Warner Brothers Studio London

Ga shoppen in de Wegisweg, drink een boterbiertje of bespreek Zwerkbal: hier vind je alles dat met Harry Potter te maken heeft.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Warner Brothers Studio London: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Londen: Harry Potter Studio-tour en Oxford-dagtrip

1. Londen: Harry Potter Studio-tour en Oxford-dagtrip

Verlaat Londen voor een betoverend dagje uit op de Warner Bros.. Studiotour-The Making of Harry Potter, gevolgd door een bezoek aan de Universiteit van Oxford. Geniet van een begeleide wandeling langs beroemde universiteitsgebouwen, kloostergangen en vierhoeken en geplaveide pleinen, staande in de schaduw van de beroemde 'dromende torenspitsen'. In dit hart van de heilige academia zie je de Bodleian Library, Radcliffe Camera, het Sheldonian Theatre en geselecteerde colleges. Er zijn 38 onafhankelijke, autonome hogescholen aan de universiteit en je passeert vele tijdens de rondleiding. Na je rondleiding zal er wat vrije tijd voor je zijn om alles te ontdekken wat Oxford te bieden heeft in je eigen tempo.  Na een fantastische rondleiding en vrije tijd in Oxford, is het ongeveer een uur rijden naar de Warner Bros. Studiotour, waar je je magische ervaring begint bij The Making of Harry Potter. Ontdek geheimen achter de schermen, bekijk enkele van de meest herkenbare set-features uit de Harry Potter-films: de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus, de kamer van Griffoendor, het Ministerie van de Toverkunst, 4 Privet Drive, de Wemel-keuken, Zweinsteinexpres en de Wegisweg! Stap in de originele Zweinsteinexprestrein en zie een recreatie van Platform 9-3/4. Je verkent de treinwagonset uit het interieur die tijdens het filmen werd gebruikt en maakt een selfie met een bagagekarretje terwijl deze door de bakstenen muur van het station verdwijnt! Zie rekwisieten, leer technieken voor het maken van films en neem de magie op die werd vastgelegd in de werkstudio's waar alle Harry Potter-films werden gemaakt. Na een echt magische dag, is het tijd om de bus in te stappen en terug te gaan naar Londen, terug naar je ophaallocatie. 

Harry Potter Studio's met privévervoer vanuit hartje Londen

2. Harry Potter Studio's met privévervoer vanuit hartje Londen

Ga op een betoverende reis in de wereld van Harry Potter op een dagtocht van Londen naar de Warner Bros. Studios, inclusief toegangskaarten en retourtransfer vanuit Londen. Ga vanuit het centrum van Londen met een privéauto op weg naar de studio's en ontdekt bij aankomst alle geheimen van je favoriete 'Harry Potter'-verhalen. Betreed een andere wereld tijdens een wandeling door de Wegisweg. Zie winkels zoals Klieder en Vlek en de Toverstafwinkel van Olivander. Ga naar Zweinstein en bekijk de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus en de kamers van Griffoendor. Bewonder Perron 9¾ en de Zweinsteinexpres. Je komt te weten hoe de speciale effecten werken en bewondert de kostuums en rekwisieten die de films zo echt doen lijken. Geniet, voordat je terugkeert naar de wereld van de Dreuzels, nog van een lekker boterbiertje of koop wat souvenirs bij de studiowinkel.

