Datums kiezen

Ontdek het beste van
Wadi Musa, Jordanië

Onze aanbevelingen voor Wadi Musa, Jordanië

Van Jeruzalem: Petra 2-daagse tour

1. Van Jeruzalem: Petra 2-daagse tour

Deze volledig gevulde tweedaagse tour begint in Jeruzalem. Rijd door de woestijn van Judea, rijd richting de grens en ga via de Allenby Bridge/King Hussein oversteek naar Jordanië. Bezoek, eenmaal in Jordanië, de historische plek van de berg Nebo, een uniek uitzichtpunt op de westelijke oever van de rivier de Jordaan. Neem na de lunch in een plaatselijk restaurant de tijd en kijk naar de oude mozaïekkaart van Jeruzalem in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George in Madaba. Geniet vanaf daar van een mooie rit naar het zuiden. Uiteindelijk arriveert u bij uw accommodatie voor de nacht, een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. De gastvrijheid van de bedoeïenen, inclusief een diner in Arabische stijl, zal je hart openen. Voordat je op een comfortabel bed gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnlucht zitten en stargaze, terwijl je een kopje lokale thee drinkt. Word wakker en begin de dag met een ontbijt in het kamp voordat je naar Petra gaat. Een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, Petra is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de torenhoge kliffen als het graf van een Nabateese koning en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. Een gediplomeerde gids leidt je door de Siq (een nauwe kloof), de schatkamer en het amfitheater terwijl je je verwondert over de schoonheid van elk bouwwerk. Daarna heb je tijd om zelfstandig te verkennen: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af of wandel naar het klooster. Ontmoet de rest van de groep weer voor de lunch in Wadi Musa, voordat je terugkeert naar Jeruzalem via de grensovergang King Hussein/Allenby.

Van Eilat: 2-daagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

2. Van Eilat: 2-daagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

Petra is tegenwoordig de beroemdste toeristische trekpleister in Jordanië. Petra was ooit bezet door de Nabateeërs en bijna alles in Petra is door hen gebouwd. Als je Petra bezoekt, kun je meer dan 800 objecten zien, waaronder de beroemde schatkamer, tempels, rouwhuizen, grotten en meer. Wadi Rum is alles wat je zou verwachten van een typische woestijn: extreme hitte in de zomer en vriestemperaturen in de winter. Het is gewelddadig en humeurig als de zon bij zonsopgang door de gebeitelde canyons snijdt of de scheiding tussen rots en zand in de schemering doet smelten. Het is veeleisend voor de bedoeïenen die erin wonen en wraakzuchtig voor degenen die de gevaren die het met zich meebrengt negeren. Ervaar de kracht en schoonheid ervan met je deskundige gids. Je tour begint om 08:30 uur als je wordt opgehaald bij je hotel in Eilat. Nadat je de Arava-grens bent overgestoken, rijd je naar Wadi Musa Petra en maak je een rondrit over de site. Na de tour lunch je in Petra en rijd je naar Wadi Rum en overnacht je in een authentiek bedoeïenenkamp. Onderweg leer je alles over de Nabateeërs, hun geschiedenis, hun kunst, goden en de manier van leven van de bedoeïenen. Upgrade je ervaring in de woestijn naar een 4-sterrentent met een eigen badkamer met douche en toilet in de tent.

