Vulcano

Vulcano: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

1. Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

Vaar vanuit Tropea op een begeleide dagtocht naar de Eolische eilanden Stromboli, Lipari en Vulcano die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Verken prachtige zwarte zandstranden, zwem in de schaduw van de berg Stromboli, slenter door charmante oude steden en ontdek een schilderachtig uitzicht op zee. Begin je avontuur vanuit de haven van Tropea en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor de dag. Vaar twee uur op de Tyrrheense Zee totdat u de prachtige kustlijn van het Eolische eiland Stromboli aan de horizon ziet. Zet voet op Stromboli en ontdek het traditionele dorp San Vincenzo met witte huizen en Eolische architectuur. Geniet van uw vrije tijd met de kans om door charmante straatjes te wandelen, de berg Stromboli te bewonderen of te gaan zwemmen aan de zwarte zandstranden aan de kust. Vaar naar Lipari, het grootste van de eilanden waar zoveel te ontdekken valt. Ga sightseeing op de Akropolis en de Lipari-kathedraal of luister naar de vredige geluiden van de oceaan bij Marina Corta en Marina Lunga. Als je op zoek bent naar traditie, ga dan naar het historische centrum. Reis slechts een paar honderd meter naar het zuiden naar het eiland Vulcano. Bewonder de stoomstralen van de vulkaan waarvan wordt gezegd dat het de mythologische thuisbasis van Hephaestus is en trek over het vulkanische pad om te worden weggeblazen door het uitzicht vanaf de krater.

Vanuit Milazzo: dagexcursie Lipari en Vulcano

2. Vanuit Milazzo: dagexcursie Lipari en Vulcano

Ontdek de 2 prachtige Liparische eilanden ten noorden van de kust van Sicilië. Begin om 9:00 uur in de haven van Milazzo en ga langs de uitlopers van Capo Milazzo naar Lipari. Je verkent het land met zijn prachtige oude stad en het archeologische park. Loop door de kleine straatjes en wandel naar kleine winkeltjes. Bewonder de indrukwekkende naald- en kegelvormige rotsformaties van Faraglioni, de paus John Cliff, de Angels 'Grotto en de Mummy Cliff. Keer dan terug naar je schip en ga verder naar het eiland Vulcano. Ontspan hier in de zwavelhoudende modder spa of op het dromerige zwarte zandstrand, of geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg naar Milazzo bewonder jen een laatste blik op het pittoreske stadje Gelso met zijn antieke vuurtoren.

Lipari: boottocht Vulcano, Panarea en Stromboli

3. Lipari: boottocht Vulcano, Panarea en Stromboli

In de ochtend zet je de route naar het eiland Vulcano, waar je aan boord van de boot de Grotta del Cavallo en de beroemde Poel van Venus bewondert. Leg dan aan in Porto di Levante en bezoek het dorp Vulcano, het thermale moddermeer en het strand van het hete zwavelhoudende water. Ga dan aan boord om Panarea te bezoeken. Vanaf de boot kunt u de prachtige baai van Cala Junco bewonderen. Na het bezoek vaart u verder naar Basiluzzo, het grootste eilandje, en bereikt u vervolgens Stromboli. Bij zonsondergang vertrekt u voor een rondleiding door Strombolicchio, terwijl u een goed glas lokale Malvasia drinkt. Wees getuige van de spectaculaire uitbarstingen van Stromboli en keer dan terug naar Lipari.

Eolische eilanden: actieve vulkaantour

4. Eolische eilanden: actieve vulkaantour

Ervaar een dagexcursie van de Eolische eilanden, die een van de meest actieve geologische structuren in het Middellandse Zeegebied vormen. De archipel van de Eolische eilanden bestaat uit zeven prachtige eilanden voor de kust van Sicilië - Lipari, Panarea, Vulcano, Stromboli, Salina, Alicudi en Filicudi - naast kleinere eilandjes en gigantische rotsblokken. Ze komen allemaal uit een ongerepte zee, gecreëerd door nog steeds actieve vulkanen (Stromboli en Vulcano), en gezegend door een woeste schoonheid. De eilanden, de bestemming voor tienduizenden toeristen per jaar, maken deel uit van de provincie Messina. Vertrek vanuit Milazzo, vaar naar Vulcano en stop voor 4 uur op de witte en zwarte stranden en beklim de krater van Vulcano. Vertrek vervolgens van Vulcano naar Panarea, het kleinste van de eilanden. Geniet van de prachtige sfeer van het eiland terwijl je door de smalle straatjes van het historische centrum slentert. Breng daarna een bezoek aan het prehistorische dorp Capo Milazzese, waar u meer te weten kunt komen over de oude oorsprong van Panarea. Een bezoek aan Cala Junco Bay is een must - een spectaculair strand in de vorm van een amfitheater, ideaal om onder water te zwemmen. Ontspan ten slotte op het zandstrand van Cala degli Zimmari voordat u uw reis voortzet. Vaar door de pittoreske inhammen die een micro-archipel vormen tussen Lipari en het eiland Stromboli, uw volgende stop. Bezoek het Sint-Vincentiusplein en het huis waarin Rossellini en Ingrid Bergman woonden tijdens de opnames van de film "Stromboli terra di Dio" (Stromboli-land van God). Terwijl de zon ondergaat over het eiland, kunt u vanaf het centrale plein genieten van een panoramisch uitzicht op de haven en de vulkanen. Kijk hoe het vuur van de uitbarstingen en de donkere lucht met elkaar botsen en zorgen voor steeds veranderende kleurrijke creaties in de Sciara del Fuoco.

Van Tropea: Lipari, Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

5. Van Tropea: Lipari, Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

Ga per speedboot naar Lipari, Panarea en Stromboli. Spring aan boord in Tropea en geniet van de rit naar de verschillende eilanden, waarbij je de locaties bij elke halte in je opneemt. Krijg een voorproefje van het Eolische leven en zie typische straten, winkels en de natuur. Begin 's ochtends met het ontmoeten van je gids in de haven van Tropea. Na een korte boottocht arriveert u bij uw eerste stop in Lipari, het grootste, meest bevolkte eiland. Bezoek de basiliek van San Bartolomeo en het kasteel van Lipari. Heb de mogelijkheid om tegen een toeslag een boottocht door het gebied te maken. Ga vervolgens verder naar San Pietro, Panarea. Verken het eiland een paar uur, door de kronkelende straatjes vol winkels, clubs en restaurants. Passeer Capo Milazzese en het beroemde strand van Cala Junco. Bezoek het charmante dorpje San Vincenzo en ontdek meer traditionele restaurants en winkels. Kom oog in oog te staan met de berg Stromboli, naar verluidt een van de meest actieve vulkanen op aarde, waar elk half uur kleine explosies kunnen worden gevoeld. Ga terug naar de boot en vaar om Strombolicchio heen. Stop onder de vulkaan om de Sciara Del Fuoco te bewonderen. Als de avond valt en de avond nadert, keert u met de boot terug naar Tropea.

Sitemap Vulcano

Wil je alle activiteiten in Vulcano ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.