Kies data
Belevingen in

Wadowice

Wadowice: De beste dingen die je niet wil missen

Krakau: rondvaart over de Wisla

1. Krakau: rondvaart over de Wisla

Verken Krakau vanaf de rivier de Wisla op een moderne boot. Neem je vrienden mee op deze rondvaart die plaats biedt aan maximaal 12 gasten. Het verwarmde dek en de comfortabele leren banken zorgen ervoor dat je je ook op koude dagen thuis voelt. Op warmere dagen word je uitgenodigd op het observatiedek om te genieten van het prachtige uitzicht terwijl je buiten bent. Luister naar de geschiedenis van Krakau via het moderne overhead geluidssysteem van de boot in het Pools en Engels. Geniet van de bezienswaardigheden, zoals: • De Skałka-kerk • Koninklijke Kasteel van Wawel • Huis van de Poolse paus Johannes Paulus II • Norbertijnenklooster • Grafheuvel van Kościuszko • De 6 Bruggen • Cricoteka

Van Krakow: Wadowice & Sanctuary of Divine Mercy Tour

2. Van Krakow: Wadowice & Sanctuary of Divine Mercy Tour

Start je tour met pick-up vanuit je hotel, hostel of appartement. Na een rit van 40 minuten arriveert u op het centrale plein van Wadowice. Voordat je het Museum van Johannes Paulus II bezoekt, zie je de voorkant van de parochiekerk van Karol Wojtyla, waar de kleine Karol werd gedoopt en de middelbare school die hij bezocht. Bezoek het museum voor ongeveer 90 minuten, voor een koffiepauze om de beroemde pauselijke crèmekoekjes te proeven die kremowka worden genoemd. Bij uw aankomst in Lagiewniki, begint u met het bezoeken van de Divine Mercy Sanctuary en het JP2-complex, samen met de kapel van het wonderbaarlijke schilderij van Milde Jezus. Tijdens je bezoek kun je rekenen op begeleiding en hulp van een van de nonnen die in het Divine Mercy Monastery zit. Voordat je terugkeert naar Krakau, lunch je in een van de lokale restaurants.

Van Krakau: Full-Day Wadowice & Czestochowa Tour

3. Van Krakau: Full-Day Wadowice & Czestochowa Tour

Deze 9-uur durende tour begint met een pick-up van je hotel, hostel of appartement. Na een rit van 40 minuten arriveert u op het belangrijkste plein van Wadowice. Voordat u het Museum van Johannes Paulus II bezoekt, ziet u de voorkant van de parochiekerk van Karol Wojtyla, waar de kleine Karol werd gedoopt en de middelbare school die hij bezocht. Een bezoek aan het museum duurt ongeveer 90 minuten, waarna u een koffiepauze zult houden en de beroemde pauselijke crèmekoekjes zult proeven die kremowka worden genoemd. Bij uw aankomst in Czestochowa begint u met het bezoeken van het Jasna Gora-complex samen met de kapel van de wonderlijke schilderkunst van de Zwarte Madonna. Tijdens je bezoek word je begeleid en bijgestaan door een van de Paulijnse monniken die in het Jasna Gora-klooster dienen. Voordat je terugkeert naar Krakau, lunch je in een van de lokale restaurants.

De voetsporen van Johannes Paulus II & Divine Mercy Private Tour

4. De voetsporen van Johannes Paulus II & Divine Mercy Private Tour

Volg de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek de dichtstbijzijnde plaatsen naar zijn hart in Krakau en omgeving. De excursie bevat drie hoofdpunten: • Het familiehuis van Karol Wojtyła in Wadowice Bezoek het eerste huis van de toekomstige paus, de plaats waar alles begon. Zie waar hij werd geboren en zijn jeugd doorbracht tijdens een audiorondleiding met een professionele gids. Verken het museum, dat ongeveer 1.200 vierkante meter groot is, verdeeld over vier verdiepingen en bekijk bezienswaardigheden zoals animaties, multimediashows en authentieke dingen van Karol Wojtyla en zijn familie. Breng na een bezoek aan het museum wat vrije tijd door op het marktplein in Wadowice. Proef de fondant - de favoriete zoete snack van de paus in zijn favoriete zoetwaren. • Heiligdom in Kalwaria Zebrzydowska, basiliek en klooster op het Johannes Paulus II-pad. Bekijk het nu UNESCO-werelderfgoed dat bijzonder dicht bij het hart van Johannes Paulus II lag en de cultus van de Lijdende Jezus Christus en Onze-Lieve-Vrouw combineert. • Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Łagiewniki, Kraków Bezoek het heilige complex dat verband houdt met het leven en de activiteit van zuster Faustyna Kowalska. Een bedevaartsoord verbonden met de aanwezigheid van het beeld van Barmhartige Jezus en het graf van Zuster Faustyna Kowalska.  

