Belevingen in
Warschau

Van middeleeuwse binnenstad tot moderne musea: de Poolse hoofdstad is een geschiedenisboek in de openlucht.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Warschau: De beste dingen die je niet wil missen

Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

1. Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

De Time for Chopin -concertserie is een viering van één van Warschau's beroemdste genieën, Frederic Chopin. De dagelijkse concerten worden uitgevoerd door verschillende pianisten en je zult verschillende interpretaties van elk stuk  horen, een thema voor fascinerende gesprekken. Een even inspirerende ervaring voor zowel gasten als artiesten. Met deze shows hoor je elke keer bekende werken vanuit een ander perspectief. Het project is gemaakt door uitstekende pianisten met een passie voor de muziek van Frederic Chopin. De pianisten werden bijgestaan in hun creatieve ontwikkeling en beïnvloedden de artistieke vorming en de diepte van de interpretatie. Als gast ben je één van de belangrijkste elementen van het Time for Chopin-project - je aanwezigheid en perceptie van muziek van Frederic Chopin is het belangrijkste aspect. De kamerstemming van het concertgebouw bevordert een bijzondere muzikale dialoog met het auditorium in de loop van de uitvoering van een soloconcert. Je betrokkenheid verdiepen nog, na het concert is er tijd om meningen uit te wisselen tussen gasten en de kunstenaar.

...
Warschau: Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden

2. Warschau: Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden

Leer meer over de eeuwenoude geschiedenis van de Joden in Polen, van hun eerste gemeenschappen in het land tot het heden. Verken 8 verschillende galerijen die je op een interactieve manier, aan de hand van audiovisueel materiaal, alsook overblijfselen en kunstwerken, meer te weten later komen. Ontdek meer over de belangrijkste momenten in de Joodse geschiedenis van het land. Dit omvat de geboorte van de eerste gemeenschappen, de rol van individuele Joodse personen binnen de Poolse maatschappij en hoe de Holocaust het leven van de Joden in Polen drastisch veranderde. Zie ook hoe de Joodse cultuur naar de Tweede Wereldoorlog weer nieuw leven werd ingeblazen.

...
Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

3. Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

Doe mee met deze rondleiding door het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een van de hoogste en meest magnifieke gebouwen in Warschau en zichtbaar vanaf bijna alle plaatsen in de stad. Sla als extraatje de rij over naar het uitkijkterras. Ontdek tijdens de rondleiding het karakteristieke interieur van het Paleis van Cultuur en Wetenschap: balzalen met uitstekend houtwerk, vergaderzalen met originele meubels en apparatuur uit de jaren '50 en majestueuze marmeren trappen. Je lokale gids brengt je dichter bij de hele geschiedenis van het gebouw van 1952 tot nu. Geniet van vermakelijke verhalen en anekdotes terwijl je door de geschiedenis van het gebouw loopt. Sla aan het einde van je reis de rij naar de lift over en ga naar het uitkijkterras op de 30e verdieping om een prachtig uitzicht over de stad te ontdekken. Na deze tour kijk je nooit meer op dezelfde manier naar het Paleis van Cultuur en Wetenschap.

...
Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

4. Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

Maak je klaar voor een legendarisch avondje uit met geweldige mensen tijdens deze kroegentocht door Warschau. Begin de avond goed met een open bar voorzien van bier, wijn en mixdrankjes (met whisky, wodka, gin of rum) gedurende 1 uur. Om elkaar beter te leren kennen zul je met je groep leuke drankspelletjes spelen, zoals flip cup, bierpong of 5-en. Na de open bar zullen je grappige gidsen je meenemen naar 3 andere hippe bars en ervoor zorgen dat je op elke plaats een gratis drankje krijgt. Ga daarna naar een nachtclub die je laatste bestemming is. De kroegentocht eindigt in een coole club in het stadscentrum met viptoegang waarmee je de wachtrij overslaat. Ook daar staat een drankje op je te wachten.

...
Warschau: Skip the line Royal Castle-rondleiding met gids

5. Warschau: Skip the line Royal Castle-rondleiding met gids

Het koninklijk kasteel in Warschau is een barok-classicistische residentie waar veel Poolse vorsten hebben gewoond. Ten eerste krijgt u de kans om het kasteel van buitenaf goed te bekijken en de veertiende-eeuwse architectuur te bewonderen. Tijdens de standaardoptie van 2 uur, als je eenmaal een goede introductie hebt gehad, stap je het koninklijke kasteel binnen om het rijke interieur te zien. Loop door de koningskamers, vol met oude historische schilderijen en decoraties. Luister naar de geschiedenis van dit indrukwekkende gebouw, want er was een lang proces aan verbonden om het af te maken. Verken het voormalige huis van Poolse vorsten en ontdek hoe het door de jaren heen is veranderd. Omdat het kasteel helemaal aan het begin van de oude binnenstad van Warschau ligt, wordt u tijdens de verlengde optie van 3 uur ook meegenomen voor een wandeling door het gebied. Je professionele gids laat je de meest charmante plekken van de oude stad zien en vertelt je over de geschiedenis, zodat je kunt genieten van de sfeer.

