Vondelpark

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vondelpark: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Amsterdam: fietstour door het centrum in een kleine groep

1. Amsterdam: fietstour door het centrum in een kleine groep

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam met een deskundige gids die aan je zijde rijdt. Je leert over de cultuur van de stad, ziet belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde hotspots, maar ook minder bekende lokale favorieten.  Begin je reis in de buurt van het Centraal Station, langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en dan naar de Westelijke Eilanden, waar je charmante ophaalbruggen, oude pakhuizen en chique kunstenaarsstudio's vindt.  Fiets verder over de Brouwersgracht en bezoek de trendy Jordaan en Negen Straatjes, boordevol boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants. Terwijl je dieper het centrum van de stad in fietst, ga je de grachtengordel in en flits je langs de Westerkerk en het historische Anne Frank Huis.  Rond het Leidseplein, met haar vele theaters en bruisende nachtleven, vind je ook vele straatartiesten en muzikanten.  Na alle opwinding heb je wel een aangename pauze in het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam en wellicht het bekendste park van ons land, verdiend. Vervolgens maak je een rondje door het Museumkwartier en rij je door de smalle straatjes van De Pijp.  Steek de iconische Magere Brug, een houten ophaalbrug over de rivier de Amstel, over en kom uit bij de beroemde dierentuin Artis, waarna je naar het Maritiem Kwartier gaat.  Bewonder in de Zouthaven de indrukwekkende replica van een 17e-eeuws VOC-schip, voordat je weer terugkeert naar waar je fietstocht begon.

Fietstocht door Amsterdam: steegjes en geheimen (3 uur)

2. Fietstocht door Amsterdam: steegjes en geheimen (3 uur)

Beleef Amsterdam als een local met behulp van een kleinschalig fietsbedrijfje en koers op een rijwiel door de straten van de stad. Maak kennis met je gids bij het ophalen van je fiets en ga dan op weg om een aantal verborgen pareltjes van de stad te vinden. Verken de verborgen binnenplaatsen en kerken van de Jordaan Je gids neemt je mee naar binnenplaatsen en kerken die de toeristen meestal links laten liggen en verschaft je ter plekke inzicht in de oorsprong en geschiedenis van elke plek. Sluit je rondrit door de Jordaan af bij het Anne Frankhuis, waar je meer te weten komt over een van de beroemdste en heldhaftigste Amsterdammers ooit. Na en ontspannen pauze in een leuk cafétje rijdt je verder naar het Vondelpark voor een rondje door de meest geliefde stadsoase van Amsterdam. Fiets verder naar het Museumplein en aanschouw de grootste culturele attracties van de stad, zoals het Van Goghmuseum, het Rijksmuseum en het Concertgebouw.

Amsterdam: begeleide fietstocht van 2 uur

3. Amsterdam: begeleide fietstocht van 2 uur

Amsterdam is een wereldstad als het om fietsen gaat en er is geen betere manier om de stad te verkennen dan met deze fietstocht van 2 uur. Je kunt rekenen op jaren aan ervaring en expertise van het bedrijf dat als eerste georganiseerde fietstochten in Amsterdam aanbood, met vriendelijke gidsen die je tijdens een ontspannen tocht door de stad het authentieke Amsterdam laten zien. Bekijk alle bezienswaardigheden en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Bezoek, al fietsend langs een doolhof van schilderachtige grachten, de oude westelijke haven en rijd verborgen binnenhoven in, met vele gelegenheden om foto's van de schilderachtige stad te maken. Krijg ook de gelegenheid om andere wijken van Amsterdam te bezoeken, zoals de Jordaan, fiets langs het huis van Rembrandt en ga dan door naar het Rijksmuseum, dat aan kunst en geschiedenis is gewijd, om verder nog de beruchte rosse buurt te verkennen, waar je de heimelijke cultuur van Amsterdam zelf kunt ervaren.

