Dingen om te doen Wadowice

Wadowice: De beste dingen die je niet wil missen

Krakau: rondvaart over de Wisla

1. Krakau: rondvaart over de Wisla

Verken Krakau vanaf de rivier de Wisla op een moderne boot. Neem je vrienden mee op deze rondvaart die plaats biedt aan maximaal 12 gasten. Het verwarmde dek en de comfortabele leren banken zorgen ervoor dat je je ook op koude dagen thuis voelt. Op warmere dagen word je uitgenodigd op het observatiedek om te genieten van het prachtige uitzicht terwijl je buiten bent. Luister naar de geschiedenis van Krakau via het moderne overhead geluidssysteem van de boot in het Pools en Engels. Geniet van de bezienswaardigheden, zoals: • De Skałka-kerk • Koninklijke Kasteel van Wawel • Huis van de Poolse paus Johannes Paulus II • Norbertijnenklooster • Grafheuvel van Kościuszko • De 6 Bruggen • Cricoteka

Van Krakau: Wadowice en Kalwaria Zebrzydowska Tour

2. Van Krakau: Wadowice en Kalwaria Zebrzydowska Tour

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het katholicisme tijdens deze dagtour door de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden van Polen. Ontmoet je gids in je hotel in Krakau en stap in de auto die je rechtstreeks naar de stad Wadowice brengt. Bezoek hier het ouderlijk huis van paus Johannes Paulus II, dat nu is omgebouwd tot een museum, en leer meer over het vroege leven van de Poolse paus. Ga vervolgens naar Kalwaria Zebrzydowska, een bedevaartsoord waar u het Bernardine-klooster en het complex van 42 kapellen en kerken kunt bezoeken. Treed in de voetsporen van belangrijke figuren zoals Johannes Paulus II, de Oostenrijkse keizer en lid van de koninklijke familie, die deze site in de loop der jaren allemaal hebben bezocht. Op de terugweg naar Krakau stop je bij het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid in Łagiewniki. Betaal uw respect voor de heilige relikwieën van Saint Faustyna Kowalska en bewonder de architectuur van de moderne basiliek.

Van Krakow: Wadowice & Sanctuary of Divine Mercy Tour

3. Van Krakow: Wadowice & Sanctuary of Divine Mercy Tour

Start je tour met pick-up vanuit je hotel, hostel of appartement. Na een rit van 40 minuten arriveert u op het centrale plein van Wadowice. Voordat je het Museum van Johannes Paulus II bezoekt, zie je de voorkant van de parochiekerk van Karol Wojtyla, waar de kleine Karol werd gedoopt en de middelbare school die hij bezocht. Bezoek het museum voor ongeveer 90 minuten, voor een koffiepauze om de beroemde pauselijke crèmekoekjes te proeven die kremowka worden genoemd. Bij uw aankomst in Lagiewniki, begint u met het bezoeken van de Divine Mercy Sanctuary en het JP2-complex, samen met de kapel van het wonderbaarlijke schilderij van Milde Jezus. Tijdens je bezoek kun je rekenen op begeleiding en hulp van een van de nonnen die in het Divine Mercy Monastery zit. Voordat je terugkeert naar Krakau, lunch je in een van de lokale restaurants.

De voetsporen van Johannes Paulus II & Divine Mercy Private Tour

4. De voetsporen van Johannes Paulus II & Divine Mercy Private Tour

Volg de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek de dichtstbijzijnde plaatsen naar zijn hart in Krakau en omgeving. De excursie bevat drie hoofdpunten: • Het familiehuis van Karol Wojtyła in Wadowice Bezoek het eerste huis van de toekomstige paus, de plaats waar alles begon. Zie waar hij werd geboren en zijn jeugd doorbracht tijdens een audiorondleiding met een professionele gids. Verken het museum, dat ongeveer 1.200 vierkante meter groot is, verdeeld over vier verdiepingen en bekijk bezienswaardigheden zoals animaties, multimediashows en authentieke dingen van Karol Wojtyla en zijn familie. Breng na een bezoek aan het museum wat vrije tijd door op het marktplein in Wadowice. Proef de fondant - de favoriete zoete snack van de paus in zijn favoriete zoetwaren. • Heiligdom in Kalwaria Zebrzydowska, basiliek en klooster op het Johannes Paulus II-pad. Bekijk het nu UNESCO-werelderfgoed dat bijzonder dicht bij het hart van Johannes Paulus II lag en de cultus van de Lijdende Jezus Christus en Onze-Lieve-Vrouw combineert. • Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Łagiewniki, Kraków Bezoek het heilige complex dat verband houdt met het leven en de activiteit van zuster Faustyna Kowalska. Een bedevaartsoord verbonden met de aanwezigheid van het beeld van Barmhartige Jezus en het graf van Zuster Faustyna Kowalska.  

