Kies data

Dingen om te doen Warschau

Van middeleeuwse binnenstad tot moderne musea: de Poolse hoofdstad is een geschiedenisboek in de openlucht.

Warschau: De beste dingen die je niet wil missen

Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

1. Warschau: Chopin-concert in de oude binnenstad

De Time for Chopin -concertserie is een viering van één van Warschau's beroemdste genieën, Frederic Chopin. De dagelijkse concerten worden uitgevoerd door verschillende pianisten en je zult verschillende interpretaties van elk stuk  horen, een thema voor fascinerende gesprekken. Een even inspirerende ervaring voor zowel gasten als artiesten. Met deze shows hoor je elke keer bekende werken vanuit een ander perspectief. Het project is gemaakt door uitstekende pianisten met een passie voor de muziek van Frederic Chopin. De pianisten werden bijgestaan in hun creatieve ontwikkeling en beïnvloedden de artistieke vorming en de diepte van de interpretatie. Als gast ben je één van de belangrijkste elementen van het Time for Chopin-project - je aanwezigheid en perceptie van muziek van Frederic Chopin is het belangrijkste aspect. De kamerstemming van het concertgebouw bevordert een bijzondere muzikale dialoog met het auditorium in de loop van de uitvoering van een soloconcert. Je betrokkenheid verdiepen nog, na het concert is er tijd om meningen uit te wisselen tussen gasten en de kunstenaar.

Warschau: Chopin-concert in de historische binnenstad

2. Warschau: Chopin-concert in de historische binnenstad

Chopin keert terug naar Warschau. De enige plek waar je de mogelijkheid hebt om Frederic Chopin te ervaren als mens, en niet alleen als componist in zijn stad. Gelegen in een gebouw waar de componist speelde op 13-jarige leeftijd in de omgeving van het appartement van zijn leraar en het muzikale conservatorium waar hij afstudeerde, heb je een prachtige gelegenheid om naar dit gebied te kijken door de bril van zijn ervaringen. In de avond verandert het koffiehuis in een muzikale salon, precies zoals Chopin het liefst optrad: alleen voor vrienden en hun vrienden. Laat de exquise artiesten je meenemen op een muzikale reis door de wereld van de emoties, geluiden en landschappen van Chopin. Ervaar de tijdloosheid van zijn muziek voor een intieme interpretatie van de pianist.

Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

3. Warschau: kroegentocht met gratis drankjes

Maak je klaar voor een legendarisch avondje uit met geweldige mensen tijdens deze kroegentocht door Warschau. Begin de avond goed met een open bar voorzien van bier, wijn en mixdrankjes (met whisky, wodka, gin of rum) gedurende 1 uur. Om elkaar beter te leren kennen zul je met je groep leuke drankspelletjes spelen, zoals flip cup, bierpong of 5-en. Na de open bar zullen je grappige gidsen je meenemen naar 3 andere hippe bars en ervoor zorgen dat je op elke plaats een gratis drankje krijgt. Ga daarna naar een nachtclub die je laatste bestemming is. De kroegentocht eindigt in een coole club in het stadscentrum met viptoegang waarmee je de wachtrij overslaat. Ook daar staat een drankje op je te wachten.

Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

4. Warschau: privewandeltocht getto met hotelophaalservice

Ervaar een informatieve en indrukwekkende rondleiding door het getto van Warschau. Onderwerp van deze rondleiding is de geschiedenis van de totstandkoming en vernietiging van het grootste getto van Europa. In 1940 vestigden de nazi's het getto in het hart van Warschau. Meer dan 400.000 Joden uit Warschau en het omliggende gebied werden in een gebied van 4 vierkante kilometer gepropt. 100.000 mensen stierven hier aan uitputting, honger en ziekte. Meer dan 300.000 werden gedood in vernietigingskamp Terblinka. Als een resultaat van de poging om het getto volledig te liquideren, brak in 1943 een opstand uit. De ongelijke strijd tussen de rebellen tegen de gewapende Duitse troepen duurde bijna een maand. Uit wraak vernielden de nazi's het getto volledig. Slechts enkele Joden overleefden dit, waaronder Władysław Szpilman, de held uit de film "The Pianist" van Roman Polanski. Voor de Tweede Wereldoorlog kende Warschau de op 1 na grootste Joodse gemeenschap, die 30 procent uitmaakte van de bevolking van de stad. Binnen minder dan 3 jaar bestond de Joodse gemeenschap niet meer in Warschau. Tijdens deze 3-uur durende rondleiding zal je de echte plaatsen verkennen en authentieke verhalen horen. Ontdek fragmenten van de muren van het getto, de laatste straat van het getto, en buurten die binnen het getto gelegen waren. Bezoek de enige synagoge die de Tweede Wereldoorlog overleefde, en nog altijd in werking is. Ontdek waar de vermeende logica van vernietiging vandaan kwam, en hoe het plan van de Endlösung werd doorgevoerd. Kom meer te weten over het dagelijks leven in het getto, waarom de Joden de wapens opnamen, en wie ze hielpen. Ontdek de symboliek van het Umschlagplatz (verzamelpunt) en het monument aan de helden van het getto. Hoewel het getto al lang niet meer bestaat, moet zijn geschiedenis verteld worden.

