Belevingen in
Wadi Rum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wadi Rum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

1. Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een privé-excursie met een kleine groep voor een intieme kijk op het leven op enkele van de meest historische plekken van de regio. Bewonder de monumenten van de in de rotsen uitgehouwen stad Petra, ga naar de Dode Zee om de zonsondergang te zien en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Dag 1: Je wordt eerst om 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Amman en gaat dan over de snelweg door de woestijn richting Wadi Mousa (Petra). Je pauzeert bij het natuurreservaat Dana en bewondert het geweldige landschap. Je gaat door naar het Shobak-kasteel en bezoekt dan Klein Petra. Je wordt afgezet bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Dag 2: Je brengt de dag door met het verkennen van Petra tot 16:00 uur (14:00 uur in de winter). Na deze verkenning ga je naar Wadi Rum waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. Dag 3: Verken de vallei tijdens een jeepsafari. Dan ga je naar een strand aan de Dode Zee. Je komt richting Akaba door de Grote Slenk. Dan kun je de zonsondergang zien bij de Dode Zee. 's Avonds ga je weer terug naar Amman.

...
Van Amman: Petra, Wadi Rum, Rode en Dode Zee 2-daagse reis

2. Van Amman: Petra, Wadi Rum, Rode en Dode Zee 2-daagse reis

Haal het meeste uit je tijd in Jordanië tijdens een tweedaagse tour vanuit Amman. Reis met een professionele Engelssprekende chauffeur in een moderne auto en geniet van een combinatie van begeleide en onafhankelijke tijd. Kampeer 's nachts in je eigen bedoeïenentent in het hart van Wadi Rum. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Amman, rijd je 3 uur naar Petra. Als je daar bent, bewonder je een UNESCO-werelderfgoed en een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Vanaf daar rijdt u 2 uur verder naar Wadi Rum en ontdekt u de bedoeïenencultuur. Slaap een nacht in Wadi Rum en kies uit 2 tentstijlen: Deluxe, de standaard bedoeïenentent; of luxe, met een Bubble of Mars-tent. Beide hebben een eigen badkamer en airconditioning / verwarming op de tent. Op de tweede dag bezoekt u de stranden van de Rode Zee op Akaba voordat u een rit van 4 uur maakt naar de Dode Zee. Drijf op een van het zoutste water ter wereld en ga dan terug naar Amman voor drop-off in je hotel.

...
Van Aqaba: 2 uur durende jeeptour naar Wadi Rum

3. Van Aqaba: 2 uur durende jeeptour naar Wadi Rum

Profiteer van een ophaalservice vanaf de locatie van je keuze in Aqaba, en de reis naar Wadi Rum in de Jordaanse woestijn voor een 2 uur durende rit door een landschap door een landschap dat door T.E. Lawrence wordt beschreven als "machtig, resonerend en goddelijk". Ontdek waarom de lokale bevolking het de "Vallei van de Maan" noemt. Reis door het adembenemende landschap vol met geschiedenis, en ontdek een tijdloze plek die vrijwel onaangetast is gebleven door de mensheid en haar destructieve krachten. Bewonder hoe het weer en de wind  monumentale rotsformaties hebben gevormd die oplopen tot 1.750 meter vanaf de woestijnbodem. De bergen zijn een uitdaging voor echte bergbeklimmers en bieden wandelaars absolute rust in eindeloos leeg land. Verken de kloven en watergaten. Verken de 4.000 jaar oude rotsschilderingen en andere schatten van de wildernis, voordat je terugkeert naar je hotel of afgezet wordt bij een eindpunt van je keuze in Aqaba.     

...
Vanuit Jeruzalem: 3-daagse tour naar Petra & Wadi Rum

4. Vanuit Jeruzalem: 3-daagse tour naar Petra & Wadi Rum

Dag 1: Je rijdt door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste stop is Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de citadel om meer te weten te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules, met een panoramisch uitzicht over de stad. Rijd naar een Bedoeïenenkamp bij Petra, geniet van een traditioneel diner en geniet van de authentieke Bedoeïnengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Dag 2: Na het ontbijt, volgt een dag vol ontdekkingen in Petra, dat ongeveer 2000 jaar geleden in het rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs. Hoor over de complexe geschiedenis van Petra, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag onderzoek je de sites zelf en bewonder je de Hellenistische architectuur, voordat je teruggaat voor het diner. Dag 3: Je laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4-jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Jeruzalem.