Van Krakau: Johannes Paulus II-dagtour - privévervoer

5. Van Krakau: Johannes Paulus II-dagtour - privévervoer

Om het meeste uit uw dag te halen, is de aanbevolen ophaaltijd rond 9.00 uur. Breng ongeveer 2 uur door in Wadowice, 1 uur in Kalwaria Zebrzydowska en 1 uur in het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid en het centrum van Johannes Paulus II in Krakau - Lagiewniki. Eindelijk wordt u afgezet bij uw hotel of appartement in het centrum van Krakau. De eerste stop van je tour is in Wadowice Town van Johannes Paulus II, gelegen in het zuiden van Polen, waar Johannes Paulus II werd geboren. Verken het Johannes Paulus II-museum, gevestigd in het ouderlijk huis van de paus, met een interactieve tentoonstelling over zijn leven van een peuter, door zijn studies, de Tweede Wereldoorlog, zijn periode als priester en de aanslag op zijn leven. Op de terugreis naar Krakau, stop bij Kalwaria Zebrzydowska Sancturay, het op een na meest bezochte bedevaartsoord in Polen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Jaarlijks komen er meer dan een miljoen bezoekers naar deze heilige plaats. Reis naar het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid en het centrum van Johannes Paulus II in Łagiewniki. Breng hulde aan de relieken van de paus en St. Faustyna Kowalska, die heilig werd verklaard door Johannes Paulus II, en bewonder de indrukwekkende basiliek die in 2002 door de paus werd ingewijd.

Van Krakau: Wadowice + Częstochowa Zwarte Madonna

6. Van Krakau: Wadowice + Częstochowa Zwarte Madonna

Wadowice is een kleine stad op 50 km van Krakau. Hier Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II werd geboren. De tour omvat een bezoek aan het Family Home van John Paul II, nu een museum dat exposities van het toekomstige huiselijke leven van Pope biedt. De volgende plaats is de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria - een sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Kalwaria Zebrzydowska, deze bedevaartsstad gesticht in 1601, is het best bekend voor het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Ofwel het Cultureel & Landschapscomplex van het klooster en bedevaartspark van de Bernardine Fathers, deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Breng zeker een bezoek aan de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn wonderbaarlijke schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Pools voor Golgotha). Bezoek de basiliek en het klooster in de stad Jasna Góra en ontdek het heilige overblijfsel van de Zwarte Madonna van Częstochowa. Częstochowa is een van de belangrijkste centra voor religieuze erediensten in Polen, het wordt door velen beschouwd als de spirituele hoofdstad van Polen en het is al honderden jaren een pelgrimsoord voor Polen. Hoog op de bergtop, het klooster heeft het meest beroemde heiligdom voor de Maagd Maria in Polen en het is de thuisbasis van de Zwarte Madonna-schilderij - het gerucht gaat dat hij is geschilderd door St. Luke op een tafelblad gebouwd door Jezus. De Zwarte Madonna, die de Moeder van God afschildert met het Christuskind, wordt verondersteld wonderbaarlijke krachten te hebben door degenen die haar bezoeken.

Van Krakau: Full-Day Wadowice & Czestochowa Tour

7. Van Krakau: Full-Day Wadowice & Czestochowa Tour

Deze 9-uur durende tour begint met een pick-up van je hotel, hostel of appartement. Na een rit van 40 minuten arriveert u op het belangrijkste plein van Wadowice. Voordat u het Museum van Johannes Paulus II bezoekt, ziet u de voorkant van de parochiekerk van Karol Wojtyla, waar de kleine Karol werd gedoopt en de middelbare school die hij bezocht. Een bezoek aan het museum duurt ongeveer 90 minuten, waarna u een koffiepauze zult houden en de beroemde pauselijke crèmekoekjes zult proeven die kremowka worden genoemd. Bij uw aankomst in Czestochowa begint u met het bezoeken van het Jasna Gora-complex samen met de kapel van de wonderlijke schilderkunst van de Zwarte Madonna. Tijdens je bezoek word je begeleid en bijgestaan door een van de Paulijnse monniken die in het Jasna Gora-klooster dienen. Voordat je terugkeert naar Krakau, lunch je in een van de lokale restaurants.

