Waitomo Caves

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Waitomo

Waitomo Caves: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Waitomo gloeiworm-grotten: rondleiding van 45 minuten

1. Waitomo gloeiworm-grotten: rondleiding van 45 minuten

Beleef een ondergronds avontuur met deze rondleiding van 45 minuten door de wereldberoemde Glimwormgrotten van Waitomo. De grotten ontstonden 30 miljoen jaar geleden en bevatten 2 verdiepingen. De bovenste verdieping is droog en biedt toegang tot de grot en de formaties die bekend staan als The Catacombs, The Pipe Organ en The Banquet Chamber. Op de onderste verdieping vind je ondergrondse beken in passages en The Cathedral. Begin te voet met een gids die de grotten tot leven doet komen met verhalen over hun geschiedenis. Ga daarna aan boord van een boot en bewonder de schitterende lichtjes terwijl je stilletjes door de wondere sterrenwereld van de Glimwormgrot vaart.

...
Waitomo Caves: wildwaterdoolhof en -raften

2. Waitomo Caves: wildwaterdoolhof en -raften

Ga het originele onderaardse avontuur van Waitomo aan en klim, baan je een weg door wildwatertunnels, spring en zweef door de grot van Ruakuri. Verken het grottenstelsel diep onder de grond, tijdens een onwerkelijke ondergrondse reis, waar je geen genoeg van kunt krijgen. Meld je aan voor het wildwateravontuur in Waitomo. Je deskundige gids geeft je alle benodigde uitrusting en technische instructies, voordat je naar het ondergrondse netwerk bij Waitomo Caves afdaalt. Vervolgens kun je 3 uur lang over de watervallen springen en je een weg banen door een wonderbaarlijke omgeving met gloeiwormen. Bereid je voor op de pracht van indrukwekkende grotten, die met stalactieten en stalagmieten zijn versierd, terwijl je door het wilde water waadt.  Nadat je van een paar watervallen bent afgesprongen en jezelf tot het uiterste hebt gedreven, zweef je rustig door de ondergrondse rivier. Bewonder de gloeiwormen bovenaan de kalkstenen gewelven.  Laat je met de stroom door een kloof meevoeren en glijd van een verborgen waterval en rotsglijbaan. Je reis eindigt in het zonovergoten bos van Waitomo. Geniet van een warme douche en trakteer jezelf op een paar lekkere versnaperingen. De raftbasis ligt op korte afstand buiten het dorp Waitomo Caves. Dit is het reserverings- en verzamelpunt voor alle zwartwater-expedities. Het is ook de thuisbasis van het Long Black Cafe, waar je lekker eten, geweldige koffie en een vriendelijke Kiwi-service zult vinden. The Long Black Cafe is een geweldige plek om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van de hoge energiesfeer, terwijl opgewonden bezoekers komen en gaan vanaf hun verschillende expedities. Toegang tot het internet en producten zijn ook beschikbaar.

...
Ruakuri Cave: rondleiding van 1,25 uur

3. Ruakuri Cave: rondleiding van 1,25 uur

Verken Ruakuri Cave, een van Nieuw-Zeelands langste ondergrondse wandelroutes. Ruakuri Cave biedt een fascinerende mix van Waitomo's meest interessante ondergrondse ervaringen. Ruakuri Cave bevat glimwormpjes en is gevuld met prachtige stalactieten en stalagmieten, die in de loop van miljoenen jaren zijn ontstaan. Daal af door de spectaculaire spiraalingang en bewonder de zachtjes welvende kalksteenformaties en kristallen. Hoor het verre gedonder van de ondergrondse watervallen en kom dicht bij de glimwormpjes. Belangrijke elementen zijn onder meer Holdens Cavern, vernoemd naar James Holden die voor het eerst de grot voor het publiek opende, The Drum Passage, The Pretties, en The Ghost Passage. Je deskundige gids zal de geschiedenis, functies en legenden van de grot tot leven te brengen met zijn/haar verhalen.  Vele van de gidsen zijn lokale mensen, van wie de ouders en grootouders ook door de grotten hebben rondgeleid. Deze ervaring zal je mond doen openstaan, vol verwondering, en laten deelnemen aan de grootsheid van de natuur.