...
Vanuit Tel Aviv: 3 dagen trip met gids Petra en Wadi Rum

5. Vanuit Tel Aviv: 3 dagen trip met gids Petra en Wadi Rum

Je drie avontuurlijke dagen beginnen in de vroege ochtend in Abraham Hostel Tel Aviv. Rij door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste halte is Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de prachtige mix van Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de hoofdstad. De heuveltop Citadel is de perfecte plek om meer te wete te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules,  met een panoramisch uitzicht over de stad. Als de avond valt, rijd je naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. Geniet van een traditioneel diner, ervaar de authentieke Bedoeïenengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Na het ontbijt verken je voor een hele dag Petra. Het indrukwekkende hoogtepunt van deze reis is het wereldwonder dat ongeveer 2000 jaar geleden in de rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs, toen het een belangrijk kruispunt was van oude beschavingen. Laat je gids de complexe geschiedenis van Petra uitleggen, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag verken je de sites zelf, elk is een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur, voordat je terugkeert voor het diner en nog een nacht in het Bedoeïenenkamp doorbrengt. De laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4 jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Tel Aviv.

...
Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

6. Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

Je wordt om 03:00 uur opgehaald bij het David Citadel Hotel in Jeruzalem. Dan rijd je in een comfortabel voertuig door de woestijn toen je de grens bij Arava bereikt. Met hulp van de assistenten steek je de grens over. De procedure kan maximaal een uur duren.  Om 08:30 uur ga je van de grens naar Petra met een nieuw voertuig met airconditioning. Deze rit duurt ongeveer 2-3 uur.  Via een schilderachtige route langs de bergen kom je aan bij Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen.   Om ongeveer 11:30 uur begint je rondleiding door Petra bij de ingang met een groep van maximaal 25 mensen. Verken de hoogtepunten van de indrukwekkende plek met je gids. Daarna begint je reis naar Akaba om 16:30 uur. Onderweg pauzeer je een aantal keer bij bepaalde uitkijkpunten om het prachtige landschap van Wadi Rum te bekijken. Om 19:30 uur ga je met assistentie van je gids terug naar Israëlisch grondgebied. Rond middernacht kom je weer aan op het ophaalpunt in Jeruzalem.

...
Amman: 2-daagse tour naar Petra, Wadi Rum, Rode & Dode Zee

7. Amman: 2-daagse tour naar Petra, Wadi Rum, Rode & Dode Zee

Verken enkele van de spectaculairste locaties van Jordanië tijdens een 2-daagse privétour (voor 1-7 personen) vanuit Amman.  Dag 1: Amman - Petra Je vertrekt vanuit Amman en reist zuidwaarts richting Petra. Petra werd gesticht door de Nabateeërs en wordt  beschouwd als een van de wonderen van de wereld. Het ligt op 225 kilometer  van Amman en werd meer dan 2000 jaar geleden in steen gebeiteld. Het domineerde de  handelsroutes van het oude Arabië. Bij aankomst loop je over het smalle pad van de Siq naar de hoofdingang van de stad. Aan het einde van de Siq zie je de Schatkist (al-Khazneh),  waarvan werd verondersteld dat het ontelbare schatten herbergde. Ga verder naar het klooster en het Offeraltaar. Vervolgens wordt je 's middags naar Wadi Rum gebracht. Breng de nacht door in een bedoeïenenkamp en geniet van een diner en een aantal  nachtelijke activiteiten. Dag 2: Wadi Rum - Rode Zee - Dode  Zee Na het ontbijt rijd je naar Wadi Rum per 4WD-jeep. Bij Wadi Rum ("Vallei van de Maan") werd de legendarische film "Lawrence of Arabia"  gefilmd. Bewonder de unieke vorm van de berg wanneer deze boven het roze-rode woestijnzand uitrijst . Zie torenhoge kliffen van bruine, rode en gouden kleuren. Ga verder in de richting van de Golf van Aqaba aan de Rode Zee en besteed hier ongeveer twee uur. De Rode Zee wordt overgeslagen tijdens het winterseizoen - november tot eind maart. Vervolgens wordt je naar de Dode Zee gebracht, die beroemd is vanwege het bijbelse  verhaal van Sodom en Gomorra. De Dode Zee ligt op 400 meter onder de zeespiegel  en is een van  de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Jordanië. Bewonder de kalme wateren, glinsterend in de brandende zon. De Dode Zee is legendarisch vanwege de hoge zout- en mineraalconcentratie en het zwemmen in het water wordt gezien als een unieke en therapeutische  ervaring. Na wat vrije tijd om te zwemmen keer je terug naar je hotel  in Amman.

