Belevingen in
Warschau

Van middeleeuwse binnenstad tot moderne musea: de Poolse hoofdstad is een geschiedenisboek in de openlucht.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Warschau: De beste dingen die je niet wil missen

Warschau: traditionele Galar-cruise op de rivier de Vistula

1. Warschau: traditionele Galar-cruise op de rivier de Vistula

Klim aan boord van een traditionele houten zeilboot en geniet van een intieme rondvaart van een uur langs de rivier de Vistula. Je tour vertrekt vanaf de Copernicus Center-pier, waar je aan boord gaat van je traditionele 12-persoons Galar-schip. Drijf langs de rivier naar de historische oude stad op een boot die is ontworpen volgens de principes van de folkloristische botenbouw. Ontdek de rijke geschiedenis en unieke, natuurlijke uitzichten als je het centrum van Warschau nadert om een uniek perspectief te krijgen op de wolkenkrabbers en het stadion van de stad. Kijk uit voor de parken en natuurlijke toevluchtsoorden langs de rechteroever van de rivier voordat je wordt teruggebracht naar het ophaalpunt.

Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

2. Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

De Time for Chopin -concertserie is een viering van één van Warschau's beroemdste genieën, Frederic Chopin. De dagelijkse concerten worden uitgevoerd door verschillende pianisten en je zult verschillende interpretaties van elk stuk  horen, een thema voor fascinerende gesprekken. Een even inspirerende ervaring voor zowel gasten als artiesten. Met deze shows hoor je elke keer bekende werken vanuit een ander perspectief. Het project is gemaakt door uitstekende pianisten met een passie voor de muziek van Frederic Chopin. De pianisten werden bijgestaan in hun creatieve ontwikkeling en beïnvloedden de artistieke vorming en de diepte van de interpretatie. Als gast ben je één van de belangrijkste elementen van het Time for Chopin-project - je aanwezigheid en perceptie van muziek van Frederic Chopin is het belangrijkste aspect. De kamerstemming van het concertgebouw bevordert een bijzondere muzikale dialoog met het auditorium in de loop van de uitvoering van een soloconcert. Je betrokkenheid verdiepen nog, na het concert is er tijd om meningen uit te wisselen tussen gasten en de kunstenaar.

Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

3. Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

Maak je klaar voor een legendarisch avondje uit met geweldige mensen tijdens deze kroegentocht door Warschau. Begin de avond goed met een open bar voorzien van bier, wijn en mixdrankjes (met whisky, wodka, gin of rum) gedurende 1 uur. Om elkaar beter te leren kennen zul je met je groep leuke drankspelletjes spelen, zoals flip cup, bierpong of 5-en. Na de open bar zullen je grappige gidsen je meenemen naar 3 andere hippe bars en ervoor zorgen dat je op elke plaats een gratis drankje krijgt. Ga daarna naar een nachtclub die je laatste bestemming is. De kroegentocht eindigt in een coole club in het stadscentrum met viptoegang waarmee je de wachtrij overslaat. Ook daar staat een drankje op je te wachten.

Warschau: de stad in een notendop Wandeltocht met kleine groepen

4. Warschau: de stad in een notendop Wandeltocht met kleine groepen

Zie Warschau in een notendop met een wandeltocht en leer de tragische geschiedenis van de stad kennen. Leer de complexiteit van de regionale, stedelijke en landelijke geschiedenis uit het verleden en heden kennen en bewonder iconische locaties. Loop langs de Koninklijke Route, bekijk het presidentieel paleis en slenter door de oude binnenstad, omringd door stadsmuren. Leer hoe Warschau uit de as herrees na een donkere geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Laat je gids de complexiteit delen van de twee grootste opstanden tegen de nazi-heerschappij die de stad met de grond gelijk maakten. Verken de Poolse hoofdstad die nu stevig staat als het centrum van de Europese handel, toerisme, onderwijs en politiek. Terwijl je langs de Barsovian Royal Rout loopt, ontmoet je beroemde inwoners van de stad, zoals Chopin en Marie Curie. Wees getuige van het presidentiële paleis, de gebouwen van de universiteit van Warschau en de oude binnenstad. Krijg de essentie van deze complexe stad en vertrek vol kennis en begrip.

Warschau: rondleiding door Pools wodkamuseum met proeverij

5. Warschau: rondleiding door Pools wodkamuseum met proeverij

Maak een reis door de tijd en ontdek de geschiedenis van Poolse wodka met vele fascinerende feiten. Geniet van een  70 minuten durende rondleiding door het Museum of the History of Vodka in de wijk Praga van Warschau met een gekwalificeerde gids. Na je aankomst in het museum begin je de tour met herinneringen gepresenteerd door voormalige medewerkers van de wodkafabriek in Koneser. Ontdek 5 interactieve moderne galerijen waarmee je vertrouwd raakt met de geschiedenis van de Poolse wodka. Na de tour bezoek je de wodka-academie voor een proeverijworkshop van 20 minuten.. Na het bevochtigen van je keel met een aantal heerlijke wodkamonsters, bezoek je de 3/4 Koneser Cocktail Bar op de 3e verdieping van het museum. Probeer de beste cocktails gemaakt met verschillende soorten Poolse wodka.

