Kies data
Belevingen in

Warschau

Van middeleeuwse binnenstad tot moderne musea: de Poolse hoofdstad is een geschiedenisboek in de openlucht.

Warschau: De beste dingen die je niet wil missen

Warschau: traditionele Galar-cruise op de rivier de Vistula

1. Warschau: traditionele Galar-cruise op de rivier de Vistula

Klim aan boord van een traditionele houten zeilboot en geniet van een intieme rondvaart van een uur langs de rivier de Vistula. Je tour vertrekt vanaf de Copernicus Center-pier, waar je aan boord gaat van je traditionele 12-persoons Galar-schip. Drijf langs de rivier naar de historische oude stad op een boot die is ontworpen volgens de principes van de folkloristische botenbouw. Ontdek de unieke en natuurlijke uitzichten als je het centrum van Warschau nadert om een uniek perspectief te krijgen op de wolkenkrabbers en het stadion van de stad. Kijk uit voor de parken en natuurlijke toevluchtsoorden langs de rechteroever van de rivier voordat je wordt teruggebracht naar het ophaalpunt.

Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

2. Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

De Time for Chopin -concertserie is een viering van één van Warschau's beroemdste genieën, Frederic Chopin. De dagelijkse concerten worden uitgevoerd door verschillende pianisten en je zult verschillende interpretaties van elk stuk  horen, een thema voor fascinerende gesprekken. Een even inspirerende ervaring voor zowel gasten als artiesten. Met deze shows hoor je elke keer bekende werken vanuit een ander perspectief. Het project is gemaakt door uitstekende pianisten met een passie voor de muziek van Frederic Chopin. De pianisten werden bijgestaan in hun creatieve ontwikkeling en beïnvloedden de artistieke vorming en de diepte van de interpretatie. Als gast ben je één van de belangrijkste elementen van het Time for Chopin-project - je aanwezigheid en perceptie van muziek van Frederic Chopin is het belangrijkste aspect. De kamerstemming van het concertgebouw bevordert een bijzondere muzikale dialoog met het auditorium in de loop van de uitvoering van een soloconcert. Je betrokkenheid verdiepen nog, na het concert is er tijd om meningen uit te wisselen tussen gasten en de kunstenaar.

Warschau: privéwandeling door de stad met een local

3. Warschau: privéwandeling door de stad met een local

Dit is niet zomaar een stadstour; dit is het beste van Warschau met verborgen juweeltjes die alleen een local je kan laten zien. Maak kennis met Warschau tijdens een stadstour die je het perfecte overzicht geeft, van cultuur, geschiedenis en lokale levensstijl - deze tour heeft het allemaal! Vergeet grote toeristische groepen en de drukte; het is tijd om Warschau op zijn best te zien dankzij de kennis en verhalen van je lokale gids. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het terras op de Widokowy-toren, Łazienki Królewskie, de oude binnenstad en ontdek stadsgeheimen die je de stad vanuit een ander perspectief laten zien. Zoals ze zeggen, de lokale bevolking weet het het beste! Withlocals Highlights & Hidden Gems Private City Tour™ is een van Withlocals' kenmerkende tours die beschikbaar zijn in grote steden over de hele wereld. We werken met gepassioneerde lokale gidsen die een eerlijke vergoeding verdienen. We ondersteunen lokale economieën door alleen lokale producten aan te bieden en voorkomen overtoerisme met alleen kleine niet-opdringerige groepen. Onze tours zijn CO2-neutraal en weg van de standaard toeristische routes.

Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

4. Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

Maak je klaar voor een legendarisch avondje uit met geweldige mensen tijdens deze kroegentocht door Warschau. Begin de avond goed met een open bar voorzien van bier, wijn en mixdrankjes (met whisky, wodka, gin of rum) gedurende 1 uur. Om elkaar beter te leren kennen zul je met je groep leuke drankspelletjes spelen, zoals flip cup, bierpong of 5-en. Na de open bar zullen je grappige gidsen je meenemen naar 3 andere hippe bars en ervoor zorgen dat je op elke plaats een gratis drankje krijgt. Ga daarna naar een nachtclub die je laatste bestemming is. De kroegentocht eindigt in een coole club in het stadscentrum met viptoegang waarmee je de wachtrij overslaat. Ook daar staat een drankje op je te wachten.