Warner Bros Studio: Making of Harry Potter - rondleiding

3. Warner Bros Studio: Making of Harry Potter - rondleiding

Je reis begint in het centrum van Londen wanneer je de City Wonders-medewerker ontmoet. Pak de rechtstreekse trein naar Warner Bros. Studio Tour London. Word begroet door een toegewijde gids die wonderen voor je onthult tijdens de door langs de originele filmsets, attributen en kostuums van alle acht Harry Potter films. Je ontvangt een headset zodat je geen enkel interessant behind-the-scenes feitje mist. Aan het einde kun je ervoor kiezen om opnieuw de studio in te gaan en op een bezemsteel over Londen te vliegen via het groene scherm. Of om de volledige Harry Potter merchandise te ontdekken in de Studio winkel.     Je onvergetelijke ervaring start met een korte film in de bioscoop voordat je de iconische Grote Hal binnengaat. Daar begint de tour echt. Je gids deelt productiegeheimen en kennis van ingewijden met je en licht de processen toe die men gebruikte om de films tot leven te laten komen. Deze unieke ervaring is de beste manier om de behind-the-scenes magie van de Harry Potter films te voelen. Neem een kijkje in het kantoor van Perkamentus, loop langs de geplaveide weg-is-weg™, waar je ook de etalages van Olivanders™, Klieder & Vlek™, de Tovertweelings Topfopshop™, de bank Goudgrijp™ en Braakbals Uilenboetiek™ vindt. Bezoek het originele Zweinsteinexpress™ locomotief en een nabootsing van Platform 9 ¾™. Klim aan boord van de trein en poseer met een bagagetrolley terwijl deze door de muur van het platform verdwijnt. Geniet van andere memorabele sets uit de Harry Potter films waaronder de gemeenschappelijke kamer van Griffoendor™, de slaapzaal van de jongens, Hagrid’s™ hut, het schoollokaal van de toverdrankjesles en het kantoor van professor Omber™ in het Ministerie van Magie terwijl je betoverd wordt door de geheimen en inzichten van je gids.      Na het einde van je rondleiding kun je terug naar binnen gaan en de Warner Bros. Studio Tour London zelf verkennen, een souvenir uitkiezen in de Studio Shop of koffiedrinken in het Studio Tour Cafe. De City Wonders-medewerker regelt het treinticket terug naar het centrum van Londen en zorgt dat je alle informatie voor een ontspannen terugrit hebt.    Studio Tour London heeft voorheen een speciaal onderdeel georganiseerd dat volledig aan het vierde deel van de magische filmreeks gewijd is, waarbij de geheimen van de personages, de kostuums en de rekwisieten die de film zo speciaal maakten onthuld worden. De rondleiding Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter is de enige tour in z'n soort. Hier maak je herinneringen die je je hele leven bijblijven.

Londen: kleine groep Warner Bros. Studio Tour

4. Londen: kleine groep Warner Bros. Studio Tour

Loop over de beroemde straatstenen van de Wegisweg, met de etalages van Olivanders, Klieder & Vlek, de Tovertweelings Topfopshop, de bank Goudgrijp en Braakbals Uilenboetiek. Zie iconische rekwisieten uit de Harry Potter-films, waaronder Harry’s Nimbus 2000 en Hagrid’s motorfiets en de Steen der Wijzen.   Verken het Verboden Bos en ontdek andere memorabele sets uit de filmserie, zoals de Grote Zaal, de Griffoendor Toren, de slaapzaal van de jongens, Hagrid's hut, het toverdrankjes klaslokaal en Professor Ombers kantoor op het Ministerie van Toverkunst.  Geen bezoek zou compleet zijn zonder Perron 9 ¾ en bij deze tour heb je ook de kans om op de foto te gaan met de Zweinsteinexpress. Zie ook de laatste toevoeging aan deze tour: de tovenaarsbank Goudgrijp. Voorzien van torenhoge marmeren zuilen, drie grote kristallen kroonluchters en versierd met echt koper zul je hier kostuums en protheses van Bogrod, Goudgrijp en vele andere kobolden ontdekken, evenals inktpotten, ganzenveren, boeken en vele munten.   Bezoek Van Detta's kluis waarin de schatten van Bellatri van Detta liggen opgeslagen, zoals het Zwaard van Griffoundor en Huffelpuf's beker - een van de Gruzielelementen van Voldemort. Hier kun je een unieke foto van jezelf laten maken, omringd door schatten.   Vervolgens wordt je afgezet bij Londen Victoria Station, een perfecte locatie van waaruit je Londen kunt verkennen.