Warschau: Live Chopin-pianoconcert

6. Warschau: Live Chopin-pianoconcert

Haal het meeste uit uw tijd in Warschau en geniet van een avond met klassieke muziek in het hart van de oude binnenstad. Dit concert, gehost in het betoverende Dean's Palace in het Museum van het Aartsbisdom van Warschau, biedt de unieke gelegenheid om contact te maken met een van 's werelds meest iconische componisten in zijn woonplaats. Omringd door een verzameling schilderijen van beroemde kunstenaars, neemt u plaats in de sfeervolle concertzaal met een perfecte akoestiek en de KAWAI-vleugel van de hoogste kwaliteit. De muziek van de piano is helder, transparant en rijk en zorgt voor een emotionele en comfortabele ontvangst bij de recitals. Terwijl de lichten dimmen, begint de muziek en neem je een reis door het leven en werken en Chopin. Tijdens het 55-minuten durende concert, hoor je verbluffende uitvoeringen van professionele pianisten en reizende artiesten. Tegen het einde van de show zul je een diepere waardering voor Chopin en zijn muziek hebben, en een idee van hoe deze ongelooflijke stad zijn werk heeft beïnvloed.

Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

7. Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

Ervaar een informatieve en indrukwekkende rondleiding door het getto van Warschau. Onderwerp van deze rondleiding is de geschiedenis van de totstandkoming en vernietiging van het grootste getto van Europa. In 1940 vestigden de nazi's het getto in het hart van Warschau. Meer dan 400.000 Joden uit Warschau en het omliggende gebied werden in een gebied van 4 vierkante kilometer gepropt. 100.000 mensen stierven hier aan uitputting, honger en ziekte. Meer dan 300.000 werden gedood in vernietigingskamp Terblinka. Als een resultaat van de poging om het getto volledig te liquideren, brak in 1943 een opstand uit. De ongelijke strijd tussen de rebellen tegen de gewapende Duitse troepen duurde bijna een maand. Uit wraak vernielden de nazi's het getto volledig. Slechts enkele Joden overleefden dit, waaronder Władysław Szpilman, de held uit de film "The Pianist" van Roman Polanski. Voor de Tweede Wereldoorlog kende Warschau de op 1 na grootste Joodse gemeenschap, die 30 procent uitmaakte van de bevolking van de stad. Binnen minder dan 3 jaar bestond de Joodse gemeenschap niet meer in Warschau. Tijdens deze 3-uur durende rondleiding zal je de echte plaatsen verkennen en authentieke verhalen horen. Ontdek fragmenten van de muren van het getto, de laatste straat van het getto, en buurten die binnen het getto gelegen waren. Bezoek de enige synagoge die de Tweede Wereldoorlog overleefde, en nog altijd in werking is. Ontdek waar de vermeende logica van vernietiging vandaan kwam, en hoe het plan van de Endlösung werd doorgevoerd. Kom meer te weten over het dagelijks leven in het getto, waarom de Joden de wapens opnamen, en wie ze hielpen. Ontdek de symboliek van het Umschlagplatz (verzamelpunt) en het monument aan de helden van het getto. Hoewel het getto al lang niet meer bestaat, moet zijn geschiedenis verteld worden.

Warschau: rondleiding van 3 uur op de fiets

8. Warschau: rondleiding van 3 uur op de fiets

Laat je 3 uur lang rondleiden door een zeer deskundige gids en leer fietsend op een comfortabele stadsfiets de indrukwekkendste plekken van Warschau kennen. Je rijdt over de beroemde Koninklijke Route, door de Oude Stad en je kunt vanaf de oevers van de Vistula genieten van een panoramisch uitzicht op het stadscentrum. Bekijk de tuinen op het dak van de universiteitsbibliotheek, het Graf van de Onbekende Soldaat en het Paleis van Cultuur en Wetenschap.  Je rondleiding duurt 3 uur en je fietst ongeveer 15 kilometer in een rustig tempo. Halverwege je fietstocht is een pauze voor een verfrissing ingelast.