Van Krakau: Jasna Góra-klooster en huis van Johannes Paulus II

8. Van Krakau: Jasna Góra-klooster en huis van Johannes Paulus II

Begin je tour met ophalen bij je hotel in Krakau en reis vervolgens ongeveer 1 uur in een busje met airconditioning naar Wadowice, de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II. Neem bij aankomst een korte pauze voordat u naar de parochiekerk op het Grote Marktplein gaat waar de toekomstige paus werd gedoopt. Bewonder talloze kapellen, heilige schilderijen en het beroemde doopvont terwijl je meer te weten komt over het bescheiden begin van een van de grootste Polen in de geschiedenis. Ga vervolgens naar het familiehuis van Johannes Paulus II en volg een rondleiding met een geaccrediteerde gids die beschikbaar is in verschillende talen. Breng minimaal 1 uur en 20 minuten door in het museum. Bezoek later de middelbare school waar Karol Wojtyła, zoals de paus toen heette, naar toe ging. Maak een mooie foto van het monument van de jonge paus. Ga in de tweede helft van de tour naar het Jasna Góra-klooster in de stad Częstochowa, ongeveer 130 kilometer (ongeveer 80 mijl) verwijderd van Krakau in het zuiden van Polen. Eenmaal daar, verken je een beroemd Pools heiligdom voor Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa, dat een van de meest bezochte pelgrimsoorden van Polen is. Volg een rondleiding door het klooster met een van de Pauline-monniken die je de schatkamer vol onschatbare geschenken zal laten zien en je zal begeleiden naar de kapel in het heiligdom. Bewonder ten slotte het wonderbaarlijke schilderij van de Zwarte Madonna en beleef een echt once-in-a-lifetime ervaring. De tour eindigt met drop-off in je hotel in Krakau.

Wadowice, Kalwaria en Lagiewniki: John Paul II Tour

9. Wadowice, Kalwaria en Lagiewniki: John Paul II Tour

Ontdek het leven van Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II, die werd geboren in het kleine stadje Wadowice. Begin je rondleiding in zijn ouderlijk huis in Wadowice, waar je tentoonstellingen over het toekomstige leven van toekomstige pausen zult ontdekken. Zie dan de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria, de sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Ontdek vervolgens Kalwaria Zebrzydowska, een bedevaartsoord gesticht in 1601 en vooral bekend door het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Bewonder de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn miraculeuze schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Calvarie). Ga vervolgens verder naar de Łagiewniki-wijk van Krakau, waar u het heiligdom van de goddelijke genade zult vinden. Elk jaar zoeken miljoenen pelgrims van over de hele wereld naar genade. Bekijk het uitgestrekte heiligdom, de congregatie van de zusters van Gods moeder van barmhartigheid, de hoofdkerk en een reeks kapellen. Je ziet ook het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid, beelden van St. Stanisław Kostka en St. Maria Magdalena, een foto van St. Jozef met het Kind, en een kist met relikwieën van St. Sister Faustina. U kunt vanaf de uitkijktoren genieten van een panoramisch uitzicht op de stad.

Tour naar Wadowice: Woonplaats van paus Saint John Paul II

10. Tour naar Wadowice: Woonplaats van paus Saint John Paul II

Wadowice is de geboorteplaats van de Poolse paus Johannes Paulus II. Wadowice is een stad in het zuiden van Polen, 50 km ten zuidwesten van Krakau. Nu kunt u een bezoek brengen aan het familiehuis van de Poolse paus die is omgebouwd tot een museum. Verken het ouderlijk huis van John Paull II en ga terug in de tijd en zie hoe de Poolse paus leefde. In het familiehuis leert u meer over zijn familie en goede vrienden. Proef de beroemde Wadowice-cake met de naam "kremówka". Bekijk de prachtige basiliek in Wadowice en maak een wandeling naar het prachtige centrale plein van Wadowice. Op de terugweg naar Kraków ziet u het heiligdom van Johannes Paulus II in Krakau en ook het heiligdom van Sister Faustyna en de Congregatie van de Zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid, voordat u weer wordt afgezet bij uw accommodatie.

Sitemap Wadowice

Wil je alle activiteiten in Wadowice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wadowice

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 288 beoordelingen

We hadden een gewone tour geboekt, bleek dat we de enigste waren, ondanks dat we met 2 waren toch de tour laten doorgaan. Zeer aangename gids.

Mooie en comfortabele boot met uitkijk dek. Je ziet veel en er wordt veel informatie gegeven. Aanrader!

ik had de boot voor mij alleen. het was dus een privé cruise met de gids naast mij.

Alles foutloos. Prettig contact, alles op tijd. Ik zou het ten zeerste aanbevelen.

Je ziet niet zoveel maar het is een leuk uitstapje