Vanuit Londen: dagtrip naar Harry Potter Studios en Oxford

5. Vanuit Londen: dagtrip naar Harry Potter Studios en Oxford

Vanuit Londen  reis je naar Oxford om echte universiteitsgebouwen te verkennen, waaronder de middeleeuwse Divinty School (entree inbegrepen). Bij aankomst in de universiteitsstad, die werd opgericht in 1167, neem je een 1,5-uur durende tour door het historische centrum en bewonder je de beroemde collegegebouwen, kloosters en binnenplaatsen. Loop steegjes en kapelletjes in, bekijk dinerzalen van binnen en wandel over de geplaveide pleinen onder de schaduw van de legendarische “dromerige torenspitsen”. Betreed het heilige kerngebied van de academici, inclusief de Bodleian Library, Radcliff Camera, Sheldonian Theatre en andere geselecteerde colleges.  Je vertrekt vervolgens vanuit Oxford voordat je op weg bent naar Warner Bros. Studio om de rondleiding "The Making of Harry Potter" te volgen. De unieke attractie, gesitueerd in voormalige vliegtuighangars in het woongebied van Leasvesden, bootst de magie van Harry Potter en al je favoriete karakters na. Stap aan boord van de originele “Zweinsteinexpress” bij een replica van Platform 9¾ en verken de binnenkant van de trein, gebruikt in de film. Maak een selfie met een bagagewagentje terwijl deze door de muur van het station verdwijnt. De gidsen onthullen behind-the-scenes geheimen en laten de ingewikkelde protheses en make-up die de acteurs tot wezens transformeerden in de film zien. Zie de sets van de originele films en neem in kijkje in het college van Zweinstein tijdens de 3,5-uur durende studiotour. Wandel door attracties zoals de Grote Hal, de Gemeenschapskamer van Griffioendor, de hut van Hagrid, de keuken van de Wemels en het Ministerie van Toverkunst. Ga op een tour door de achterkamertjes en neem een special effects-tour, zie een model van het Zweinsteinkasteel en veel meer.

Harry Potter: Warner Brothers Studio Tour en vervoer

6. Harry Potter: Warner Brothers Studio Tour en vervoer

Ga op een betoverend avontuur naar de Harry Potter en Warner Brothers Studio. Stap in de bus in het centrum van Londen en reis naar het thuis van de Vuurflitsen, chocoladekikkers en Wisseldrankjes. Kom dicht bij de met spreuken omgrensde sets, de meest iconische rekwisieten en de kostuums die gedragen zijn door het trio Harry, Ron en Hermelien. Ontdek enkele van Zweinstein’s best bewaarde geheimen, inclusief leuke weetjes over de special effects. Na je aankomst bij de studio heb je ongeveer 4 uur om alle sets, rekwisieten en de cadeauwinkel te verkennen. Laat een foto van jezelf nemen bij je favoriete filmlocaties zoals de indrukwekkende Grote Zaal, Perkamentus' kantoor en de kamer van Griffoendor. Loop over de grinten Wegisweg en denk aan de heksen en tovenaars terwijl je langs Oliviander's, Klieder en Vlek en Braakbals' Uilenboetiek loopt. Vanaf nu kunnen bezoekers perron 9 ¾ bezoeken en een rit maken met de Zweinstein Express! Verken een perfecte nabootsing van het perron en de trein zelf. Herbeleef de magie van Harry's reizen naar Zweinstein door met een bagagekar te poseren vlak voordat die door de muur verdwijnt en wandel door de treinwagon. Vul je Zweinstein Express avontuur aan met een bezoek aan een souvenirwinkel die helemaal in het teken staat van de trein en vind er vele leuke dingen die geïnspireerd zijn op jouw favoriete Potter films. Nadat je je hebt gelaafd aan schuimig Boterbier en geprobeerd hebt om te vliegen op een bezemsteel, is het tijd om de bus terug te nemen naar Londen. Vergeet niet om een kijkje te nemen in de studio shop voor souvenirs, voordat je teruggaat naar de wereld van de Dreuzels!

