museum de Dageraad •Museum Ons 'Lieve Heer op Solder •Museum Het Rembrandthuis •Museum Het Schip - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Architectuur •Museum Tot Zover - Begrafenismuseum •Museum Van Loon •Museum Willet-Holthuysen •De Nieuwe Kerk Amsterdam •Outsider Art Museum - Hermitage •Oude Kerk •Rijksmuseum •Het Scheepvaartmuseum •Science Center NEMO •De Studio NEMO •Stadsarchief Amsterdam •Stedelijk Museum Amsterdam •THIS IS HOLLAND •Tropenmuseum •Verzetsmuseum •Woonbootmuseum In Haarlem: •Frans Hals Museum •Teylers Museum •Gratis rondvaart In Volendam/Marken: •Rederij Volendam Marken (veerboot) •Volendams Museum In Enkhuizen: •Zuiderzeemuseum In Zaanse Schans: •Zaans Museum & Verkade Paviljoen •Kuiperij Tiemstra •Wevershuis •Tsaar Peterhuis Zaandam •Molenmuseum Koog aan de Zaan •Museum Zaanse Tijd •Oliemolen 'De bonte Hen' •Krijtmolen 'De Kat' •Papierfabriek 'De Schoolmeester' •Houtzagerij 'Het Jonge Schaap' In Muiden: •Kasteel Muiderslot •Amsterdam Forteiland Pampus In Naarden: •Het Nederlands Vestingmuseum In Laren: •Singer Laren Gratis geschenken: •De Drie Fleschjes - Gratis shot jenever (18+) •Holland Casino Amsterdam - Gratis toegang (18+) •VVV Haarlem Gratis rondvaart in Amsterdam: •Blue Boat Company •Stromma Canal Cruise •Lovers Canal Cruises •Amsterdam Circle Line B.V. Gratis 24 uur fietsverhuur 25% korting – Muziek & Podia •Bimhuis – Jazz •Boom Chicago - Engelstalig improvisatie-komedietheater •Muziekgebouw aan 't IJ - Hedendaagse muziek & klassieke muziek •Nationale Opera & Ballet - Nederlands Nationaal Opera & Ballet 25% korting - Attracties •The Amsterdam Dungeon •Stadiontour Johan Cruijff ArenA •Body Worlds •Rondvaart met Nederlandse kaas & wijn of rondvaart met cocktails •Fabrique des Lumières •Fashion for Good •Heineken Experience •House of Bols Cocktail & Jenever Experience (18+) •Het Kattenkabinet •Madame Tussauds Amsterdam •Nxt Museum •Our House •Rembrandts Amsterdam •STRAAT Museum Upside Down Amsterdam •25% korting - Transport & Verhuur •Waterfiets •Fietsverhuur & fietstochten •Mokumboat.com - huurboten om zelf te besturen 25% korting - Eten & Drinken •Blue Amsterdam •Pancakes Amsterdam •The Pancake Bakery •Restaurant de Hoop op d'Swarte Walvis •Restaurant Wagamama - Aziatisch restaurant •Taverne de Visscher •Zuiderzeemuseum

Volendam: fotomoment in klederdracht

10. Volendam: fotomoment in klederdracht

Mis deze kans niet; op de foto gaan in Nederlandse klederdracht is heel leuk en je houdt er de perfecte souvenir van je vakantie aan over. Elk jaar komen er duizenden toeristen naar Volendam om te zien hoe het is om Nederlandse klederdracht te dragen, beroemd over de hele wereld.  Probeer de traditionele nationale Nederlandse kledij, waaronder de hul (kanten mutsje) dat de vrouwen droegen, en kettingen gemaakt van bloedkoraal. Sommige Nederlandse vrouwen dragen deze kleding vandaag de dag nog steeds. Zodra je volledig aangekleed bent, ga je op de foto. Een perfect aandenken aan je ervaring. Neem ofwel 2 kleine of 1 grote foto meer naar huis van jezelf in de traditionele en unieke kostuums, en deel je vakantieherinneringen met vrienden en familie. 

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Citycards
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Combi-aanbiedingen
  • Transfers
  • Workshops en cursussen
38 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Topbezienswaardigheden in Volendam

Overzicht activiteiten in Volendam

Wil je alle activiteiten in Volendam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Volendam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.700 beoordelingen

Uitstekende wandeling naar de molens en de Nederlandse boerderij. Aanbevolen om een beetje uit het centrum te komen, ik raad het vroege ochtendschema aan. Kom eerder aan bij het ontmoetingspunt, aangezien het een beetje kost om daar te komen. De gidsen zijn uitstekend, erg vriendelijk en bezorgd dat iedereen het begrijpt. Speciale vermelding voor kaasliefhebbers, ze kunnen kopen voor een goede prijs en de proeverij is erg goed.

De gastheren waren geweldig; we hebben genoten van alle bezienswaardigheden; en we kregen Holland buiten Amsterdam te zien. Als ze een reis naar Delft of Kinderjik zouden aanbieden, zouden we die zeker nemen. Ik kan niet te snel lopen en ze hadden altijd een van de gidsen die achterbleef om mij en andere achterblijvers te controleren. Fantastische dag!

Toen ik op de luchthaven van AMS aankwam, kon ik geen machine vinden om mijn ticket te valideren. Ik ging net naar de treinkaartjesbalie (5 minuten lopen in de aankomsthal van de luchthaven), liet ze mijn QR-code zien en slaagde erin mijn fysieke tickets te bemachtigen. ,Handig en probleemloos gratis reiskaartje voor een volledige dag.

Uitstekende ervaring met de groep en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de tour. Persoonlijk waardeer ik het werk van Diego de gids en Jaco de chauffeur. Altijd een goede energie, motivators de hele tijd, ze vullen je ook met geschiedenis. Zeer goede tour, ik raad het aan.

Bijzonders leuke dag beleef, ook al was het weer niet echt bijzonders goed heef onze gids Juan ons een fantastische dag bezorgd met een hoop humor en informatie over de locaties waar wij ons bevonden. Gracias por todo Juan!!