Dingen om te doen Wałbrzych

Wałbrzych: De beste dingen die je niet wil missen

Wroclaw: Neder-Silezië, Ksiaz-kasteel en complexe Osówka-tour

1. Wroclaw: Neder-Silezië, Ksiaz-kasteel en complexe Osówka-tour

De Vredeskerk in Świdnica is het grootste religieuze gebouw met houten frame in Europa, gebouwd in het voormalige Silezië in het midden van de 17e eeuw te midden van de religieuze strijd die volgde op de Vrede van Westfalen. Beperkt door de fysieke en politieke omstandigheden, getuigen de Vredeskerken van het streven naar religieuze vrijheid en zijn ze een zeldzame uitdrukking van de lutherse ideologie in een idioom dat over het algemeen wordt geassocieerd met de katholieke kerk. Gebouwd buiten de stadsmuren, gemaakt van hout of klei en gebouwd in minder dan een jaar, nu geplaatst op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Książ is het op twee na grootste kasteel in Polen, gelegen op een majestueuze rotsklif aan de kant van de rivier de Pelcznica. Prachtig omgeven door het bos op een hoogte van 395 meter boven de zeespiegel, wordt het kasteel vaak 'de parel van Neder-Silezië' genoemd. Een dergelijke locatie die overeenkomt met de grootte van het gebouw is zeldzaam in Europa. In 1943 was Hitlers paramilitaire organisatie het kasteel binnengestormd en begonnen met de bouw van een van de belangrijkste vertrekken voor Adolf Hitler. Complex Osówka maakt deel uit van een bouwproject uitgevoerd door nazi-Duitsland tussen 1943-1945 (codenaam Riese). Mysterieuze bouwwerken met de bijnaam "Underground City" wachten nog steeds om hun geheimen te onthullen. Ontdek de laatste en grootste wijk van Hitler in Neder-Silezië.

Wroclaw: WW2 Tour naar Project Riese & Gross-Rosen Museum

2. Wroclaw: WW2 Tour naar Project Riese & Gross-Rosen Museum

Je chauffeur zal je ontmoeten bij je hotel en eerst naar Project Riese rijden, wat ongeveer 1,5 uur duurt. Het is een erg mooie rit door bergen en platteland. Zodra je aankomt, verken je de Project Riese-site. Ontdek hoe Project Riese de codenaam was voor een indrukwekkende constructie die tussen 1943 en 1945 door nazi-Duitsland werd geïnitieerd, bestaande uit zeven ondergrondse bouwwerken in het Uilengebergte en het kasteel van Książ. Verken dit buitengewone netwerk van ondergrondse grotten, allemaal in verschillende staten van voltooiing. Bekijk de Osówka-site die de ondergrondse stad wordt genoemd. Daarna kunt u pauzeren voor de lunch, of uw chauffeur kan u rechtstreeks naar het concentratiekamp Gross-Rosen brengen, een Duits netwerk van nazi-concentratiekampen gebouwd en geëxploiteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het hoofdkamp lag in het Duitse dorpje Gross-Rosen. Op zijn hoogtepunt in 1944 had het Gross-Rosen-complex tot 100 subkampen in Oost-Duitsland, Tsjechoslowakije en op het grondgebied van bezet Polen. De bevolking van alle Gross-Rosen-kampen was in die tijd goed voor ongeveer 11% van het totale aantal gevangenen dat in het nazi-concentratiekampsysteem was opgesloten. In het museum bekijk je een korte film over het kamp en daarna heb je maximaal 2 uur om de binnen- en buitententoonstelling te zien voordat je chauffeur je terugbrengt naar je hotel in Wroclaw.

Van Wroclaw: Ksiaz-kasteel en vredeskerk in widnica

3. Van Wroclaw: Ksiaz-kasteel en vredeskerk in widnica

Geniet van een tour van een halve dag naar een van de mooiste plekken in Neder-Silezië. Verken eerst het kasteel van Ksiaz. Dit is het op twee na grootste kasteel van Polen met meer dan 400 kamers. Meer dan 400 jaar behoorde het tot één familie, de Hochbergs, een van de rijkste en beroemdste families van Europa. Nadat je het kasteel en het terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je terug naar de Vredeskerk in Swidnica, een reis die ongeveer 20 minuten duurt. Duizenden toeristen hebben de kerk bezocht, wat je nog nooit eerder hebt gezien. Met een unieke geschiedenis en esthetiek is het een must-see voor iedereen die Wroclaw bezoekt! Na uw dag vol ontdekkingen kunt u genieten van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig.

