Washington, DC
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Washington, DC

Bekijk alle tours en activiteiten in Washington, DC

Washington DC: de 10 beste attracties en bezienswaardigheden

De hoofdstad van de Verenigde Staten is eigenlijk best klein, maar toch kun je je hier volledig onderdompelen in de Amerikaanse geschiedenis én de huidige stad beleven onder de locals. Hier tien niet te missen attracties en hoogtepunten.

The US Capitol

Elke staat doneerde twee standbeelden om de beeldenhal in het Capitool mee te vullen. De Hawaiiaanse koning Kamehameha I is met zijn 6 meter hoogte en 6800 kilo de grootste.

Capitol Hill

Dit is niet alleen de plek waar de Amerikaanse regering haar werk doet, het is ook een van de oudste wijken in de stad. Ga naar Barracks Row op 8th Street voor winkels en restaurants.

The White House

Het Witte Huis is een wereldberoemde woning, en schijnbaar komen ook spoken als die van Lincoln graag op bezoek!

Washington Monument

In 1888 werd het Washington Monument openbaard, en sindsdien is het de hoogste obelisk ter wereld. Het uitzicht vanaf de top op 169 meter hoogte is adembenemend.

Lincoln Memorial

Dit is de meest bezochte attractie in DC. Het Lincoln memorial was ook de achtergrond van Martin Luther Kings beroemde speech "I Have A Dream" in 1963.

Vietnam Veterans Memorial

Dit monument staat ook bekend als 'the Wall' en eert 2.7 miljoen personen die in militaire dienst waren tijdens het conflict. De namen van 58,286 gestorven of verdwenen personen zijn erop te lezen.

Korean War Veterans Memorial

19 beelden representeren de inzet van de militairen in Korea. Het Korean War Veterans Memorial herdenkt de 'vergeten oorlog' die 38 maanden duurde.

Arlington National Cemetery

John F. Kennedy en William H. Taft liggen begraven op het Arlington National cemetery. Er zijn monumenten voor de doden van de Space Shuttle Challenger en Columbia.

Smithsonian Institution Building

Dit gebouw wordt wegens zijn gothische ontwerp ook wel 'het kasteel' genoemd en is het hoofdkwarter van de Smithsonian Institution. Bezoek vier tentoonstellingen en twee tuinen.

The US National Archives

In de US National Archives zie je de geschiedenis op papier. Bekijk onder meer de Declaration of Independence, de Constitution, de Bill of Rights en de Emancipation Proclamation.

Washington, DC: Plan uw bezoek

Witte Huis tickets

Om het Witte Huis te bezoeken moet je tussen 21 dagen en 6 maanden voor je bezoek een reservering maken via de ambassade in Washington DC. Van dinsdag tot donderdag vindt de zelfstandige tour plaats tussen 7:30 en 11:00; vrijdag tussen 7:30 en 12:00; zaterdag tussen 7:30 en 13:00. Neem identificatie mee op de dag van de tour. De toegang is gratis.

US Capitol tickets

We raden je aan om de gratis tour van 90 minuten lang van tevoren te boeken. Je kunt online reserveren. Het bezoekerscentrum is van maandag tot zaterdag geopend tussen 8:30 en 16:30. De toegang is gratis.

Washington Monument tickets

Er is een beperkt aantal bezoekers per dag mogelijk. Tickets worden uitgegeven aan de mensen die er het vroegst zijn. Je kunt je tickets ophalen bij de Washington Monument Lodge op 15th Street, of online een ticket reserveren tegen een prijs van $1.50. Elk ticket geeft een specifieke toegangstijd aan. De openingstijden tussen Memorial Day en Labor Day zijn 9:00 tot 22:00; de rest van het jaar 9:00 tot 17:00. Toegang is gratis.

Wat is nog meer gratis?

De monumenten, de Smithsonian musea en de National Zoo. De US National Archives zijn ook gratis, maar we raden je aan van tevoren een reservering te maken voor $1.50.

Tips & informatie

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  USD ($)
 • Tijdzone
  UTC (-05:00)
 • Landnummer
  +1
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente, dan wordt het warmer maar is het niet zo druk als in de zomer.

Activiteiten in Washington, DC

De must-see bezienswaardigheden in Washington, DC

Sitemap Washington, DC

Wil je alle activiteiten in Washington, DC ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Washington, DC

Werkelijk een prachtige reis naar Washington voor 1 dag!

Goed georganiseerde reis, strakke planning maar voldoende tijd om alles te bekijken. Goede uitleg van gids die veel van de geschiedenis wist te vertellen. Had alleen nog graag wat langer willen blijven in The Air and Space Museum. Er stond bij de boeking vermeld dat we ook naar het Arlington National Cemetery zouden gaan, helaas was dit niet het geval.

Washington DC dagtrip vanuit New York Beoordeeld door Karin, 15-02-2016

duidelijke uitleg , gezellige bestuurder deed veel moeite

De chauffeur deed erg zijn best om het ons naar de zin te maken door veel te vertellen en regelmatig te stoppen om ons foto's te laten maken.

Washington DC per elektrisch vervoermiddel (2 uur) Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 08-10-2014

Washington, DC
4.3
Gebaseerd op 479 beoordelingen van GetYourGuide-klanten