Dingen om te doen Walvisbaai

Walvisbaai: De beste dingen die je niet wil missen

Walvis Bay: luxe catamarantour naar Big 5 van de Zee

1. Walvis Bay: luxe catamarantour naar Big 5 van de Zee

Je begint met je expeditie om dolfijnen en walvissen te spotten wanneer je om 08:30 uur incheckt bij de Walvis Bay Waterfront. Je vertrekt tussen 08:45 en 09:00 uur vanaf de aanlegplaats. Van daaruit begin je je zoektocht naar Namibië's Big t van de Zeeën. Drink een kopje koffie of thee terwijl je Pelican Point nadert. Bewonder de beroemde vuurtoren en zie de 60.000 pelsrobben die daar wonen. Tijdens het hoogseizoen  (van juli tot en met november),  kun je grote zeezoogdieren spotten, waaronder zuidkapers en bultruggen. Als je geluk hebt, kun je ook een grijze walvis of een dwergwalvis zien. Observeer verschillende soorten dolfijnen waaronder tuimelaars, havisidedolfijnen - en bonte dolfijnen. Kijk ook uit naar maanvissen en lederschildpadden. Tijdens je expeditie zie je verschillende soorten zeevogels, zoals kelpmeeuwen, Hartlaubs meeuwen en Kaapse aalscholvers. Op de terugreis vaar je langs schepen en booreilanden in de baai. Onderweg terug geniet je van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en desserts, en van lichte drankjes en water. Om 12:30 uur arriveer je weer bij de aanlegplaats. 

Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

2. Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

Na hotel ophaalservice in Swakopmund of  een ontmoeting met je gids aan de Walvisbaai Waterfront, bewonder je de massa flamingo's in de Walvisbaai lagune. Je  4x4-trip gaat naar een getijdenlagune bestaande uit aangrenzende getijdengebieden, wadden en zandbanken die duizenden moerasvogels ondersteunen. Naast de vele flamingo's, zijn er 11 soorten bedreigde vogels die regelmatig worden waargenomen op deze RAMSAR-site. Vervolgens ga je verder naar de rivierdelta van Kuiseb, een droge rivierbedding waar soms springbokken worden gezien. Hier zul je ook zoeken naar enkele van de kleinere wezens in het gebied, zoals de mist-koesterende kever, dansende spin (witte dame van de Namib), gouden mol, schop-snuit hagedis  en woestijngekko. Als het weer en de getijden het toelaten, rijd je langs het strand recht naar de Sandwich Harbor Lagoon, één van de rijkste wetlands van Zuid-Afrika en de tweede RAMSAR-site voor die dag. Ingeklemd tussen de zee en de Namib-duinen, is dit één van de belangrijkste kustmoeraslanden van Namibië en ondersteunt het acht bedreigde soorten onder het grote aantal waadvogels. Ten slotte geniet je van een lichte lunch met een selectie van oesters en snacks, salade, brood, vers fruit en drankjes bovenop een hoge duin met uitzicht op de Atlantische Oceaan of op het strand.

Walvisbaai: Sandwich Harbor Sunset Photography Tour

3. Walvisbaai: Sandwich Harbor Sunset Photography Tour

Geniet van een avondtrip om de prachtige zonsondergang van Sandwich Harbor vast te leggen. Rijd langs het strand, ervaar de unieke wetland-sfeer en smul van hapjes en drankjes nadat je je foto's hebt gemaakt. Vertrek om 16:00 uur vanaf Walvis Waterfront. Leun achterover en geniet van de reis terwijl je naar de Kuiseb River Delta wordt gereden, een droge rivierbedding waar je de vreemde springbok, oryx of jakhals kunt zien. Als het weer en het getij het toelaten, kunt u vervolgens een rit maken naar de Sandwich Harbor Lagoon langs het strand. Dit is een van de rijkste en meest unieke wetlands van Zuid-Afrika en een van de vijf internationaal erkende Ramsar-locaties in Namibië Geniet van voldoende tijd voor fotografie in het prachtige late middaglicht. Verken je fotografische creativiteit terwijl de zon langzaam ondergaat, begraaf je voeten in het zand en kijk naar de zonsondergang boven de oceaan. Als de zon is ondergegaan en het licht is afgenomen, kunt u smullen van een selectie verse Namibische oesters en snacks met mousserende wijn, Namibische bieren en koele drankjes. Geniet van het uitzicht vanaf de duinen of het strand, voordat je om 20.00 uur terugkeert.