Vanuit Jeruzalem: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

3. Vanuit Jeruzalem: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

Onze Petra en Wadi Rum Tour vertrekken dagelijks vanuit Jeruzalem en is een van de meest uitgebreide tours die twee volle dagen in Jordanië biedt en een van de beste manieren om twee van de meest opwindende locaties van Jordanië te bezoeken. Vertrekkend vanuit Tel Aviv of Jeruzalem, begint de tour met een mooie rit door de Negev-woestijn op weg naar de Jordaanse grens. Eenmaal de grens overgestoken, rijd je naar de stad Aqaba, met uitzicht op de Rode Zee en geniet je van wat vrije tijd voor lunch, koffie en winkelen voordat je doorgaat naar de Wadi Rum-woestijn naar de Bedouin Camp-accommodatie. Geniet 's middags van een gedenkwaardig Jeep Safari-touravontuur en krijg inzicht in de bedoeïenencultuur. Eenmaal terug in het bedoeïenenkamp in Wadi Rum, geniet je van de sterrenhemel en geniet je van een authentiek Jordaans diner. De volgende ochtend kunt u op uw gemak ontbijten op de camping voordat u naar de verloren stad Petra gaat, een door UNESCO erkende archeologische vindplaats en een van de zeven wereldwonderen. Ontdek met een deskundige, Engelssprekende gids de verborgen juweeltjes van deze oude stad. Er zal ook tijd zijn om Petra in je eigen tempo te verkennen en de schoonheid en pracht van de historische plek in je op te nemen. Reis vanuit Petra terug naar de grens naar Eilat voordat je terugkeert naar Jeruzalem.

Van Aqaba: privédagtour naar Petra

4. Van Aqaba: privédagtour naar Petra

Je chauffeur haalt je op bij je hotel of de haven in Aqaba. Daarna rijden we richting de rozerode stad Petra, de grootste attractie van Jordanië. Petra werd voor het eerst gesticht rond de 6e eeuw voor Christus. door de Nabateese Arabieren, een nomadische stam die zich in het gebied vestigde en de basis legde voor een handelsimperium dat zich uitstrekte tot in Syrië. Bij aankomst begint u de tocht te voet vanaf het bezoekerscentrum door Djenni-graven en gaat u verder door de kloof genaamd Siq. Tot slot opent u uw ogen voor het mooiste monument: The Treasury, in het Arabisch Khazneh genoemd. Onder andere monumenten ziet u de Straat van Gevels, de Koninklijke Graven, de Romeinse ruïnes en de Qasr El-Bint. Na het klassieke parcours geeft je gids je vrije tijd om de andere delen van Petra op eigen houtje te ontdekken. Als u het klooster wilt bezoeken, volgt u 970 trappen om er op eigen gelegenheid te komen. Na je bezoek aan Petra wacht de chauffeur je op in het bezoekerscentrum om je naar het plaatselijke restaurant te brengen voor de lunch. Je vervolgt je dag door 1 uur lang te genieten van het bezoek aan Little Petra. In de late namiddag brengen we je terug naar je hotel in Aqaba.

Van Amman: privétour van een hele dag naar Petra met pick-up

5. Van Amman: privétour van een hele dag naar Petra met pick-up

Trakteer uzelf op een dag vol ontdekkingen terwijl uw chauffeur u begeleidt van uw hotel in Amman naar de opmerkelijke roze stad Petra, de grootste attractie van Jordanië. De oorsprong gaat terug tot de 6e eeuw voor Christus. Petra werd gesticht door de Nabateese Arabieren, die een bloeiend handelsimperium ontwikkelden dat zich uitstrekte tot in Syrië. Begin je reis door de Djenni-graven te voet vanuit het bezoekerscentrum, gevolgd door een wandeling door de nauwe kloof van de Siq die leidt naar de prachtige Schatkamer, of Khazneh in het Arabisch. Bewonder de prachtige monumenten, waaronder de Street of Facades, de Royal Tombs, de Romeinse ruïnes en Qasr El-Bint. Na de rondleiding kunt u op uw gemak het Petra Museum verkennen voordat u uw chauffeur ontmoet in het bezoekerscentrum, die u meeneemt naar een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Ontspan tijdens de rit terug naar je hotel in Amman met onvergetelijke herinneringen aan je Petra-avontuur.