Van Wrocław: privétour Gross-Rosen en kasteel Książ

4. Van Wrocław: privétour Gross-Rosen en kasteel Książ

De tour begint met het ophalen van je hotel in Wrocław tussen 8:00 en 09:00 uur. Bezoek eerst het concentratiekamp Gross-Rosen om meer te weten te komen over nazi-operaties in dit gebied. Bekijk een korte film over het kamp en neem de tijd om de interieurtentoonstellingen en het kampterrein te bekijken. De maximale tijd voor het kamp is 2,5 uur.   Ga naar kasteel Książ, een van de grootste kastelen in Polen, op ongeveer 30 minuten rijden van Gross-Rosen. Bezoek de kamers van het kasteel en de prachtige tuinen. Dit kasteel behoorde meer dan 400 jaar toe aan de familie Von Hochberg, een van de rijkste families van Europa. Leer alles over de geschiedenis van deze plek. Nadat u het kasteel heeft ontdekt, begint u aan de rit terug naar uw hotel, waar u na ongeveer 1 uur en 15 minuten aankomt.

Wroclaw: een hele dag De geheimen van de Tweede Wereldoorlog

5. Wroclaw: een hele dag De geheimen van de Tweede Wereldoorlog

Krzyzowa is een voormalig landgoed van Helmuth James von Moltke, waar Kreisau Circle, een van de beroemdste verzetsbewegingen tegen de politiek van het Derde Rijk, werd opgericht. Je leert over de geschiedenis van de misdaden tegen het Poolse volk tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de gevolgen die het had voor de Duitse natie. De tentoonstelling presenteert de geschiedenis van de Pools-Duitse betrekkingen in de tweede helft van de 20e eeuw. Het gebouw is momenteel eigendom van de Krzyzowa Foundation, wiens belangrijkste doel het bevorderen van een dialoog tussen de Europese naties is. Het Osówka-complex maakte deel uit van een project dat tussen 1943 en 1945 door nazi-Duitsland werd uitgevoerd (codenaam Riese). De mysterieuze structuur die bekend staat als de ondergrondse stad heeft nog steeds niet al zijn geheimen prijsgegeven. Ontdek het grootste en meest complexe Hitler-hoofdkwartier in Neder-Silezië. Kasteel Ksiaz is het op twee na grootste kasteel in Polen, gelegen in de majestueuze rotsklif aan de kant van de rivier de Pelcznica. Gelegen op 395 meter boven de zeespiegel en omgeven door een prachtig bos, wordt het kasteel soms de Parel van Neder-Silezië genoemd. De locatie van het kasteel in combinatie met zijn grootte is niet gebruikelijk in Europa. In 1943 begon Hitlers paramilitaire organisatie met de bouw van een van zijn belangrijkste vertrekken, die samen met andere objecten van het Riese-complex dichtbij het kasteel bij Osowka en Wlodarz een cruciale rol speelden. Gross-Rosen in Rogoźnica is het grootste nazi-Duitse concentratiekamp in Neder-Silezië, met bijzonder barre omstandigheden en strafwerk in de steengroeven. Het motto van deze plek was 'Vermichtung durch Arbeit' (Vernietiging door werk). Hier stierven ongeveer 40000 gevangenen, waaronder Polen, Joden, Russen, Fransen en Hongaren.

Vanuit Wrocław: dagtour langs de parels van Neder-Silezië

6. Vanuit Wrocław: dagtour langs de parels van Neder-Silezië

Begin je dagtour naar Neder-Silezië met een bezoek aan het prachtige Slot Fürstenstein, ongetwijfeld één van de grootste monumenten van de regio. Dit op 2 na grootste kasteel van Polen staat bekend als de parel van Neder-Silezië en ligt in de schilderachtige vallei van de Pelcznica-rivier. Het kasteel is een mengelmoes van bouwstijlen. De kamers van het kasteel herbergden ooit voorname gasten zoals John Quincy Adams (een van de eerste presidenten van de Verenigde Staten), Winston Churchill en de keizers van zowel Duitsland als Rusland. Je brengt een bezoek aan het representatieve deel van het kasteel en komt meer te weten over de opkomst en ondergang van de familie. Je hoort verhalen over de ongekende weelde, de schandalen die zich afspeelden in de hogere kringen, over de drama's en de geheimen van het kasteel.  De laatste locatie op je tour is de prachtige Vredeskerk in Świdnica, die terecht een plek verdient op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De kerk werd oorspronkelijk van hout, stro en leem gebouwd door protestanten in de 17e eeuw en is een indrukwekkend meesterwerk van sacrale kunst. Świdnica is ook de geboorteplaats van dé luchtmachtlegende uit de Eerste Wereldoorlog: Manfred von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron. Je hebt tijdens deze tour de gelegenheid om zijn bescheiden huis te bezoeken.