...
Waitomo Caves Black Abyss Ultieme speleologie-ervaring

4. Waitomo Caves Black Abyss Ultieme speleologie-ervaring

De Black Abyss is het ultieme Waitomo-avontuur en is de favoriete speleologietour voor natuurlijk geboren adrenalinejunkies overal. Deskundige gidsen helpen je af te dalen in de zwarte, schijnbaar bodemloze diepten van de Ruakuri-grot, tokkelen door een galerij van oplichtende glimwormen en ondergrondse watervallen te beklimmen. Check-in voor je zwartwateravontuur in Waitomo. Je gids zorgt ervoor dat je goed uitgerust bent en geeft wat technische instructies voordat je afdaalt in het ondergrondse netwerk bij Waitomo Caves. Na abseilen en oefenen met je gids, abseil je 35 meter in de schijnbaar bodemloze zwarte diepten van de met glimwormen bezaaide Ruakuri-grot. Je afdaling gaat dieper met een vliegende vos-zipline door een galerij van verlichtende glimwormen. Bereid je voor om onder de indruk te zijn van de prachtige grotten met stalactieten en stalagmieten die de grotmuren versieren terwijl je door het zwarte water reist. Geniet van adrenaline-aangedreven plezier terwijl je naar beneden klautert, door de kloof zweeft en watervallen omhoog klautert voordat je weer opduikt in het daglicht. In elke fase wordt je begeleid en ondersteund door ervaren speleologiegidsen van The Legendary Black Water Rafting Company die deze totaal unieke en adembenemende omgeving kennen en ervan houden. Geniet aan het einde van je opwindende reis van een warme douche, stevige soep en bagel. De raftingbasis bevindt zich op korte afstand buiten het dorp Waitomo Caves. Dit is het boekings- en verzamelpunt voor alle black water rafting expedities. Het is ook de thuisbasis van het Long Black Cafe, waar je heerlijk eten, geweldige koffie en vriendelijke Kiwi-service kunt vinden. Het Long Black Cafe is een geweldige plek om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van de energieke sfeer terwijl opgewonden bezoekers vertrekken en aankomen van hun verschillende expedities. Internettoegang en koopwaar zijn ook beschikbaar.

...
Vanuit Auckland: dagtrip Hobbiton & Waitomo Caves met lunch

5. Vanuit Auckland: dagtrip Hobbiton & Waitomo Caves met lunch

Neem deel aan deze excursie en bezoek 2 van de bekendste attracties van Nieuw-Zeeland: de Hobbiton-filmset en de Waitomo-vuurvlieggrotten, op een eenvoudige dagtrip in een kleine groep vanuit Auckland. Nadat je wordt opgehaald bij je hotel in Auckland, reis je naar het zuiden over de Bombay Hills voor een panoramisch uitzicht op de regio Waikato en de schilderachtige Haurakivlaktes. Je komt aan in The Shire's  Rest in Matamata, de thuisbasis van de Hobbiton-filmset. Zonder een lange wachtrij zal je gids je een officiële, 2 uur durende rondleiding door de set geven. Volg een rondleiding door het complex, dat meer dan 40.000 vierkante meter beslaat, en leer fascinerende details over de creatie van de Hobbit-filmset. Zie Hobbit Holes, The Green Dragon Inn en The Mill. Geniet van een gratis speciaal gebrouwen drankje in The Green Dragon Inn.  Daarna reis je naar de betoverende Waitomo-vuurvlieggrotten, waar je kunt genieten  van een lunch in Kiwi-stijl in  De Homestead in Waitomo. Onderweg kun je met je medereizigers praten en spannende hobbitverhalen  delen. Vaar rustig met een boot in de wereldberoemde grotten en laat je betoveren door de duizenden magische glimwormen. Je gids voor de 45 minuten durende tour, is waarschijnlijk een afstammeling van de Maori-chef die ooit de grotten heeft ontdekt, en deelt graag zijn kennis met je. Je loopt door de majestueuze grot, beroemd om haar akoestiek. De terugreis neemt je mee door het mooie landschap van Nieuw-Zeeland, voordat je de prachtige Waikato-rivier volgt naar het noorden op de weg terug naar Auckland. Je passeert Taupiri met zijn zeer heilige Maori-begraafplaats.  De dag eindigt met een terugkeer naar je accommodatie.

