Kies data

Dingen om te doen Warschau

Van middeleeuwse binnenstad tot moderne musea: de Poolse hoofdstad is een geschiedenisboek in de openlucht.

Warschau: De beste dingen die je niet wil missen

Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

1. Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

De Time for Chopin -concertserie is een viering van één van Warschau's beroemdste genieën, Frederic Chopin. De dagelijkse concerten worden uitgevoerd door verschillende pianisten en je zult verschillende interpretaties van elk stuk  horen, een thema voor fascinerende gesprekken. Een even inspirerende ervaring voor zowel gasten als artiesten. Met deze shows hoor je elke keer bekende werken vanuit een ander perspectief. Het project is gemaakt door uitstekende pianisten met een passie voor de muziek van Frederic Chopin. De pianisten werden bijgestaan in hun creatieve ontwikkeling en beïnvloedden de artistieke vorming en de diepte van de interpretatie. Als gast ben je één van de belangrijkste elementen van het Time for Chopin-project - je aanwezigheid en perceptie van muziek van Frederic Chopin is het belangrijkste aspect. De kamerstemming van het concertgebouw bevordert een bijzondere muzikale dialoog met het auditorium in de loop van de uitvoering van een soloconcert. Je betrokkenheid verdiepen nog, na het concert is er tijd om meningen uit te wisselen tussen gasten en de kunstenaar.

Warschau: Chopin Concert in de Fryderyk Concert Hall Ticket

2. Warschau: Chopin Concert in de Fryderyk Concert Hall Ticket

Dompel jezelf onder in de wereld van Chopin's muziek en geniet van een van de dagelijkse concerten op de prachtige locatie in Warschau die aan hem is gewijd. The Fryderyk Concert Hall, gelegen in het hart van de oude stad, emuleert de look, feel en intieme 19e-eeuwse muzikale salonuitvoeringen die Chopin kent. Geniet van enkele van Chopins meesterwerken die worden uitgevoerd door professoren van de Fryderyk Chopin Universiteit van Warschau, afgestudeerden van de Juilliard School, de Royal Academy of Music en de University of Music in Wenen. Ontdek de beroemde composities van Chopin, zoals de Revolutionaire Étude, Polonaise A-flat Major "Heroic", "Rain Prelude", nocturnes en virtuoze etudes. Drink een glas wijn tijdens de pauze, terwijl de gastheer vragen van nieuwsgierige gasten beantwoordt en verhalen vertelt over het leven van Chopin en het gebouw.

Warschau: hop on, hop off-bustour

3. Warschau: hop on, hop off-bustour

Ontdek Warschau op jouw eigen tempo en leer de historische en moderne plekken van de stad kennen tijdens een panoramische hop on, hop of bezienswaardigheden bustour. De tour start bij het monumentale paleis van cultuur en de wetenschap, het hoogste gebouw van Polen. Geniet van een fantastisch uitzicht over de stad vanaf de 30e verdieping voordat je verder gaat. Geschiedenisliefhebbers komen aan hun trekken bij het Warschau Opstand Museum, waar de turbulente geschiedenis van de stad tot leven gewekt wordt met meer dan 1000 tentoonstellingen, terwijl het Nationale Museum meer dan 400 werken van de grootste artiesten van Polen bezit. Neem de kinderen mee naar de bekende inheemse bruine beren in de dierentuin van Warschau en bekijk meer dan 500 soorten inheemse en exotische dieren. Je kunt kiezen uit twee lijnen: Rode Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap (Dworzec Centralny 14) 2. A- Grzybowskiplein (Plac Grzybowski 1) 3. Oude Binnenstad (Stare Miasto 05) 4. B - Warschau Universiteitsbibliotheek (Bibliteka Uniwersytecka 01) 5. C- Copernicus Wetenschapscentrum (Metro Centrum Nauki Kopernik 03) 6. D- Nationaal Stadion (Most Swietokrzyski 04) 7. E- Praga (Okrzei 02) 8. F- Multimedia Fountain Park (Bolesc 02) 9. G- Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden (Nalewki Muzeum 02) 10. H- Stadhuis (Plac Bankowy 03) 11. Centrum (Centrum 06) Blauwe Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap 2. Museum van de Opstand van Warschau 3. Grzybowskiplein 4. Zacheta Galerie 5. Oude Binnenstad 6. Paleisplein 7. Chopinmuseum 8. Nationaal Museum 9. Drie Kruizenplein 10. Lazienki Koninklijk Park 11. - Plein vaan de Grondwet 12. Centrum

Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

4. Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie in Warschau en met een privévoertuig naar het treinstation gebracht. Je Engelssprekende chauffeur helpt je bij het inchecken en wacht tot je op de trein naar Krakau zit. Na een korte treinrit word je verwelkomd door een lokale Engelssprekende chauffeur en ga je met gedeeld vervoer naar Auschwitz. Je krijgt een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau. Eerst bezoek je het concentratiekamp Auschwitz, waar je te weten komt hoe de Duitse nazi's in 1940 het kamp oprichtten aan de rand van de stad Oswiecim. Na de oorlog werd het kamp een museum, waar de bewijsstukken van de genocide worden tentoongesteld. Je krijgt de gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941 een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. 90% van hen waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je krijgt drie uur vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal. Geniet van de unieke atmosfeer van de stad met zijn duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de uitstap is er tijd om te lunchen in een restaurant. Na je tijd in Krakau neem je rond 19:30 uur de trein. Je wordt op het perron opgehaald en van het treinstation terug naar je hotel in Warschau gebracht.

Warschau: toegangsticket Museum World of Illusion

5. Warschau: toegangsticket Museum World of Illusion

Daag je perceptie van de werkelijkheid uit in het Museum World of Illusion in Warschau. Profiteer van skip-the-ticket-line toegang of een familieticket en ontdek de interactieve tentoonstellingen vol spiegels, hologrammen en andere illusies. Duik in de wereld van optische illusies en zie bezienswaardigheden die in tegenspraak zijn met de wetten van de fysica. Stop om foto's te maken terwijl je het museum verkent. Baan je een weg door meer dan 60 attracties, waaronder een Vortex Tunnel, een Mirror Room en nog veel meer.

Warschau: Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden

6. Warschau: Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden

Leer meer over de eeuwenoude geschiedenis van de Joden in Polen, van hun eerste gemeenschappen in het land tot het heden. Verken 8 verschillende galerijen die je op een interactieve manier, aan de hand van audiovisueel materiaal, alsook overblijfselen en kunstwerken, meer te weten later komen. Ontdek meer over de belangrijkste momenten in de Joodse geschiedenis van het land. Dit omvat de geboorte van de eerste gemeenschappen, de rol van individuele Joodse personen binnen de Poolse maatschappij en hoe de Holocaust het leven van de Joden in Polen drastisch veranderde. Zie ook hoe de Joodse cultuur naar de Tweede Wereldoorlog weer nieuw leven werd ingeblazen.

Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

7. Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

Maak je klaar voor een legendarisch avondje uit met geweldige mensen tijdens een kroegentocht door Warschau. Begin de avond goed met 1 uur lang open bar voorzien van bier, wijn en mixdrankjes (met whisky, wodka, gin of rum). Om elkaar wat beter te leren kennen zul je met de groep een paar leuke drankspelletjes doen, zoals flip cup, bierpong of 5-en. Na de open bar nemen de leuke gidsen je mee naar drie andere coole bars en zorgen ze ervoor dat je op elke plek een gratis shotje krijgt. Ga verder naar een nachtclub, wat de laatste bestemming van de avond is. De kroegentocht eindigt bij een coole club in het centrum van de stad waar je met vip-voorrangstoegang langs de wachtrij kunt lopen. En ook daar word je ontvangen met een shotje!

Privéautotour van 6 uur naar Treblinka met hotelovername

8. Privéautotour van 6 uur naar Treblinka met hotelovername

Ervaar een informatieve rondleiding door het vernietigingskamp Treblinka. Joden uit bezet Polen, Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Griekenland, Joegoslavië, Slowakije en de Sovjet-Unie werden dagelijks naar Treblinka vervoerd en bij aankomst in speciaal gebouwde gaskamers uitgeroeid. In augustus 1943 brak een gewapende opstand uit en slechts ongeveer 100 gevangenen overleefden. Na de opstand werd het kamp volledig afgebroken en verlaten door de Duitsers. Na de Tweede Wereldoorlog werd op de plaats van het voormalige vernietigingskamp een van de meest indrukwekkende herdenkingsplaatsen van de Holocaust gebouwd. Hoewel er tegenwoordig geen gebouwen of kazernes meer zijn, is de ervaring om op deze ontroerende historische plek te zijn onvergetelijk. Tijdens deze 6-uur durende tour naar Treblinka zie je echte plaatsen en hoor je authentieke verhalen. U zult ontdekken hoe het plan van de Endlösung in praktijk werd gebracht. Je bezoekt het Museum of Fight and Martyrdom in Treblinka en ziet de tentoonstelling gewijd aan het vernietigingskamp. Je verkent het gebied rond het voormalige kamp en de gedenktekens met een gediplomeerde Engels- of Duitssprekende gids. Je loopt door de symbolische toegangspoort en langs de weg die naar het kamp leidt. Je stopt bij een adembenemend monument en je hoort over de geschiedenis van Janusz Korczak en kinderen uit zijn weeshuis.

