Dingen om te doen Warschau

Van middeleeuwse binnenstad tot moderne musea: de Poolse hoofdstad is een geschiedenisboek in de openlucht.

Warschau: De beste dingen die je niet wil missen

Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

1. Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

De Time for Chopin -concertserie is een viering van één van Warschau's beroemdste genieën, Frederic Chopin. De dagelijkse concerten worden uitgevoerd door verschillende pianisten en je zult verschillende interpretaties van elk stuk  horen, een thema voor fascinerende gesprekken. Een even inspirerende ervaring voor zowel gasten als artiesten. Met deze shows hoor je elke keer bekende werken vanuit een ander perspectief. Het project is gemaakt door uitstekende pianisten met een passie voor de muziek van Frederic Chopin. De pianisten werden bijgestaan in hun creatieve ontwikkeling en beïnvloedden de artistieke vorming en de diepte van de interpretatie. Als gast ben je één van de belangrijkste elementen van het Time for Chopin-project - je aanwezigheid en perceptie van muziek van Frederic Chopin is het belangrijkste aspect. De kamerstemming van het concertgebouw bevordert een bijzondere muzikale dialoog met het auditorium in de loop van de uitvoering van een soloconcert. Je betrokkenheid verdiepen nog, na het concert is er tijd om meningen uit te wisselen tussen gasten en de kunstenaar.

Warschau: Chopin Concert in de Fryderyk Concert Hall Ticket

2. Warschau: Chopin Concert in de Fryderyk Concert Hall Ticket

Dompel jezelf onder in de wereld van Chopin's muziek en geniet van een van de dagelijkse concerten op de prachtige locatie in Warschau die aan hem is gewijd. The Fryderyk Concert Hall, gelegen in het hart van de oude stad, emuleert de look, feel en intieme 19e-eeuwse muzikale salonuitvoeringen die Chopin kent. Geniet van enkele van Chopins meesterwerken die worden uitgevoerd door professoren van de Fryderyk Chopin Universiteit van Warschau, afgestudeerden van de Juilliard School, de Royal Academy of Music en de University of Music in Wenen. Ontdek de beroemde composities van Chopin, zoals de Revolutionaire Étude, Polonaise A-flat Major "Heroic", "Rain Prelude", nocturnes en virtuoze etudes. Drink een glas wijn tijdens de pauze, terwijl de gastheer vragen van nieuwsgierige gasten beantwoordt en verhalen vertelt over het leven van Chopin en het gebouw.

Warschau: hop on, hop off-bustour

3. Warschau: hop on, hop off-bustour

Ontdek Warschau op jouw eigen tempo en leer de historische en moderne plekken van de stad kennen tijdens een panoramische hop on, hop of bezienswaardigheden bustour. De tour start bij het monumentale paleis van cultuur en de wetenschap, het hoogste gebouw van Polen. Geniet van een fantastisch uitzicht over de stad vanaf de 30e verdieping voordat je verder gaat. Geschiedenisliefhebbers komen aan hun trekken bij het Warschau Opstand Museum, waar de turbulente geschiedenis van de stad tot leven gewekt wordt met meer dan 1000 tentoonstellingen, terwijl het Nationale Museum meer dan 400 werken van de grootste artiesten van Polen bezit. Neem de kinderen mee naar de bekende inheemse bruine beren in de dierentuin van Warschau en bekijk meer dan 500 soorten inheemse en exotische dieren. Je kunt kiezen uit twee lijnen: Rode Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap (Dworzec Centralny 14) 2. A- Grzybowskiplein (Plac Grzybowski 1) 3. Oude Binnenstad (Stare Miasto 05) 4. B - Warschau Universiteitsbibliotheek (Bibliteka Uniwersytecka 01) 5. C- Copernicus Wetenschapscentrum (Metro Centrum Nauki Kopernik 03) 6. D- Nationaal Stadion (Most Swietokrzyski 04) 7. E- Praga (Okrzei 02) 8. F- Multimedia Fountain Park (Bolesc 02) 9. G- Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden (Nalewki Muzeum 02) 10. H- Stadhuis (Plac Bankowy 03) 11. Centrum (Centrum 06) Blauwe Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap 2. Museum van de Opstand van Warschau 3. Grzybowskiplein 4. Zacheta Galerie 5. Oude Binnenstad 6. Paleisplein 7. Chopinmuseum 8. Nationaal Museum 9. Drie Kruizenplein 10. Lazienki Koninklijk Park 11. - Plein vaan de Grondwet 12. Centrum

Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

4. Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

Doe mee met deze rondleiding door het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een van de hoogste en meest magnifieke gebouwen in Warschau en zichtbaar vanaf bijna alle plaatsen in de stad. Sla als extraatje de rij over naar het uitkijkterras. Ontdek tijdens de rondleiding het karakteristieke interieur van het Paleis van Cultuur en Wetenschap: balzalen met uitstekend houtwerk, vergaderzalen met originele meubels en apparatuur uit de jaren '50 en majestueuze marmeren trappen. Je lokale gids brengt je dichter bij de hele geschiedenis van het gebouw van 1952 tot nu. Geniet van vermakelijke verhalen en anekdotes terwijl je door de geschiedenis van het gebouw loopt. Sla aan het einde van je reis de rij naar de lift over en ga naar het uitkijkterras op de 30e verdieping om een prachtig uitzicht over de stad te ontdekken. Na deze tour kijk je nooit meer op dezelfde manier naar het Paleis van Cultuur en Wetenschap.

Warschau: rondleiding door Pools wodkamuseum met proeverij

5. Warschau: rondleiding door Pools wodkamuseum met proeverij

Maak een reis door de tijd en ontdek de geschiedenis van Poolse wodka met vele fascinerende feiten. Geniet van een  70 minuten durende rondleiding door het Museum of the History of Vodka in de wijk Praga van Warschau met een gekwalificeerde gids. Na je aankomst in het museum begin je de tour met herinneringen gepresenteerd door voormalige medewerkers van de wodkafabriek in Koneser. Ontdek 5 interactieve moderne galerijen waarmee je vertrouwd raakt met de geschiedenis van de Poolse wodka. Na de tour bezoek je de wodka-academie voor een proeverijworkshop van 20 minuten.. Na het bevochtigen van je keel met een aantal heerlijke wodkamonsters, bezoek je de 3/4 Koneser Cocktail Bar op de 3e verdieping van het museum. Probeer de beste cocktails gemaakt met verschillende soorten Poolse wodka.

Warschau: Live Chopin-pianoconcert

6. Warschau: Live Chopin-pianoconcert

Haal het meeste uit uw tijd in Warschau en geniet van een avond met klassieke muziek in het hart van de oude binnenstad. Dit concert, gehost in het betoverende Dean's Palace in het Museum van het Aartsbisdom van Warschau, biedt de unieke gelegenheid om contact te maken met een van 's werelds meest iconische componisten in zijn woonplaats. Omringd door een verzameling schilderijen van beroemde kunstenaars, neemt u plaats in de sfeervolle concertzaal met een perfecte akoestiek en de KAWAI-vleugel van de hoogste kwaliteit. De muziek van de piano is helder, transparant en rijk en zorgt voor een emotionele en comfortabele ontvangst bij de recitals. Terwijl de lichten dimmen, begint de muziek en neem je een reis door het leven en werken en Chopin. Tijdens het 55-minuten durende concert, hoor je verbluffende uitvoeringen van professionele pianisten en reizende artiesten. Tegen het einde van de show zul je een diepere waardering voor Chopin en zijn muziek hebben, en een idee van hoe deze ongelooflijke stad zijn werk heeft beïnvloed.

Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

7. Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie in Warschau en met een privévoertuig naar het treinstation gebracht. Je Engelssprekende chauffeur helpt je bij het inchecken en wacht tot je op de trein naar Krakau zit. Na een korte treinrit word je verwelkomd door een lokale Engelssprekende chauffeur en ga je met gedeeld vervoer naar Auschwitz. Je krijgt een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau. Je rondleiding begint in het concentratiekamp Auschwitz dat in 1940 aan de rand van de stad Oswiecim werd opgericht door Duitse nazi's. Na de oorlog werd het kamp veranderd in een museum dat bewijsmateriaal van de genocide toont, dat je tijdens de tour kunt bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941 een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. 90% van hen waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je krijgt drie uur vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal. Geniet van de unieke atmosfeer van de stad met zijn duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de uitstap is er tijd om te lunchen in een restaurant. Na je tijd in Krakau neem je rond 19:30 uur de trein. Je wordt op het perron opgehaald en van het treinstation terug naar je hotel in Warschau gebracht.

Warschau: Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden

8. Warschau: Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden

Leer meer over de eeuwenoude geschiedenis van de Joden in Polen, van hun eerste gemeenschappen in het land tot het heden. Verken 8 verschillende galerijen die je op een interactieve manier, aan de hand van audiovisueel materiaal, alsook overblijfselen en kunstwerken, meer te weten later komen. Ontdek meer over de belangrijkste momenten in de Joodse geschiedenis van het land. Dit omvat de geboorte van de eerste gemeenschappen, de rol van individuele Joodse personen binnen de Poolse maatschappij en hoe de Holocaust het leven van de Joden in Polen drastisch veranderde. Zie ook hoe de Joodse cultuur naar de Tweede Wereldoorlog weer nieuw leven werd ingeblazen.