Vanuit Londen: rondleiding Harry Potter Warner Bros Studio

7. Vanuit Londen: rondleiding Harry Potter Warner Bros Studio

De Warner Bros. Studio Tour in London is een unieke mogelijkheid voor alle 'Potterheads' om de magie van de Harry Potter-films, de meest succesvolle filmserie aller tijden, te ontdekken. Zet een stap achter de schermen en ontdek een enorme collectie fantastische sets, kostuums, en rekwisieten zien. Hoor enkele streng bewaarde geheimen, waaronder feiten over de speciale effecten en animatronics die de Harry Potter films wereldwijd zo populair hebben gemaakt. Betreed de beroemde keien van Diagon Alley, waar de winkelpuien van Ollivander's Wand Shop, Flourish and Blotts, en Weasleys' Wizard Wheezes. Zie iconische rekwisieten van de films, waaronder Harry’s Nimbus 2000 en Hagrid’s motorfiets. Ontdek andere memorabele sets van de film serie, waaronder de Gryffindor kamer, de jongens slaapzaal, Hagrid’s hut, en het toverdrankjes klaslokaal. Bezoek Platform 9 ¾ en rij in de Zweinsteinexpres! Verken een perfecte recreatie van het perron en de trein zelf en beleef de magie van Harry's reizen naar Zweinstein door te poseren met een bagagewagentje vlak voordat deze door de muur verdwijnt en door de treinwagon loopt. Leer hoe de iconische treinscènes zijn gefilmd, en doorzoek de bagage van je favoriete personage! Vul je Zweinstein Express avontuur aan met een bezoek aan een souvenirwinkel die helemaal in het teken staat van de trein en vind er vele leuke dingen die geïnspireerd zijn op jouw favoriete Potter films. Ga voor het eerst naar de set van Goudgrijp. Loop door de tovenaarsbank van Goudgrijp, de kluis van Lestrange, een galerij met kobolden en nog veel meer.   Bewonder de imposante marmeren zuilen en ontdek de kostuums en protheses van Bogrod, Griphook en vele andere Golbin-bankiers. Betreed vervolgens de diepten van de kluis van Lestrange waar  de schatten van Bellatrix Lestrange worden bewaard en omring jezelf met schatten. Laat je 4 uur lang betoveren door de magie van de Harry Potter-studio. Als gevolg van druk verkeer tijdens drukkere tijden van het jaar, kan dit bezoek korter zijn, je zal minimaal 4 uur in de studio doorbrengen. Inclusief de busreis is de totale duur van de activiteit 7 tot 7,5 uur, afhankelijk van de verkeersdrukte en toegangstijden.

Harry Potter: Warner Bros. Studio Tour vanaf King's Cross

8. Harry Potter: Warner Bros. Studio Tour vanaf King's Cross

Ervaar de pure magie van de Warner Bros. Studio Tour London met dit 7,5-uur durende pakket dat een retour vanaf King’s Cross Station in Londen bevat. Na je vertrek vanaf het station, arriveer je ongeveer 2 uur later bij de Studio en geniet je van een extra lang bezoek van 4 uur. Begin waar Harry ook begon, in de bezemkast onder de trap, voordat je betoverende welkomstvideo ziet en ga de grote hal in, een van de grootste sets in de studios. Terwijl je rondloopt zie je een geweldige selectie van echte kostuums en special effects objecten, allemaal in de beste conditie onderhouden. Zie het hol, de hut van Hagrid, de gemeenschappelijke kamer van Griffoendor, het kantoor van Perkamentus en veel meer. Bewonder de kleine details zoals de hersenpan van Perkamentus en grotere stukken zoals de fantastische animatronische deur en de kamer der geheimen. Beleef plezier terwijl je op een bezem door Londen vliegt in de tentoonstelling van het groene scherm en stap in de Zweinsteinexpress op platform 9-3/4. Zie de Ligusterlaan en de Collectebus, koop een boterbier ™ in het gebied achter de studio en kom dichtbij de protheses en animatrice in de afdeling van de special effects. Er is zoveel te zien dat je dankbaar bent voor de extra tijd die je krijgt!

Warner Bros. Studio Londen: tour met busvervoer

9. Warner Bros. Studio Londen: tour met busvervoer

Tijdens deze tour van 7 uur (waaronder 4 uur in de studio's) kun je de magie van de wereldberoemde Harry Potterfilms beleven in de Warner Bros. Studio Londen, inclusief het Verboden Bos. Maak een unieke wandeling achter de schermen en bekijk tal van decors, kostuums en rekwisieten. Beleef ook enkele streng bewaakte geheimen, waaronder de special effects en adembenemende animatronics die deze films over de hele wereld populair maakten. Eten en drinken is verkrijgbaar in het Studio Café, bijvoorbeeld verse soepen, salades, sandwiches en snacks. Er is een ruim aanbod van verschillende soorten koffie en andere warme en koude dranken; je kunt ze op twee plekken tijdens de Studio Tour verkrijgen. Er is ook een Studio Shop, waar je uit vele cadeaus en souvenirs kunt kiezen zodat je deze dag nooit meer zult vergeten. Het is een geweldige dag voor de hele familie en volledig toegankelijk voor iedereen

