Kies data

Vrijheidsplein, Boedapest

Vrijheidsplein, Boedapest: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: stadswandeling door het stadscentrum

1. Boedapest: stadswandeling door het stadscentrum

Ontdek de meest iconische locaties in Boedapest tijdens deze wandeltocht door de binnenstad van Pest. Begin uw wandeling op het Marcius 15-plein en bewonder de gotische middeleeuwse kathedraal van de Grote Gezegende Dame. Loop langs de rivierpromenade Duna Corso en geniet van het prachtige uitzicht over de Donau, de bruggen en het kasteel van Boeda aan de overkant. Passeer het spectaculaire danspaleis Pesti Vigado en bekijk het historische Gerbeaud Cafe op het Vorosmarty-plein. Maak een wandeling door Elizabeth Park en zie Budapest Eye, het grootste reuzenrad van Europa. Na een korte wandeling kom je aan bij een van de hoogtepunten van de tour: de Sint-Stefanusbasiliek, met zijn monumentale koepel en colonnade. Vervolg je weg door de traditionele voetgangersstraten van de stad en zie het schattige standbeeld van Mr. Safe die je zeker zal laten glimlachen. Kom vervolgens aan op Liberty Square, waar je meer te weten komt over het traumatische verleden van Boedapest als centrum van nazi-bezetting en communistische onderdrukking. Rond uw tour af op Kossuth Square en bewonder de bezienswaardigheden rondom het majestueuze Hongaarse parlementsgebouw. Luister naar verhalen over dictatuur en de revolutie van 1956. Daarna kunt u een bezoek brengen aan de aangrijpende Shoes on the Donau Bank monument of genieten van een wandeling langs de oevers van de rivier.

Boedapest: Sightseeingtour met bierbus

2. Boedapest: Sightseeingtour met bierbus

Stap aan boord van de eerste volledig elektrische en milieuvriendelijke bierbus en ontdek Boedapest op een werkelijk unieke manier terwijl je aan boord geniet van Hongaars tapbier. Kies uit 2 dagelijkse vertrektijden en bekijk een panoramisch uitzicht op de rivier de Donau, het Buda-kasteel en het Heldenplein. Rij heen en weer langs Andrassy Avenue en bewonder de paleizen en bekijk het stadscentrum met het Hongaarse parlement. Start en eindig de tour op het Heldenplein in Boedapest. Feest met je vrienden terwijl je geniet van Hongaars tapbier. Geniet van de goede sfeer, luister naar funky muziek en bewonder de nachtverlichting.

Hoogtepunten van Boedapest per fiets met goulashmaaltijd

3. Hoogtepunten van Boedapest per fiets met goulashmaaltijd

Ontdek per fiets de hoogtepunten van Boedapest, zoals de Andrássyboulevard, het Heldenplein, de Széchenyi Thermische Baden, de Sint-Stefanusbasiliek, de Kettingbrug, het Kasteeldistrict, het Margaretha-eiland en nog veel meer. Bezoek het adembenemende UNESCO Werelderfgoed met een lokale Engelssprekende gids die je naar 15 verschillende schilderachtige plekken brengt. Leer meer over Boedapest en haar inwoners. Tegen het einde van de tocht heb je een duidelijk beeld van de Hongaren en hun levensstijl. Hoor de spannende geschiedenis van Boedapest middels vermakelijke verhalen en geniet van de smakelijke keuken van de stad. Boedapest is uitstekend per fiets te verkennen, of je dat nou aan het begin of aan het einde van je bezoek doet. Je sluit de tocht af met een onvergetelijke Hongaarse goulash in een gezellig restaurant.

Boedapest 3 uur Private Walking Tour met Route Opties

4. Boedapest 3 uur Private Walking Tour met Route Opties

Verken Boedapest op een begeleide wandeling met een keuze uit 4 routes. U kunt beslissen over de beste manier om de pareltjes van de Hongaarse hoofdstad op een 3-uur durende wandeling te ontdekken. Kies één van de volgende opties: A. Pest Downtown: Deze tour is inclusief het Parlement, St. Stephen's Basilica (de op een na grootste kathedraal in Hongarije), Liberty Square, en de Centrale Markt Hall (de grootste overdekte markthal in Europa). B. Castle District: Bezoek het voormalig Koninklijk Paleis (nu de Nationale Bibliotheek en National Gallery), Alexander Palace (nu het kantoor van de president van de Republiek), Kasteel Theater, het Vissersbastion en de Matthiaskerk. C. Joodse wijk: Zie grootste synagoge van Europa, het Joodse Museum, Joodse Begraafplaats, Raoul Wallenberg Holocaust Memorial Park, en nog veel meer. D. City Shopping Tour: Kijk naar schatten en speciale koopt in de Centrale Markthal, langs Váci en Fashion Street, en winkelcentra van de stad. Een professionele gids zal u helpen een route naar uw belangen te ontmoeten ontwerpen. Het gebruik van het openbaar vervoer kan ook worden aanbevolen in bepaalde gevallen.