...
Warschau: rondleiding door Pools wodkamuseum met proeverij

6. Warschau: rondleiding door Pools wodkamuseum met proeverij

Maak een reis door de tijd en ontdek de geschiedenis van Poolse wodka met vele fascinerende feiten. Geniet van een  70 minuten durende rondleiding door het Museum of the History of Vodka in de wijk Praga van Warschau met een gekwalificeerde gids. Na je aankomst in het museum begin je de tour met herinneringen gepresenteerd door voormalige medewerkers van de wodkafabriek in Koneser. Ontdek 5 interactieve moderne galerijen waarmee je vertrouwd raakt met de geschiedenis van de Poolse wodka. Na de tour bezoek je de wodka-academie voor een proeverijworkshop van 20 minuten.. Na het bevochtigen van je keel met een aantal heerlijke wodkamonsters, bezoek je de 3/4 Koneser Cocktail Bar op de 3e verdieping van het museum. Probeer de beste cocktails gemaakt met verschillende soorten Poolse wodka.

...
Warschau: hop on, hop off-bustour

7. Warschau: hop on, hop off-bustour

Ontdek Warschau op jouw eigen tempo en leer de historische en moderne plekken van de stad kennen tijdens een panoramische hop on, hop of bezienswaardigheden bustour. De tour start bij het monumentale paleis van cultuur en de wetenschap, het hoogste gebouw van Polen. Geniet van een fantastisch uitzicht over de stad vanaf de 30e verdieping voordat je verder gaat. Geschiedenisliefhebbers komen aan hun trekken bij het Warschau Opstand Museum, waar de turbulente geschiedenis van de stad tot leven gewekt wordt met meer dan 1000 tentoonstellingen, terwijl het Nationale Museum meer dan 400 werken van de grootste artiesten van Polen bezit. Neem de kinderen mee naar de bekende inheemse bruine beren in de dierentuin van Warschau en bekijk meer dan 500 soorten inheemse en exotische dieren. Je kunt kiezen uit twee lijnen: Rode Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap (Dworzec Centralny 14) 2. A- Grzybowskiplein (Plac Grzybowski 1) 3. Oude Binnenstad (Stare Miasto 05) 4. B - Warschau Universiteitsbibliotheek (Bibliteka Uniwersytecka 01) 5. C- Copernicus Wetenschapscentrum (Metro Centrum Nauki Kopernik 03) 6. D- Nationaal Stadion (Most Swietokrzyski 04) 7. E- Praga (Okrzei 02) 8. F- Multimedia Fountain Park (Bolesc 02) 9. G- Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden (Nalewki Muzeum 02) 10. H- Stadhuis (Plac Bankowy 03) 11. Centrum (Centrum 06) Blauwe Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap 2. Museum van de Opstand van Warschau 3. Grzybowskiplein 4. Zacheta Galerie 5. Oude Binnenstad 6. Paleisplein 7. Chopinmuseum 8. Nationaal Museum 9. Drie Kruizenplein 10. Lazienki Koninklijk Park 11. - Plein vaan de Grondwet 12. Centrum

...
Warschau: middag stadstour met ophaal-/terugbrengservice

8. Warschau: middag stadstour met ophaal-/terugbrengservice

Klim aan boord van een comfortabele, 18-zits touringcar met airconditioning en leun achterover terwijl je de bezienswaardigheden van Warschau ziet met een kleine groep. Rondleidingen zijn het hele jaar door beschikbaar en kunnen meestal beginnen met een ophaalservice van het hotel om 14:00 uur en eindigen met een terugbrengservice om 17:00 uur. Het programma is flexibel maar bevat veel bezienswaardigheden, inclusief het oude stadscentrum, dat UNESCO-Werelderfgoed is. Ga naar het kasteelplein en het Koninklijk Paleis, waar de Poolse koningen verbleven van 1596 tot 1795 en de Poolse President kort verbleef in 1918. Profiteer van de gelegenheid om de Zygmunt-zuil te bezichtigen, het eerste seculiere monument van Polen. Bewonder de gotische  Johanneskathedraal, waar sarcofagen overblijfselen van belangrijke Polen bevatten. Kijk naar de architectuur van het marktplein in het historische stadscentrum en de burcht, voor het bezoek aan de voormalige Joodse getto. Hier zie je het monument voor de helden van de getto en de ontzagwekkende hedendaagse architectuur van het museum van de geschiedenis van Poolse joden. Ga naar de Umschplag Platz en de Milastraat om de plaats van de bunker te ontdekken waar de leider van de ghetto opstand, Mordehal Anielewicz, zelfmoord pleegde. Reis langs de "Koninklijke Route" en bewonder de aristocratische residenties en beroemde monumenten zoals de Heilige Kruiskerk, waar de urn met het hart van Fryderyk Chopin (1810-1849) ligt. Maak ten slotte een wandeling door het Warandepark en beleef een van de mooiste stedelijke oases van de stad. Algemeen bekend als "Lazienki" of "De Baden," ligt het park om het "Paleis op het Water," de uitbundige zomerresidentie van de laatste koning van Polen, Stanisław August Poniatowski (1764-1895). Andere belangrijke bezienswaardigheden die je tijdens de tour kunt tegenkomen zijn het graf van de onbekende soldaat, het monument van de opstand van Warschau van 1944 en het Monument voor de slachtoffers van Katyn. Als het gaat met het verkeer, kijk dan eens in de Praga-wijk waar je het nationale stadion, de St. Florian's kathedraal, de orthodoxe kerk, Targowa en de Ząbkowskastraat kunt zien. Zie het monument van het Broederschap van Soldaten en de 19e-eeuwse wodkafabriek van Koneser met een uniek uitzicht op de oude binnenstad van Warschau vanaf de Dąbrowski brug.

