Washington Square Park, New York

Washington Square Park, New York: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Manhattan: kerstlichtjes tour door Dyker Heights per bus

1. Vanuit Manhattan: kerstlichtjes tour door Dyker Heights per bus

Nadat je in Manhattan wordt opgehaald brengt de tourbus je rechtstreeks via de Battery Tunnel naar de wijk Brooklyn. Als je eenmaal in Brooklyn bent ga je naar de wijk Dyker Heights, een Italiaans-Amerikaanse wijk beroemd om zijn uitgebreide huizen en tuinen. Elk jaar strijden bewoners onderling om spectaculaire kerstversieringen, verlichting en vertoningen op te zetten. Je tourgids vertelt je over het ontstaan en de geschiedenis van deze traditie, waarna je vrije tijd krijgt om door de straten te lopen en foto's van de huizen te nemen. Zodra je klaar bent met je wandeling door de buurt, brengt de bus je naar de Brooklyn Bridge. Daar kun je de verschillende uitkijkpunten gebruiken en krijg je vrije tijd om foto's van het spectaculaire uitzicht op de skyline van Manhattan te nemen. Tot slot word je teruggebracht naar Manhattan, waar de tour eindigt. Schroom niet om je gids te vragen naar lokale tips en aanbevelingen over wat je nog meer kunt zien en doen tijdens je bezoek aan New York.

New York City: Gangsters and Ghosts 2 uur durende wandeling

2. New York City: Gangsters and Ghosts 2 uur durende wandeling

Volg een begeleide wandeling van twee uur door enkele van de beroemdste buurten van NYC en ontdek hun verhalen over gangsters en geesten uit het verleden van de stad. De Five Points, Chinatown, Little Italy en Greenwich Village stonden in de jaren twintig en dertig bekend als de vice-districten. Bekijk de plaatsen waar gangsters zoals John Gotti en Lucky Luciano vroeger feesten, deals maakten en bedreigingen uitvoerden. Bezoek spookachtige locaties en oude plaats delict tijdens een rondleiding onder leiding van historici. Onderweg zullen spookachtige verhalen over de geesten en gangsters van de straten van NYC worden gedeeld. Stop bij The Five Points, bekend vanwege het hosten van de meest beruchte bendes van New York, Chinatown's "Blood Alley", spookhuizen van de West Village en de vele restaurants waar maffiamoorden plaatsvonden in Little Italy. Ga binnen in de door Godfather gekenmerkte basiliek van St. Patrick. De tour is gezinsvriendelijk met frequente stops.

Greenwich Village Ghost Tour

3. Greenwich Village Ghost Tour

Verken de donkere kant van Greenwich Village tijdens een spooktocht in het donker. Kom meer te weten over de beruchte Hangende Boom terwijl je het hart van Washington Square Park binnenwandelt en de boog ziet terwijl je luistert naar verhalen over de opwinding van je lokale gids. Ga vervolgens naar het Brown Building, de site van de beruchte Triangle Shirtwaist Factory Fire, waar de slachtoffers nog steeds blijven hangen. Loop 5th Avenue op en stop langs de Church of the Ascension, achtervolgd door de kunstenaar John Lafarge. Zie het meest spookhuis in Manhattan op 14 West 10th Street, de thuisbasis van 22 geesten en de site van verschillende moorden. Ga naar het hart van het West Village, passeer het huis van Emma Lazarus en een van de mooiste bibliotheken in New York City. Hoor over de geest van een voormalige burgemeester in Gay Street 12 en passeer de beroemde Stonewall Inn, waar de rellen begonnen die leidden tot de geboorte van holebirechten. Steek Christopher Street over om de beruchte speakeasy van Chumley's te bezoeken.

Manhattan: privéwandeltour met ophaalservice

4. Manhattan: privéwandeltour met ophaalservice

Herontdek de charme van het bruisende Manhattan op een privétour met een coole lokale host. Het voelt alsof je tijd doorbrengt in een stad met een vriend die daar woont, aangezien de beste reismomenten voortkomen uit het écht verkennen van een bestemming en deze vanuit een lokaal perspectief te ontdekken. Reis door de beste delen van Central Park, waar New Yorkers gaan joggen en fietsen. Ga downtown voor een wandeling, stop onderweg bij de beste cafés die geliefd zijn door echte New Yorkers. Of laat je lokale host je naar de charmante ouderwetse overdekte markt in Greenwich Village brengen, terwijl je onderweg stopt om de High Line te zien. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor je aangepaste route. Na de boeking wordt er contact met je opgenomen over je voorkeuren en interesses. Een gelijkgestemde New Yorker die de stad heel goed kent en dezelfde interesses heeft wordt je toegewezen als je lokale host.  Er wordt speciaal voor jou een gepersonaliseerd programma opgesteld dat gebaseerd is op wat je graag ziet en doet. Als je tijdens de tour van richting wilt veranderen, of als je host denkt dat je iets anders leuk zult vinden, zullen zij wijzigingen in de route voorstellen. Je kunt zelf een trefpunt en -tijd met je host afspreken. Je lokale privéhost laat je het New York zien dat je geweldig zult vinden.

