Belevingen in

Washington, D.C.

De hoofdstad van de Verenigde Staten staat bekend om de talloze monumenten en musea die je kunt bezoeken.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Washington DC: de 10 beste attracties en bezienswaardigheden

De hoofdstad van de Verenigde Staten is eigenlijk best klein, maar toch kun je je hier volledig onderdompelen in de Amerikaanse geschiedenis én de huidige stad beleven onder de locals. Hier tien niet te missen attracties en hoogtepunten.

Plan je bezoek

 • Witte Huis tickets

  Om het Witte Huis te bezoeken moet je tussen 21 dagen en 6 maanden voor je bezoek een reservering maken via de ambassade in Washington DC. Van dinsdag tot donderdag vindt de zelfstandige tour plaats tussen 7:30 en 11:00; vrijdag tussen 7:30 en 12:00; zaterdag tussen 7:30 en 13:00. Neem identificatie mee op de dag van de tour. De toegang is gratis.

 • US Capitol tickets

  We raden je aan om de gratis tour van 90 minuten lang van tevoren te boeken. Je kunt online reserveren. Het bezoekerscentrum is van maandag tot zaterdag geopend tussen 8:30 en 16:30. De toegang is gratis.

 • Washington Monument tickets

  Er is een beperkt aantal bezoekers per dag mogelijk. Tickets worden uitgegeven aan de mensen die er het vroegst zijn. Je kunt je tickets ophalen bij de Washington Monument Lodge op 15th Street, of online een ticket reserveren tegen een prijs van $1.50. Elk ticket geeft een specifieke toegangstijd aan. De openingstijden tussen Memorial Day en Labor Day zijn 9:00 tot 22:00; de rest van het jaar 9:00 tot 17:00. Toegang is gratis.

 • Wat is nog meer gratis?

  De monumenten, de Smithsonian musea en de National Zoo. De US National Archives zijn ook gratis, maar we raden je aan van tevoren een reservering te maken voor $1.50.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  USD ($)
 • Tijdzone
  UTC (-05:00)
 • Landnummer
  +1
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente, dan wordt het warmer maar is het niet zo druk als in de zomer.

Sitemap Washington, D.C.

Wil je alle activiteiten in Washington, D.C. ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Washington, D.C.

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.461 beoordelingen

Leuke tour langs alle bezienswaardigheden

Wij vonden het een leuke en interessante dagtrip. Aanrader als je overal naartoe gebracht wil worden met een leuke gids die de info vertelt. Ik vind het wel slecht dat er niet vermeld wordt dat je geen eten en drinken mee mag nemen. Wij hadden het toevallig gelezen in een andere recensie. Je mag namelijk niets meenemen in het Capitol. De tour verzorgt gratis water en er zit een lunch bij inbegrepen dus dat is prettig.

Werkelijk een prachtige reis naar Washington voor 1 dag!

Goed georganiseerde reis, strakke planning maar voldoende tijd om alles te bekijken. Goede uitleg van gids die veel van de geschiedenis wist te vertellen. Had alleen nog graag wat langer willen blijven in The Air and Space Museum. Er stond bij de boeking vermeld dat we ook naar het Arlington National Cemetery zouden gaan, helaas was dit niet het geval.

duidelijke uitleg , gezellige bestuurder deed veel moeite

De chauffeur deed erg zijn best om het ons naar de zin te maken door veel te vertellen en regelmatig te stoppen om ons foto's te laten maken.

Leuke excursie! Zeker aan te raden! Er waren uiteraard wat puntjes die anders konden maar zijn niet noemenswaardig

Goed verzorgd, top gids met veel kennis.

Erg jammer dat er 4 man bij zat die niet konden fietsen. Dat hield de boel heel erg op.