Belevingen in
Wallonië

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Wallonië

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Wallonië: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Brussel: dagexcursie naar Luxemburg en Dinant

1. Vanuit Brussel: dagexcursie naar Luxemburg en Dinant

Via een schilderachtige reis door de Ardennen ontdek je het landelijk gelegen Groothertogdom van Luxemburg tijdens deze dagexcursie vanuit Brussel. Je bezoekt vervolgens de stad Luxemburg, de hoofdstad van het Groothertogdom. Hier neemt je gids je mee naar de wijk Kirchberg, waar veel gebouwen van de Europese Unie zich bevinden, zoals het Europese Hof van Justitie en de Europese Commissie. Je wandelt door de straten van de oude stad en gaat naar de indrukwekkende Kathedraal van Luxemburg, een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur met Renaissanceversieringen. Je bewondert het paleis van de Groothertog en ziet de vestingwerken van de stad tijdens je vrije tijd in het stadscentrum. Na wat tijd vrijaf, bezoek je het pittoreske dorpje Dinant met zijn collegiale kerk, citadel uit de vijftiende eeuw en het kleine saxofoonmuseum (optioneel). Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

...
Vanuit Brussel: The Battle of the Bulge Remembrance Tour

2. Vanuit Brussel: The Battle of the Bulge Remembrance Tour

Kerst 1944. De Slag om de Ardennen was het laatste grote nazi-offensief. Hitler hoopte de geallieerden te splitsen door een verrassingsaanval uit te voeren. 140.000 soldaten en infanterietroepen werden gedood of gevangen genomen. Tijdens de 100 mijl rijden naar het strijdgebied introduceert je gids de gebeurtenissen die tot de strijd hebben geleid. Je tour begint op een van de Amerikaanse begraafplaatsen waar duizenden Amerikaanse militairen rusten. Bezoek dan het McAuliffe-plein in Bastogne, bekend om zijn belangrijke rol in de Slag om de Ardennen. Bekijk het bronzen standbeeld van generaal Anthony McAuliffe naast een M3 Sherman Battle Tank. Bezoek het Bastogne War Museum, gevolgd door een ontspannen wandeling door de oude stad Luxemburg. Bekijk de kathedraal van de stad en het paleis van de groothertog. In het onderste deel van de stad ziet u de abdij van Neunmünster, de stadsmuren en de pittoreske locaties langs de rivier de Alzette.

...
Luik: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

3. Luik: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

Leer Luik in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, maak gebruik van de belangrijkste attracties van de stad en ontgrendel interessante feiten. Nadat u de speurtocht op uw mobiele apparaat hebt gedownload (via een link en inloggegevens die u bij de boeking hebt ontvangen), gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Luik te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of de rest voor een andere dag te bewaren.

...
Brussel: Waterloo Private Battlegrounds Tour met Lion Hill

4. Brussel: Waterloo Private Battlegrounds Tour met Lion Hill

Leer meer over een van de belangrijkste veldslagen in de Europese geschiedenis tijdens deze privérondleiding van 4 uur door Waterloo tijdens deze rondleiding. Bekijk de historische locatie die de kaart van Europa zou veranderen. Laat je meevoeren door de tijd naar de dagen van Napoleon Bonaparte's poging om een rijk te stichten. Dompel je onder in vele boeiende gebeurtenissen van deze tijd. Het bezoekerscentrum biedt een boeiende audiovisuele presentatie die je midden in de actie brengt op de noodlottige dag van 18 juni 1815. Bekijk tijdens je privérondleiding door Waterloo het prachtige Panorama, een fascinerend fresco van de strijd met spannende geluidseffecten. Beklim de Butte de Leon, (Lion's Mount), de heuvel die het slagveld markeert waar meer dan 300.000 soldaten slaags raakten in een gedenkwaardige confrontatie. Bezoek de herberg die het hoofdkwartier werd van de hertog van Wellington, en de oude boerderij, Le Caillou, dat het hoofdkwartier van Napoleon was.

...
Vanuit Brussel: Luxemburg en Dinant Volledige dag privétour

5. Vanuit Brussel: Luxemburg en Dinant Volledige dag privétour

Je wordt opgehaald bij je hotel in Brussel en reist naar het zuidoosten naar de stad Luxemburg. Begin je tour in het oude gedeelte van de stad, waar je gids je begeleidt naar de kathedraal, het paleis van de groothertog en de Place des Armes. Geniet in het lagere deel van de stad van een spectaculair uitzicht op de wijk Kirchberg, de thuisbasis van verschillende Europese instellingen. Ontdek in de vallei van de stad de abdij van Neunmünster, de Wenceslas-muur en de pittoreske locaties langs de rivier de Alzette. Op weg terug naar Brussel stop je bij Les Ardennes en de charmante stad Dinant. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de collegiale kerk van Notre Dame de Dinant en de Citadel, voordat je terugkeert naar Brussel.