Kajakken en Sandwich Harbour Combo Tour

4. Kajakken en Sandwich Harbour Combo Tour

Geniet van een schilderachtige ochtendrit langs de Walvis Bay Lagoon naar Pelican Point. Tijdens deze dagtour met combo stop je onderweg om talloze flamingo's, pelikanen en grote groepen aalscholvers te zien. Maak je kajak klaar bij Pelican Point, de thuisbasis van maar liefst 50.000 Kaapse pelsrobben. Peddel direct naast de vriendelijke wezens. Je gids zal enkele foto's nemen en ze na de tour naar je e-mailen. Ga de Namibwoestijn in voor een 4x4 duinrit. Betreed het Namib Naukluft National Park en stop onderweg om op verschillende punten dieren in het wild te fotograferen tijdens de rit. Als het weer het toelaat, kunt u genieten van een lunch in Sandwich Lagoon - met hapjes, mousserende wijn en lokaal bier.

Walvisbaai: Mondesa Township Fietstocht & Kookervaring

5. Walvisbaai: Mondesa Township Fietstocht & Kookervaring

De dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Walvis Bay en een meet and greet met uw lokale gids die dit deel van Namibië en zijn mensen kent, als zijn broekzak. Luister naar verhalen over de geschiedenis van het land terwijl je door ongetemde wildernis reist op weg naar de gemeente Mondesa, waar je gids werd opgevoed. Bij aankomst in de township, ontvang je een warm welkom van de lokale bevolking en voel je je onmiddellijk ondergedompeld in de levendige Mondesa-manier van leven. Terwijl je de straten verkent, luister je naar het geluid van spelende kinderen, ruik je de geuren van barbecues op het trottoir, proef je lokaal gebrouwen bier en probeer je lokale delicatessen zoals mopane-wormen. Bezoek de plaatselijke school en het kunst- en ambachtscentrum en wandel dan tussen de drukte van de open markt voordat je de kliktaal van de Damara-stam leert. Luister tijdens de tour naar je gids en deel fascinerende informatie over de geschiedenis, cultuur en tradities van Mondesa, die een uniek inzicht in de lokale gemeenschap biedt. Ga later naar een huiselijke familiekeuken en leer hoe je een verscheidenheid aan lokale gerechten kunt bereiden. Bereid met uw groep traditionele maaltijden met seizoensgebonden ingrediënten, ga zitten en eet samen als gezin terwijl u geniet van de gastvrijheid van Mondesa. Aan het einde van een onvergetelijke culturele ervaring, kijk je naar een afscheidsvoorstelling van het stadskoor en ontspan je op de terugreis naar je accommodatie.

Walvisbaai: Kajaktocht Pelican Point

6. Walvisbaai: Kajaktocht Pelican Point

De Pelican Point-kajaktocht begint elke ochtend met een mooie rit met een 4x4-voertuig langs de Walvis Bay Lagoon en de zoutmijnen naar Pelican Point. Stop onderweg om foto's te maken van talloze flamingo's, pelikanen, grote zwermen aalscholvers en een grote verscheidenheid aan andere vogels en dieren in het wild. Na ongeveer een uur bereikt u Pelican Point en springt u in uw kajak. Pelican Point herbergt het hele jaar door tot 50.000 Kaapse pelsrobben. Ze zijn erg vriendelijk en speels en niet bang voor de kajaks. De zeehonden zijn leergierig en komen vaak binnen handbereik van de kajaks. Je verblijft aan de beschutte kant van het schiereiland en brengt ongeveer 2 uur door op de oceaan, afhankelijk van de algemene weersomstandigheden. Je gids gebruikt een waterdichte camera om enkele foto's te maken. Na het kajakken kunt u bij het ontbijt opladen met verse broodjes en koffie en thee voordat u terugkeert naar Walvisbaai.