Thuisstad van Johannes Paulus II: privétrip van 5 uur naar Wadowice

5. Thuisstad van Johannes Paulus II: privétrip van 5 uur naar Wadowice

Paus Johannes Paulus II, een van de belangrijkste mannen in de geschiedenis van Polen, werd geboren in het kleine, charmante stadje Wadowice. Geniet van een reis van 5 uur naar deze bescheiden plek waar hij zijn jeugd doorbracht. Dit is een reis die niet alleen de moeite van het nemen waard is, maar ook voor iedereen die meer wil weten over de achtergrond van Karol Wojtyla. Je ontdekt het verhaal van een gemiddelde, verlegen jongen die het hoofd van het Vaticaan werd en katholieken wereldwijd leidde. Tijdens de rondleiding, geleid door een professionele gids, ziet u de kerk waar hij werd gedoopt, zijn gezinswoning en een museum over zijn leven. Je zult ook veel andere plaatsen zien die belangrijk zijn, zowel in zijn leven als in de geschiedenis van Polen tijdens de moeilijke jaren van het communistische regime.

Wadowice en Kalwaria: John Paul II-route

6. Wadowice en Kalwaria: John Paul II-route

Wadowice is een kleine stad op 50 kilometer van Krakau. Hier Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II werd geboren. De tour omvat een bezoek aan het Family Home van John Paul II, nu een museum dat exposities van het toekomstige huiselijke leven van Pope biedt. De volgende plaats die u zult bezoeken, is de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria - een sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Ga naar Kalwaria Zebrzydowska, een bedevaartsoord gesticht in 1601 en vooral bekend om het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Ofwel het Cultureel & Landschapscomplex van het klooster en bedevaartspark van de Bernardine Fathers, deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Breng zeker een bezoek aan de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn wonderbaarlijke schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Pools voor Golgotha).

Van Krakau: Johannes Paulus II-dagtour - privévervoer

7. Van Krakau: Johannes Paulus II-dagtour - privévervoer

Om het meeste uit uw dag te halen, is de aanbevolen ophaaltijd rond 9.00 uur. Breng ongeveer 2 uur door in Wadowice, 1 uur in Kalwaria Zebrzydowska en 1 uur in het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid en het centrum van Johannes Paulus II in Krakau - Lagiewniki. Eindelijk wordt u afgezet bij uw hotel of appartement in het centrum van Krakau. De eerste stop van je tour is in Wadowice Town van Johannes Paulus II, gelegen in het zuiden van Polen, waar Johannes Paulus II werd geboren. Verken het Johannes Paulus II-museum, gevestigd in het ouderlijk huis van de paus, met een interactieve tentoonstelling over zijn leven van een peuter, door zijn studies, de Tweede Wereldoorlog, zijn periode als priester en de aanslag op zijn leven. Op de terugreis naar Krakau, stop bij Kalwaria Zebrzydowska Sancturay, het op een na meest bezochte bedevaartsoord in Polen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Jaarlijks komen er meer dan een miljoen bezoekers naar deze heilige plaats. Reis naar het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid en het centrum van Johannes Paulus II in Łagiewniki. Breng hulde aan de relieken van de paus en St. Faustyna Kowalska, die heilig werd verklaard door Johannes Paulus II, en bewonder de indrukwekkende basiliek die in 2002 door de paus werd ingewijd.

Van Krakau: John Paul II Routetour

8. Van Krakau: John Paul II Routetour

Word 's ochtends opgehaald en ga naar Wadowice, de stad waar John Paul II werd geboren en getogen. Bezoek de locatie waar in zijn geheugen een museum werd geopend. Zijn tijdloze boodschap is overgebracht aan mensen over de hele wereld en vertoont zijn ongelooflijke wijsheid en begrip van hedendaagse problemen, waardoor deze plek een populaire bestemming is voor veel katholieken. Natuurlijk, mis ook in Wadowice de beroemde pauselijke fondant niet. De volgende stop is Kalwaria Zebrzydowska Sanctuary and Park, die te vinden is op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Het wordt beschouwd als de Poolse Calvary Hill. De laatste stop is in Krakau bij Divine Mercy Sanctuary, een locatie dicht bij het hart van de paus, terwijl de overblijfselen van Saint Faustina Kowalska daar rusten. Na de tour word je 's middags in je hotel in Krakau afgezet.

