Kies data
Dingen om te doen

Voss, Noorwegen

Voss, Noorwegen: De beste dingen die je niet wil missen

Zelfgeleide rondreis door Noorwegen: Oslo naar Bergen

1. Zelfgeleide rondreis door Noorwegen: Oslo naar Bergen

Deze legendarische tour neemt je mee door het meest adembenemende, door UNESCO beschermde fjord- en berglandschap van Noorwegen, inclusief de mooiste treinreizen van Europa. U zult ook genieten van een fjordcruise op de prachtige Aurlandsfjord en op de smalle Nærøyfjord. Dit is een zelfgeleide tour, van Oslo, naar Myrdal, naar Flåm, naar Gudvangen, naar Voss en vervolgens naar Bergen. Hoog op het bergachtige "dak" van Noorwegen op 866 meter (2.841 voet) boven de zeespiegel ligt Myrdal, een afgelegen bergstation dat dienst doet als knooppunt tussen de spoorlijn Oslo-Bergen en de beroemde Flåm-spoorlijn. Het kleine dorpje Flåm is een van de meest populaire bestemmingen in Noorwegen en Scandinavië vanwege het prachtige landschap en de locatie. De meesten hebben waarschijnlijk spectaculaire beelden gezien van het landschap in West-Noorwegen - steile, beboste berghellingen die in de blauwe fjord storten, watervallen, smalle fjorden en valleien. Gudvangen is een dorp in de gemeente Aurland in de provincie Vestland, Noorwegen. Het is een populaire toeristische bestemming en ligt aan het einde van de Nærøyfjord, waar de rivier de Nærøydalselvi uitmondt in de fjord.

Bergen: RIB Sognefjord Safari en Flåm Railway privétour

2. Bergen: RIB Sognefjord Safari en Flåm Railway privétour

Begin uw dag met het ophalen van uw accommodatie in Bergen en maak de reis van Bergen naar Flåm. In de zomermaanden gaat de tour door Stalheimskleiva, de 1,5 km lange weg die door Nærøydalen slingert. Stap in Flåm aan boord van de RIB voor een fjordsafari op Aurlandsfjord en Nærøyfjord. Je vaart op een open RIB-boot met maximaal 12 gasten, wat zorgt voor een persoonlijke ervaring met je gidsen en een kans om onderweg dicht bij kleine dorpjes en watervallen te komen. Geniet van het adembenemende landschap, de verhalen en de geschiedenis die je persoonlijke gids deelt. Kom dichter bij de natuur en kijk onderweg uit voor zeehonden, bruinvissen en adelaars. We zullen je voorzien van alle benodigde uitrusting voor een veilige en comfortabele ervaring op de fjorden. Dit omvat een drijfpak, een reddingsvest, een hoed, handschoenen en een veiligheidsbril. Terug in Flåm gaat de reis verder met de Flåm-spoorlijn, een van 's werelds steilste spoorwegen. Op station Myrdal stapt een trein over op de Bergen Railway, die u naar Voss brengt. Daar wordt u met de auto opgehaald en teruggebracht naar Bergen.

Bergen: begeleide dagtrip naar Nærøyfjord en Flåmsbanen

3. Bergen: begeleide dagtrip naar Nærøyfjord en Flåmsbanen

Ontdek het beste van de natuurlijke schoonheid van Noorwegen tijdens deze begeleide ontdekkingstocht door Nærøyfjord en Flåmsbanen. Begin op het treinstation van Bergen en stap in de trein naar Voss voor een snelle transfer voordat je de bus naar Gudvangen neemt. Tijdens de zomermaanden passeert de bus Stalheimskleiva, het 1,5-kilometer lange weggedeelte met een fantastisch uitzicht over de Nærøydalen-vallei, een UNESCO-werelderfgoed. Ontspan vanuit Gudvangen tijdens een schilderachtige fjordtocht van 2 uur naar Flåm op een comfortabel elektrisch schip met grote ramen en patio. Zie de Nærøyfjord, één van de smalste fjorden ter wereld die samen met de Geirangerfjord op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Maak je camera klaar om adembenemende foto's te maken van de steile berghellingen, hangende valleien, torenhoge pieken en watervallen onderweg. Sta versteld van de natuurlijke schoonheid van Noorwegen. Bij aankomst in Flam, een charmant dorp omringd door steile berghellingen, rommelende watervallen en smalle valleien, maak je een wandeling door het pittoreske stadscentrum of bezoek het je Flåm spoorwegmuseum. Vervolg de trip en stap aan boord van de Flåm-spoorweg, één van 's werelds steilste spoorlijnen op reguliere sporen. Je bewondert het panoramische uitzicht op de meest prachtige bergen van Noorwegen en passeert de beroemde Kjosfossen-waterval tijdens de 20-kilometer lange treinreis. Stap na een rit van 1 uur over op Myrdal om terug te keren naar Bergen, waar je gids je naar je accommodatie zal brengen.