Warschau: middag stadstour met ophaal-/terugbrengservice

9. Warschau: middag stadstour met ophaal-/terugbrengservice

Klim aan boord van een comfortabele, 18-zits touringcar met airconditioning en leun achterover terwijl je de bezienswaardigheden van Warschau ziet met een kleine groep. Rondleidingen zijn het hele jaar door beschikbaar en kunnen meestal beginnen met een ophaalservice van het hotel om 14:00 uur en eindigen met een terugbrengservice om 17:00 uur. Het programma is flexibel maar bevat veel bezienswaardigheden, inclusief het oude stadscentrum, dat UNESCO-Werelderfgoed is. Ga naar het kasteelplein en het Koninklijk Paleis, waar de Poolse koningen verbleven van 1596 tot 1795 en de Poolse President kort verbleef in 1918. Profiteer van de gelegenheid om de Zygmunt-zuil te bezichtigen, het eerste seculiere monument van Polen. Bewonder de gotische  Johanneskathedraal, waar sarcofagen overblijfselen van belangrijke Polen bevatten. Kijk naar de architectuur van het marktplein in het historische stadscentrum en de burcht, voor het bezoek aan de voormalige Joodse getto. Hier zie je het monument voor de helden van de getto en de ontzagwekkende hedendaagse architectuur van het museum van de geschiedenis van Poolse joden. Ga naar de Umschplag Platz en de Milastraat om de plaats van de bunker te ontdekken waar de leider van de ghetto opstand, Mordehal Anielewicz, zelfmoord pleegde. Reis langs de "Koninklijke Route" en bewonder de aristocratische residenties en beroemde monumenten zoals de Heilige Kruiskerk, waar de urn met het hart van Fryderyk Chopin (1810-1849) ligt. Maak ten slotte een wandeling door het Warandepark en beleef een van de mooiste stedelijke oases van de stad. Algemeen bekend als "Lazienki" of "De Baden," ligt het park om het "Paleis op het Water," de uitbundige zomerresidentie van de laatste koning van Polen, Stanisław August Poniatowski (1764-1895). Andere belangrijke bezienswaardigheden die je tijdens de tour kunt tegenkomen zijn het graf van de onbekende soldaat, het monument van de opstand van Warschau van 1944 en het Monument voor de slachtoffers van Katyn. Als het gaat met het verkeer, kijk dan eens in de Praga-wijk waar je het nationale stadion, de St. Florian's kathedraal, de orthodoxe kerk, Targowa en de Ząbkowskastraat kunt zien. Zie het monument van het Broederschap van Soldaten en de 19e-eeuwse wodkafabriek van Koneser met een uniek uitzicht op de oude binnenstad van Warschau vanaf de Dąbrowski brug.

Warschau: Poolse Dumplings kookcursus

10. Warschau: Poolse Dumplings kookcursus

Probeer eens pierogi, het populairste Poolse gerecht. Super lekker en leuk om te maken, Poolse knoedels worden misschien wel je favoriete troostmaaltijd tegen het einde van de les. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt en de korte inleiding leert die je leert over de oorsprong van pierogi en hun plaats in het Poolse culinaire landschap. Duik dan in de voorbereiding, te beginnen met het deeg te mixen en kneden. Kies of je je knoedels wilt bereiden met vleesvulling of een vegetarische of veganistische optie. Leer vervolgens de verschillende technieken om de knoedels te vouwen en ontdek hacks die ze extra lekker maken. Aan het einde van de les, proef de vruchten van je arbeid en geniet van een bord vol pierogi dat je zeker zal vullen. Als u ervoor kiest om naar de avondsessie te komen, geniet u van gratis drankjes bij uw maaltijd.

Veelgestelde vragen over Warschau

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Warschau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Sitemap Warschau

Wil je alle activiteiten in Warschau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Warschau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.235 beoordelingen

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

Dit was een schitterende rondgang met een uitstekende gids die ruim de tijd nam om alles uit te leggen.het was een prachtervaring.deze gids verdient een 10 op 10.zo mogen ze allemaal zijn

Het is de moeite waard om te gaan, want de afstanden in Warschau zijn enorm. Een groot pluspunt is dat beide routes in de ticketprijs kunnen worden opgenomen. Ik ben erg tevreden.

Mooie excursie met goed en leuk uitleg over de Poolse geschiedenis en Warschau.

Een fantastisch piano concert. Heel erg van genoten.