Van Sharm El Sheikh: dagtocht naar Petra en Aqaba per veerboot

6. Van Sharm El Sheikh: dagtocht naar Petra en Aqaba per veerboot

Verken Petra tijdens een rondleiding door de archeologische stad, geniet van het uitzicht vanaf de heuvel van Al-Habis in Wadi Musa en heb vrije tijd om te winkelen en de badplaats Aqaba te verkennen. Geniet van een lokale lunch in een restaurant met frisdrank. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Sharm El Sheikh. Ontspan op de rit met airconditioning in een ruime bus op weg naar de haven in Taba. Spring aan boord van een veerboot en ontspan tijdens de cruise naar Aqaba. Reis met de bus in ongeveer 2 uur naar Petra. Volg je gids tijdens een 2-3 uur durende wandeling door de archeologische vindplaats. Ga Petra te voet binnen, door de Siq is een smalle, kronkelende kloof van meer dan 1 kilometer lang. Bezoek de Grote Schatkamer (Al-Khazneh Farun), het Romeinse theater en de koninklijke graven (de regenboogtombe is een must voor fotografen). Bewonder honderden monumenten, tricliniums (formele Romeinse eetzalen) en obelisken, allemaal uitgehouwen uit de veelkleurige, rozerode zandsteen. Een wandeling door de colonnade van Romeins-Byzantijns Petra brengt je naar het stadscentrum. Ga verder naar de heuvel van Al-Habis in Wadi Musa, bekroond met een fort uit het kruisvaarderstijdperk). Geniet van adembenemende panoramische uitzichten op diepe geulen en uniek gekleurde rotsformaties. Rust uit met een lunchbuffet waar u lokale specialiteiten kunt proberen in combinatie met een frisdrank. Rijd terug naar Aqaba, waar je een uur vrije tijd hebt om te winkelen voordat je aan boord gaat van de veerboot terug naar Taba en 's avonds laat terugkeert naar je hotel in Dahab.

Petra: Verticale ballon

7. Petra: Verticale ballon

Perta ballonvaart met adembenemend uitzicht op de skyline creëren Voel je op de top van de wereld en ervaar verwondering op adrenaline verhogende hoogten tot een spectaculaire 300 meter, of een gebouw van 100 verdiepingen. Bewonder de prachtige rode rozenstad en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Petra bezienswaardigheden en de glinsterende skyline met een ervaring die meer biedt dan alleen een observatiepunt. De Petra Balloon At Petra is te vinden op de meest iconische entertainmentbestemming ter wereld. Maak herinneringen met vrienden en neem het hele gezin mee voor een bucketlistervaring, want kinderen onder de drie jaar mogen mee met The Petra Balloon.

: Amman Naar Petra Of (Petra Naar Amman)

8. : Amman Naar Petra Of (Petra Naar Amman)

Verken een van de nieuwe 7 wereldwonderen tijdens deze privédagtrip naar Petra vanuit Amman. Bewonder prachtige monumenten zoals de Treasury, de Street of Facades, de Royal Tombs en Pharoah's Castle, en krijg de kans om een lokale gids in te huren om meer te weten te komen over de geschiedenis van Petra. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Amman, vertrek je op je 240 kilometer lange reis naar de rozerode stad Petra in Sedan met airconditioning en stop je onderweg voor een pauze. Maak bij aankomst een tocht te paard naar de kloof om de zogenaamde Siq te zien, en vervolgens te voet naar het meest spectaculaire monument: de Schatkist. Eenmaal in Petra, bij het Petra Visitor Center, kan na de aankoop van je ticket een optionele gids worden geregeld (tegen extra kosten). Indien ingehuurd, zal uw toegewijde lokale gids de rondleiding door Petra leiden en de toegang en logistiek regelen. Blijf dicht bij je gids om de details vast te leggen van de fascinerende geschiedenis van de Nabateeërs die de stad uit rotsen bouwden. Je krijgt de gelegenheid om te rusten, eten, drinken en gebruik te maken van de faciliteiten terwijl je in Petra bent; informeer uw gids. Aan het einde van de tour begeleidt je gids je naar het ontmoetingspunt voor de reis terug naar Amman.