...
Auckland: Hobbiton Movie Set en Waitomo Small Group Tour

6. Auckland: Hobbiton Movie Set en Waitomo Small Group Tour

De tour begint met ophalen in Auckland, waar het avontuur begint als je door het prachtige Waikato-landschap rijdt, het meest uitgebreide landbouwgebied ter wereld, op een volledig begeleide reis naar Hobbiton. Vergeet niet om gebruik te maken van de fotomogelijkheden terwijl je geniet van de adembenemende natuurlijke landschappen rondom prachtige bergen en landerijen. Na de rit arriveer je bij Alexander Family Sheep Farm en Shire's Rest, de ingang van Hobbiton, en bewonder je de duizenden schapen die hier leven. Terwijl je hier bent, neem een hapje en een kop koffie, of geniet van een ijsje om af te koelen terwijl je gids je kaartjes voor de filmset verzamelt. Stap vervolgens aan boord van een van de grote groene Hobbiton-bussen om te vertrekken tijdens je twee uur durende volledig rondleiding door deze verbazingwekkende 12-acre filmset met een professionele Hobbiton-gids om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je bezoek haalt. Bezoek tijdens je rondleiding door de weelderige weiden van de Shire 44 hobbit holes, zie schitterende tuinen, herken geheimen en verhalen over het maken van de films en maak je LOTR-ervaring af met een koud drankje in de beroemde Hobbiton-pub The Green Dragon Inn . Na je LOTR-ervaring is het tijd om in westelijke richting naar de prachtige Waitomo-regio te gaan. Onderweg bewonder je de ongelooflijke waterkrachtdammen, prachtige landbouwgronden, renpaarden en de Kiwiana-hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Voordat je bij de grotten aankomt, stop je even bij Waitomo homestead voor de lunch en een kleine verrassing. Als je eenmaal in Waitomo bent, verken je de oude en verbazingwekkende grotten en verwonder je over de vele grotformaties waaronder stalactieten, stalagmieten en kalkkolommen voordat je nog verder ondergronds afdaalt voor je Glowworm Grotto-ervaring. Ga aan boord van je glimwormboot voor een cruise op de grotrivier met duizenden gloeiwormen boven je. De Waitomo Glowworm-grotten zijn al meer dan 120 jaar uniek in Nieuw-Zeeland en zijn een must voor elke reiziger. Tijdens de begeleide reis terug naar Auckland gaan de bezienswaardigheden verder met de langste rivier van Nieuw-Zeeland, de Huntly-krachtcentrale en de begraafplaats van de Maori Queens.

...
Aranui-grot 1-uur durende rondleiding

7. Aranui-grot 1-uur durende rondleiding

Verken de oude grotformaties, hoge kamers en enorme stalactieten en stalagmieten van de Aranui-grot, een van de best bewaarde geheimen van Waitomo, tijdens een begeleide wandeling. Aranui Cave ligt in het bos van het schilderachtige reservaat Ruakuri en op slechts 5 minuten rijden van de Waitomo Glowworm-grotten. Het is een magische, mystieke plek die doordrenkt is van Maori-mythe en legende. Het heeft een natuurlijke ingang van een grot en is de kleinste en meest delicate van de drie belangrijkste grotten van Waitomo. Je vertrekt vanuit het Waitomo Glowworm Caves Visitor Centre en wordt geleid door een ervaren gids die de geschiedenis, kenmerken en legendes van de grot tot leven zal brengen met hun verhalen. Ga de grot binnen en loop langs veilige promenades naar nauwe kamers. Ontdek de kolonie cave weta, grote insecten die uniek zijn voor Nieuw-Zeeland, net binnen de ingang. Verderop in de grot ontdek je de spectaculaire hoge kamers, prachtige kalksteenformaties en de lichtbruine, roze en witte tinten van de enorme stalactieten. Tourgroepen zijn klein om u een persoonlijke ontmoeting met de natuur van dichtbij te bieden en enkele magische herinneringen om mee te nemen.

...
Waitomo: 3 uur durende eco-tour door glimwormpjesgrot

8. Waitomo: 3 uur durende eco-tour door glimwormpjesgrot

Stap buiten de gebaande paden met deze intieme, 3 uur durende tour door enkele van de natuurlijke wonderen van Nieuw-Zeeland. Begin met een korte wandeling door inheemse bossen en de schilderachtige Mangapu-kloof.  Wandel door  dit prachtige, inheemse Nieuw-Zeelande bos, waad door zoetwaterstromen, klim over keien en verken de ongerepte kalkstenen grotten en spectaculaire rotsformaties. Geniet van de betoverende glimwormpjes in grotten in particulier bezit, die gevrijwaard zijn van paden of elektrische verlichting.  Beëindig je tour met een douche, een warme kop koffie of thee en wat lichte versnaperingen. 