Warschau: middag stadstour met ophaal-/terugbrengservice

9. Warschau: middag stadstour met ophaal-/terugbrengservice

Klim aan boord van een comfortabele, 18-zits touringcar met airconditioning en leun achterover terwijl je de bezienswaardigheden van Warschau ziet met een kleine groep. Rondleidingen zijn het hele jaar door beschikbaar en kunnen meestal beginnen met een ophaalservice van het hotel om 14:00 uur en eindigen met een terugbrengservice om 17:00 uur. Het programma is flexibel maar bevat veel bezienswaardigheden, inclusief het oude stadscentrum, dat UNESCO-Werelderfgoed is. Ga naar het kasteelplein en het Koninklijk Paleis, waar de Poolse koningen verbleven van 1596 tot 1795 en de Poolse President kort verbleef in 1918. Profiteer van de gelegenheid om de Zygmunt-zuil te bezichtigen, het eerste seculiere monument van Polen. Bewonder de gotische  Johanneskathedraal, waar sarcofagen overblijfselen van belangrijke Polen bevatten. Kijk naar de architectuur van het marktplein in het historische stadscentrum en de burcht, voor het bezoek aan de voormalige Joodse getto. Hier zie je het monument voor de helden van de getto en de ontzagwekkende hedendaagse architectuur van het museum van de geschiedenis van Poolse joden. Ga naar de Umschplag Platz en de Milastraat om de plaats van de bunker te ontdekken waar de leider van de ghetto opstand, Mordehal Anielewicz, zelfmoord pleegde. Reis langs de "Koninklijke Route" en bewonder de aristocratische residenties en beroemde monumenten zoals de Heilige Kruiskerk, waar de urn met het hart van Fryderyk Chopin (1810-1849) ligt. Maak ten slotte een wandeling door het Warandepark en beleef een van de mooiste stedelijke oases van de stad. Algemeen bekend als "Lazienki" of "De Baden," ligt het park om het "Paleis op het Water," de uitbundige zomerresidentie van de laatste koning van Polen, Stanisław August Poniatowski (1764-1895). Andere belangrijke bezienswaardigheden die je tijdens de tour kunt tegenkomen zijn het graf van de onbekende soldaat, het monument van de opstand van Warschau van 1944 en het Monument voor de slachtoffers van Katyn. Als het gaat met het verkeer, kijk dan eens in de Praga-wijk waar je het nationale stadion, de St. Florian's kathedraal, de orthodoxe kerk, Targowa en de Ząbkowskastraat kunt zien. Zie het monument van het Broederschap van Soldaten en de 19e-eeuwse wodkafabriek van Koneser met een uniek uitzicht op de oude binnenstad van Warschau vanaf de Dąbrowski brug.

Warschau: Skip the line Royal Castle-rondleiding met gids

10. Warschau: Skip the line Royal Castle-rondleiding met gids

Het koninklijk kasteel in Warschau is een barok-classicistische residentie waar veel Poolse vorsten hebben gewoond. Ten eerste krijgt u de kans om het kasteel van buitenaf goed te bekijken en de veertiende-eeuwse architectuur te bewonderen. Tijdens de standaardoptie van 2 uur, als je eenmaal een goede introductie hebt gehad, stap je het koninklijke kasteel binnen om het rijke interieur te zien. Loop door de koningskamers, vol met oude historische schilderijen en decoraties. Luister naar de geschiedenis van dit indrukwekkende gebouw, want er was een lang proces aan verbonden om het af te maken. Verken het voormalige huis van Poolse vorsten en ontdek hoe het door de jaren heen is veranderd. Omdat het kasteel helemaal aan het begin van de oude binnenstad van Warschau ligt, wordt u tijdens de verlengde optie van 3 uur ook meegenomen voor een wandeling door het gebied. Je professionele gids laat je de meest charmante plekken van de oude stad zien en vertelt je over de geschiedenis, zodat je kunt genieten van de sfeer.

Veelgestelde vragen over Warschau

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Warschau kent warme zomers en koude winters met veel sneeuw. De zomer is het leukst!

 • Hoe lang heb je nodig in Warschau?

  Warschau is een interessante stad, maar 2 dagen is genoeg om alle bezienswaardigheden te zien. Als je meer tijd wil om te ontspannen, is 5 dagen een beter idee.

Goed om te weten

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen juni en september is het weer warmer, zijn de dagen langer en vinden allerlei buitenfestivals plaats!

Sitemap Warschau

Wil je alle activiteiten in Warschau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Warschau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.552 beoordelingen

We hebben een heel goede avond gehad, we waren met een kleine groep van 7 personen. Deze activiteit stelde ons in staat om nieuwe mensen en een nieuwe plek in Warschau te ontmoeten om te feesten, ik raad het echt aan. Met dank aan onze geweldige gids Vlada die er echt bovenop zat.

Zeer goed team, boeiende - goed geplande route, helpt om contact te maken met andere reizigers en houdt altijd de stemming in de gaten. Zeer rond van voor naar achter.

Mooie locatie, vriendelijke gastvrije ontvangst, prachtige uitvoering van mooiee stukken van Chopin

A great experience to hear music from Chopin in a setting that looks like a private concert

- Goede gids - Had veel verstand van het onderwerp - Leuke route