Amsterdam: Sightseeing-fietstocht met gids

4. Amsterdam: Sightseeing-fietstocht met gids

Na het verzamelen van de kleine hoofdkantoor naast het centraal station, waar u uw fietsen te krijgen, ga je op een 2 en een half uur tour met een vriendelijke en ervaren gids. U vindt de grachten van Amsterdam, de geheimen van de Nederlandse architectuur, een van een soort locaties, de rijkdom van de Nederlandse Gouden Eeuw, en een aantal andere zeer goed bewaarde geheimen te ontdekken. De gids zal stoppen met het hele bezoek om u meer informatie over de belangrijkste locaties en historische gebouwen van Amsterdam geven. Dit geeft je voldoende tijd te geven om deze prachtige bezienswaardigheden met je camera vast te leggen! Je hebt ook de mogelijkheid om door de Jordaan, of langs het huis van Anne Frank, Vondelpark, historische gebouwen, en andere, minder bekende plaatsen, waardoor je je voelen als een Amsterdammer in slechts 2 uur en een half! Je rijdt op de top Nederlandse fietsen van het merk Batavus. Deze fietsen zijn vermaard om hun comfort, zodat u zich kunt concentreren alleen over bezienswaardigheden en de gids.

Amsterdam: privé fietstocht van 3 uur in het centrum

5. Amsterdam: privé fietstocht van 3 uur in het centrum

Voel je als een echte Amsterdammer en ontdek de stad per fiets. Een privégids neemt je mee naar de belangrijkste hoogtepunten zoals de Dam, de Westerkerk, het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, het  Van Gogh Museum en het Vondelpark. Ontmoet je gids in de fietsenwinkel waar je een comfortabele fiets toegewezen krijgt. Vervolgens fiets je langs de oevers van de grachten naar de protestantse Westerkerk en het legendarische Anne Frank Huis aan de Prinsengracht. Rijd verder naar de Jordaan, waar zich vele galerieën, markten en stijlvolle winkels bevinden. Ga dan in de richting van het Museumkwartier, een buurt in Oud Zuid waar je musea zoals het Rijksmuseum en Van Gogh Museum ziet, en een stukje fietst in het Vondelpark. Tot slot bezoek je de drukkere delen van de stad, zoals de belangrijkste straten van de grachtengordel en de Wallen.

Amsterdam: stadsgolfwandeling

6. Amsterdam: stadsgolfwandeling

Ontdek de meest opwindende en interessante plekken van Amsterdam, terwijl je deelneemt aan een unieke Urban Golf-uitdaging. Volg een gids op een wandeltocht door Amsterdam. Verplaats je van locatie naar locatie tijdens je tour en stop overal om een hole te spelen. Ga je Golf Challenge aan op het grasveld aan het Museumplein of door het prachtige Vondelpark. Pak een drankje in een van de beste bars van het Rembrandtplein terwijl je speelt voor het beroemde standbeeld van de grote schilder. Geniet van de glorie van het Koninklijk Paleis terwijl je een snelle hole speelt op de Dam, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Amsterdam: fietstocht van 2,5 uur

7. Amsterdam: fietstocht van 2,5 uur

Verdiep je in de geschiedenis van Amsterdam tijdens een fietstocht van 2,5 uur met gids, geschikt voor alle leeftijden en alle fitheidsniveaus. Maak gebruik van de diensten van een gids die ervoor zorgt dat de hele groep de tocht kan bijhouden. Geniet van een kopje koffie bij de fietswinkel van de lokale organisator en pas je fiets aan voor je de stad verkent. Maak kennis met de stad en leer over het ontstaan op de Dam. Hierna fiets je door het historische centrum als een echte Amsterdammer. Fiets naar de hoogtepunten, zoals de prachtige Bloemenmarkt: 's werelds enige drijvende bloemenmarkt. Fiets over de groene lanen van het Vondelpark, waar Amsterdammers ontspannen bij het openluchttheater en op het groene gras.