Van Bergen: privétour naar Sognefjord, Gudvangen & Flåm

4. Van Bergen: privétour naar Sognefjord, Gudvangen & Flåm

Ontdek de hoogtepunten van het Noorse fjordenland tijdens een privétour. Het reisplan is flexibel en kan worden aangepast aan je interesses. Laat je vriendelijke gids je comfortabel ophalen in de lobby van je hotel en rijd in een privévoertuig langs de beroemde truifabriek 'Dale of Norway' in het dorp Dale en ga dan door naar de prachtige stad Voss. Maak een korte tussenstop bij de Tvindefossen-waterval, maak geweldige souvenirfoto's en geniet van de frisse berglucht. Bezoek dan het terras van het Stalheim Hotel, dat een fantastisch uitzicht biedt over de Nærøydalen-vallei, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Terug in je voertuig daal je de indrukwekkende Stalheimskleiva af naar de aardbodem van de vallei, waar je het oude dorp Gudvangen bezoekt. Vanaf daar kun je een schilderachtige boottocht naar Flåm maken. Eenmaal daar kun je lunchen in een lokaal restaurant (op eigen kosten) en wat vrije tijd gebruiken om door de vele souvenirwinkels te struinen, het  Flåmsbana-spoorwegmuseum te bezoeken of de lokale microbrouwerij te ontdekken. Vervolgens ga je naar het schilderachtige uitkijkpunt Stegastein, een platform van 30 meter boven de Aurlandsfjord. De smalle straat en het uitkijkpunt bieden een adembenemende fotoachtergrond. Je zult je deze speciale momenten zeker nog lang herinneren. Stap dan in de Flåmsbana-trein van Flåm naar het Myrdal-treinstation op een hoogte van 867 meter. Pauzeer even bij de magische Kjøsfossen-waterval. Stap over op een trein in Myrdal en ga terug naar Voss, waar je tijd hebt  om een middeleeuwse kerk uit 1277 en een stenen kruis uit de 11e eeuw te zien. Aan het einde van de tour brengt je gids je terug naar je hotel in Bergen.

Bergen: privédagtour, Nærøyfjord-cruise en Flåm-spoorlijn

5. Bergen: privédagtour, Nærøyfjord-cruise en Flåm-spoorlijn

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, kun je aan je reis naar Gudvangen beginnen. Stop bij de Tvinde-waterval voordat je naar Stalheim gaat en stap aan boord van het elektrische schip "Future of the fjords" naar Flåm in Gudvangen. De Nærøyfjord is een van de smalste fjorden van Europa en uw reis naar Flåm duurt ongeveer 2 uur. De boot werkt op batterijen en is zeer comfortabel, met grote ramen en een goede patio. In 2005 werd de Nærøyfjord samen met de Geirangerfjord opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De fjord is omgeven door hoge bergen en is zowel in de zomer als in de winter een prachtig gezicht. Flåm is een charmant dorp omgeven door steile berghellingen, rommelende watervallen en smalle valleien. Het is een prachtig gebied om gewoon rond te dwalen, en terwijl je daar bent, kun je ook het Flåm Spoorwegmuseum bezoeken. Vanuit Flåm gaat de reis verder met de Flåm-spoorlijn, een van 's werelds steilste reguliere spoorlijnen. De 20 kilometer lange treinreis geeft je een panoramisch uitzicht op enkele van de wildste en meest magnifieke Noorse bergnatuur, waaronder de beroemde Kjosfossen-waterval. Op Myrdal Station wisselt je trein naar de Bergen Railway die je naar Voss brengt. Vanaf daar brengt een auto u terug naar Bergen.