Warschau: Chopin Concert in de Fryderyk Concert Hall Ticket

5. Warschau: Chopin Concert in de Fryderyk Concert Hall Ticket

Dompel jezelf onder in de wereld van Chopin's muziek en geniet van een van de dagelijkse concerten op de prachtige locatie in Warschau die aan hem is gewijd. The Fryderyk Concert Hall, gelegen in het hart van de oude stad, emuleert de look, feel en intieme 19e-eeuwse muzikale salonuitvoeringen die Chopin kent. Geniet van enkele van Chopins meesterwerken die worden uitgevoerd door professoren van de Fryderyk Chopin Universiteit van Warschau, afgestudeerden van de Juilliard School, de Royal Academy of Music en de University of Music in Wenen. Ontdek de beroemde composities van Chopin, zoals de Revolutionaire Étude, Polonaise A-flat Major "Heroic", "Rain Prelude", nocturnes en virtuoze etudes. Drink een glas wijn tijdens de pauze, terwijl de gastheer vragen van nieuwsgierige gasten beantwoordt en verhalen vertelt over het leven van Chopin en het gebouw.

Warschau: hop on, hop off-bustour

6. Warschau: hop on, hop off-bustour

Ontdek Warschau op jouw eigen tempo en leer de historische en moderne plekken van de stad kennen tijdens een panoramische hop on, hop of bezienswaardigheden bustour. De tour start bij het monumentale paleis van cultuur en de wetenschap, het hoogste gebouw van Polen. Geniet van een fantastisch uitzicht over de stad vanaf de 30e verdieping voordat je verder gaat. Geschiedenisliefhebbers komen aan hun trekken bij het Warschau Opstand Museum, waar de turbulente geschiedenis van de stad tot leven gewekt wordt met meer dan 1000 tentoonstellingen, terwijl het Nationale Museum meer dan 400 werken van de grootste artiesten van Polen bezit. Neem de kinderen mee naar de bekende inheemse bruine beren in de dierentuin van Warschau en bekijk meer dan 500 soorten inheemse en exotische dieren. Je kunt kiezen uit twee lijnen: Rode Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap (Dworzec Centralny 14) 2. A- Grzybowskiplein (Plac Grzybowski 1) 3. Oude Binnenstad (Stare Miasto 05) 4. B - Warschau Universiteitsbibliotheek (Bibliteka Uniwersytecka 01) 5. C- Copernicus Wetenschapscentrum (Metro Centrum Nauki Kopernik 03) 6. D- Nationaal Stadion (Most Swietokrzyski 04) 7. E- Praga (Okrzei 02) 8. F- Multimedia Fountain Park (Bolesc 02) 9. G- Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden (Nalewki Muzeum 02) 10. H- Stadhuis (Plac Bankowy 03) 11. Centrum (Centrum 06) Blauwe Route: 1. Paleis van Cultuur & Wetenschap 2. Museum van de Opstand van Warschau 3. Grzybowskiplein 4. Zacheta Galerie 5. Oude Binnenstad 6. Paleisplein 7. Chopinmuseum 8. Nationaal Museum 9. Drie Kruizenplein 10. Lazienki Koninklijk Park 11. - Plein vaan de Grondwet 12. Centrum

Warschau: Live Chopin-pianoconcert

7. Warschau: Live Chopin-pianoconcert

Haal het meeste uit uw tijd in Warschau en geniet van een avond met klassieke muziek in het hart van de oude binnenstad. Dit concert, gehost in het betoverende Dean's Palace in het Museum van het Aartsbisdom van Warschau, biedt de unieke gelegenheid om contact te maken met een van 's werelds meest iconische componisten in zijn woonplaats. Omringd door een verzameling schilderijen van beroemde kunstenaars, neemt u plaats in de sfeervolle concertzaal met een perfecte akoestiek en de KAWAI-vleugel van de hoogste kwaliteit. De muziek van de piano is helder, transparant en rijk en zorgt voor een emotionele en comfortabele ontvangst bij de recitals. Terwijl de lichten dimmen, begint de muziek en neem je een reis door het leven en werken en Chopin. Tijdens het 55-minuten durende concert, hoor je verbluffende uitvoeringen van professionele pianisten en reizende artiesten. Tegen het einde van de show zul je een diepere waardering voor Chopin en zijn muziek hebben, en een idee van hoe deze ongelooflijke stad zijn werk heeft beïnvloed.