...
Van Amman: dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

8. Van Amman: dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

De dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Amman en begint aan de 225 kilometer lange reis naar de oude stad Petra. Deze door UNESCO beschermde locatie, die meer dan 2000 jaar oud is, domineerde ooit de handelsroutes van het oude Arabië. Maak bij aankomst een wandeling door Al-Siq, een smal en diep pad dat als hoofdingang naar Petra fungeert. Binnen bewonder je de Al-Khazneh, ook bekend als de schatkamer waar elegante overblijfselen uit de oudheid diep in de rotsen zijn uitgehouwen. Andere hoogtepunten van Petra zijn het klooster, het altaar van het offer, de straat met gevels, de koninklijke graftombes, het Romeinse theater en meer. Nadat je alle bezienswaardigheden hebt genoten die Petra te bieden heeft, vervolg je de tour richting Wadi Rum, ook bekend als de Vallei van de Maan. Terwijl je naar Wadi Rum gaat, de filmlocatie van blockbuster-films zoals Lawrence of Arabia en The Martian, laat je je meenemen naar dit buitenaardse landschap. Begeef je op een avontuurlijke 4x4 safaritocht door de woestijn en bezoek verschillende locaties, waaronder de Nabatean-tempel, terwijl je je verwondert over de buitengewone bergen die uit het zand oprijzen. Stop later bij een pittoreske bedoeïenen voor een verfrissend kopje Arabische thee of koffie en de mogelijkheid om je onder de plaatselijke bevolking te mengen. Kijk ten slotte naar een adembenemende zonsondergang over de zijdeachtige woestijnvlaktes voordat je begint aan de terugreis naar Amman.

...
Van Eilat: tweedaagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

9. Van Eilat: tweedaagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

Petra is de meest bekende toeristische site in Jordanië vandaag. Petra was ooit bezet door de Nabateeërs en bijna alles in Petra werd door hen gebouwd. Als je Petra bezoekt, kun je meer dan 800 objecten zien, waaronder de beroemde schatkamer, tempels, rouwhuizen, grotten en meer. Wadi Rum is alles wat je zou verwachten van een typische woestijn: extreem in hitte in de zomer en vriestemperaturen in de winter. Het is gewelddadig en humeurig als de zon zich bij het ochtendgloren door de gebeitelde kloven snijdt of de scheiding tussen rots en zand in de schemering smelt. Het eist de bedoeïenen die erin leven en wraakzuchtig op degenen die de gevaren negeren die het met zich meebrengt. Ervaar de kracht en schoonheid met uw deskundige gids. Je tour begint met een pick-up van je hotel in Eilat om 08:30 uur. Nadat u de Arava-grens bent overgestoken, rijdt u naar Wadi Musa Petra en bezoekt u de site. Na de tour zul je lunchen in Petra en naar Wadi Rum rijden en overnachten in een authentiek bedoeïenenkamp. Onderweg leer je alles over de Nabateeërs, hun geschiedenis, hun kunst, goden en de bedoeïenen manier van leven. Upgrade je ervaring in de woestijn naar een 4-sterren tent met een eigen badkamer met een douche en een toilet in de tent.