Bergen: rondvaart Nærøyfjord en treinrit van Flåm naar Oslo

6. Bergen: rondvaart Nærøyfjord en treinrit van Flåm naar Oslo

Begin je dag met een ophaalservice om 06:00 uur bij je hotel in Bergen voor een rit naar Gudvangen. Rijd, tijdens de zomermaanden, langs de spectaculaire Stalheimskleiva met de indrukwekkende 13 haarspeldbochten en unieke uitkijkpunten over het landschap. Na aankomst in Gudvangen stap je aan boord van een futuristisch, elektrisch passagiersschip, voor een rustige vaart door de Nærøyfjord naar Flåm. Geniet, tijdens de vaart over het kalme water, van een adembenemend zicht op het Scandinavische landschap om je heen. Stap van boord in Flåm en in de gezellige trein van de Flåm route, die tot de steilste spoorwegen over een gewone rails ter wereld behoort. Reis door de glooiende landschappen tijdens de rit van 20  km per trein, die ongeveer 1 uur duurt, totdat je bij het station Myrdal aankomt, waar van spoor veranderd om naar Bergen te gaan. Tot slot ga je, via het schilderachtige nationaal park Hardangervidda  naar het centraal station van Oslo, waar je avontuur ten einde komt.

Bergen: Nærøyfjord-cruise & traditionele lunch in Undredal

7. Bergen: Nærøyfjord-cruise & traditionele lunch in Undredal

De tour begint met het ophalen van je accommodatie in Bergen en reist met de auto naar de Nærøy-vallei. Om de vallei te bereiken, rijdt u langs de spectaculaire Stalheimskleiva met zijn indrukwekkende 13 haarspeldbochten die unieke uitkijkpunten van het landschap bieden. Kom aan in Gudvangen en ga aan boord van een elektrisch passagiersschip, de Future of the Fjord, voor een rustige zeiltocht van 2 uur langs de Nærøyfjord en Aurlandsfjord. Terwijl je langs het vredige water glijdt, geniet je van een adembenemend uitzicht op het Scandinavische landschap dat je omringt. Stap van de boot in Flåm en bezoek het prachtige uitkijkpunt Stegastein voordat je de tocht voortzet naar Undredal, een charmant dorpje aan de oever van de Aurlandsfjord. Met een bevolking van slechts 100 mensen, maar meer dan 500 geiten, staat de stad bekend om zijn geitenkaas die nog steeds op de traditionele manier wordt geproduceerd. Leer meer over de productie van geitenkaas en bezoek vervolgens het House of Cheese, waar een typisch Noordse lunch met witte en bruine geitenkaas, geitensalami, zure room, bergbraambessenjam, knäckebröd en vruchtensap wacht. Ga na de lunch naar de oude staafkerk, die werd gebouwd in 1147 en de kleinste kerk is die nog steeds in gebruik is in heel Scandinavië. Leun aan het einde van een onvergetelijke dag achterover en ontspan op de terugreis naar Bergen.

Noorwegen: zelfgeleide Oslo - Bergen - Oslo Adventure

8. Noorwegen: zelfgeleide Oslo - Bergen - Oslo Adventure

Leg Noorwegen in een notendop vast tijdens dit 24-uur durende zelfgeleide avontuur vanuit Olso. Rijd langs de schilderachtige Bergen-spoorlijn, maak een cruise op de prachtige Aurlandsfjord en bewonder de ongerepte wildernis - het enige dat u hoeft te doen, is de speciaal ontworpen route volgen die u bij het boeken is toegestuurd. Na het boeken van je avontuur, ontvang je per e-mail een reisschema met duidelijke instructies voor het plannen van je zelfgeleide tour. Geef de lokale partner de naam en het adres van je accommodatie in Oslo, en je tickets worden rechtstreeks bij je hotel afgeleverd. Zodra je de tickets hebt, begin je aan je 24-uurs avontuur. Berijd de schilderachtige Bergen-spoorlijn vanuit Oslo, maak een fjordcruise op de prachtige Aurlandsfjord en op de smalle Nærøyfjord, maak een busreis door prachtige wilde landschappen en maak een ritje met de Flåm-spoorlijn. Uw retourticket bevat een slaapcompartiment voor de nachttrein van Bergan naar Oslo.