New York City: 2 uur rondleiding Greenwich Village

5. New York City: 2 uur rondleiding Greenwich Village

Verken de meest Boheemse wijk van New York tijdens een 2-uur durende rondleiding door Greenwich Village en ontdek de reputatie als een magneet voor intellectuelen, artiesten en beatdichters. Ontmoet je gids op de hoek van Waverly Place en 6th Avenue en volg de voetsporen van Henry James en Edgar Allan Poe. Je komt meer te weten over kunstenaars, zoals Jackson Pollack, die de buurt zijn vrijloopidentiteit gaven. Luister naar verhalen van radicale denkers zoals Upton Sinclair en John Reed, die in rokerige cafés debatteerden. Voel de energie van 'het dorp' terwijl je wandelt van Washington Square Park naar de trefpunten en schuilplaatsen van Dylan Thomas, Jimi Hendrix en Lenny Bruce. Luister naar de verhalen over hoe de Beat Generation hier floreerde en ontdek enkele van de zeldzaamste bezienswaardigheden van New York - waaronder het kleinste stukje privébezit in de stad! Onderweg ga je naar Jones Street, waar de albumhoes van Bob Dylan "The Freewheeling Bob Dylan" werd opgenomen, zie je de eerste geïntegreerde NYC-club in de Cafe Society, kom je meer te weten over het begin van homorechten in Stonewall Inn en zie je het appartementengebouw dat wordt gebruikt in 'Friends'. Bewonder het oudste houten koetshuis in het dorp en eindig je rondleiding bij Bedford Street 77, het voormalige huis van Issac Hendricks, en het Cherry Lane Theatre, het oudste continu lopende Broadway-theater in New York.

Greenwich Village: wandeltour langs cupcakebakkers

6. Greenwich Village: wandeltour langs cupcakebakkers

Ontdek de geschiedenis van cupcakes terwijl je een aantal van de beste kleine bakeshops van New York City bezoekt. Je host neemt je mee naar geheime bakkerijen, terwijl je gaat op zoek naar het beste van wat de stad te bieden heeft. Van de minicupcake met klassieke botercrème met de red velvet creamcheese-cupcake, je ontdekt een scala aan eclectische smaken die dagelijks gebakken worden. Bezoek lokale bakkerijen en proef de meest populaire cupcakes waar de locals lyrisch over zijn. Ontdek tegelijkertijd lokale streetart en muziek terwijl je door het West Village loopt. Je krijgt de gelegenheid om inkopen te doen bij de bakkerijen om wat lekkers mee naar huis nemen om te delen. Je zult na deze beleving een diepgewortelde liefde en waardering hebben voor de bakkerijen van New York!

New York City: spooktocht door spooktocht door Greenwich Village

7. New York City: spooktocht door spooktocht door Greenwich Village

New York City staat bekend om zijn drukte en is de leefruimte geweest voor veel van Amerika's meest historisch belangrijke mensen. Bij elke stap die je zet in deze betonnen jungle, is de kans groot dat je iets tegenkomt met een verhaal dat je nog nooit eerder hebt gehoord. In deze dichtbevolkte stad vol historische gebeurtenissen is er één gebied met een echte reputatie op het gebied van paranormale activiteiten: Greenwich Village. Ontdek een kant van Greenwich Village waar veel mensen nog nooit van hebben geweten. De stad is overspoeld met een geschiedenis die fascinerend, tragisch en vreemd is. Beleef een levensveranderende ervaring en verken een kant van New York die maar weinigen dapper genoeg zijn om te zien. Tijdens de tour bezoek je 9 spookachtige locaties in en rond Greenwich Village terwijl je historische plaatsen ziet die de thuisbasis zijn van enkele van de vreemdste verhalen die je ooit hebt gehoord. Je komt de Jefferson Market Library tegen, waar architecturale nieuwsgierigheid opvalt vanwege de unieke toren. Als je echter beter kijkt, zie je een duister verleden, want dit gebouw diende ooit als gevangenis voor vrouwelijke criminelen in Manhattan en was ook de eerste nachtrechtbank. Daarna bezoekt u de site van de Triangle Factory Fire, een tragische gebeurtenis die leidde tot de dood van bijna 150 mensen. Je eindigt met een bezoek aan het Mark Twain House en een spookrestaurant, waar sinds 1910 constant geesten van 200 jaar geleden zijn gezien. Terwijl je in het Mark Twain House bent, kun je een glimp opvangen van de beroemde auteur die rondloopt in een wit pak, dat veel getuigen beweren te hebben gezien.