Van Krakau: in de voetsporen van Johannes Paulus II

9. Van Krakau: in de voetsporen van Johannes Paulus II

Je tour begint met een bezoek aan Łagiewniki, dat verbonden is met de cultus van de Goddelijke Barmhartigheid, het graf van St. Faustina Kowalska en St. Johannes Paulus II. Hier vind je het Divine Mercy Sanctuary en de "Have No Fear!" John Paul II Center, een centrum in Krakau gewijd aan het leven en werk van paus Johannes Paulus II, waar ook zijn relikwie is ondergebracht, een glazen capsule van zijn bloed. Op weg naar Wadowice, "de plaats waar het allemaal begon", bezoekt u het heiligdom in Kalwaria Zebrzydowska, opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst in 1999. In Wadowice, de geboorteplaats van de paus, ziet u de plaatsen die Karol Wojtyła het meest dierbaar waren tijdens zijn kinderjaren en adolescentie, inclusief de parochiekerk waar hij werd gedoopt en het huis waar hij werd geboren, dat nu een museum is. Bezoek ten slotte het aartsbisschoppelijk paleis, dat de laatste residentie van Wojtyła was voordat hij in 1978 naar het Vaticaan vertrok. Daar kan men het beroemde "pauselijke raam" zien, waar Johannes Paulus II altijd kwam opdagen om te praten en te zingen met de jeugd van Krakau tijdens al zijn bezoeken en waar duizenden mensen kaarsen aanstaken en baden tijdens zijn laatste dagen.

Van Krakau: Jasna Góra-klooster en huis van Johannes Paulus II

10. Van Krakau: Jasna Góra-klooster en huis van Johannes Paulus II

Begin je tour met ophalen bij je hotel in Krakau en reis vervolgens ongeveer 1 uur in een busje met airconditioning naar Wadowice, de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II. Neem bij aankomst een korte pauze voordat u naar de parochiekerk op het Grote Marktplein gaat waar de toekomstige paus werd gedoopt. Bewonder talloze kapellen, heilige schilderijen en het beroemde doopvont terwijl je meer te weten komt over het bescheiden begin van een van de grootste Polen in de geschiedenis. Ga vervolgens naar het familiehuis van Johannes Paulus II en volg een rondleiding met een geaccrediteerde gids die beschikbaar is in verschillende talen. Breng minimaal 1 uur en 20 minuten door in het museum. Bezoek later de middelbare school waar Karol Wojtyła, zoals de paus toen heette, naar toe ging. Maak een mooie foto van het monument van de jonge paus. Ga in de tweede helft van de tour naar het Jasna Góra-klooster in de stad Częstochowa, ongeveer 130 kilometer (ongeveer 80 mijl) verwijderd van Krakau in het zuiden van Polen. Eenmaal daar, verken je een beroemd Pools heiligdom voor Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa, dat een van de meest bezochte pelgrimsoorden van Polen is. Volg een rondleiding door het klooster met een van de Pauline-monniken die je de schatkamer vol onschatbare geschenken zal laten zien en je zal begeleiden naar de kapel in het heiligdom. Bewonder ten slotte het wonderbaarlijke schilderij van de Zwarte Madonna en beleef een echt once-in-a-lifetime ervaring. De tour eindigt met drop-off in je hotel in Krakau.

Sitemap Wadowice

Wil je alle activiteiten in Wadowice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wadowice

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 288 beoordelingen

We hadden een gewone tour geboekt, bleek dat we de enigste waren, ondanks dat we met 2 waren toch de tour laten doorgaan. Zeer aangename gids.

Mooie en comfortabele boot met uitkijk dek. Je ziet veel en er wordt veel informatie gegeven. Aanrader!

ik had de boot voor mij alleen. het was dus een privé cruise met de gids naast mij.

Alles foutloos. Prettig contact, alles op tijd. Ik zou het ten zeerste aanbevelen.

Je ziet niet zoveel maar het is een leuk uitstapje