Hoogtepunten van Walvisbaai, Dune 7 Shore Excursion

7. Hoogtepunten van Walvisbaai, Dune 7 Shore Excursion

Begin de dag met het ophalen van uw accommodatie in Walvisbaai. Na een korte briefing en introductie ga je de stad uit richting Dune 7. Aankomst in Dune 7 na ongeveer 20 minuten en geniet van wat vrije tijd om het zand op te klimmen en foto's te maken. Ga terug naar de stad en dan naar de Walvis Bay Salt Refinery. Deze raffinaderij produceert maar liefst 750.000 ton zout per jaar, waarvan een groot deel internationaal wordt geëxporteerd. Het heeft een oppervlakte van 4500 hectare en wordt momenteel uitgebreid. Zie enorme hopen zout die eruitzien als sneeuw en felroze waterbassins. Ga vervolgens het schiereiland op met de kalme lagune aan de rechterkant en de brullende Atlantische oceaan aan de linkerkant. Geniet van een rit naar het uiterste puntje van Pelican Point en zie onderweg wilde dieren, een scheepswrak en de Pelican Point-vuurtoren. De vuurtoren is gebouwd in 1932 en is 35 meter hoog. Het biedt nu luxe accommodatie aan haar klanten en biedt volledige ontspanning in dit unieke gebied.   Zodra je het einde van het schiereiland hebt bereikt, kun je genieten van wat vrije tijd om het spectaculaire landschap te verkennen, omringd door dieren in het wild, waaronder de op een na grootste kolonie van Kaapse pelsrobben van het land. Geniet vervolgens van een lunch bestaande uit een verscheidenheid aan hapjes, mousserende wijn, lokale bieren, water, frisdranken en dessert. Na de lunch reist u richting Walvis Bay Lagoon. Deze lagune in het zuidwesten van de stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetlands voor vogels langs de Zuid-Afrikaanse kust. Het gebied is een voedselgebied voor tot 50% van de grotere flamingo's die in zuidelijk Afrika voorkomen en trekt ook andere soorten aan, zoals meeuwen, plevieren, pelikanen en de endemische Damara-stern. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van deze spectaculaire lagune voordat je de tour bij je accommodatie afsluit.

Walvis Bay Shore Excursion: Flamingo's, Dune 7, Swakopmund

8. Walvis Bay Shore Excursion: Flamingo's, Dune 7, Swakopmund

Je wordt opgewacht op je cruiseschip in de haven van Walvisbaai. Na een korte briefing ga je naar de lagune om alle flamingo's te bekijken. Vanaf daar heb je de kans om Dune 7 te beklimmen, de hoogste duin in de buurt met een hoogte van 132 meter (433 voet). Geniet van een slok water en ga dan verder om de Welwitschia Mirabilis-plant te zien, een endemisch levend fossiel. Stop om het maanlandschap van de Welwitschia-vlaktes te bewonderen voordat u luncht in de Goanikontes-oase (lunch op eigen kosten). Na de lunch wordt u naar de oude Duitse stad Swakopmund gebracht. Verken de stad in je eigen tempo en doe wat boodschappen. Ga ten slotte via de kustweg terug naar uw cruiseschip.

Walvisbaai: dagtour natuurfotografie

9. Walvisbaai: dagtour natuurfotografie

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Walvisbaai, reis je diep het dorre Namib Naukluft Park in, het grootste park in Afrika en het op vier na grootste park ter wereld, met een oppervlakte van 50.000 vierkante kilometer. Tijdens dit avontuur zie je enkele van de meest magnifieke dieren die het Nationaal Park zijn thuis noemen in hun natuurlijke habitat. Deze tour is geweldig voor zowel aspirant- als professionele fotografen. De grote open ruimtes creëren adembenemende landschapsscènes die voor altijd in je geest en hart zullen worden geprent. Geniet van een picknicklunch in het wild, inclusief water en drankjes. Dit is geen formele lunch, maar is veel meer ontspannen en bevat zelfgemaakte lekkernijen van hoge kwaliteit. De tour eindigt in de late namiddag op je startpunt.

