Vondelpark

Vondelpark: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: begeleide fietstocht door centrum van Amsterdam

1. Amsterdam: begeleide fietstocht door centrum van Amsterdam

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam met een deskundige gids die aan je zijde rijdt. Je leert over de cultuur van de stad, ziet belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde hotspots, maar ook minder bekende lokale favorieten.  Begin je reis in de buurt van het Centraal Station, langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en dan naar de Westelijke Eilanden, waar je charmante ophaalbruggen, oude pakhuizen en chique kunstenaarsstudio's vindt.  Fiets verder over de Brouwersgracht en bezoek de trendy Jordaan en Negen Straatjes, boordevol boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants. Terwijl je dieper het centrum van de stad in fietst, ga je de grachtengordel in en flits je langs de Westerkerk en het historische Anne Frank Huis.  Rond het Leidseplein, met haar vele theaters en bruisende nachtleven, vind je ook vele straatartiesten en muzikanten.  Na alle opwinding heb je wel een aangename pauze in het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam en wellicht het bekendste park van ons land, verdiend. Vervolgens maak je een rondje door het Museumkwartier en rij je door de smalle straatjes van De Pijp.  Steek de iconische Magere Brug, een houten ophaalbrug over de rivier de Amstel, over en kom uit bij de beroemde dierentuin Artis, waarna je naar het Maritiem Kwartier gaat.  Bewonder in de Zouthaven de indrukwekkende replica van een 17e-eeuws VOC-schip, voordat je weer terugkeert naar waar je fietstocht begon.

Amsterdam: fietstocht langs highlights van de stad

2. Amsterdam: fietstocht langs highlights van de stad

Begin je tour door Amsterdam door net als de locals op een fiets te springen. Op deze eigenzinnige fietstour verken je de meest geliefde vorm van vervoer van de stad en luister je onderweg naar sprookjes en verhalen uit het verleden en heden. Je voelt je in een mum van tijd een echte Amsterdammer. Ontdek de geschiedenis van Amsterdam door te beginnen in het centrum. Bekijk alle bezienswaardigheden en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Fiets over bruggen, de idyllische grachten en verborgen binnenhofjes in. Je krijgt tal van mogelijkheden om even te stoppen en de pittoreske stad te fotograferen. Bij elke locaties vertelt je gids je meer over de geschiedenis van de plek en de Amsterdamse cultuur.

Amsterdam: privéfietstour met een local

3. Amsterdam: privéfietstour met een local

De beste manier om Amsterdam te verkennen is zoals de locals dat doen: op de fiets. Je maakt in de fietsenwinkel kennis met je gids en krijgt een comfortabele stadsfiets toegewezen. Tijdens de tour stop je op een aantal interessante plaatsen, waar je persoonlijke gids je vertelt over de geschiedenis en architectuur van de stad. Ontdek een aantal van de belangrijkste locaties en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Fiets langs de grachten en over de Dam. Fiets door de verschillende buurten van Amsterdam, zoals de Jordaan, waar je langs het Rijksmuseum rijdt, de thuisbasis van een uitgebreide collectie Nederlandse kunst en geschiedenis. Ontdek andere bijzondere plekken zoals het Museumplein, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw.

Amsterdam: privéstadswandeling

4. Amsterdam: privéstadswandeling

Geniet van een privéwandeltour en zie alle belangrijke bezienswaardigheden van het historische centrum, inclusief de betoverende bruggen, woonboten en koopmanshuizen van de grachtengordel. Leer Amsterdam, met zijn geplaveide straatjes, echt goed kennen tijdens een wandeling over de vele mooie bruggen in de monumentale grachtengordel. Laat je leiden door je gids en bekijk de herkenbare hoge en smalle gebouwen, de woonboten en uiteraard een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Kom te weten hoe de stad is uitgegroeid van een 12e-eeuws modderig stadje aan de Amstel tot de metropool die het vandaag de dag is. Krijg een lokaal inkijkje en ontdek de geheimen van de stad, waaronder lommerrijke pleinen en privéhofjes. Krijg tips over hoe je je tijd in Amsterdam het best kunt besteden.

