Vrijheidsbeeld
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Regel nu je ticket!

Vrijheidsbeeld: tours & tickets

Vrijheidsbeeld: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in New York

Bekijk alle 566 tickets en tours

Het beste uitzicht op het Vrijheidsbeeld

De eerste keer dat je het Vrijheidsbeeld - met haar bijzondere kroon en in 1885 aan Amerika geschonken door Frankrijk - in de New York Harbor spot, maakt je hart een sprongetje, of je haar nu te land ziet, vanaf een rondvaart of van dichtbij op Liberty Island. Geniet ervan!

Vanaf de Staten Island Ferry

Vanaf de Staten Island Ferry

De ferry is niet te missen naast Battery Park. Deze vaart van 25 minuten is gratis, vertrekt elke 30 minuten en biedt perfect zicht op het Vrijheidsbeeld.

Vaar naar Liberty Island

Vaar naar Liberty Island

Ga op bezoek bij de dame zelf. Boottours brengen je naar Liberty Island, waar je in het Vrijheidsbeeld kunt klimmen. Op dezelfde tour is er ook de mogelijkheid om bij Ellis Island te stoppen.

Sightseeing rondvaarten rond New York Harbor

Sightseeing rondvaarten rond New York Harbor

Rondvaarten door de New York Harbor bieden geweldige uitzichten op de omgeving. Een chique dinerrondvaart is de beste manier om het Vrijheidsbeeld 's avonds te zien.

Red Hook, Brooklyn

Red Hook, Brooklyn

Wil je aan land blijven, ga dan naar Red Hook, een leuke buurt met geweldig zicht op het Vrijheidsbeeld aan het eind van Van Brunt Street of Louis Valentino Jr. Pier en Park.

Battery Park en Lower Manhattan

Battery Park en Lower Manhattan

Wil je aan land blijven én in Manhattan, maak dan een wandeling door Battery Park in het zuidelijkste puntje van Manhattan. Lopend langs de haven heb je het Vrijheidsbeeld mooi in het vizier.

Onze insidertips

De beste tijd om het Vrijheidsbeeld te bezoeken

De beste tijd om het Vrijheidsbeeld te zien is op een zonnige dag. Een regenachtige, grijze dag in de haven is niet ideaal, maar gelukkig schijnt de zon in New York alle vier seizoenen even fel. Een frisse, zonnige winterdag is net zo typisch New Yorks als een hete zomeravond.

Waar vertrekt de ferry?

Als je direct naar Liberty Island wil varen, kun je de ferry pakken bij de terminals in Battery Park. Wil je liever om het Vrijheidsbeeld heen varen, dan kun je langs de Hudson River in Midtown, Downtown en Battery Park opstapplaatsen vinden voor rondvaarten.

Hoe lang duurt de tour?

Rondvaarten kunnen binnen een uurtje voorbij zijn, maar je kunt ook een avondrondvaart van 3 uur boeken, compleet met diner - het avondlicht van New York met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond is magisch. Als je naast het Vrijheidsbeeld ook Ellis Island wil zien, kun je een combinatie boeken van 3 uur.

Waar koop je tickets?

Koop je kaartjes online om het gedoe van rijen te ontwijken. Denk er wel aan dat je slechts een kleine tas naar Liberty Island mee kan nemen. Bij de toegang ga je door een beveiligingscontrole, en rugtassen en andere grote objecten worden niet toegestaan. Neem ook een snack mee!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Vertrektijden van de ferry verschillen door het jaar heen. Check de website voor meer details en openingstijden.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen liggen rond $25
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee
 • Hoe kom ik er?
  Ferry's vertrekken vanaf Battery Park of Brooklyn.
 • Extra tips

  • Neem snacks mee.

  • Put on sunscreen in the summer.

Wat anderen zeggen over Vrijheidsbeeld

Gemiddelde beoordeling
4.6 / 5
gebaseerd op 13.019 beoordelingen

Goed georganiseerde trip naar Liberty Island en Ellis Island

Uncle Jeffry was onze gids. Hij vertelde op een leuke manier, maar was tegelijkertijd er op zich zelf gericht als oud acteur. Hij had wat meer info kunnen geven over de historie. Overigens was hij zeer duidelijk over alle stappen die in het toegangsproces tot boot, security e.d. moesten worden genomen.

Vrijheidsbeeld en Ellis Island: tour met vroege toegang Beoordeeld door

Prachtige excursie maar je gids blijft aan de wal.

Indrukwekkend allemaal maar je verwacht een dagtour met een gids maar die gaat niet mee. Dat staat nergens en dat vind ik niet ok. Het half uur met gids als opstart in Battery Park was prima. Heel informatief maar daarna word je aan je lot overgelaten. Niet erg maar dat moet je wel van tevoren weten.

Makkelijk om zo je tickets te kunnen bestellen

Het statue of liberty moet je toch gezien hebben als je naar de USA gaat. Wij hadden ook de toegang tot het voestuk (pedestal) geboekt. Hierdoor heb je ook toegang tot het museum waarin je kunt zien hoe het beeld is ontstaan/gebouwd. Het uitzicht vanaf het voetstuk is ook erg mooi.

Heerlijk dat we niet in de rij hoefden te staan

Het was heet en we konden zo de rij voorbij! Was perfect geregeld: 3 dames stonden op het afgesproken punt met de kaartjes voor de boot. Het was leuk om de voet in te kunnen, daar was ook een museum. Het was niet te druk en prachtig uitzicht.

New York: voorrangs- of standaardticket Vrijheidsbeeld Beoordeeld door

Een plek waar je geweest moet zijn bij een bezoek aan New York.

Wel een beetje lastig om de hostess te vinden. Er zijn heel veel mensen met een blauw t-shirt aan. Na het nodige vragen vonden we haar op het binnenplein van de ticketstore. Waren haar al twee keer voorbij gelopen.

New York: voorrangs- of standaardticket Vrijheidsbeeld Beoordeeld door