Dingen om te doen Warschau

Van middeleeuwse binnenstad tot moderne musea: de Poolse hoofdstad is een geschiedenisboek in de openlucht.

Warschau: De beste dingen die je niet wil missen

Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

1. Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

De Time for Chopin -concertserie is een viering van één van Warschau's beroemdste genieën, Frederic Chopin. De dagelijkse concerten worden uitgevoerd door verschillende pianisten en je zult verschillende interpretaties van elk stuk  horen, een thema voor fascinerende gesprekken. Een even inspirerende ervaring voor zowel gasten als artiesten. Met deze shows hoor je elke keer bekende werken vanuit een ander perspectief. Het project is gemaakt door uitstekende pianisten met een passie voor de muziek van Frederic Chopin. De pianisten werden bijgestaan in hun creatieve ontwikkeling en beïnvloedden de artistieke vorming en de diepte van de interpretatie. Als gast ben je één van de belangrijkste elementen van het Time for Chopin-project - je aanwezigheid en perceptie van muziek van Frederic Chopin is het belangrijkste aspect. De kamerstemming van het concertgebouw bevordert een bijzondere muzikale dialoog met het auditorium in de loop van de uitvoering van een soloconcert. Je betrokkenheid verdiepen nog, na het concert is er tijd om meningen uit te wisselen tussen gasten en de kunstenaar.

Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

2. Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie in Warschau en met een privévoertuig naar het treinstation gebracht. Je Engelssprekende chauffeur helpt je bij het inchecken en wacht tot je op de trein naar Krakau zit. Na een korte treinrit word je verwelkomd door een lokale Engelssprekende chauffeur en ga je met gedeeld vervoer naar Auschwitz. Je krijgt een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau. Je rondleiding begint in het concentratiekamp Auschwitz dat in 1940 aan de rand van de stad Oswiecim werd opgericht door Duitse nazi's. Na de oorlog werd het kamp veranderd in een museum dat bewijsmateriaal van de genocide toont, dat je tijdens de tour kunt bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941 een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. 90% van hen waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je krijgt drie uur vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal. Geniet van de unieke atmosfeer van de stad met zijn duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de uitstap is er tijd om te lunchen in een restaurant. Na je tijd in Krakau neem je rond 19:30 uur de trein. Je wordt op het perron opgehaald en van het treinstation terug naar je hotel in Warschau gebracht.

Warschau: hop on, hop off-bustour

3. Warschau: hop on, hop off-bustour

Ontdek Warschau op jouw eigen tempo en leer de historische en moderne plekken van de stad kennen tijdens een panoramische hop on, hop of bezienswaardigheden bustour. De tour start bij het monumentale paleis van cultuur en de wetenschap, het hoogste gebouw van Polen. Geniet van een fantastisch uitzicht over de stad vanaf de 30e verdieping voordat je verder gaat. Geschiedenisliefhebbers komen aan hun trekken bij het Warschau Opstand Museum, waar de turbulente geschiedenis van de stad tot leven gewekt wordt met meer dan 1000 tentoonstellingen, terwijl het Nationale Museum meer dan 400 werken van de grootste artiesten van Polen bezit. Neem de kinderen mee naar de bekende inheemse bruine beren in de dierentuin van Warschau en bekijk meer dan 500 soorten inheemse en exotische dieren. Je kunt kiezen uit twee lijnen: Rode Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap (Dworzec Centralny 14) 2. A- Grzybowskiplein (Plac Grzybowski 1) 3. Oude Binnenstad (Stare Miasto 05) 4. B - Warschau Universiteitsbibliotheek (Bibliteka Uniwersytecka 01) 5. C- Copernicus Wetenschapscentrum (Metro Centrum Nauki Kopernik 03) 6. D- Nationaal Stadion (Most Swietokrzyski 04) 7. E- Praga (Okrzei 02) 8. F- Multimedia Fountain Park (Bolesc 02) 9. G- Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden (Nalewki Muzeum 02) 10. H- Stadhuis (Plac Bankowy 03) 11. Centrum (Centrum 06) Blauwe Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap 2. Museum van de Opstand van Warschau 3. Grzybowskiplein 4. Zacheta Galerie 5. Oude Binnenstad 6. Paleisplein 7. Chopinmuseum 8. Nationaal Museum 9. Drie Kruizenplein 10. Lazienki Koninklijk Park 11. - Plein vaan de Grondwet 12. Centrum