...
Dinant: romantische wandeltocht met Park Furfooz & Citadel

6. Dinant: romantische wandeltocht met Park Furfooz & Citadel

Laat uw romantische kant de vrije loop met een stadswandeling door het prachtige Dinant. Maak een romantische wandeling door Park Furfooz en bewonder de architectuur. Maak een wandeling langs de kust van de Citadel van Dinant. Voel u betoverd in de charmante sfeer van deze pittoreske stad. Maak gebruik van een gids die je meeneemt naar alle romantische hotspots. Ontdek de beste plek in de stad voor een date en bewonder het uitzicht vanaf het meest fotogenieke punt van de stad. Leer ook over de vele historische liefdesverhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en parken van de stad: van hartverscheurend tot tragisch, en van hilarisch tot pittig.

...
Dinant: stadswandeling met Rocher Bayard

7. Dinant: stadswandeling met Rocher Bayard

Bekijk de bezienswaardigheden van de stad en hoor de lokale legendes, waaronder die van de rots van Rocher Bayard. Dompel jezelf onder in het pittoreske Dinant met deze wandeltocht. Verken de stad met een gids die je vertelt over alles wat speciaal en uniek is aan het leven in deze prachtige stad. Leer meer over de legende van de Rocher Bayard-rots, die boven de stad uitsteekt. Luister naar fascinerende feiten en lokale legendes. Ontdek de verhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en verborgen hoekjes van de stad.

...
Doornik: begeleide romantische wandeltocht van 2 uur

8. Doornik: begeleide romantische wandeltocht van 2 uur

Trakteer uzelf op een romantische wandeling door Doornik en ervaar de magie van de stad met onvergetelijke bezienswaardigheden en charmante verhalen die u het best kunt delen met iemand van wie u houdt. Geniet van een tour vol hartverwarmende liefdesverhalen verborgen door de stad. Leer schattige feiten, zoals hoeveel kussen er werden gedeeld op de Pont des Trous-brug. Maak een stop bij het kasteel van Antoing en bewonder een van de mooiste kastelen ter wereld. Bewonder tijdens het verkennen het weidse uitzicht op deze pittoreske stad - perfect voor foto's. Krijg de aanbeveling van een local over de beste plaatsen om een date in de stad te hebben van je deskundige gids en bekijk off-the-beaten-track plekken die alleen de lokale bevolking kent.

...
Doornik: begeleide stadswandeling van 2 uur

9. Doornik: begeleide stadswandeling van 2 uur

Geniet van een rondleiding door een van de oudste steden van België. Leer iets over het lokale leven en de cultuur, evenals de lange geschiedenis van de stad, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Verken Doornik in een ontspannen tempo en hoor de interessante lokale legendes achter elke bocht van je deskundige gids. Loop door schilderachtige straatjes en bewonder de prachtige romaans-gotische architectuur om je heen. Stop voor foto's op de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Saint-Brice-kerk, maar ook op plekken buiten de gebaande paden die alleen de lokale bevolking kent.

...
Doornik: begeleide romantische tour

10. Doornik: begeleide romantische tour

Ontdek de romantische kant van de charismatische stad Doornik met een lokale professionele gids. Bewonder de schoonheid van de stad met je partner tijdens deze romantische tour. Dwaal door de kleine straatjes en voel je betoverd door de charmante sfeer. Stel je het aantal kussen voor dat op de Pont des Trous-brug wordt geplaatst. Zie Antoing Castle, een van de mooiste kastelen ter wereld. Hoor over veel historische liefdesverhalen, verborgen in de mooie oude straatjes, gebouwen en parken in de stad. Weet over de hartverscheurende en tragische tot de hilarische of pittige verhalen van de romantische legendes. Vind de beste plek in de stad voor een date en waar je de mooiste foto's kunt maken. Bewonder de warme en gastvrije sfeer van de spectaculaire schoonheid van de stad Doornik tijdens een romantische tour. Deze tour wordt vooral aanbevolen rond de Sint-Valentijnperiode.

...

Sitemap Wallonië

Wil je alle activiteiten in Wallonië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.