Vanuit Bergen: zelfgeleide dagtocht naar Hardangerfjord

9. Vanuit Bergen: zelfgeleide dagtocht naar Hardangerfjord

Ontdek de majestueuze landschappen van de bergen, brullende watervallen en idyllische boomgaarden tijdens deze dagtour door de Hardangerfjord, de op twee na langste fjord ter wereld met een lengte van 179 km en een diepte tot 900 meter. Reis per trein, bus, cruiseboot en bekijk onderweg onvergetelijke landschappen. Passeer Bergen en Eidfjord. Stop om Voss, Ulvik, Voringsfossen, Norheimsund te bezoeken tijdens deze zelfgeleide reis.

Bergen: Hardangerfjord, Voss-gondel en 4 grote watervallen

10. Bergen: Hardangerfjord, Voss-gondel en 4 grote watervallen

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, begin je aan een schilderachtige reis, compleet met een privéauto en lokale gids. Je krijgt een adembenemend landschap van bergen, spectaculaire watervallen en bloeiende fruittuinen te zien tijdens een dagtour langs de op een na langste fjord van Noorwegen. Reis door mooie dorpjes zoals Norheimsund, Øystese en Eidfjord en bewonder panoramische uitzichten over de serene Hardangerfjord. Bij het uitkijkpunt van het Fossli Hotel is er ook een geweldig uitzicht op de Måbødal-vallei en de Vøringsfoss-waterval, die een totale hoogte van 182 meter heeft. Bij Voss stop je bij de nieuwste attractie van Voss Gondol, die in juli 2019 werd geopend. Deze brengt je in minder dan 9 minuten van de stad naar de berg Hanguren, die op 820 meter boven de zeespiegel ligt. Vanaf daar begint je Hanguren Panorama-tour net buiten het station bij Hangurstoppen. Dit is een gemakkelijke wandeling die geschikt is voor alle leeftijden en niveaus, en je kunt zelfs een kinderwagen meenemen. Het pad is ongeveer 800 meter heen en terug en biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de bergen, meren en delen van het stadscentrum van Voss.

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Voss, Noorwegen

Veelgestelde vragen over Voss, Noorwegen

Welke topattracties zijn een must-see in Voss, Noorwegen?

De topattracties in Voss, Noorwegen zijn:

Sitemap Voss, Noorwegen

Wil je alle activiteiten in Voss, Noorwegen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Voss, Noorwegen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 54 beoordelingen

Deze tour is een geweldige manier om het gevarieerde landschap van Noorwegen in een compleet pakket te zien; Fjorden, bergen, kustdorpen. Gezien het feit dat we de tour in februari hebben gedaan, betekende dit geen grote drukte met veel ruimte om rond de boot te dwalen voor bezichtiging en foto's. Had alleen wat weer te kampen met maar was te verwachten. Onze gids Sonia was geweldig. Zeer deskundig, persoonlijk en informatief.

Geweldige goed georganiseerde tour. Ons Hulp erg behulpzaam. We hebben hele mooie plekken bezocht. Er was een ongeluk bij terugkomst toen de trein koeien raakte die een tunnel waren binnengegaan. Om deze reden kwamen we later terug dan verwacht....maar het was niet voorspelbaar en het is zeker niet de schuld van de touroperator. De fjord is prachtig!

Frode was echt een leuke gids! ! weet veel en gaf ons leuke tips voor elk deel van de reis! ! geweldig uitzicht!! ontspannende dag, meestal zittend in de auto, trein of boot! koop een snelle lunch en ga naar een uitkijkpunt voordat je naar de veerboot gaat, het was spectaculair!

Goed georganiseerd en we hebben veel informatie gekregen over Noorwegen en de fantastische natuur