Van Windhoek: 10-daagse Namibië Hoogtepunten Tour met accommodatie

10. Van Windhoek: 10-daagse Namibië Hoogtepunten Tour met accommodatie

DAG 1 MAANDAG Ophalen accommodatie in Windhoek (of op aanvraag op de luchthaven) Transfer naar Kalahari Anib Lodge Diner @ Kalahari Anib Lodge Overnachting @ Kalahari Anib Lodge DAG 2 DINSDAG Ontbijt @ Kalahari Anib Lodge Transfer naar Namib Desert Lodge Diner @ Namib Desert Lodge Overnachting @ Namib Desert Lodge DAG 3 WOENSDAG Sossusvlei Excursie (brunch packs) Sundowner dune drive Diner @ Namib Desert Lodge Overnachting @ Namib Desert Lodge DAG 4 DONDERDAG Ontbijt @ Namib Desert Lodge Transfer naar The Delight Swakopmund Overnachting @ The Delight Swakopmund DAG 5 VRIJDAGOntbijt @ The Delight Swakopmund Overnachting @ The Delight Swakopmund DAG 6 ZATERDAG Ontbijt @ The Delight Swakopmund/ ontbijtpakket Transfer naar Damata Mopane Lodge Excursie naar Versteend Woud Diner @ Damara Mopane Lodge Overnachting @ Damara Mopane Lodge DAG 7 ZONDAG Ontbijt @ Damara Mopane Lodge Excursie naar Twyfelfontein Rock Gravures Excursie naar Damara Living Museum Excursie naar orgelpijpen en Burnt Mountain Diner @ Damara Mopane Lodge Overnachting @ Damara Mopane Lodge DAG 8 MAANDAG Ontbijt @ Damara Mopane Lodge / ontbijtpakket Bezoek aan een Himba-dorp Transfer naar Etosha Safari Camp Middag Etosha Game Drive Diner @ Etosha Safari Camp Overnachting in Etosha Safari Camp DAG 9 DINSDAG Ontbijtpakketten Etosha-gamedrive van een hele dag Diner @ Etosha Safari Camp Overnachting in Etosha Safari Camp DAG 10 WOENSDAG Ontbijt @ Etosha Safari Camp Transfer naar Windhoek Afzetten bij accommodatie in Windhoek

Sitemap Walvisbaai

Wil je alle activiteiten in Walvisbaai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Walvisbaai

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 205 beoordelingen

Hield van deze tour. Pelikanen en zeehonden sprongen op de boot. We zagen zeehonden, dolfijnen en zelfs een walvis. Bemanning was vriendelijk en deelde veel informatie over de tour. De tour werd afgesloten met een heerlijke maaltijd en mousserende wijn. Heerlijk dagje uit. Op een koude dag kan het een beetje fris worden, dus neem wat warme kleding mee.

Het was echt geweldig, alles was in orde behalve de mist, kwam er later achter dat ze ook een middagtour aanbieden, die helaas niet beschikbaar was bij getyourguide, dus ik raad aan om een middagtour te boeken, want dan is de mist meestal weg en de de zon schijnt.

Geweldige gids op onze catamaran "Silverwind". Hij vertelde zoveel, legde uit, informeerde…. zelfs als we de Big Five van de zee niet hebben gezien, hebben we veel geleerd over dieren, land en oesterteelt.

Mooie toch. Vriendelijk personeel. Deelde dekens uit vanwege de koude wind. Seals, dolfijnen en walvissen gezien. Heerlijke lunch. Zeker aan te raden.

Geweldige deal voor de prijs. Mooi gedaan en de lunch was de beste.