Warschau: privé dagtocht naar Auschwitz-Birkenau en Krakau

8. Warschau: privé dagtocht naar Auschwitz-Birkenau en Krakau

Je ontmoet je chauffeur wanneer je vroeg in de ochtend wordt opgehaald bij je accommodatie in Warschau. Deze privétour begint met een rit naar concentratiekamp  Auschwitz-Birkenau. Wanneer je op de locatie aankomt, begin je aan een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau met een gids die de door jou gekozen taal spreekt. Begin in het concentratiekamp Auschwitz en ontdek hoe het in 1940 aan de rand van de stad Oswiecim werd opgericht door Duitse nazi's. Na de oorlog werd het kamp veranderd in een museum dat bewijsmateriaal van de genocide toont, dat je tijdens de tour kunt bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941, op 3 kilometer van Oswiecim, in het voormalige dorp Brzezinka, een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. De meesten van hen (90%) waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je hebt drie uur aan vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je ook de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal, en duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de tour is er tijd om te lunchen in een restaurant. Je wordt na de tour opgehaald en teruggebracht naar Warschau, waar je 's avonds bij je accommodatie wordt afgezet.

Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

9. Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie in Warschau en met een privévoertuig naar het treinstation gebracht. Je Engelssprekende chauffeur helpt je bij het inchecken en wacht tot je op de trein naar Krakau zit. Na een korte treinrit word je verwelkomd door een lokale Engelssprekende chauffeur en ga je met gedeeld vervoer naar Auschwitz. Je krijgt een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau. Je rondleiding begint in het concentratiekamp Auschwitz dat in 1940 aan de rand van de stad Oswiecim werd opgericht door Duitse nazi's. Na de oorlog werd het kamp veranderd in een museum dat bewijsmateriaal van de genocide toont, dat je tijdens de tour kunt bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941 een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. 90% van hen waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je krijgt drie uur vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal. Geniet van de unieke atmosfeer van de stad met zijn duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de uitstap is er tijd om te lunchen in een restaurant. Na je tijd in Krakau neem je rond 19:30 uur de trein. Je wordt op het perron opgehaald en van het treinstation terug naar je hotel in Warschau gebracht.

Vanuit Warschau: privérondleiding door de Wolf's Lair, het hoofdkwartier van Hitler

10. Vanuit Warschau: privérondleiding door de Wolf's Lair, het hoofdkwartier van Hitler

Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw accommodatie in Warschau. Maak een rit diep de Mazurische bossen in, een prachtig landschap vol bossen en meren. Kom aan in het hol van de Wolf en ontmoet je Engelssprekende gids. Waag je diep in het bunkercomplex. Het terrein fungeerde tijdens de oorlog als een eigen onafhankelijke stad, compleet met een eigen elektriciteitscentrale, watervoorziening, bioscoop, casino, centrale telefoonradio, vliegveld en treinstation. In het bos lag een complex van 800 hectare verscholen. Kom meer te weten over de tijd die Hitler doorbracht in de Wolf's Lair. Bekijk de kamer waar de mislukte moordaanslag op Hitlers leven plaatsvond. Daarna rijdt u terug naar uw accommodatie in Warschau.

Beschikbare activiteiten

 • Toegangstickets
 • Rondleidingen
 • Privétours
 • Dagtochten
 • Transfers
 • Andere belevenissen
 • Avonturen
 • Meerdaagse tours
 • Workshops en cursussen
 • Hop on, hop off-tours
 • Wateractiviteiten
 • Combi-aanbiedingen
230 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 15

Veelgestelde vragen over Warschau

Welke topattracties zijn een must-see in Warschau?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Warschau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Overzicht activiteiten in Warschau

Wil je alle activiteiten in Warschau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Warschau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.924 beoordelingen

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

een unieke ervaring die 1000 jaar geleden terugreist om de joodse reis te ontdekken vanaf het eerste begin van hun aankomst in Polen tot de moderne tijd. Het museum is zeer modern met goed gemaakte ilustratie die je het gevoel geeft daar te zijn, in die tijd met het joodse dagelijkse leven.

Dit was een schitterende rondgang met een uitstekende gids die ruim de tijd nam om alles uit te leggen.het was een prachtervaring.deze gids verdient een 10 op 10.zo mogen ze allemaal zijn

Het is de moeite waard om te gaan, want de afstanden in Warschau zijn enorm. Een groot pluspunt is dat beide routes in de ticketprijs kunnen worden opgenomen. Ik ben erg tevreden.

Een fantastisch piano concert. Heel erg van genoten.