Manhattan: skylinebustour in de avond

8. Manhattan: skylinebustour in de avond

Ga mee met een avondtour per bus door New York en zie hoe de stad tot leven komt in het donker. Ga er eens lekker voor zitten terwijl de gids in de bus je feiten en interessante verhalen vertelt over de beroemde bezienswaardigheden die je passeert. Geniet van het avonduitzicht op beroemde plekken, waaronder Times Square, Chinatown, Greenwich Village, het Empire State Building, Little Italy en de Brooklyn Bridge, afhankelijk van de gekozen optie. Voel de sfeer van de metropool die bekend staat als de "city that never sleeps".

Greenwich Village Tour

9. Greenwich Village Tour

Begin je 2-uur durende rondleiding op de hoek van 6th Avenue en Waverly Place en leer over de geschiedenis van Greenwich Village. Ga naar het huis van Edgar Allan Poe en het Washington Square Hotel. Verken Washington Square Park, een voormalig pottenbakkersveld, en ontdek hoe dit gebied de bestemming werd voor muzikanten en demonstranten. Bezoek het Brown Building, de site van de Triangle Shirtwaist Factory Fire in 1911, een evenement dat leidde tot de Amerikaanse arbeidersbeweging. Ga de McDougal Street op en zie Cafe Wha, Cafe Reggio en de Comedy Cellar. Ontdek waar de beste pizza in NYC wordt verkocht. Slenter over Christopher Street en bezoek de Stonewall Inn, waar een rel in 1969 de Amerikaanse Gay Rights-beweging begon.

NYC: privé gepersonaliseerde tour met chauffeur en gids

10. NYC: privé gepersonaliseerde tour met chauffeur en gids

Uw chauffeur en de best beoordeelde NYC-gids halen u op in een luxe minibusje met een panoramisch dak. Zij zullen u voorzien van hun deskundige planningsexpertise, zodat u uw eigen persoonlijke rondleiding kunt maken en de stadssites kunt bezoeken die u het meest wilt zien. Misschien zijn ze Central Park, het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building of een van de honderden even fascinerende attracties. Wat er ook op je bucketlist staat, je vertrekt met onvergetelijke herinneringen aan de Big Apple. Essentiële locaties in New York om te overwegen: - Times Square - Aardbeienvelden - Soho - Brooklyn Bridge - Saint Paul's Chapel - Centrale park - Greenwich dorp - Klein Italië - Wall Street - De Dakota - Washington Square Park - Chinatown - Ground Zero - Empire State Building - Rockefeller Center - Vijfde straat - Flatiron-gebouw - Chelsea en Highline Park

Sitemap Washington Square Park, New York

Wil je alle activiteiten in Washington Square Park, New York ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Washington Square Park, New York

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 295 beoordelingen

Echt een geweldige ervaring. Ik ontmoette een groep mensen uit Griekenland, Australië en Italië. Onze gids Steven was erg vermakelijk en erg vriendelijk. We leerden over de geschiedenis van Washington Square Park, Stone Wall, verschillende oude woningen, de locatie van het 'Friends'-appartement uit de tv-show, het dunste gebouw in New York, de locatie en geschiedenis van de taille van het Triangle-shirt ... waar alle nette jazz- en comedyclubs in de buurt waren ... de lijst gaat maar door! Ik kan deze tour van harte aanbevelen!

Dompel jezelf onder in de altijd aanwezige cultuur terwijl je door Boheemse straten slentert en je een leven voorstelt waarin dichters, kunstenaars, schrijvers en activisten samenkomen op de meest onwaarschijnlijke, maar waarschijnlijk plaatsen. Volg een deskundige en charmante gids die je naar het verleden trekt met boeiende verhalen en bijpassende bezienswaardigheden. Niet te missen!

Gepassioneerde gids. Een echte aanrader. Olivia als gids, een topgame die gepassioneerd kon vertellen . Elke euro waard.

Echt leuke 2 uur durende wandeling, informatief en leuk en een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.