Fietstocht door Amsterdam: steegjes en geheimen (3 uur)

5. Fietstocht door Amsterdam: steegjes en geheimen (3 uur)

Beleef Amsterdam als een local met behulp van een kleinschalig fietsbedrijfje en koers op een rijwiel door de straten van de stad. Maak kennis met je gids bij het ophalen van je fiets en ga dan op weg om een aantal verborgen pareltjes van de stad te vinden. Verken de verborgen binnenplaatsen en kerken van de Jordaan Je gids neemt je mee naar binnenplaatsen en kerken die de toeristen meestal links laten liggen en verschaft je ter plekke inzicht in de oorsprong en geschiedenis van elke plek. Sluit je rondrit door de Jordaan af bij het Anne Frankhuis, waar je meer te weten komt over een van de beroemdste en heldhaftigste Amsterdammers ooit. Na en ontspannen pauze in een leuk cafétje rijdt je verder naar het Vondelpark voor een rondje door de meest geliefde stadsoase van Amsterdam. Fiets verder naar het Museumplein en aanschouw de grootste culturele attracties van de stad, zoals het Van Goghmuseum, het Rijksmuseum en het Concertgebouw.

Amsterdam: begeleide fietstocht van 2 uur

6. Amsterdam: begeleide fietstocht van 2 uur

Amsterdam is een wereldstad als het om fietsen gaat en er is geen betere manier om de stad te verkennen dan met deze fietstocht van 2 uur. Je kunt rekenen op jaren aan ervaring en expertise van het bedrijf dat als eerste georganiseerde fietstochten in Amsterdam aanbood, met vriendelijke gidsen die je tijdens een ontspannen tocht door de stad het authentieke Amsterdam laten zien. Bekijk alle bezienswaardigheden en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Bezoek, al fietsend langs een doolhof van schilderachtige grachten, de oude westelijke haven en rijd verborgen binnenhoven in, met vele gelegenheden om foto's van de schilderachtige stad te maken. Krijg ook de gelegenheid om andere wijken van Amsterdam te bezoeken, zoals de Jordaan, fiets langs het huis van Rembrandt en ga dan door naar het Rijksmuseum, dat aan kunst en geschiedenis is gewijd, om verder nog de beruchte rosse buurt te verkennen, waar je de heimelijke cultuur van Amsterdam zelf kunt ervaren.

Amsterdam: Sightseeing-fietstocht met gids

7. Amsterdam: Sightseeing-fietstocht met gids

Na het verzamelen van de kleine hoofdkantoor naast het centraal station, waar u uw fietsen te krijgen, ga je op een 2 en een half uur tour met een vriendelijke en ervaren gids. U vindt de grachten van Amsterdam, de geheimen van de Nederlandse architectuur, een van een soort locaties, de rijkdom van de Nederlandse Gouden Eeuw, en een aantal andere zeer goed bewaarde geheimen te ontdekken. De gids zal stoppen met het hele bezoek om u meer informatie over de belangrijkste locaties en historische gebouwen van Amsterdam geven. Dit geeft je voldoende tijd te geven om deze prachtige bezienswaardigheden met je camera vast te leggen! Je hebt ook de mogelijkheid om door de Jordaan, of langs het huis van Anne Frank, Vondelpark, historische gebouwen, en andere, minder bekende plaatsen, waardoor je je voelen als een Amsterdammer in slechts 2 uur en een half! Je rijdt op de top Nederlandse fietsen van het merk Batavus. Deze fietsen zijn vermaard om hun comfort, zodat u zich kunt concentreren alleen over bezienswaardigheden en de gids.

Amsterdam: fietstocht van 2,5 uur

8. Amsterdam: fietstocht van 2,5 uur

Verdiep je in de geschiedenis van Amsterdam tijdens een fietstocht van 2,5 uur met gids, geschikt voor alle leeftijden en alle fitheidsniveaus. Maak gebruik van de diensten van een gids die ervoor zorgt dat de hele groep de tocht kan bijhouden. Geniet van een kopje koffie bij de fietswinkel van de lokale organisator en pas je fiets aan voor je de stad verkent. Maak kennis met de stad en leer over het ontstaan op de Dam. Hierna fiets je door het historische centrum als een echte Amsterdammer. Fiets naar de hoogtepunten, zoals de prachtige Bloemenmarkt: 's werelds enige drijvende bloemenmarkt. Fiets over de groene lanen van het Vondelpark, waar Amsterdammers ontspannen bij het openluchttheater en op het groene gras.