Warschau: Poolse Dumplings kookcursus

4. Warschau: Poolse Dumplings kookcursus

Probeer eens pierogi, het populairste Poolse gerecht. Super lekker en leuk om te maken, Poolse knoedels worden misschien wel je favoriete troostmaaltijd tegen het einde van de les. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt en de korte inleiding leert die je leert over de oorsprong van pierogi en hun plaats in het Poolse culinaire landschap. Duik dan in de voorbereiding, te beginnen met het deeg te mixen en kneden. Kies of je je knoedels wilt bereiden met vleesvulling of een vegetarische of veganistische optie. Leer vervolgens de verschillende technieken om de knoedels te vouwen en ontdek hacks die ze extra lekker maken. Aan het einde van de les, proef de vruchten van je arbeid en geniet van een bord vol pierogi dat je zeker zal vullen. Als u ervoor kiest om naar de avondsessie te komen, geniet u van gratis drankjes bij uw maaltijd.

Warschau: rondleiding door Pools wodkamuseum met proeverij

5. Warschau: rondleiding door Pools wodkamuseum met proeverij

Maak een reis door de tijd en ontdek de geschiedenis van Poolse wodka met vele fascinerende feiten. Geniet van een  70 minuten durende rondleiding door het Museum of the History of Vodka in de wijk Praga van Warschau met een gekwalificeerde gids. Na je aankomst in het museum begin je de tour met herinneringen gepresenteerd door voormalige medewerkers van de wodkafabriek in Koneser. Ontdek 5 interactieve moderne galerijen waarmee je vertrouwd raakt met de geschiedenis van de Poolse wodka. Na de tour bezoek je de wodka-academie voor een proeverijworkshop van 20 minuten.. Na het bevochtigen van je keel met een aantal heerlijke wodkamonsters, bezoek je de 3/4 Koneser Cocktail Bar op de 3e verdieping van het museum. Probeer de beste cocktails gemaakt met verschillende soorten Poolse wodka.

Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

6. Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

Maak je klaar voor een legendarisch avondje uit met geweldige mensen tijdens deze kroegentocht door Warschau. Begin de avond goed met een open bar voorzien van bier, wijn en mixdrankjes (met whisky, wodka, gin of rum) gedurende 1 uur. Om elkaar beter te leren kennen zul je met je groep leuke drankspelletjes spelen, zoals flip cup, bierpong of 5-en. Na de open bar zullen je grappige gidsen je meenemen naar 3 andere hippe bars en ervoor zorgen dat je op elke plaats een gratis drankje krijgt. Ga daarna naar een nachtclub die je laatste bestemming is. De kroegentocht eindigt in een coole club in het stadscentrum met viptoegang waarmee je de wachtrij overslaat. Ook daar staat een drankje op je te wachten.

Warschau: traditionele Galar-cruise op de rivier de Vistula

7. Warschau: traditionele Galar-cruise op de rivier de Vistula

Klim aan boord van een replica van een traditionele houten boot en geniet van een intieme rondvaart van 1 uur op de rivier de Vistula. Je tour vertrekt vanaf de Mermaid Monument Pier, waar je aan boord gaat van je traditionele 12-persoons Galar-schip. Drijf langs de rivier naar de historische oude stad op een boot die is ontworpen volgens de principes van de volksbotenbouw. Ontdek de adembenemende natuurlijke uitzichten terwijl je het centrum van Warschau nadert voor een uniek perspectief op de wolkenkrabbers en het stadion van de stad. Kijk uit voor parken en natuurlijke toevluchtsoorden langs de rechteroever van de rivier voordat je terugkeert naar je ophaalpunt.

Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

8. Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

Ervaar een informatieve en indrukwekkende rondleiding door het getto van Warschau. Onderwerp van deze rondleiding is de geschiedenis van de totstandkoming en vernietiging van het grootste getto van Europa. In 1940 vestigden de nazi's het getto in het hart van Warschau. Meer dan 400.000 Joden uit Warschau en het omliggende gebied werden in een gebied van 4 vierkante kilometer gepropt. 100.000 mensen stierven hier aan uitputting, honger en ziekte. Meer dan 300.000 werden gedood in vernietigingskamp Terblinka. Als een resultaat van de poging om het getto volledig te liquideren, brak in 1943 een opstand uit. De ongelijke strijd tussen de rebellen tegen de gewapende Duitse troepen duurde bijna een maand. Uit wraak vernielden de nazi's het getto volledig. Slechts enkele Joden overleefden dit, waaronder Władysław Szpilman, de held uit de film "The Pianist" van Roman Polanski. Voor de Tweede Wereldoorlog kende Warschau de op 1 na grootste Joodse gemeenschap, die 30 procent uitmaakte van de bevolking van de stad. Binnen minder dan 3 jaar bestond de Joodse gemeenschap niet meer in Warschau. Tijdens deze 3-uur durende rondleiding zal je de echte plaatsen verkennen en authentieke verhalen horen. Ontdek fragmenten van de muren van het getto, de laatste straat van het getto, en buurten die binnen het getto gelegen waren. Bezoek de enige synagoge die de Tweede Wereldoorlog overleefde, en nog altijd in werking is. Ontdek waar de vermeende logica van vernietiging vandaan kwam, en hoe het plan van de Endlösung werd doorgevoerd. Kom meer te weten over het dagelijks leven in het getto, waarom de Joden de wapens opnamen, en wie ze hielpen. Ontdek de symboliek van het Umschlagplatz (verzamelpunt) en het monument aan de helden van het getto. Hoewel het getto al lang niet meer bestaat, moet zijn geschiedenis verteld worden.

Warschau: Chopin Concert in de Fryderyk Concert Hall Ticket

9. Warschau: Chopin Concert in de Fryderyk Concert Hall Ticket

Dompel jezelf onder in de wereld van Chopin's muziek en geniet van een van de dagelijkse concerten op de prachtige locatie in Warschau die aan hem is gewijd. The Fryderyk Concert Hall, gelegen in het hart van de oude stad, emuleert de look, feel en intieme 19e-eeuwse muzikale salonuitvoeringen die Chopin kent. Geniet van enkele van Chopins meesterwerken die worden uitgevoerd door professoren van de Fryderyk Chopin Universiteit van Warschau, afgestudeerden van de Juilliard School, de Royal Academy of Music en de University of Music in Wenen. Ontdek de beroemde composities van Chopin, zoals de Revolutionaire Étude, Polonaise A-flat Major "Heroic", "Rain Prelude", nocturnes en virtuoze etudes. Drink een glas wijn tijdens de pauze, terwijl de gastheer vragen van nieuwsgierige gasten beantwoordt en verhalen vertelt over het leven van Chopin en het gebouw.

Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

10. Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

Doe mee met deze rondleiding door het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een van de hoogste en meest magnifieke gebouwen in Warschau en zichtbaar vanaf bijna alle plaatsen in de stad. Sla als extraatje de rij over naar het uitkijkterras. Ontdek tijdens de rondleiding het karakteristieke interieur van het Paleis van Cultuur en Wetenschap: balzalen met uitstekend houtwerk, vergaderzalen met originele meubels en apparatuur uit de jaren '50 en majestueuze marmeren trappen. Je lokale gids brengt je dichter bij de hele geschiedenis van het gebouw van 1952 tot nu. Geniet van vermakelijke verhalen en anekdotes terwijl je door de geschiedenis van het gebouw loopt. Sla aan het einde van je reis de rij naar de lift over en ga naar het uitkijkterras op de 30e verdieping om een prachtig uitzicht over de stad te ontdekken. Na deze tour kijk je nooit meer op dezelfde manier naar het Paleis van Cultuur en Wetenschap.

Veelgestelde vragen over Warschau

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Warschau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Sitemap Warschau

Wil je alle activiteiten in Warschau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Warschau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.235 beoordelingen

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

Dit was een schitterende rondgang met een uitstekende gids die ruim de tijd nam om alles uit te leggen.het was een prachtervaring.deze gids verdient een 10 op 10.zo mogen ze allemaal zijn

Het is de moeite waard om te gaan, want de afstanden in Warschau zijn enorm. Een groot pluspunt is dat beide routes in de ticketprijs kunnen worden opgenomen. Ik ben erg tevreden.

Mooie excursie met goed en leuk uitleg over de Poolse geschiedenis en Warschau.

Een fantastisch piano concert. Heel erg van genoten.