Vanuit Warschau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met snelle trein

9. Vanuit Warschau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met snelle trein

Verken het monument en museum Auschwitz-Birkenau tijdens een begeleide dagtour vanuit Warschau. Luister naar de tragische geschiedenis van dit concentratiekampcomplex, bezoek het museum en zijn sombere tentoonstellingen en reis per sneltrein van Warschau naar het kamp. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, zal je gastheer je naar het treinstation brengen en je helpen bij het instappen op de sneltrein naar Krakau. Na een treinreis van 2,5 uur ontmoet je je chauffeur in Krakau en reis je per busje naar het Auschwitz Museum. Doe mee aan een rondleiding met een gediplomeerde Auschwitz-gids en leer over de geschiedenis van het grootste concentratiekampcomplex en zijn rol in de Holocaust. Bekijk de originele wegen, hekken, wachttorens en gaskamers. In het Auschwitz Museum leer je over de Holocaust, hoor je de tragische verhalen over hoe het was om in het kamp te leven en bekijk je tentoonstellingen met enkele bezittingen van de gevangenen. Bezoek na een pauze van 15 minuten Auschwitz II-Birkenau, het grootste subkamp in Auschwitz. Nadat je deze sombere waarschuwing uit de geschiedenis tot je hebt genomen, sluit je je weer aan bij je chauffeur en keer je terug naar het station van Krakau. Neem de snelle trein terug naar Warschau en keer terug naar uw hotel.

Vanuit Warschau: privérondleiding door de Wolf's Lair, het hoofdkwartier van Hitler

10. Vanuit Warschau: privérondleiding door de Wolf's Lair, het hoofdkwartier van Hitler

Geniet van het gemak dat u wordt opgehaald bij uw accommodatie in Warschau. Rijd diep de bossen van Mazurië in, een prachtig landschap vol bossen en meren. Aankomst in het hol van de Wolf en ontmoet je Engelssprekende gids. Duik diep in het complex van bunkers. De site fungeerde tijdens de oorlog als een eigen onafhankelijke stad, compleet met een eigen energiecentrale, watervoorziening, bioscoop, casino, centrale telefoon-radio, luchthaven en treinstation. Een complex van 800 hectare lag verscholen in het bos. Lees meer over de tijd die Hitler doorbracht in de Wolf's Lair. Bekijk de kamer waar de mislukte aanslag op Hitlers leven plaatsvond. Rijd daarna terug naar uw accommodatie in Warschau.

Beschikbare activiteiten

239 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 15

Veelgestelde vragen over Warschau

Welke topattracties zijn een must-see in Warschau?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Warschau?

Andere activiteiten in Warschau

Wil je alle activiteiten in Warschau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Warschau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.924 beoordelingen

Leuke pub- en clubtour in het centrum van Warschau. Hoe later het op de avond wordt, des te leuker. Dat komt enerzijds door de drank, anderzijds omdat het clubleden pas na 22.00/23.00 begint. Het 1e uur kan je op het verzamelpunt onbeperkt gebruik maken van de bar. Zodra het uur srtipt voorbij is, krijg je geen gratis drank meer. Vervolgens ga je nog naar 3 andere clubs/pubs waar je een shotje krijgt. Je eindigt na 0.00 uur "s-nachts in een nachtclub. Wij hadden 3 leuke jonge begeleiders. De internationale groep was 35 man/vrouw. Dat maakte het extra gezellig. Al bij al de €22 op zaterdag waard en aan te raden als je in diverse clubs binnen wil komen, dan wel het nachtleven wil ervaren

een unieke ervaring die 1000 jaar geleden terugreist om de joodse reis te ontdekken vanaf het eerste begin van hun aankomst in Polen tot de moderne tijd. Het museum is zeer modern met goed gemaakte ilustratie die je het gevoel geeft daar te zijn, in die tijd met het joodse dagelijkse leven.

Geweldig, zeer vriendelijk , leuke ervaring ! Het standaard bedrag is voor huur van de baan, maar komen de kogels nog bij. Ze vragen waar je mee wil schieten, het leek wel kiezen van een menukaart Uur schieten met div wapens kost ongeveer 60€ pp

Spannende rondleiding die de geschiedenis van de stad en vele nuances onthult. Heb na de reis een ander en beter beeld van de stad en wil nog een keer komen. Aan te bevelen

Very nice guide who will tell you all about Praga and speaks very well English. A must see tour for teenagers to show them “a different life”.