Amsterdam: fietstocht in een groep

9. Amsterdam: fietstocht in een groep

Tijdens je verblijf in Amsterdam moet je het een keer meegemaakt hebben: een fietstocht langs de beroemde grachten van de stad. Op deze stadsfietstour ontdek je wijken en gebieden die lopend lastig te bereiken zijn. Fiets veilig langs aangewezen fietspaden, weg van de enorme drukte in de binnenstad. Tijdens deze tour op wielen van 2,5 uur, zal je gids je meenemen naar de meest memorabele plekken in de stad, zoals parken, musea en windmolens. Je ziet niet alleen de belangrijkste hoogtepunten van de Nederlandse hoofdstad en de mooiste gebieden, maar je hoort ook de verhalen van je gids achter al deze plaatsen die ze zo speciaal maken.

Amsterdam: fietstocht met gids

10. Amsterdam: fietstocht met gids

Amsterdam is de perfecte fietsstad en er is geen betere manier om het te ontdekken dan tijdens deze begeleide fietstocht. De beste manier om deze stad te zien en te ervaren is als de lokale bevolking op de fiets. Ontmoet je gids in de fietsenwinkel en zij zullen je een stadsfiets bezorgen die comfortabel voor je is. Tijdens de tour is er tijd voor een aantal stops op interessante plekken waar je persoonlijke gids je vertelt over de geschiedenis en architectuur van deze locaties. Je ontdekt enkele van de belangrijkste sites en leert alles over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Je bezoekt de beroemde grachten, de Nederlandse protestantse Westerkerk en het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht. Fiets vervolgens door de verschillende wijken van Amsterdam, zoals de Jordaan, waar je langs het huis van Rembrandt komt en het Rijksmuseum met zijn rijke collectie Nederlandse kunst en geschiedenis. Vervolgens ontdek en fiets je door het Museumplein en het Vondelpark voordat je terugkeert naar het startpunt.

Sitemap Vondelpark

Wil je alle activiteiten in Vondelpark ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vondelpark

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.589 beoordelingen

Moet meedoen als je van fietsen houdt. De toeristische gids Mr. Bas is een erg aardig persoon. Hij legde de bezienswaardigheden tot in detail uit en besteedde aandacht aan onze veiligheid. De eigenaar van de fietsenwinkel is ook erg behulpzaam en interessant. Mijn zus en ik hebben erg genoten van de tour. Ik kan niet wachten om deel te nemen aan meer rondleidingen via deze app. ^^

Het was een geweldige ervaring, je ziet geweldige hoekjes en delen van de stad die je zelf waarschijnlijk niet zult vinden. We hadden een geweldige gids Alex, hij legde ons alles uit en vertelde ons ook wat over de geschiedenis van Amsterdam. Top deze fietstocht eenvoudig af met een klasgids. Als je van fietsen houdt, is dat geweldig!!!! En mensen, nee, het is niet vermoeiend!!!!

Zeer mooie fietstocht van 3 uur door de hele stad, van zuid naar noord en van oost naar west. Ondanks een zeer warme dag was het een erg leuke en “makkelijke” tocht. Onze gids (Rad) was zeer deskundig en aardig. We hadden de tour op een maandagochtend, wat perfect was vanuit het oogpunt van het verkeer (weekends zijn meestal drukker).

Ik vond het heel positief dat onze gids, in tegenstelling tot andere tours, ook kritisch reflecteerde op de geschiedenis van Amsterdam en ook de oorlogen, kolonisatie en slavernij als onderdeel van de Gouden Eeuw noemde en de Joodse geschiedenis inging.

Als er regen wordt voorspeld, neem dan regenkleding mee. Ondanks de regen reden we door.