...
Van Auckland of Rotorua: dagtrip met Hobbiton en grottenraften

9. Van Auckland of Rotorua: dagtrip met Hobbiton en grottenraften

Je wordt opgehaald bij je accommodatie of een afgesproken ontmoetingsplaats in Auckland of Rotorua en vertrekt naar Hobbiton. Bij aankomst heb je wat tijd om iets te eten te krijgen of de Shires Rest souvenirwinkel te verkennen voordat je deelneemt aan een twee uur durende wandeling door de Hobbiton Movie Set, inclusief een gratis drankje in de Green Dragon Inn. Ga naar de filmset in een van de bussen van de touroperator en hoor hoe deze set werd gebruikt voor alle opnames van zowel "The Lord of the Rings" als de "The Hobbit" -films. Neem na de tour 15 minuten de tijd om te ontspannen in de Green Dragon Inn voordat je naar Waitomo Caves reist. Tussen de twee stops heeft u tijd om van uw picknicklunch te genieten. Ga bij Waitomo Caves met een groep van maximaal 12 personen mee op de Black Labyrinth-tour, inclusief grotbuizen en speleologie in de rivier die door de bodem van de Ruakuri-grot loopt. Na aankomst in de grot wordt u een briefing gegeven over de kunst van het grottenbuizen voordat u aan uw rafting-excursie begint. Zweef door een gloeiwormgrot, spring over kleine watervallen en geniet van andere met adrenaline gevulde ervaringen. De tour duurt ongeveer drie uur, waarvan 1,5 ondergronds. Ga terug naar het hoofdtransport voor de dag en reis naar uw afleverbestemming. In sommige gevallen kunnen de activiteiten worden teruggedraaid. Nadat u de laatste activiteit hebt voltooid, wordt u naar Auckland of Rotorua gebracht. U kunt op dezelfde plaats beginnen en eindigen, of ervoor kiezen om dit een eenrichtingsreis te maken die begint of eindigt in Auckland of Rotorua.

...
Van Auckland: tweedaagse Rotorua, Hobbiton, Waitomo Caves Tour

10. Van Auckland: tweedaagse Rotorua, Hobbiton, Waitomo Caves Tour

Geniet van deze overnachtende all-inclusive tour vanuit Auckland en ervaar de meest iconische attracties van het Central North Island in een rustig tempo. Volg rondleidingen door Hobbiton en Waitomo Caves. Ontdek het Waiotapu Thermal Wonderland en de thermische gebieden en geisers van Te Puia. Beleef een Maori culturele avond met een maaltijd en concert. Aan het einde van de twee dagen keert u terug naar uw hotel in Auckland of een andere locatie in het centrale gebied, indien aangegeven. Het grootste deel van het transport wordt geleverd in Mercedes-minibussen met luxe zitplaatsen. Uw chauffeursgids zal de tijd nemen om ervoor te zorgen dat u geniet van uw tijd op de tour. Het grootste voertuig biedt plaats aan 15 passagiers, maar in de meeste gevallen zal uw groep 12 personen of minder zijn.

...

Sitemap Waitomo Caves

Wil je alle activiteiten in Waitomo Caves ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Waitomo Caves

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.782 beoordelingen

Vroeg komen is de sleutel voor een goede ervaring. We hadden geboekt voor 10:30, maar waren net voor 10:00 bij de kassa. Of we mee wilden met de 10:00 uur groep. Jazeker. Totale duur geklokt op 43 minuten, van racen was geen sprake. De gids wachtte telkens geduldig tot de groep, ca. 20 personen, compleet was en begon heel enthousiast aan z’n verhaal. Spontaan, leerzaam en humoristisch. Hij zou de achter-achter-achterkleinzoon van de oorspronkelijke Tane Tinorau zijn (of zijn ze dat allemaal, hi, hi). De glowworms zijn super. Goed te zien. Helder schijnend. Geen stippen tegen een plat vllak, maar 3-D. Het universum op nanoschaal. Geen last van andere (grote) groepen. Eenmaal buiten na de shop etc. zagen we de rijen bussen hun ladingen uitkotsen. Denk nog even aan wat warmere kleding en schoenen met profiel. Lang verhaal kort: logeer in de buurt en kom vroeg.

Uitstekende ervaring, ver boven verwachting! De gidsen Ash en Helen waren fantastisch, enthousiast en zorgden uitstekend voor de hele groep. We hadden een geweldige tijd! Ik beveel deze ervaring van harte aan en ik kan niet wachten om terug te komen voor nog een ervaring! Alles was veilig en de verbazing van de glimwormen moet worden gezien, foto's doen geen recht.

Wat een ervaring, behoorlijk pittig met een nat zwaar wetsuit door de grotten banjeren met een tube om je schouder, ook een paar keer achterstevoren naar beneden springen. Wat ik zelf niet durfde in het donker en daarin werd ik erg goed begeleid. Zeker een aanrader dit!

DE gids die ons vertelde over de grot was geweldig (prijs voor de 45min. was wat hoog)

Het is alsof je in een feeenrijk binnen getreden bent.