Warschau: Live Chopin-pianoconcert

5. Warschau: Live Chopin-pianoconcert

Haal het meeste uit uw tijd in Warschau en geniet van een avond met klassieke muziek in het hart van de oude binnenstad. Dit concert, gehost in het betoverende Dean's Palace in het Museum van het Aartsbisdom van Warschau, biedt de unieke gelegenheid om contact te maken met een van 's werelds meest iconische componisten in zijn woonplaats. Omringd door een verzameling schilderijen van beroemde kunstenaars, neemt u plaats in de sfeervolle concertzaal met een perfecte akoestiek en de KAWAI-vleugel van de hoogste kwaliteit. De muziek van de piano is helder, transparant en rijk en zorgt voor een emotionele en comfortabele ontvangst bij de recitals. Terwijl de lichten dimmen, begint de muziek en neem je een reis door het leven en werken en Chopin. Tijdens het 55-minuten durende concert, hoor je verbluffende uitvoeringen van professionele pianisten en reizende artiesten. Tegen het einde van de show zul je een diepere waardering voor Chopin en zijn muziek hebben, en een idee van hoe deze ongelooflijke stad zijn werk heeft beïnvloed.

Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

6. Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

Ervaar een informatieve en indrukwekkende rondleiding door het getto van Warschau. Onderwerp van deze rondleiding is de geschiedenis van de totstandkoming en vernietiging van het grootste getto van Europa. In 1940 vestigden de nazi's het getto in het hart van Warschau. Meer dan 400.000 Joden uit Warschau en het omliggende gebied werden in een gebied van 4 vierkante kilometer gepropt. 100.000 mensen stierven hier aan uitputting, honger en ziekte. Meer dan 300.000 werden gedood in vernietigingskamp Terblinka. Als een resultaat van de poging om het getto volledig te liquideren, brak in 1943 een opstand uit. De ongelijke strijd tussen de rebellen tegen de gewapende Duitse troepen duurde bijna een maand. Uit wraak vernielden de nazi's het getto volledig. Slechts enkele Joden overleefden dit, waaronder Władysław Szpilman, de held uit de film "The Pianist" van Roman Polanski. Voor de Tweede Wereldoorlog kende Warschau de op 1 na grootste Joodse gemeenschap, die 30 procent uitmaakte van de bevolking van de stad. Binnen minder dan 3 jaar bestond de Joodse gemeenschap niet meer in Warschau. Tijdens deze 3-uur durende rondleiding zal je de echte plaatsen verkennen en authentieke verhalen horen. Ontdek fragmenten van de muren van het getto, de laatste straat van het getto, en buurten die binnen het getto gelegen waren. Bezoek de enige synagoge die de Tweede Wereldoorlog overleefde, en nog altijd in werking is. Ontdek waar de vermeende logica van vernietiging vandaan kwam, en hoe het plan van de Endlösung werd doorgevoerd. Kom meer te weten over het dagelijks leven in het getto, waarom de Joden de wapens opnamen, en wie ze hielpen. Ontdek de symboliek van het Umschlagplatz (verzamelpunt) en het monument aan de helden van het getto. Hoewel het getto al lang niet meer bestaat, moet zijn geschiedenis verteld worden.

Warschau: begeleide wandeltocht door de oude stad

7. Warschau: begeleide wandeltocht door de oude stad

Ontdek de oudste delen van Warschau terwijl je je gids vergezelt op een rondleiding door de oude binnenstad van de stad. Leer meer over de geschiedenis van Warschau, bewonder de kleurrijke gevels en loop over de stadsmuren. Je tour begint op Castle Square. Ontmoet je gids en leer over de geschiedenis van de stad en ontdek wanneer Warschau de hoofdstad van het land werd voordat je naar de binnenplaats van het koninklijk kasteel op slechts een paar meter afstand loopt. Vervolg je tour terwijl je naar een van de meest romantische plekken van Warschau gaat, Piwna Street. Wandel door smalle steegjes en bekijk de beste delen van de oude binnenstad van Warschau met je gids. Loop langs de Sint-Janskathedraal, de Sint-Martinuskerk, het marktplein in de oude stad en meer. Bekijk het huis waar Marie Curie werd geboren en ga ten slotte naar het gedenkteken van de opstand van Warschau, waar je tour eindigt.

Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

8. Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

Doe mee met deze rondleiding door het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een van de hoogste en meest magnifieke gebouwen in Warschau en zichtbaar vanaf bijna alle plaatsen in de stad. Sla als extraatje de rij over naar het uitkijkterras. Ontdek tijdens de rondleiding het karakteristieke interieur van het Paleis van Cultuur en Wetenschap: balzalen met uitstekend houtwerk, vergaderzalen met originele meubels en apparatuur uit de jaren '50 en majestueuze marmeren trappen. Je lokale gids brengt je dichter bij de hele geschiedenis van het gebouw van 1952 tot nu. Geniet van vermakelijke verhalen en anekdotes terwijl je door de geschiedenis van het gebouw loopt. Sla aan het einde van je reis de rij naar de lift over en ga naar het uitkijkterras op de 30e verdieping om een prachtig uitzicht over de stad te ontdekken. Na deze tour kijk je nooit meer op dezelfde manier naar het Paleis van Cultuur en Wetenschap.

Warschau: Poolse culinaire tour

9. Warschau: Poolse culinaire tour

Tijdens deze Poolse culinaire tour proef je een groot aantal Poolse delicatessen in 3 tot 5 restaurants in het historische centrum van de stad. Je wordt begeleid door een culinaire deskundige, die alle verschillende aspecten van het eten aan je zal uitleggen: van de ingrediënten tot de geschiedenis en hoe het wordt het gemaakt. Wil je weten wat je moet eten in Polen, ga dan mee. Je krijgt veel verschillende gerechten te proeven die deel uitmaken van de Poolse gastronomische ervaring. Houd ruimte vrij in je maag, want er is veel om te proberen. 

Warschau: Dinner in the Dark Experience

10. Warschau: Dinner in the Dark Experience

Geniet van een unieke dinerervaring bestaande uit sublieme Poolse gerechten. Bezoek een "donker restaurant", waar eten je smaakpapillen zal prikkelen, je zintuigen prikkelt en je honger naar nieuwe avonturen stilligt. Dit 1,5 uur durende culinaire evenement vindt plaats in het stadscentrum. Gedurende het evenement krijg je drie heerlijke gangen geserveerd terwijl je je zintuigen laat prikkelen door leuke uitdagingen in het donker. Bereid je voor op het ervaren van sterke emoties en exotisme, die allemaal gepaard gaan met een verlangen om zich veilig te voelen. Dit alles zal worden uitgevoerd onder de zorg van professionals terwijl je kennis maakt met een wereld die door al je zintuigen wordt ervaren, afgezien van het zicht. Je zult ontdekken dat geur je verbeelding naar voren brengt en je stimuleert om te raden wat je lekker vindt, door aanraking kun je de textuur van maaltijden ontdekken en een band voelen met degenen die je begeleiden op deze uitzonderlijke reis. Horen onderhoudt de interactie en uitwisseling van sensaties, en het gevoel van smaak suggereert wat wordt geserveerd, evenals een waardering van de kwaliteit van de maaltijden.

Sitemap Warschau

Wil je alle activiteiten in Warschau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Warschau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.016 beoordelingen

Dit was een schitterende rondgang met een uitstekende gids die ruim de tijd nam om alles uit te leggen.het was een prachtervaring.deze gids verdient een 10 op 10.zo mogen ze allemaal zijn

Zeer goed team, boeiende - goed geplande route, helpt om contact te maken met andere reizigers en houdt altijd de stemming in de gaten. Zeer rond van voor naar achter.

Mooie locatie, vriendelijke gastvrije ontvangst, prachtige uitvoering van mooiee stukken van Chopin

Mooie excursie met goed en leuk uitleg over de Poolse geschiedenis en Warschau.

Een fantastisch piano concert. Heel erg van genoten.