Londen: rondleiding langs Harry Potter-studio & filmlocaties

10. Londen: rondleiding langs Harry Potter-studio & filmlocaties

Ontmoet je gids buiten Leicester Square Gardens of tegenover Kings Cross (controleer je ticket) voor het begin van een wandeltocht langs enkele van de Harry Potter-filmlocaties in Londen. Je ziet enkele plekken uit de beroemde Harry Potter-films eindelijk in het echt. Hop vervolgens aan boord van een luxe bus die je naar Warner Bros. Studio in Leavesden rijdt voor een spannende Harry Potter-middag. Hier werp je een blik achter de schermen en kun je zien hoe de films werden gemaakt tijdens een 'The Making of Harry Potter'-tour. Bekijk de rekwisieten, sets en nog veel meer van de Harry Potter-films. Je kunt zelfs aan boord van de Hogwarts Express stappen. Houd er rekening mee dat de rondleiding soms andersom loopt vanwege de tijdsloten van Warner Bros Studios, controleer je ticket voor meer informatie.

Plan je bezoek

 • Neem een Activity Passport mee

  Activity Passports zijn gratis te krijgen bij de infobalie bij de ingang. Neem er zeker een mee als je met kinderen bent, voor leuke activiteiten zoals een jacht op de Gouden Snaai. In de studio zijn zes paspoortstempels te verzamelen, een geweldig souvenir om - naast andere gekochte hebbedingetjes uit de giftshop - mee naar huis te nemen!

 • Ga met de Harry Potter dubbeldekker

  Kom je met het openbaar vervoer? Pak de trein naar Watford Junction, in het noordwesten van Londen, en neem daar de Harry Potter dubbeldekker naar de studio. Dit is een makkelijkere manier om er te komen dan het reguliere openbaar vervoer - het is goedkoop, de bus komt elke 10 minuten en je wordt direct voor de ingang van de studio afgezet.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden van de Warner Brothers Studio: dagelijks van 9:00 tot 22:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen verschillen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee
 • Hoe kom ik er?
  Neem de trein naar Watford Junction en pak daar de Harry Potter dubbeldekker.
 • Extra tips

  • Wees 20 minuten voor je geplande tijd aanwezig.

  • Tickets voor de Warner Brothers Studio London zijn ter plekke niet beschikbaar, je moet je kaartjes vooraf boeken.

Sitemap Warner Brothers Studio London

Wil je alle activiteiten in Warner Brothers Studio London ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Warner Brothers Studio London

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 28.701 beoordelingen

Alles was geweldig! De busverbinding was uitstekend en gemakkelijk te vinden. Het personeel was erg vriendelijk en meegaand. Alles was perfect op tijd. De busrit heen en terug was ongeveer 1 uur elk en we hadden toen ongeveer 4,5 uur om de tour te doen. De tijd was ruim voldoende en het was zelfs mogelijk om daar een pauze in het restaurant te plannen. Het hele park was gewoon geweldig en was een geweldige ervaring.

Een bezoek aan de studio is een fantastische ervaring, alles is tot in de puntjes verzorgd en er is zoveel te zien. Je zou twee bezoeken van vier uur nodig hebben om tijd te hebben om alles goed door te nemen. Een aanrader voor alle Harry Potter-fans.

De tentoonstelling is aanzienlijk groter dan je in eerste instantie denkt en echt goed gedaan. Een overstap is ook logisch, helaas kun je last minute vergeten te boeken, een paar dagen ervoor kon ik alleen hier geholpen worden.

korte busrit om te komen waar de plaats magisch is, de studio is een uitstekend lust voor het oog en een fantastische ontsnapping om jezelf in het Harry Potter-universum te vinden!

Het was een onvergetelijke ervaring. Echt groots!!! Aarzel niet langer.... go for it!