...
Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

10. Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

Als je Petra binnenkomt, via de Siq, kom je bij de beroemde Schatkamer. Een van de redenen waarom Petra een van de zeven wereldwonderen is, is de spectaculaire Treasury-façade. Met talloze standbeelden, gevels, tempels, graven, grotten en een Romeins theater is Petra een onvergetelijke ervaring in oude architectuur. De Nabateeërs bewoonden Petra meer dan 2000 jaar geleden en floreerden door het bouwen van een waterleidingsysteem. Water werd verkocht aan de passerende karavanen, kooplieden en reizigers. Na een aardbeving in 363 na Christus raakte Petra in verval. Zonder voldoende middelen om de stad weer op te bouwen, verlieten mensen Petra. Reisroute Dag 1: 08.30 uur - ophalen bij je hotel in Eilat 09:00 uur - steek de grens over en rijd naar Petra 11:00 AM – start de toerdag 15.30 uur – lunch in een lokaal restaurant 17:00 uur – inchecken bij uw hotel en vrije avond Dag 2: 8:00 AM – ontbijt in het hotel 09:00 uur - vrije tijd om Petra of de omliggende markten te verkennen 16.30 uur – ophalen bij het hotel 18.30 uur – aankomst in Akaba 19:00 uur – rijden naar grens- en paspoortcontrole

...

Sitemap Wadi Rum

Wil je alle activiteiten in Wadi Rum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wadi Rum

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 286 beoordelingen

Bedankt Abraham Tours voor onze driedaagse trip naar Jordanië. We hebben genoten van de ervaring en zeker overtrof Petra onze verwachtingen. Wat een geweldige plek! Foto's doen het geen recht. Wadi Rum is gewoon spectaculair en we zitten nu met herinneringen die voor altijd zullen worden gekoesterd. Onze gids, Abdullah was vriendelijk en zeer goed geïnformeerd. Eten was geweldig en coach zeer comfortabel. Bedoeïenenkamp normen zijn basic en als je geen frequente camper bent, kun je misschien worstelen met basisvoorzieningen. Er waren geen kachels in tenten en tijdens het winterseizoen zou dit een standaard in elke tent moeten zijn. Geen warm water in de ochtend ... Geen haken of planken om je spullen op te zetten tijdens het douchen resulteerde in het nat worden van persoonlijke spullen. Desalniettemin is Jordan een geweldig land en ik zou het ten zeerste aanbevelen om deze tour te nemen, maar betaal voor een hotelupgrade als je het erg vindt op de standaard campingstandaard.

We werden bij het hotel opgehaald door Ahmed Hussin, een zeer goede chauffeur en een aangenaam persoon, op weg naar Petra liet hij ons speciale plekken zien. Wij verbleven in hotel edom in wadi Musa, dat vonden wij luxueus. Op de 2e dag waren we, op aanraden van Ahmed, kort na 6 uur in Petra, wat we leuk vonden, hoewel we geen vroege vogels zijn: de dag was nog fris, er was mooi licht en niet veel bezoekers. 's Middags waren we in Wadi Rum - het was daar fantastisch: de woestijn met het rode zand en de rotsen, de zonsondergang, de gastvrijheid in het kamp, de sterrenhemel, de tenten, het eten. De jeeptour op de 3e dag was bijzonder. Toen ging het terug in de richting en nog steeds de indruk van de Dode Zee. 's Avonds waren we terug in ons hotel. We voelden ons de hele tijd veilig en het was leuk met Ahmed.

Zeer goede organisatie en assistentie bij de grensovergang in Israël en Jordanië. Alles ging heel snel. En de reis naar Petra ... waw! Nizar is de beste ... verdiende al het geld. Een goed opgeleide man, met een brede algemene cultuur, die ons de hele geschiedenis van Petra, maar ook van het Midden-Oosten heeft gepresenteerd! Everiting is ok!

Het is niet erg goedkoop. De tour kost 183 euro plus een visum van 125 dollar. MAAR: Alleen de invoer in de prijs van meer dan 100 euro is inbegrepen in de 183 euro. In die zin is de prijs OK. De bus is modern en beschikt over wifi. Aan de grens kostte het ons ongeveer 2 uur om aan te komen.

De gids was goed als je in de buurt van Petra woonde.