Boedapest: ontdekkingsfietstocht door de stad met gids

5. Boedapest: ontdekkingsfietstocht door de stad met gids

Tijdens deze leuke en ontspannende fietstocht van een halve dag fiets je door Boedapest langs de belangrijkste en meest relevante bezienswaardigheden van de stad. In plaats van je te overladen met feitjes en cijfers, brengen onze gidsen de stad tot leven met interessante anekdotes en verhalen over Boedapest. De tour begint met een tocht naar Szabadsag tér (Vrijheidsplein). Hier vind je een enorm monument ter herinnering aan het Sovjet-leger. Je voelt hier de nasleep van de revoluties, opstanden en de geschiedenis. De tour gaat verder naar het Hongaarse parlement, een enorm neogotisch gebouw met 28 trappen met een totale lengte van meer dan 20 kilometer. Vanaf hier geniet je van het eerste uitzicht op de prachtige Donau. Ga verder naar Andrassy út, de boulevard van Boedapest waar je de mooiste gebouwen en voornaamste winkels van Pest vindt. De tour komt ook langs Nagymezö Utca, het Broadway van Boedapest. In deze straat vind je diverse bars, clubs en theaters. Wij adviseren je graag over de beste plekken voor een avondje uit in Boedapest. Vervolgens gaat de tour door Hôsök tere of het Helden-plein, dan loop je naar het stadspark Városliget waar je even kunt ontspannen bij Kasteel Vajdahunyad, met zijn tuinen en groene parken. Dan springen we weer op de fiets en bezoeken het wereldberoemde Széchenyibad, het Fun Park en de dierentuin van Boedapest. De tour gaat via kleine kronkelende straatjes, waar je het oude Boedapest proeft, weer terug naar de Basilika. Je ziet oude gebouwen die beschadigd zijn tijdens de burgeroorlog en ontdekt de verborgen hoekjes van deze prachtige stad. Je passeert de Grote Synagoge, Nagy Zsinagoga, de grootste synagoog van Europa.

Budapest Full-Day Private Guide Services

6. Budapest Full-Day Private Guide Services

Boek een privégids in Boedapest en bekijk de bezienswaardigheden die je wilt zien. Geschikt voor iedereen, van individuele reizigers tot coachfeesten, rondleidingen kunnen de klassieke bezienswaardigheden van de stad verkennen, of een thema hebben rond onderwerpen uit de Hongaarse geschiedenis tot cultuur, gastronomie, avontuur en zelfs programma's speciaal ontworpen voor dames. Een gids zal u helpen om het meeste uit uw dag te halen. Voor bezoekers die voor het eerst op bezoek zijn, kan een tour met hoogtepunten in Boedapest alle of enkele historische monumenten van het Vrijheidsplein, de Citadella, het Buda-kasteel, het Heldenplein en Café Gerbaud omvatten. U kunt zich ook concentreren op een specifiek gebied, zoals het 13e-eeuwse kasteeldistrict of de Grote Markthal. Thema uw tour op basis van de Hongaarse keuken, of het leven achter het ijzeren gordijn. Leer hoe je de monumenten kunt vastleggen met je digitale camera of bezoek een van de thermale baden van de stad. Gidsen spreken Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Japans en Hongaars en kunnen op verzoek ook worden geregeld in het Pools, Russisch en Tsjechisch. Ze zijn gespecialiseerd in incentivereizen voor zakenreizigers en vakantiegangers en kunnen een reisschema voor de hele dag samenstellen op basis van cultuur, wijn, zacht avontuur en meer.

Boedapest: privétour Revolution Memorial 1956

7. Boedapest: privétour Revolution Memorial 1956

Ontdek een van de belangrijkste periodes in de Hongaarse geschiedenis door meer te weten te komen over de revolutie van 1956. Verken met je gids locaties van historisch belang en leer meer over het communistische tijdperk van Hongarije. Historici beweren nog steeds hoe ze de gebeurtenissen moeten noemen die werden veroorzaakt door een vreedzame solidariteitsbijeenkomst van Hongaarse studenten met het Poolse volk op 23 oktober 1956. Het is beschreven als een rebellie, opstand, opstand, volksopstand, revolutie, contrarevolutie, of Onafhankelijkheidsoorlog. Bezoek de site van Bloody Thursday op het Kossuth Lajos-plein, Boedapest. Er is weinig bekend over het exacte aantal revolutionairen dat is omgekomen, maar het varieert tussen de 22 en 1000 mensen. Bekijk het voormalige partijhoofdkwartier van de Hongaarse communistische regering. Maak een stop bij het standbeeld van Imre Nagy, de premier van Hongarije en leider van de revolutie, die in 1958 door Sovjet-troepen werd geëxecuteerd wegens verraad. Bezoek het Bem-plein waar 200.000 Hongaarse studenten in 1956 protesteerden tegen de Sovjetregering, gevolgd door een kopje koffie in het iconische Bambi-café. Ga naar het standbeeld van revolutionair Sándor Petöfi, een brandpunt waar in 1956 politieke bijeenkomsten plaatsvonden en dat tot op de dag van vandaag nog steeds doet. Bekijk het gebouw van de Hongaarse radio, een van de epicentra van de gevechten in 1956 - vanaf hier smeekten revolutionairen de wereld om hulp.