...
Warschau: Chopin-concert in de historische binnenstad

9. Warschau: Chopin-concert in de historische binnenstad

Chopin keert terug naar Warschau. De enige plek waar je de mogelijkheid hebt om Frederic Chopin te ervaren als mens, en niet alleen als componist in zijn stad. Gelegen in een gebouw waar de componist speelde op 13-jarige leeftijd in de omgeving van het appartement van zijn leraar en het muzikale conservatorium waar hij afstudeerde, heb je een prachtige gelegenheid om naar dit gebied te kijken door de bril van zijn ervaringen. In de avond verandert het koffiehuis in een muzikale salon, precies zoals Chopin het liefst optrad: alleen voor vrienden en hun vrienden. Laat de exquise artiesten je meenemen op een muzikale reis door de wereld van de emoties, geluiden en landschappen van Chopin. Ervaar de tijdloosheid van zijn muziek voor een intieme interpretatie van de pianist.

...
Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

10. Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

Ervaar een informatieve en indrukwekkende rondleiding door het getto van Warschau. Onderwerp van deze rondleiding is de geschiedenis van de totstandkoming en vernietiging van het grootste getto van Europa. In 1940 vestigden de nazi's het getto in het hart van Warschau. Meer dan 400.000 Joden uit Warschau en het omliggende gebied werden in een gebied van 4 vierkante kilometer gepropt. 100.000 mensen stierven hier aan uitputting, honger en ziekte. Meer dan 300.000 werden gedood in vernietigingskamp Terblinka. Als een resultaat van de poging om het getto volledig te liquideren, brak in 1943 een opstand uit. De ongelijke strijd tussen de rebellen tegen de gewapende Duitse troepen duurde bijna een maand. Uit wraak vernielden de nazi's het getto volledig. Slechts enkele Joden overleefden dit, waaronder Władysław Szpilman, de held uit de film "The Pianist" van Roman Polanski. Voor de Tweede Wereldoorlog kende Warschau de op 1 na grootste Joodse gemeenschap, die 30 procent uitmaakte van de bevolking van de stad. Binnen minder dan 3 jaar bestond de Joodse gemeenschap niet meer in Warschau. Tijdens deze 3-uur durende rondleiding zal je de echte plaatsen verkennen en authentieke verhalen horen. Ontdek fragmenten van de muren van het getto, de laatste straat van het getto, en buurten die binnen het getto gelegen waren. Bezoek de enige synagoge die de Tweede Wereldoorlog overleefde, en nog altijd in werking is. Ontdek waar de vermeende logica van vernietiging vandaan kwam, en hoe het plan van de Endlösung werd doorgevoerd. Kom meer te weten over het dagelijks leven in het getto, waarom de Joden de wapens opnamen, en wie ze hielpen. Ontdek de symboliek van het Umschlagplatz (verzamelpunt) en het monument aan de helden van het getto. Hoewel het getto al lang niet meer bestaat, moet zijn geschiedenis verteld worden.

...

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Warschau kent warme zomers en koude winters met veel sneeuw. De zomer is het leukst!

 • Hoe lang heb je nodig in Warschau?

  Warschau is een interessante stad, maar 2 dagen is genoeg om alle bezienswaardigheden te zien. Als je meer tijd wil om te ontspannen, is 5 dagen een beter idee.

Goed om te weten

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen juni en september is het weer warmer, zijn de dagen langer en vinden allerlei buitenfestivals plaats!

Sitemap Warschau

Wil je alle activiteiten in Warschau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Warschau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.286 beoordelingen

Het was een zéér fijne ervaring, met een héél vriendelijke gids. We hadden het geluk dat het voor ons een privé-tour was.

realmente sorprendente, een ervaring van contar. pero realmente algo que todos deberíamos ver.

Es war alles top organisiert. Krakau is een schöne Stadt. Und Auschwitz war sehr eindrücklich.

A great experience to hear music from Chopin in a setting that looks like a private concert

Geweldige tour, uitgebreide, zeer aardige chauffeur?