Wroclaw Ksiaz Castle Rondleiding met vervoer en tickets

7. Wroclaw Ksiaz Castle Rondleiding met vervoer en tickets

Geniet van het gemak dat je wordt opgehaald bij je hotel in Wroclaw. Kom aan bij het kasteel en bekijk de buitenkant zorgvuldig. Bewonder de originele en goed bewaarde architectuur. Bewonder de renaissance- en rococo-architectuur van dit 13e-eeuwse kasteel. Verken de twee natuurgebieden in het Ksiaz landschapspark rondom het kasteel. Geniet van een spectaculair uitzicht op de rivier en deze verbluffende weergave van natuurlijke schoonheid. Stap het kasteel binnen en ontdek de prachtige interieurs. Als u de standaardoptie hebt geselecteerd, wordt u door het interieur van het kasteel geleid en krijgt u toegang tot het Palm House om zelf te verkennen. Als u de uitgebreide optie hebt geselecteerd, wordt u door het interieur van het kasteel geleid en krijgt u toegang tot het Palm House, het park en de terrassen om zelf te verkennen. Tijdens de tour heb je ook tijd om prachtige foto's te maken.

Wroclaw: privétour Project Riese en kasteel Ksiaz

8. Wroclaw: privétour Project Riese en kasteel Ksiaz

Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in Wroclaw en rijd naar de eerste stop van de dag Project Riese. Project Riese was de codenaam voor een indrukwekkend bouwproject geïnitieerd door nazi-Duitsland tussen 1943 en 1945, bestaande uit zeven ondergrondse constructies in het Uilengebergte en het kasteel van Ksiaz. Verken dit buitengewone netwerk van ondergrondse grotten, allemaal in verschillende staat van voltooiing, en leer over de geschiedenis van de site terwijl je ronddwaalt. Ga na Project Riese naar het kasteel van Ksiaz, het op twee na grootste kasteel in Polen met meer dan 400 kamers. Het kasteel was meer dan 400 jaar de thuisbasis van de Hochbergs, die een van de rijkste en beroemdste families van Europa waren. De Hochbergs bezaten veel land in Polen, maar hun tijd in het kasteel kwam tot een einde aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, toen het kasteel in beslag werd genomen door nazi's die van plan waren er een van Hitlers residenties van te maken. Geniet van de vrijheid om de sites op je eigen gemak te verkennen en neem de tijd om meer te weten te komen over hun rijke geschiedenis. Ga aan het eind van de dag terug naar je transport om terug te keren naar Wroclaw.

Wrocław: privévervoer Wrocław Slot Fürstenstein

9. Wrocław: privévervoer Wrocław Slot Fürstenstein

Begin je tocht vanuit de lobby van je accommodatie in Wrocław. Hier wacht je persoonlijke chauffeur je op om je te ontmoeten, en dan begin je aan je Slot Fürstenstein-avontuur. Na een vredige rit van 1 uur en 15 minuten naar het terrein van Slot Fürstenstein, ben je vrij om uit het voertuig te springen en te beginnen met verkennen.  Nadat je het slot en het bijbehorende terrein hebt verkend, neemt je chauffeur je mee terug naar je accommodatie. Geniet van het gemak van privévervoer per comfortabel, modern voertuig, na een dag verkennen. 

Topbezienswaardigheden in Wałbrzych

Sitemap Wałbrzych

Wil je alle activiteiten in Wałbrzych ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wałbrzych

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 33 beoordelingen

Het was een perfecte dag. Onze gids (en zeer voorzichtige chauffeur) legde ons tijdens de reis veel interessante dingen uit en was er altijd voor ons ter plaatse. Over het algemeen was het een zeer ontspannende dag en hoewel we veel hebben gezien en tijd hadden voor een stevige lunch, was er nooit stress of hectiek. De combinatie van ondergrondse tunnels, kasteel en Friedenskirche was zeer veelzijdig.

De rondleiding is erg interessant, leidt tot onverwachte constructies boven en onder de grond. Uitvoering zonder tijdsdruk en rekening houdend met speciale verzoeken. Onze gids Andreas was erg vriendelijk en kon veel interessante details delen vanuit zijn diepgaande kennis van de geschiedenis. We hebben enorm genoten van de rit. Jürgen S. uit Wenen