Vervoer door alle steden in Jordanië

9. Vervoer door alle steden in Jordanië

verken alle steden waar je nieuwsgierig naar bent en laat ons je helpen om je dag in te plannen door onze ervaring in alle steden in Jordanië door te geven en je privévervoer te krijgen met een Engelssprekende chauffeur die tijdens je reis bij je blijft en je helpt ontdekken de steden

Hele dagtocht van Amman naar Petra & Little Petra

10. Hele dagtocht van Amman naar Petra & Little Petra

s Ochtends vroeg na het ontbijt vertrekt deze reis vanuit Amman naar het 7e wereldwonder, de verborgen parel en het meesterwerk van de roze stad van de Nabateeërs, PETRA. Bezoek Petra en Little Petra tijdens een privétrip van een hele dag vanuit Amman naar de oude Nabateese stad en UNESCO Werelderfgoed. Je hebt de mogelijkheid om op eigen houtje te verkennen of met een plaatselijke gids. Als je Little Petra aan je reis toevoegt, zie je een kant van de site die veel bezoekers missen, waaronder neolithische ruïnes, zandstenen kliffen en een fresco dat dateert uit de tijd van de Nabateeërs. Reisroute Dit is een typisch reisschema voor deze reis Pickup van de lobby van je hotel of van de luchthaven van Amman. Onze Engelssprekende chauffeur rijdt je over de Desert Highway naar Petra. Afhankelijk van het verkeer duurt de transfer minimaal 2,5 uur, inclusief één stop enkele reis. Eerste stop bij: Little Petra, Petra - Wadi Musa Jordanië Bezoek Siq al Barid ("Klein Petra"), de noordelijke douanepost voor de Nabateese hoofdstad. Een klein deel van de Nabateese fresco's is overgebleven in een van de vele gebeeldhouwde en versierde grotgevels in deze smalle kloof. Een wandeling van 1 km brengt je naar de site van Baidha, een neolithische vindplaats uit de pre-pottenbakkerij die een van de vroegst bekende landbouwnederzettingen is. Ga verder door het Baidha wildernisgebied, langs kleine beplante velden en boomgaarden, om de kleurrijke canyon bekend als Wadi Meruan binnen te gaan. De tocht door Wadi Meruan omvat verschillende klauterpartijen op zandstenen hellingen en op een gegeven moment loopt het pad langs een smalle richel boven een 400 meter diepe val (moeilijk voor mensen die last hebben van hoogtevrees). Duur: 1 uur Tweede stop bij: Petra - Wadi Musa Begin je bezoek aan de verbazingwekkende rotsstad Petra op eigen houtje of met je plaatselijke gids als je die hebt gehuurd. Deze fascinerende oude Nabateese hoofdstad domineerde de Arabische handelsroutes en is een must-see in het Midden-Oosten. Je passeert de Siq, een smalle kloof waar je voor het eerst het kleurrijke zandsteen van dichtbij ziet, en eindigt bij de prachtige Schatkamer. Wandel door de Straat van Gezichten naar de Koninklijke Graven, het Theater en Qasr Al Bint. Vrije tijd op eigen gelegenheid, loop dan dezelfde weg terug naar de toegangspoort. De gemiddelde tijd die klanten in Petra doorbrengen is 4 uur, maar je bent zeker vrij om de duur van je verblijf in te korten of te verlengen. Zodra je klaar bent met je rondleiding in Petra, ga je terug naar het bezoekerscentrum om je chauffeur te ontmoeten voor de rit terug naar Amman in een voertuig met klimaatbeheersing. (3 uur rijden) Duur: 4 uur Optioneel: Beklim het steile pad 900 treden naar het verborgen klooster in de berg Petra.

Alle activiteiten

18 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Wadi Musa, Jordanië

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Wadi Musa, Jordanië?

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van Wadi Musa, Jordanië?

Andere activiteiten in Wadi Musa, Jordanië

Wil je alle activiteiten in Wadi Musa, Jordanië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.