E-Bike Tour Boedapest

8. E-Bike Tour Boedapest

Deze uitgebreide tour geeft je de kans om alle beste bezienswaardigheden van Boedapest te zien op comfortabele e-bikes. Beginnend bij het weelderige Opera House, reis je over Andrassy Avenue naar de eerste historische plek - Heldenplein. Hierachter strekt zich het rustige stadspark uit, waar je meer te weten komt over enkele van de gebouwen in het park, waaronder het Vajdahunyad-kasteel en het thermale bad van Szechenyi. Ga verder naar het centrum van de stad, langs de indrukwekkende Sint-Stefanusbasiliek en het nabijgelegen Vrijheidsplein, waar u het Parlement kunt bekijken. Fiets richting Margaret Bridge en maak een omweg naar Margaret Island, een heel park op een eiland, waar je kunt ontspannen terwijl de gids klaarstaat om vragen te beantwoorden en je verhalen te vertellen uit het tumultueuze verleden van Boedapest. Steek de rivier over en stop bij Batthyany Square om een pauze te nemen voor koffie en cake. Ga daarna de kronkelende heuvel op om het Buda Castle District te bereiken. Dankzij je e-bike zal de tocht naar boven niet vermoeiend zijn en als je op de top aankomt wordt je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad. Ga terug de heuvel af en steek de Donau over naar de Pest-kant van de stad. Vaar over de Donau-promenade, passeer de Grote Markthal en het centrum van Pest voordat de tour eindigt bij het Opera House.

Boedapest: begeleide elektrische fietstour door het centrum

9. Boedapest: begeleide elektrische fietstour door het centrum

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", comfortabel op een gloednieuwe e-bike van de toonaangevende Duitse fabrikant Kalkhoff. Neem eerst de volledige lengte van de Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het House of Terror, en arriveer op het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen zal hebben. Ga vanaf het Heldenplein verder naar het Stadspark, waar u zult worden verrast door een nepkasteel en het thermale bad van Széchenyi, het grootste en meest populaire bad van de stad. De reis gaat verder met hoogtepunten zoals de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Zie en leer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt Liberty Square met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver naar het Hongaarse parlementsgebouw, een mijlpaal in Boedapest. Bereik vervolgens de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Steek de Margarethabrug over via een mooi fietspad en kom aan bij Buda en EuroVelo 6, een internationale fietspad langs de rivier de Donau. Rijd naar het Batthyany-plein, maak een foto van het parlement aan de overkant van de rivier en ga verder naar de Széchenyi-kettingbrug, vanwaar je de Castle Hill begint te beklimmen. Hier toont de elektrische ondersteuning van uw fiets zijn kracht. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Schoenen op de Donauoever en het historische Rudas-bad passeert. Zie op de Gellért-heuvel het beroemde thermale bad van Gellért terug naar Pest via de Vrijheidsbrug, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Street Synagogue bereikt, de laatste stop van de tour voordat je terugkeert naar het startpunt van de tour.

Boedapest: stadswandeling in het Duits

10. Boedapest: stadswandeling in het Duits

Ontdek de meest iconische locaties in Boedapest tijdens deze wandeltocht door de binnenstad van Pest. Begin je tour met een wandeling door Elizabeth Park en bekijk Budapest Eye, het grootste reuzenrad van Europa. Na een korte wandeling arriveert u bij een van de hoogtepunten van de tour: de Sint-Stefanusbasiliek, met zijn monumentale koepel en zuilengalerij. Ga verder door de traditionele voetgangersstraten van de stad en zie het standbeeld van Mr. Safe, dat je zeker zal doen glimlachen. Kom vervolgens aan op Liberty Square, waar je meer te weten komt over het traumatische verleden van Boedapest als centrum van nazi-bezetting en communistische onderdrukking. Rond je tour af op het Kossuth-plein en bewonder de bezienswaardigheden rondom het majestueuze Hongaarse parlementsgebouw. Luister naar verhalen over dictatuur en de revolutie van 1956. Breng daarna een bezoek aan het aangrijpende monument Schoenen op de Donaubank of geniet van een wandeling langs de oevers van de rivier.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Vrijheidsplein, Boedapest

Wil je alle activiteiten in Vrijheidsplein, Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vrijheidsplein, Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 820 beoordelingen

Heel toffe tocht Top gids Peter. Hij vraagt naar uw interesses en start dan de tocht aangepast aan jouw eisen. 3,5 u ipv 2 5 uur omdat we nog graag de Joodse wijk zagen. Goede fietsen. 1 tip neem flesje drinken mee.

De uitleg was zo fijn en duidelijk .En de route was fantastische. Een heleboel op gestoken over Boedapest .Peter was een fijne reisleider.

Leuke gids! Spreekt goed Nederlands en maakt leuke mopjes. Vertelt interessante dingen op een boeiende manier, totaal niet saai dus!

Super leuke fietstour gehad! Alle bezichtigingen in budapest gezien met leuke verhalen.

Fantastische gids die ons begeleidde pp een boeiende tocht. Leuk terrasje onderweg:)