Amsterdam: privé- of openbare wandeltocht

8. Amsterdam: privé- of openbare wandeltocht

Geniet van een privé- of openbare wandeltocht van 1,5 uur door Amsterdam met een kleine (privé) groep van maximaal vier reizigers en een gids. De kleine groepsgrootte maakt het gemakkelijk om deze prachtige maar drukke stad te verkennen en versterkt het gevoel te ontsnappen aan het massatoerisme. Leer meer over de interessante geschiedenis en het culturele leven van de stad. U zult zeker onder de indruk zijn van de architectonische schoonheid van de stad met statische en imposante grachtenpanden, de mensen en de ontspannen, ruimdenkende sfeer. De gemakkelijkste manier en plaats om je gids te ontmoeten is bij het Nationaal Monument op de Dam, aangezien je de gigantische witte pilaar echt niet over het hoofd kunt zien. Dam is het hart van de stad en de plek waar de Amsterdammers een dam over de rivier bouwden. Omdat hier de stad is ontstaan, zou je kunnen zeggen dat hier alle magie gebeurde. Tegenwoordig is het prachtige plein een symbolische locatie omdat het belangrijke nationale symbolen herbergt, zoals het Nationaal Monument, de Nieuwe Kerk en het Koninklijk Paleis. Volg je gids die je de weg wijst door schilderachtige steegjes met geplaveide straatjes waar geen andere toeristen te vinden zijn. In de Nederlandse 17e eeuw was Nederland ongelooflijk rijk en machtig. Het architecturale erfgoed uit die koloniale donkere dagen is overal in deze compacte stad terug te vinden, net als het klassieke karakter met prachtige grachtenpanden en historische woonboten. Bewonder de Waag, een middeleeuws, sprookjesachtig gebouw dat ooit dienst deed als poort naar Amsterdam en andere belangrijke bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis en de Westerkerk. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte op je telefoon hebt om honderden foto's te maken, want waar je ook kijkt, er zal iets pittoresk te zien zijn. Dwaal een beetje af om die perfecte foto te maken, want met de headsets die tijdens de tour worden gebruikt, kun je je gids zelfs op afstand horen. Laat je verrassen door de Nederlandse cultuur en geniet van de vermakelijke verhalen die je spontane en enthousiaste gids met je deelt en leer over de levendige geschiedenis van de stad en de dynamiek tussen geschiedenis, tolerantie, religie en pragmatisme. Nieuwsgierig? Boek hieronder en zorg ervoor dat u geniet van een wandeltocht van hoge kwaliteit buiten de gebaande paden vol met talloze prachtige uitzichten.

Secret Amsterdam: Hidden Gems Private Bike Tour

9. Secret Amsterdam: Hidden Gems Private Bike Tour

Zie Amsterdam als een local en fiets over de minder betreden paden tijdens een privéfietstocht van 3 uur. Je gids neemt je mee door kleine straatjes en concentreert je op de onontdekte delen van de stad. Klim aan boord van je tweewielige ros en ontsnap aan de toeristenbel van het stadscentrum. Fiets langs de oevers van de mooie grachten in de grachtengordel en pedaal over ophaalbruggen om verborgen binnenplaatsen en geheime kerken te ontdekken. Stop voor een korte verfrissing. Ga dan verder naar het Vondelpark, het grootste en mooiste park van de stad. Na een lange rit door het lommerrijke park ga je naar het Museumplein om de belangrijkste musea van Amsterdam te ontdekken. Als privétour kan de reisroute altijd worden aangepast aan uw wensen, zodat u de dingen ziet die u wilt zien en kunt genieten van een tour die bij u past.

Sitemap Vondelpark

Wil je alle activiteiten in Vondelpark ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vondelpark

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.332 beoordelingen

Een stadstour op de fiets, in dit geval 16 km kriskras door Amsterdam, is de beste manier om een stad te leren kennen. Ook deze keer nam een deskundige gids ons mee naar vele verborgen hoekjes van de stad.

Hele gave tocht...met alle Amsterdamse fietsers in de flow. Goed team, Paul onze gids maakte de uren gevarieerd, informatief en grappig.

Geweldige ontdekkingstocht voor Amsterdam We hebben hoeken leren kennen die we nooit alleen zouden hebben ontdekt ...

Onze gids was gewoon geweldig, we zouden het graag nog een keer doen :-) Vriendelijke groeten, Miriam

Geweldige ontspannende tour door het bruisende Amsterdam.